Inlägg

Inlägg som Ozmix har skrivit i forumet
Av Ozmix

Kanske är ett dumt förlag men du har inte satt i ram-minnena på fel platser? Det är nämligen så att vissa moderkort har fyra platser och vill ha minnena på samma färg. Ditt verkar ha två svarta och två grå. I instruktionsboken står det vilka platser minnena ska sitta i när du bara har två moduler. Testa först att placera dem i de båda svarta, funkar inte detta, placera de då i de grå.

Hoppas du lyckas lösa problemet.

Mvh Ozmix

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix
Skrivet av Solding:

varför ska du flasha det med ett nyy BIOS ? Enbart för det råkar finnas ett nyare?

Fungerar det varför ge sig på sånt du inte är helt insatt i ? låt de va och va glad ist

Har haft lite konstiga fläktkurvor och ibland blir det svart på skärmen. det är därför jag ville uppdatera och se om det är det som är fel eller om jag måste lämna in kortet på Inet.

Mvh Ozmix

Av Ozmix

Uppdatering av bios Gigabyte 280x GV-R928XOC-3GD

Tjena!

Skaffade mig ett Radeon R9 280x från gigabyte och tänkte då kolla om det hade de senaste biosen. mitt kort har bios GV-R928XOC-3GD.F60(?) enligt deras egna bios program. När jag går in på gigabytes hemsida så finns det två stycken att välja mellan, F4 och F13. Vilken av dessa ska jag hämta hem?

Tacksam för svar.

Mvh Ozmix

Av Ozmix

Backup mjukvara som backar upp till nätverksdisk

Tjenare.

Har länge haft en TimeCapsule som fungerat som en nätverkslagring för min dator. Jag har alltid slängt över filer manuellt men har nu tröttnat på detta och undrar om någon känner till något bra program (gratis eller betalt) som låter mig välja en specifik mapp som ska slängas över till min TimeCapsule. Ingen kryptering eller komprimering behövs. Det jag vill är att det helt enkelt ska slängas över till disken vid en specifik tidpunkt varje dag.

Tacksam för svar.

Mvh Ozmix

Av Ozmix
Skrivet av LemonIllusion:

Jag skulle skippat Rapid Start och Smart Connect, men du kanske vet att du ska dra nytta av dessa funktioner?
Boot setting vet jag inte vad den gör.
Sedan skulle jag nog tagit den senaste ACPI Driver från Utilities. Dumt av Asus att placera den där, men men.

EDIT: Chipset software borde du ta ner också och skit i grafikdrivrutinerna om du har ett diskret grafikkort.

Okej, raderar dessa. Har du möjligtvis länk till ACPI Drivisarna? Jag kör ett r9 280x och kommer köra amds egna drivrutiner så jag hoppar VGA drivrutiner med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix
Skrivet av LemonIllusion:

Utan att ha tittat igenom den kategorin kan jag nästan garantera att det bara är bloatware.

Tack för svar. Har nu hämtat hem dessa.

http://gyazo.com/cfa32e490d1df13e348bca1344bb0cad

Mvh Ozmix

Av Ozmix
Skrivet av LemonIllusion:

Överdriv lagom. Det finns 14 kategorier och du borde kunna räkna ut att du inte behöver någon drivrutin till manual och listan över kompatibla minnen.
Du ska ha senaste drivrutinen från kategorierna Chipset (senaste MEI och Chipset software), Audio, LAN, USB, Wireless, SATA (bara IRST är nödvändig) och Bluetooth. 8 nedladdningar allt som allt.

Sen kommer man till utilities. något värt att hämta hem där?

Tack!

Av Ozmix
Skrivet av LemonIllusion:

Man ska ändå aldrig använda skivan. Drivrutinerna på nätet är nyare.

Problemet är mest att det finns 25 olika kategorier och man har inte en aning om vad man ska hämta hem :/

Av Ozmix

Asus Maximus VI Impact drivrutiner

Tjena.

Köpte mig nyligen ett Asus Maximus VI Impact men saknar cd-skivan för drivrutiner. Jag känner till att man kan hämta hem drivrutiner från deras hemsida men vill hellre få tag i cd-skivan (fysisk kopia eller bara en ren kopia för nerladdning). Jag vill inte missa några drivrutiner.

Är beredd att slänga iväg en slant om det skulle vara till intresse.

Mvh Ozmix

Av Ozmix
Skrivet av infigo:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7362653/2014-11-16
Det går nog att hitta billigare om du kollar runt lite. Skulle köpa en kylare till detta men det går att köra stock till att börja med

Skrivet av stimpen:

Jag kör själv AMD i en mini ITX burk med wifi och boy vad jag e nöjd.
Min konfig ligger på halva din budget. http://www.inet.se/kundvagn/visa/7363004/2014-11-16
760k prollen har nog ersatts med 860k nu tror jag till ungefär samma pris?
Om den flaskar på ett 280x/290x vet jag ej men skulle inte tro det? Är fyrkärnig och ligger stock på 3.8ghz med 4.1ghz boost. Tror 860k ligger 100mhz under men tror den är effektivare på andra sätt.

Iaf jag kör min 760k på 4.7ghz no problem, många ligger på 4.8+ på den. Det fina med det moderkortet är att om du ngnsin får för dig att bygga utan diskret grafik så kan du köpa en kaveri apu och sätta in i den. Amds apu slår intels lugnt. Jag e ingen AMD fan boy, kör intel i min fullrigg men till detta bygget var AMDs pris o prestanda riktigt bra.

Här är en film från så sent som igår tror jag när jag kör Titanfall på burken i 1920*1200! OBS inte 1080, med allt på high och hög AA och 16x anastrophic etc och enda som är av är ambient occulsion. Och detta med ett 750 ti kort!
Nu är inte titanfall det mest krävande grafikmässigt men med de korten du nämner lär du kunna köra vad som på burken med max settings.

http://youtu.be/fCZ9zIccFKs

Får inte videon att fungera nu men är på mobilen. Hoppas den går för dig annars skall jag kolla den imorgon på en dator.
http://www.youtube.com/watch?v=fCZ9zIccFKs&list=UUWTWibBKHkfN...

Tyvärr inga fps i videon för tänkte inte på att shadowplay inte spelar in sin egen fps mätning. Men på mindre krävande banor klarar den 60fps nästan konstant. På mer krävande kan jag vara nere i 40fps ngt området men tänk det är ett 750 ti kort jag kör med.

Hoppas du fått ett alternativt perspektiv.

OJ! Det vart ett par snabba svar. Tack så mycket. Skönt att ha fått ett alternativ av båda företagen. Jag har kört intel nu på senare år men AMD var en av de första datorerna jag byggde ihop. Är väldigt nöjd med båda. Ska kolla in detta. Jag kommer köra ett 280x/290x (beroende på priser framöver) så behöver nog ingen APU.

Tack ännu en gång. Ska kolla vidare på detta.

Mvh Ozmix

Av Ozmix

mITX Moderkort samt processor för 2,5-3k

Tjena!

Har länge kört ATX och mATX med custom vatten loop men efter allt pill och generellt stora system har jag nu bestämt mig för att satsa på ett lite mindre system. Jag har som avsikt att använda datorn för spel och film. Så en lite kraftigare HTPC står i fokus. Lådan jag tänkte använda är lite mindre, ett 250D från corsair. Jag äger redan ett 750W nätagg, två stickor RAM samt en 120GB SSD så jag är OK på den fronten.

Nu till min fråga:

Vilket moderkort samt vilken processor i mITX klassen är rätta vägen att gå? AMD eller Intel? MSI, Asus eller Gigabyte? Jag har tänk mig 2500-3000 kr för processor och moderkort. Det enda kriteriet egentligen är att jag ska kunna slänga på ett 280x/290x (eller liknande) utan att processorn ska flaska och att moderkortet ska ha Wi-Fi.

Spelen är mest singleplayer som tex GTA, Mafia 2, Borderlands osv. Dvs inte så stor fokus på just FPS.

Tacksam för svar.

Mvh Ozmix

Av Ozmix
Skrivet av serpent29:

Starka högtalarmagneter nära en hårddisk är nog ingen vidare hit, disken sparar ju information magnetiskt på metallskivor.
Beror hel del på hur nära den är så klart, har man 1m eller så emellan borde det dock vara ganska riskfritt.

Det är närmare än så :/ Datorn kommer vara kant i kant med ena högtalaren. Så disken kommer sitta ca 15-20cm ifrån högtalaren.

Av Ozmix
Skrivet av Rydisen:

I princip så mår väl inte hårddisken bra av det. Hur känslig den är för att gå sönder vet jag inte, men det är mätbara skillnader i latenser etc om hårddisken utsätts för vibrationer.

Spelar sällan hög musik, och när jag gör det så står basen för vibrationerna och det är hela rummet som utsätts för dem. Jag tänkte mer på magneterna och hur datorn mår i närheten av sådant.

/Ozmix

Av Ozmix

Placering av dator bredvid högtalare

Halloj!

Nu vet jag inte om detta är rätt ställe att lägga den här tråden men jag får försöka. Det är såhär att jag har flyttat runt i rummet lite och har placerat datorn i ett hörn och där ska det stå en golvhögtalare. Min fråga är om det finns risk att något går åt pipan om datorn står nära högtalaren. Högtalaren har inga problem med datorn, det är mer datorn jag är orolig för. Jag kör en SSD och en HDD. Datorn är den i min signatur.

Tacksam för svar

Mvh Ozmix

Av Ozmix
Skrivet av Gunner357:

Jag har haft en liknande res förut men fick alldrig den helt tyst. Men ska inte pumpen sitta fast i resen eller.

Nej just den reservoaren är utan pumpfäste. Den ligger bara i 5,25" platsen för att spara utrymme Så pumpen sitter inte fast i reservoaren, utan reservoaren fungerar bara som en behållare, liknande min nuvarande x-res 150

MVH ozmix

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix
Skrivet av Gunner357:

D5 det är den du ska ha finns inge bättre. Bay/res pumpar brukar alltid låta på ett eller annat vis de är svåra att få helt tyst på de.

Är det bara Bay-Res med pump konfigurationer du menar? Gäller det även tex en sådan?

För att spara lite plats tänkte jag att man kanske kunde sätta reservoaren i en 5,25" plats och ha pumpen i botten tex. Låter det som en bra idé?

Mvh Ozmix

Av Ozmix

DDC pump i jämförelse med D5 eller DCP 4.0

Tjena!

Jag har i dagsläget en EK DCP 4.0 pump. Nackdelen med den är att den låter, den låter var jag än sätter den i chassit, både med en massa skum, små kuddar osv.

Min fråga är, hur står sig dem olika pumparna mot varandra? Vill helst ha en BayRes lösning eller något som inte låter något alls.

Det som finns på slingan är
Reservoar - Pump - EK XTX 240 Rad - XTX 120 Rad - CPU EK Supremasy - GPU HD 7990 och sen tillbaka till reservoar.

Det finns planer på att köpa en EK XT 360 eller XTX 360 radiator till så jag vill att pumpen ska klara av att ge tillräckligt med flöde

Borde jag köpa mig en D5 pump med en top? Eller kan jag skaffa mig den här tex med en ddc pump?

Tacksam för svar.

MVH Ozmix

Av Ozmix
Skrivet av englundz:

Hade ett tag en phobya G-changer 360 monterad i fronten på 60mm och det fungerade fint med mitt r9 280x i alla fall, men hur det blir i ditt fall vågar jag tyvärr inte svara på.

Hej! Tack för svaret. Ett 7990 är en bit längre än 280x :/ Men jag tror jag beställer hem chassit, sätter i moderkort och grafikkort, och sen testar jag att trycka dit min XTX 240 som är 64mm tjock. Så fåe jag se, och ut efter det så får jag köpa en 360 radiator.

Ingen som har koll på Bay-reservoarer med kanske en inbyggd pump? Hur är DDC pumpar?

Av Ozmix
Skrivet av backspace:

God morgon.
Jag har en "AIO"-lösning ifrån Swiftech, H320 så ja, det är en 360 i fronten, men jag kan verkligen inte minnas att det var några problem att montera dit den. Hur det blir med andra tillverkare vet jag ju då inte.

Jag kom på att jag faktiskt har provat att ha fläktarna "utanför" lådan men att jag tyckte ljudnivån blev lite högre när de satt där.

Jag har mina "utanför" chassit just nu pga platsbrist. Får ju inte plats med fläktarna på insidan tyvärr. Jag måste hitta en lösning med Bay-Res samt pump i ett och samma, för just nu låter min EK pump riktigt mycket , vilket stör mig något så fruktansvärt...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix
Skrivet av backspace:

Jag får faktiskt revidera mitt svar.
Efter att ha svarat på din fråga blev jag lite nyfiken och jag provade att skruva dit en vanlig Noctuafläkt, det var inga problem att få tillbaka gallret. Så nu sitter de "utanför" lådan så att säga.

Dock så blir det ju lite lidande med dammfiltret som man behöver ta bort. Men det kanske kan gå att fästa något finmaskigt mot främre borttagbara gallret.

Är det sant? Vad gött! Då slipper man iallafall fläktarna på insidan vilket ger lite mer plats Men som du säger, det kanske blir lite väl tight med en 64mm radiator... Har du en 360 radiator i fronten? Hur lägger den sig jämfört med skruvhålen? Har sätt att någon haft problem med 360 radiatorer, och att hålen är lite off.

Tack så mycket för att du tar dig tid och kollar

MVH Gadiati