Inlägg

Inlägg som Simontaga har skrivit i forumet
Av Simontaga

Grafikkort HIS Radeon HD7870 2GB GDDR5 PCI-E

Hej! Säljer mitt grafikkort som är specifierat i titeln!

Kontakta mig mycket gärna på facebook, var god och lägg till mig också, har hänt att jag fått ett meddelande som jag aldrig fått pga personen ej la till mig >:|.

Betalas kontant, kan hämtas i Båstad/Helsingborg, kontakta mig för diskutera pris/hämt-plats/tid.

Mvh

Simon.

Läs hela annonsen här

Av Simontaga

Windows slutar funka :/

Jao jag skulle kunna beskriva mitt problem som att windows typ inte läser "windows filerna" längre, alltså kontrollpanelen fungerar ej samt andra windows funktioner, men om chrome är uppe så funkar det ungefär fint, internet fungerar inte längre (tror jag) men i vilket fall som hellst så händer detta lite slumpmässigt men inte jätte ofta men windows fungerar alltså inte längre.

2 st hårddiskar, windows sitter på en SSD.

direkt uppgradering från win 7 -> win 10, alltså ingen clean install.

Någon som vet varför detta händer?, ny hårddisk?, virus?, drivrutiner?.

Av Simontaga
Skrivet av mrqaffe:

Det låter som du har adsl, då behöver du ett modem och i så fall är det enklast att brygga smarten, sedan ansluter du en valfri router efter den.
Har du nått verkligt problem och i så fall vad eller varför vill du byta ut smarten ?

Vill byta ut routern pga den funkar inte så bra med enstaka spel och den behöver bli omstartad relativt ofta då den blir lite trög

Av Simontaga

Byta ut "Telia router"

Har en sådan där router som man får med när man beställer bredband som brukar inte heller ha så bra kvalité

Det är en TG799VN V2 och jag undrade om det finns några alternativ att byta ut routern?,har inte fiber så jag använder ett sådant där gammalt uttag,då är det 3 sladdar som går in i routern och från vad jag har sett så har de flest moderna routrarna endast ett intag för internet som är endast för mer moderna hus? har läst om någon box som fixar detta som tar in de 3 sladdarna och gör om det till en som man sedan kopplar in i routern.

Har då tänkt byta ut routern så har ni några förslag?

Av Simontaga

Skärmar blinkar,dator "dör".

Detta har hänt 2 gånger.

Första gången detta hände så fick jag något error om OAWrapper.exe,fick inget error denna gången.

Skärmarna blinkar från svart och några vita linjer på vissa ställen sedan så kommer jag tillbaka till Inloggnings menyn och när jag loggar in så ser det ut som dator har precis startar om och min andra skärm är helt svart tills jag startar om datorn själv.

Av Simontaga
Skrivet av Grönahunden:

använder du båda skärmarna i GTA V ?

vad händer om du stresstestar med ex furmark & prime95 ?

Har prövat 3D Mark och inga problem där, tempen låg på runt 57 - 61 grader

Av Simontaga

Skärm blir svart I cirka en sekund :/

Har hänt 2 gånger Idag,första gången var när jag körde GTA V senare med mindre intensivt spel,min skärm är en BenQ G2450 med några år på nacken,kan det vara glapp med skärm kabel eller grafikkorts bugg/behöver uppdatera drivrutiner? eller är det dags för en ny skärm? kan medge att jag har 2 skärmar och bara en av dom blir svarta i någon sekund och ja,båda är kopplade till grafikkortet.

Av Simontaga

@martin_xxx: Det är inte många laptops som stödjer grafikorts-byte och jag gissar på att lenovon inte stödjer det men om man är väldigt desperat så finns det sätt att använda sig av ett externt grafikkort.

Av Simontaga

Snoopavision https://www.youtube.com/snoopavision?v=l5FpSeGBZV8 Finns faktiskt några videos med denna funktionen! som denna: https://www.youtube.com/watch?360&v=NMbM-ERy2Lk

Av Simontaga
Skrivet av ToJa92:

Låter som att tangentbordet trodde att du höll in Windows-knappen, alternativt att Windows trodde att du höll in den knappen. Trycker du Windows + U så dyker tillgänglighetspanelen upp, och den pratar som standard i nyare versioner av Windows.

Jo det är möjligt, får avvakta och se om något händer o tack för svaret!

Av Simontaga

Windows 'låstes' och hörde någon windows text to speech snacka

Jag satt och spelade lite och helt plötsligt så låstes windows och något text to speech program startades, jag gissar på att det finns en inbyggd i windows..

I allafall detta ska ju inte hända, är det möjligvit virus?

Av Simontaga

Uppdatering: Med 1 skärm så verkar datorn rulla på bra.

2) Fixat(ganska säker på det iaf)! 1 Skärm -> Installera ett snäpp äldre drivrutiner -> Reboot -> Två fungerande skärmar!

Av Simontaga

När jag är i felsäkert läge så kan jag inte komma åt kontrollpanelen.

Verkar som jag inte är på admin kontot,men jag har det ända kontot på datorn och jag är admin så om jag är i felsäkertläge så är jag tydligen admin

Av Simontaga
Skrivet av Cooling23:

Ta bort Windows 10 från rubriken. Det har med drivrutinen att göra. Inte Windows. Som ovan sa ta bort alla gamla drivrutiner och installera på nytt.

Alright, men nu undrar jag hur jag ska ta bort drivrutinerna.

Av Simontaga
Skrivet av Tartin:

Börja med att ta bort alla tidigare drivrutiner för grafikkortet och installera den senaste på nytt. Om det inte funkar så gör om borttagning och installera en tidigare version som du vet fungerat.

Om jag är i felsäkert läge hur ska jag avinstallera drovrutinerna då? Om jag söjer på nvidia eller på avinstallera så hittar jag inget, tydligen för att det inte går att öppna vissa appar med det inbyggda administratör kontot

Av Simontaga

Nya nvidia drivers bluescreen vid boot

Uppdaterade grafikdrivrutinen för nvidia gpu och fick bsod under ibstallationen och kan inte boota normalt men jag lyckades komma in på felsäkert läge, skriver lite hastigt på mobilen bsod meddelandet var video tdr failure.

Ska jag kopiera all mina filer jag behöver till ett usb och sedan ominstallera windows? Eller vad tror ni?

Av Simontaga
Skrivet av Cooling23:

Om du inte har gjort ren Windows installation kan jag rekommendera att du gör det. Löser många problem.

Får väl göra det någon gång :S

Av Simontaga

@Paddanx: Jag gick från win 7 till win 10 direkt så alltså inte en ren install.

Jag har nvidias drivrutiner som jag själv lade in men det var när jag hade win 7 och jag kommer inte ihåg att jag hade problemet där.

Inte vad jag vet så kraschar inte spel ofta kanske händer någon gång med något enstaka spel men det tror jag inte har något med detta att göra men annars så är det helt felfritt!.

Ja, windows 10 hämtar uppdateringar automatiskt om det är det du undrar om, och grafikdrivrutinerna installerar jag varje gång det kommer en ny.

Precis nu när jag skriver detta så händer det! om du jämför från tiden när jag skapade tråden så kan jag säga att detta händer ganska ofta.

Av Simontaga

Windows-backgrund blir svart? Win 10

Detta har börjat hända på de senaste veckorna. Problemet är att ibland om jag rör på något på skrivbordet som tillexempel en fil så blir det svart runt den och sedan kan jag dra runt med den blåa markörs rektangeln och det blir svart som att jag uppdatera just den platsen och så blir den svart, klickar jag på F5 så blir allt ihopa svart (endast backgrunds bilden.) varför blir det såhär?

Demonstrativ gif : http://imgur.com/r9TrJGe

Av Simontaga

Om jag minns rätt så kan man väl använda bilder i windows forms och bara helt enkelt flytta rundor på dem men har ingen aning om hur man skulle göra animationer om det skulle behövas.