Inlägg

Inlägg som Ozmix har skrivit i forumet
Av Ozmix
Skrivet av backspace:

http://www.sweclockers.com/recension/17572-corsair-carbide-ai...

Nej, de hamnar inuti lådan. Om jag förstått din fråga rätt.

Tack för svar

Synd att det ska vara så svårt att hitta info om sådana saker :/

Av Ozmix
Skrivet av backspace:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1832039,1967361

Jag har själv en 29mm radiator i fronten och ska jag vara ärlig så tror jag det blir trångt, väldigt trångt faktiskt. Men jag har tyvärr inga fakta.
Vad hittar du om du söker på internet efter kombinationerna?

Tyvärr så finns det inte mycket info om just XTX radiatorer i ett 540 Air. Speciellt med ett 7990 i chassit.

En annan fråga, hur är det med fläktarna fram, finns det plats mellan plåten som håller fläktarna och själva fronten? Alltså kan man sätta fläktarna på "utsidan" (men innanför plast/mesh delen)? på mitt 350D så har jag satt fläktarna liksom på utsidan. svårt att förklara vad jag menar.

Av Ozmix
Skrivet av backspace:

Jag kikade lite snabbt på måtten.
350D = 450mm djupt
540 Air = 415mm djupt

Tvyärr inget rakt svar på din fråga.

Tack för ditt svar. Var såg du 415mm? Jag kollade nämligen på inets hemsida och under jämför får jag dessa mått:

350D:

Bredd: 210 mm
Djup: 450 mm
Höjd: 440 mm

540 Air:

Bredd: 332 mm
Djup: 458 mm
Höjd: 415 mm

Av Ozmix

Corsair 540 Air, 47mm eller 64mm radiator i fronten.

Tjenare.

Jag har länge varit sugen på att skaffa mig ett Corsair 540 Air. Just nu kör jag med ett 350D och det funkar som det ska. Det enda jag inte gillar är brist på plats. Jag har nämligen en XTX 240mm radiator i fronten och en XTX 120mm radiator bak. Jag har även ett HD 7990 monterat i datorn. Kortet är av den längre modellen som mäter 30cm (om jag inte minns fel). Så det blir väldigt tight till den främre radiatorn, och med tight menar jag en knapp centimeter.
Jag vill sätta in en XTX 360 radiator i fronten på 540 Air, min nuvarande XTX 240mm och sen även min XTX 120mm i bakre utrymmet om det får plats. Någon som har ett 540 air som kan mäta? XTX Radiatorerna från EK är 64mm tjocka, medans XT Radiatorerna från EK ligger på 47mm i tjocklek. Helst skulle jag vilja köra Push N Pull, men går inte det så hade jag velat ha fläktarna i Chassit så att dem syns genom sidofönstret.

Lite bilder på hur det ser ut just nu:

http://i40.tinypic.com/nex53t.jpg

http://i40.tinypic.com/2505wjo.jpg

Zoomar man in på bilderna så kan man se vad jag menar med tight.

Tacksam för svar.¨

Mvh Gadiati

Av Ozmix

Köpråd Stationär dator.

Tjenare.

Lillebror har länge velat köpa en egen dator och han har nu samlat ihop pengar för att göra detta. Jag skulle behöva någon som skulle kunna hjälpa mig hitta en dator som klara av att spela League Of Legends och samtidigt streama det som visas på skärmen till TwitchTV. Hans budget ligger på 4 tusen kronor. Finns det någon chans att hitta en dator som klarar av detta? Jag har ingen koll på lågpris klassen tyvärr :/ Datorn kan vara i delar som jag sen får bygga ihop åt honom.

Just nu har vi inga av delarna. Så vad som hade fungerat utmärkt

Tacksam för svar

/Ozmix

Av Ozmix
Skrivet av KennethL:

Det är inte CFM du är ute efter när du monterar fläktarna på en radiator utan det är fläktens statiska tryck, så det är egentligen det enda du behöver kolla efter. + att dom inte ska låta mycket då.

Jag kör med en Schythe Kaze Server och den fungerar ypperligt, eftersom att den har en funktion som startar fläktarna vid en viss temp så är datorn mer eller mindre knäpptyst om jag inte spelar.
Men det är bara att du kollar efter en med dom funtionerna du är ute efter, kanske räcker med en som kan reglera hastighet för dig. Kan vara bra att kolla hur många watt den tar per port också så att det inte är något billigt skräp som bara kan ta en fläkt/port.

Meddela gärna vad du tycker om Corsairs SP fläktar, har sett att det finns sånna med vita dioder och jag är riktigt sugen på sånna. Vill ha lite lätt vid belysning i chassit som lyser upp skrivbordet nu när det är vinter och allt.

Fläktarna fanns på Inet vid Ringön i Göteborg, så dem ska plockas upp idag. Jag ska även plocka upp en fläktkontroller. lutar just nu mot en av dessa.

http://www.inet.se/produkt/6909654/nzxt-sentry-mix-6-kanal-flaktkontroller

http://www.inet.se/produkt/5321611/scythe-kaze-master-pro-5-25-svart

Av Ozmix
Skrivet av Larsson96:

jag kör med cougar fläktar i mitt r3 och det är helt knäpptyst, rekommenderar starkt cougars fläktar snygga, tysta och flyttar mycket luft!

Såg att dem hade väldigt hög CFM/RPM ratio. Undrar lite, hur skulle dem fungera om man placerade dessa på en radiator?

/Ozmix

Av Ozmix
Skrivet av KennethL:

Ja alltså om man bortser från det uppenbara så är ju Quiet tystare och Performance ger bättre kylning, fläktarna är vad jag vet identiska men performance edition har kraftigare motor/volt regulator eller vad det nu är som bestämmer varvtalet.

Har du vattenkylning så ska du inte behöva använda dig av fläktar som går på vansinniga varv för att hålla datorn i schack.
Eftersom att det är svårt att hitta något prestanda test med samma komponenter så är det omöjligt att säga exakt vad skillnaden blir i prestanda, men jag kan säga så mycket som så att du kommer att få en mer behaglig dator att vara i närheten av med quiet edition.
Har som sagt inte testat dom själv än men vad jag läst så ska dom vara typ som Noctua NF-F12 som jag använder nu och dom är riktigt tyst upp till 900RPM, kan inte tänka mig att det skulle vara så stor skillnad på dom.

Testa först om du kan dra ner varvtalet på dina, vet inte om det är PWM fläktar eller inte annars tycker jag helt klart att du ska investera i ett par tystare fläktar jag hade då aldrig klarat av att sitta bredvid en dator med högljudda fläktar.

Mina typhoons är inte PWM. Jag har inte någon fläktkontroller heller (ska skaffas). Men jag såg att dem inte är så dyra, så jag beställde 5 st quiet mode som ska plockas upp idag Min dator står under skrivbordet just nu. sängen står ca 2 m från datorn... och eftersom jag minear dag in och dag ut, så står datorn på när jag sover... inte bästa känslan kan jag säga...

Men tack så mycket för svaren. Har du någon fläktkontroller du kan rekommendera?

Mvh Ozmix

Av Ozmix
Skrivet av KennethL:

Absolut!
Det är det du vill ha med fläktar monterade på en radiator, det handlar mest om statiskt tryckt eftersom att du ska pressa igenom en radiator eller kylare.
Kör själv med Noctua NF-F12 PWM på min radiator och dom hörs inte alls och det är hela vägen upp till 900RPM, högre än så behövs inte.
Du kan ju alltid prova med att dra ner varven på dom fläktarna du har och se dom går att ha kvar, annars är det bara bita i det sura äpplet och köpa nya fläktar.

Corsairs SP fläktar ska tydligen vara grymma och dom är ganska billiga också, har funderat på att köpa ett par sånna och testa dom själv.
Kom ihåg att det finns två varianter av både AF och SP serien, Quiet och Performance edition.

AF = Chassifläktar
SP = Kylarfläktar

Tackar så mycket för svar! En fråga till, vad är skillnaden, prestandamässigt, mellan quiet och performance? Har det någon betydelse när radiatorn är så tjock och ligger i det lite mer premium segmentet? (Om jag inte läst fel)

PS: Gillar Corsairs fläktar pga just färgvalen man kan göra

Mvh Gadiati.

Av Ozmix

Fläktar till mitt 350D med vattenkylning.

Tjenare!

Har länge varit klar med min rigg, men har haft problem med allt ljud som det tillför. Jag kör idag 5 st Typhoons 1850 rpm.

Bak: EK XTX 120 RAD + 1st 120mm Typhoon 1850 som drar ut luft från chassit.
Fram: EK XTX 240 RAD + 2st 120mm Typhoon 1850 som drar ut luft från chassit.
Top: 2st 120mm Typhoons som kör in luft i chassit.

Det finns planer på att köpa ett nytt chassi IGEN, och då lär det bli ett Carbide Air 540 som ska ha en 360 radiator i fronten istället. Därför undrar jag, vilka fläktar borde jag köpa? Mina typhoons låter för mycket helt enkelt. Radiatorerna är 64mm tjocka. Betyder det att jag kan använda lägre rpm fläktar med tex Static Pressure som Corsairs SP 120:or?

Tacksam för svar.

/Ozmix

Av Ozmix
Skrivet av bosh1:

Hmm jag tycker det är olika form och storlekar på de flesta?

Skrivet av Pertanbus:

Så min gamla kina-pump låter likadant som min nya D5:a? Godnatt!

Jag tror han menar D5 pumpar och inte pumpar i allmänhet...

Av Ozmix
Skrivet av Pertanbus:

Hej, kul att några fler tycker att man ska bygga egna loopar i 350D! Jag har en 1-slots-reservoar i den nedre 5.25"-platsen och då funkar allt klockrent utom anslutningen mellan front-radiator och reservoaren där slangen böjs 180 grader runt kanten. Nu har jag satt massa buntband på slangen som fungerar som en anti-kink-coil tills dess att jag orkat montera den jag köpt från EK.

http://www.ekwb.com/shop/media/catalog/product/cache/1/image/...

D5-pumpen är grym, har ovanstående topp till min. Det går att köra på 4/5 i hastighet utan minsta lilla ljud, har bara lite skum som toppen kom packad i som dämpning. Skulle inte rekommendera något annat om du inte vill ha de mindre DDC-pumparna från Laing som också är tysta samt finns med väldigt smidiga bay-res-combos.

En spin-bayres kommer bubbla och låta, så jag skulle faktiskt råda dig att inte installera den utan kika på något annat alternativ, t.ex. kombinerad bayres/pump som jag nämnde tidigare.

Vill du ha mer radiatoryta går det att få in en 240-rad i toppen enbart genom att borra fyra nya hål för att kunna fästa den snett över moderkortet. Du skulle då ersätta din 120mm. Jag har fått in två stycken 240x45-radiatorer (en i fronten och en bak) i mitt chassi, och det skulle gå att få in två 240x60 ungefär, men då blir det tight.

Hursomhelst: Lycka till, fråga gärna något mer om du har några funderingar.

Tackar så mycket för svaret. Jag tycker att 350D har mycket plats för vattenkylning, men som du ser på bilden så har jag valt två extremt tjocka radiatorer (finns tjockare, tex monsta). Jag hade denna setup fast med annat nätagg och annat moderkort i ett vanligt Prodigy mITX... DET var tight. Jag tänkte sätta en 240 radiator i toppen och behålla dem jag redan har i lådan, då mitt grafikkort är ett 7990 och är uppe i 60c i full load när jag minear cryptovaluta..

Vilket märke tycket du jag ska gå på? För pumpen dvs. Alphacool? Eller är alla D5 pumpa i stort sätt lika?

EDIT: 2 Bilder på mitt Prodigy...

http://i44.tinypic.com/1zlyy45.jpg

http://i39.tinypic.com/2czzgk5.jpg

/Ozmix

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix

Val av pump till custom loop.

Tjenare.

Jag har kört mitt customloop ett tag nu. Och det har fungerat bra.. Bättre än jag hade förväntat mig. Det enda jag skulle vilja byta är Reservoaren och pumpen... Just nu kör jag med en DCP-4.0 och en EK Res X3 150 men båda dem tar ganska mycket plats i lådan. och sättet jag löst det på är det lite hemmabygge varning på så att säga... Så min tanke var att använda mig av min EK BAY SPIN Reservoar som ligger och skräpar helt oöppnad. Då behöver jag en ny pump... vilken rekommenderar ni? Jag har kollat på denna tex: Alphacool D5 . Är det ett bra alternativ tycker ni??

EDIT: Jag har dåligt med plats då jag kör 1x240 EK XTX (64mm tjock) och 1x120 EK XTX (64mm tjock). Har dessa i ett Corsair 350D.

Lite bilder...:

http://i40.tinypic.com/2505wjo.jpg

http://i40.tinypic.com/nex53t.jpg

Tacksam för svar.

/Ozmix

Av Ozmix
Skrivet av H4nsson:

Jadå det kommer att fungera bra , Dock osäker på hur pass många spel som stödjer trifire, Men några spel borde du få lite boost i

Jag undrar lite över det faktiskt. Jag är värdelös när det gäller grafik och hur det fungerar, så detta kanske är en dum fråga... Att köra trifire, på 3 skärmar, kan det bli problem, och är det 1 grafikkort till varje skärm då? Jag kör 3 skärmar idag och dem är kopplade till samma grafikkort, men måste jag koppla 1 av skärmarna till säg 280x eller ska dem fortfarande vara i 7990:t?

/Ozmix

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix

Köp av grafikkort till riggen.

Tjena!

Jag har funderat på att köpa mig ett grafikkort till som ska fungera med mitt 7990. Jag har läst lite och förstått att ett R9 280x ska vara ett 7970 i nytt utseende? stämmer detta? Och hur kommer det fungera tillsammans med mitt 7990? Främst vill jag köpa ett för dem är såpass billiga (2-2,5k, å sen lite rabatt på det) och för att jag redan äger ett 7990. Kör även på 3 skärmar och hoppas det ska fungera bra med trifire. (Vet att många har klagat på stabiliteten i trifire och crossfire för den delen).

Tillbaka till ämnet. Jag undrar om det kommer fungera bra med ett 280x tillsammans med mitt 7990. Sen ska jag vattenkyla så kylaren spelar ingen roll. Funderade på ett kort från Gigabyte: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/184619-gigabyte_radeo... för att det hade 1000 i baseclock.

Tacksam för svar.

/Ozmix

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix
Skrivet av Tedvin:

I princip vilket skumgummimaterial som helst kommer göra stor skillnad. Vet inte hur mycket du prioriterar estetik, men annars går det även bra med tex ett ordentlig ihopknölat tygstycke. Bara det är tjockt nog att ta upp vibrationerna

Alternativt om du vill det ska se ordentligare ut fungerar denna bra utan att kosta skjortan: http://www.coolingstuff.se/p/346/phobya-noise-destructor-v-1 Använder den själv till min 18W DDC.

Hur hög är den mattan? Jag bryr mig inte så mycket om utseendet då pumpen sitter kopplad bakom reservoaren längst ner, längst bak till höger i chassit, syns alltså inte. Men vill såklart få det att se någorlunda bra ut. Den mattan kan man nog skära ut i rätt storlek också och kanske sätta 2 lager sådan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix
Skrivet av Splendor:

Det är dessa, http://www.komplett.se/corsair-vengeance-pro-ddr3-1866mhz-16g... .De är oöppnade så det går att skicka tillbaks dessa.

Slutet vattensystem är ingen lösning? Både tyst och väldigt bra med plats om man säger så. Har kört både H100 och H100i från corsair. Har inte haft några problem med någon av modellerna. Finns kanske bättre men min erfarenhet har varit väldigt god. Kan rekommendera sluten vattenkylning om du inte vill ta steget till komplett vattenkylning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix
Skrivet av Splendor:

Tjena!

Behöver bra luftkylning för en 4930k processor, har tittat en del på reviews. Men har väldigt svårt att bestämma mig. Dessutom så har jag köpt in
Corsair Vengeance Pro minnesmoduler och vill helst inte att det ska vara några problem med att CPU kylare ska vara i vägen för ett av ram minnerna. Har ni tips?

Mvh
Splendor

Vad har du för moderkort? Jag körde ett par låga minnen till min 3770k på ett mITX -Deluxe kort från asus. Det blev väldigt tight. Jag hade en Spire TherMax Eclipse. Funkade riktigt bra. Hade lite högre temps än med min vattenkylning som jag kör med idag. Nu var det ju inte en 4930k prolle. Men utvecklade en del värme i 4,5ghz överklock.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix

Jag kör en EK 240 XTX och en EK 120 XTX i min rigg. Då är det CPU (i7 4770k) och GPU (HD7990) som kyls. Funkar väldigt bra. 45c på cpu och mellan 40-45c på gpu i full load. Men jag tror knappast det är så smart att köra 2 eller fler 7990. Du menar inte 7970? Ett 7990 är ett singlekort med 2 st nerklockade 7970. Kör du 2 eller fler så betyder det att det blir som att du hade haft 4 eller 6 st singlegpu kort i datorn. Funkar inte så bra. Men det är du som ska ha det skulle gissa på 2 st xtx i 240 skulle räcka eller en 360 rad och en 240 rad som är lite tunnare. (XTX är 66mm tjock)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix

Pump vibrerar som f*n. Överröstar resten av datorn. 5st Typhoons i 1845 rpm...

Tjena. Jag äger en EK 4.0 pump. Den är placerad i botten på mitt 350D. Av någon anledning så vibrerar den ihjäl sig. Detta leder till att den överröstar resten av datorn. Finna det någon bra vibrationsmatta man kan sätta under den tro? Har ni några tips?

Mvh Ozmix

Skickades från m.sweclockers.com