Inlägg

Inlägg som Ozmix har skrivit i forumet
Av Ozmix

Budar 1700kr + upphämtning redan idag.

Mvh

Av Ozmix

Hur går tankarna runt affären? Låter det intressant?

Mvh

Av Ozmix

Börjar på 500kr + frakt.

Av Ozmix

Använda Nuc med dubbla portar som vpn passthrough?

Tjena!

Jag har tänkt att skaffa mig en Intel Nuc (eller liknande) med dubbla nätverksportar och använda den som en typ av "tunnel" för vpn.

Är detta möjligt? Att tex koppla den till modemet och sedan koppla min switch till Nuc:en medans jag kör tex ovpn på Nuc:en.

Modem --> Nuc med ovpn installerat --> switch --> resten av huset.

Jag vill göra detta för att slippa förlusten i hastighet man får när routern (tex en Asus Nighthawk) har för svag processor och inte klarar av att ge högre hastighet när vpn körs.

Krångligt förklarat, hoppas ni förstår.

Tacksam för svar.

Mvh

Av Ozmix
Skrivet av Swedman18:

"För att det inte ska missbrukas" är BS. 5GB är ju ingenting. Det är väldigt enkelt att nå 5GB om man nu vill nå den gränsen. Visst låg den gränsen på 50GB skulle man undra vad man sysslar med i sin mobil

Skrivet av V1LL33:

Det står att "alla påfyllningar ingår dock i abonnemanget", och jag tolkar det som att du kan aktivera extra 1 GB flera gånger per dag och månad.

Det kanske är så enkelt som att klicka på en knapp eller svara på ett sms. Spärren är väl för att se till att det är någon vid skärmen så förhoppningsvis är det enkelt att fylla på. Tele2 är väl inte så sugna på att folk ska hosta webbservrar eller liknande via mobilnätet.

Det borde dyka upp användarvillkor på Tele2.se där det är tydligare snart!

Ringde och pratade med två olika personer på Tele2 kundtjänst igår och det fungerar så att du har en första gräns på 5GB per dag, sen får du ett sms som du bara svarar "ja" på för att aktivera 1GB åt gången, obegränsat med gånger under samma dag. Så du har teoretiskt sett "unlimited" men du måste aktivt svara "ja" på ett sms för att få mer än 5GB om dagen (den dagen du skulle gå över 5GB).

Av Ozmix
Skrivet av difi:

@Ozmix: noterat men hade tänkt mig något mer än så

Okej, men skulle du ändra dig så är mitt bud fortfarande giltigt.

Mvh

Av Ozmix

600kr och jag hämtar idag efter 16.

Av Ozmix
Skrivet av anon99339:

Jag förstår, ursäkta min slarviga läsning. WD Blue verkar inte ligga bättre till än Samsungs modeller, vad jag sett i tester.

https://www.nordichardware.se/test/storage/test-wd-blue-en-bl...

Det har lutat mot en Samsung 850 evo i m.2 format. Det är massa snack om cache osv och då det sällan står på produktsidorna så undrar jag om det finns någon bra hemsida med sådan information.

Av Ozmix
Skrivet av anon99339:

Varför vill du ha SATA 6 Gbit/s och inte PCI Express via M.2? Är det för den lägre prislappen? Bara en fråga.

Jag har tänkt att använda den via USB 3.0. Nu har jag inte letat men jag gissar på att jag inte kan hitta en kabinett som är kompakt och PCI Express m.2. Sen har jag inte ont av 550Mb/s hastigheten i en SATA 6Gbit/s ssd.

Av Ozmix

Vanlig 2,5" SSD eller m.2 SSD

Tjena!

Nu är det dags att uppgradera till en större (GB) ssd. Målet är att den ska ligga på 1TB och den ska använda sig av SATA 6.0 Gbit/s. Det jag undrar och gärna vill ha hjälp med är att få lite synpunkter över vad jag borde leta efter. Jag vill ha en så liten kabinett som möjligt men samtidigt är inte det den viktigaste punkten. Jag har hittat kabinett i både 2,5" samt m.2 och det är väldigt lockande att ha en liten m.2 kabinett.

Länka gärna bra alternativ och ge lite info om egna erfarenheter. Priserna dessa emellan skiljer ju inte allt för mycket. Om man tex jämför samsungs 850 evo serie i 2,5" och m.2. Sen har även WD en 2,5" och en m.2 modell av sina senaste WD Blue.

Tacksam för svar.

Mvh Ozmix

Av Ozmix
Skrivet av morxy49:

Lite skillnad då kameran faktisk påverkas ifall det blir repor på linsen. Inte riktigt samma sak som att t.ex. få repor på baksidan av telefonen.

Det är däremot inte ett argument som är relevant längre. Jag har många i vänkretsen, mig själv inräknat som kört sina iPhones utan skal eller skydd öht och har aldrig haft problem med repor på kameralinsen, och det från iPhone 5 till iPhone 6s.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix
Skrivet av Dallebull:

Känns ju smart att det enda man inte vill ska repas på baksidan sticker ut, och det är ju bara att glömma att använda den liggandes på ett bord utan skal, vilket iallafall jag gör konstant när jag sitter framför datorn..

Har du plast på soffan hemma också?

Av Ozmix

Vad hände med alla delar? Någon som köpt? Mitt bud på chassit stod med i annonsen men har nu försvunnit. Hade varit bra om du kunde meddela.

Av Ozmix

300kr + frakt för chassit

Av Ozmix
Skrivet av arry:

Det korta svaret är nej, du behöver inte byta. cx500 ska klara 450 W på 12V och ett referens kort maxar ut på 300 W. Själv skulle jag nog uppgradera iaf då jag som alla andra här vill ha både hängslen och livrem.

Skrivet av Xyborg:

Sweclockers testrigg med ett 980ti och en törstigare processor drog 410W från väggen. Med 90% verkningsgrad betyder det ca 370W ut från nätaggregatet - specifikationerna för nätaggregat syftar alltid på uteffekt. Jag skulle säga att du har relativt as-bred marginal till godo. Att sen kvaliteten agget är sådär är en annan femma. Men det kommer lätt att orka driva datorn din.

http://www.sweclockers.com/test/20783-asus-geforce-gtx-980-ti...

Tanken var väl egentligen att byta upp mig men tänkte göra det vid ett senare tillfälle isåfall. Därav frågan. Tack så mycket för svaret

Av Ozmix
Skrivet av versions:

förstår mig inte på kombinationen. har du råd med ett gtx 980 ti så har du råd med några hundra till för att få ett vettigt nätaggregat.

Har inte direkt pratat om råd.. Det jag undrade var om jag behöver byta ut det jag har idag mot ett större eller om jag klarar mig. Men du kanske såg något i min text som säger annat?

Av Ozmix

Segt att behöva köpa ett nätagg med Men får väl bli det iallafall. Har detta för att det är väldigt grunt och fullt Modulärt.

Av Ozmix

980Ti och 4690k på ett Corsair CX500M Nätagg.

Tjena!

Snabb och troligtvis enkel fråga. Jag tänkte köpa mig ett 980Ti och undrar om ett CX500M kommer vara nog att driva kortet och min 4690k som sitter på ett Asus VI Impact och har 3st ssd och 1 st 2,5" hdd inkopplad i dagsläget.

tacksam för svar.

Mvh Ozmix

Av Ozmix

nVidia GTX 970 från Asus eller EVGA

Tjena!

Dags att köpa grafikkort.

Jag kommer spela i 1080p och vill kunna skruva upp grafiken till max. Nu kanske 970 är svagt i jämförelse med andra lite dyrare kort men priset är ganska lockande i dagsläget.

Min fråga är:

Vilket av dessa kort borde jag/hade ni slagit till på?
Är det bara klockfrekvensen som är skillnaden på EVGA korten?

Länk till kundvagn hos Inet.

Tack på förhand!

Mvh Ozmix

Av Ozmix

@xtQ: Citerar från hemsidan TS länkade till.

"Onboard storage is handled by a FORESEE brand SSD, it’s a M.2 2242 SATA3 drive with good speeds for a 64GB drive"