Inlägg

Inlägg som Ozmix har skrivit i forumet
Av Ozmix

@Mandorr: vad kan du tänka dig att sälja två diskar för? Bor i Göteborg. Tänkte ifall foffi fick köpa bara nasen separat.

Mvh Ozmix

Av Ozmix

@Sapcomp: http://www.inet.se/kundvagn/visa/8507155/2015-09-21

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8507155/2015-09-21

En blandning av ovanstående. Jag föredrar Corsair's nätaggregat och Asus grafikkort. i 5 4690k är ett utmärkt val av processor och moderkortet blir bra det med. Chassi är egentligen inte så viktigt så det billiga Corsair blir också bra. När det kommer till minnen har jag själv ett par Crucial Ballistix 2x8GB och de fungerar utmärkt och har inte krånglat de senaste fem åren.

Av Ozmix

@Storanyman: Nu var det längesedan jag körde tre skärmar men har för mig att man kunde ställa in resolution i tex ett spel till 1920x1080 och då centrerades bilden i den mittre skärmen och man kunde då använda de andra två skärmarna som vanligt. Körde bl.a Battlefield 4 och FarCry 3 på det viset. Sen finns det även en inställning att visa bild på alla tre skärmarna men att det inte är Eyefinity. Du klickar nere vid AMD Control Center och stänger då av eyefinity.

Av Ozmix

@Najk: 1200kr för båda. Swish och hämtas hos dig i veckan om så önskas.

Av Ozmix

Noctua NH-D14 vs NH-L9i vs NH-L9x65

Halloj!!

Har i dagsläget en NH-D14 från Noctua men har tröttnat lite på storleken och vill ha en mindre kylare.

Jag undrar om min i5 4690k (ej överklockad det minsta) kommer gå kall i mitt chassi (Bitfenix Prodigy mITX) och vara nästintill ljudlös, vilket datorn är i dagsläget om jag skaffar mig en NH-L9i eller en NH-L9x65.

Tacksam för svar!

/Ozmix

Av Ozmix

Borde man inte kunna slänga på en Molex till PCI-E adapter och ansluta den som 4-pin? Eller är inte den linan 12v?

Av Ozmix
Skrivet av niclasc:

Jag kör en 3770K på en Gigabyte Z77N-Wifi bräda. Kör på Intel grafiken. Detta driver jag med en Streacom 150W picoPSU. Det fungerar kanon.

Nu ska han köra på 120W och det är nog på gränsen. Mitt system drar ca 100W när CPUn går för fullt

Skrivet av mikee1:

jag också på Streacom 150 W, men har också ett Nvidia 730 grafikkort och det funkar kanon

150w modellen har en 4-pin då antar jag?

Av Ozmix

PicoPSU till ett Asus z77 Deluxe mITX

Tjena!

Äger ett Asus Z77 Deluxe mITX moderkort (https://www.asus.com/se/Motherboards/P8Z77I_DELUXE/) och det sitter i dagsläget en 3770k processor i det. Jag håller på och bygger ett kompakt system och har inte plats för något annat än en picoPSU. Kompisen har en 120W (http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkom...) och jag får det om det passar.

Min fråga är, går det att använda just det agget även om moderkortet har en 8-Pin kontakt för ström? Räcker det alltså med bara 24-Pin kontakten? Har för mig att jag läst att det ska vara för överklockning man använder just den kontakten men har alltid kopplat in den i vilket fall.

Tacksam för svar.
Mvh Ozmix

Av Ozmix

Har ett 280x från Gigabyte. Kom med ett pris om du är intresserad.

Av Ozmix
Skrivet av DaydreamerVlad:

Ja du kan lätt få de sålda men du kan istället köpa ett bra MITX chassi o ett ordentligt grafikkort och lätt klara av alla kommande spel

Lådan jag tänkte använda är en moddad Nintendo NES låda. Sedan har jag redan en High End dator i sovrummet och vill bara ha en kapabel htpc. vill bara ha processor och få så hög prestanda möjligt.

Av Ozmix

Har varit inne på marknaden och sett att 3770k samt z77 moderkort är väldigt eftertraktade. Många annonser uppe som är ute efter dessa produkter. Jag har inte plats i mitt chassi och vill heller inte lägga mer pengar på datorn än jag måste så därför tänkte jag ifall jag kunde få sålt komponenterna och sedan köpa mig en AMD processor och moderkort.

Av Ozmix

Intel i7 3770K eller en High End AMD APU?

Tjena!

Har i dagsläget en i7 3770k som sitter monterad på ett P8Z77-I DELUXE mITX moderkort. Jag har inga planer på att införskaffa ett grafikkort då jag kommer slänga in hela kalaset i ett väldigt litet mITX chassi.

Det jag undrar är om jag kan få sålt processor, moderkort för att sedan köpa ett moderkort, samt en AMD APU och om det kommer vara bättre för mitt användningsområde. Jag kommer bara surfa, kolla film, spela musik samt spela via Steam Inhome streaming. En HTPC med andra ord.

Har inte så bra koll på vad skillnaden mellan en vanlig cpu och en apu är så någon får gärna hjälpa mig här..

EDIT: När jag säger APU menar jag AMD processorer.
tacksam för svar.

/Ozmix

Av Ozmix

600kr för HTPC chassi samt picoPSU!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix
Skrivet av Felek:

Då jämnar det ut sig

Haha det har du rätt i (Tog en stund innan polletten föll)

Av Ozmix
Skrivet av Glaring_Mistake:

Speedfan är känt (eller kanske ökänt) för att visa temperaturer som inte stämmer.
Så du behöver inte oroa dig för vad det visar för temperaturer.

Skrivet av AlbertMwugabi:

Speedfan går inte att lita på för 5öre, har inte använt det på säkert 5 år, kolla temps i HWinfo, AIDA eller liknande om du vill se temps för hela datorn.

Har ni något tips på annan programvara som kan styra fläktarna i windows? Har även ett problem med CPU FAN ERROR vid boot. fläkten som är kopplad till CPU FAN kontakten på moderkortet är en NF-F120 PWM från noctua och den kör i 500-550 rpm enligt bios. jag sänkte gränsen i bios på mitt asus vi impact till 500 rpm jämfört med 600 som den låg på innan och nu slipper jag meddelandet vid varje boot men texten är fortfarande rödmarkerad i bios i jämförelse med chassi fläktarna som är vitmarkerade.

Av Ozmix

SpeedFan och höga temps

Tjena.

Installerade speedfan idag för att mer aktivt kunna styra fläktarna via moderkortet och blev lite förskräckt när jag såg att AUXTIN0 och AUXTIN3 låg på ca 40C högre än allt annat. Som bilden visar under så är det en "eld" ikon bredvid dessa.

http://i59.tinypic.com/wrakk5.jpg

sen reagerade jag även på AUXTIN1 som ligger på -128C.

Jag kör en 4690K i standard klockfrekvens och en NH-U12S från Noctua som kylning i ett Node 304 som innehåller två SSD och en HDD. Kör även Windows 8.1. Har aldrig kört SpeedFan förut och när jag kör tex HWMonitor eller Speccy så visar dessa inte några höga temps. Hittar dock inte just AUXTIN parametrarna.

Blir lite orolig och vet inte om det är något som är fel eller om jag gör något fel.

Tacksam för svar.

Mvh Ozmix

Av Ozmix
Skrivet av skruvis:

Nej jag missade inte det, men eftersom du inte hade koll så beskrev jag det som jag gjorde!

Var inte riktigt det som var frågan. Jag vet hur man uppdaterar, vilken serie man ska ha till vilken uppdatering. Frågan var varför inte just f60 fanns där och om man nu kan använda någon av de andra som finns listade där.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix
Skrivet av Gunner357:

Kanske inte finns nå nyare bios för då borde det finnas på deras hemsida.

Rent spontant känns det som att de borde ha de tillgängliga på deras hemsida så de som har äldre version av samma serie ska kunna hämta hem de?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ozmix
Skrivet av KattenGustav:

Nej, dom sitter i samma färg och jag testade att byta färg på båda och testade sedan att köra med en sticka, fast det blir ingen skillnad

Har du möjlighet att fotografera datorn på insidan och slänga upp det här i tråden?

Av Ozmix
Skrivet av skruvis:

Du missade säkert att läsa det jag skrev i mitt första inlägg. Jag har biosversion F60. Det är det som är det problematiska i det hela. som du skriver så är det från samma serie man ska uppdatera. f60 borde ju vara f60-69 och det finns inte att hämta hem på deras hemsida.