Inlägg

Inlägg som sparkar_boll har skrivit i forumet
Av sparkar_boll
Skrivet av VeryMadMeatball:

IT-koordinator inom idéburen/ideell organisation. 26 år gammal.
~31kkr, 35h arbetsvecka och lite småförmåner. Kan flexa och jobba hemma ganska fritt om jag vill.

Får man fråga vad du sysslar med mer exakt om dagarna? IT-koordinator är väldigt brett

Av sparkar_boll

Ger bort följande nycklar till följande spel. Först till kvarn!

ReignMaker: YQNPY-2JGIZ-Y4B**
*=R

ShipLord: 6CMZJ-98X*K-R4D*4
*=5

Slash It 2: L*ZPP-*9G*N-4FWHY
*=E

Av sparkar_boll
Skrivet av billyskate:

Värt att notera är att detta gäller då alltså AP:n och inte USG:n

Av sparkar_boll

1100 kr och hämta

Av sparkar_boll
Skrivet av Donkey:

Jag jobbar som specialist inom digital Arbetsplats (M365, Azure etc)

Jag har 45K i grundlön. Med övertid så landar jag i snitt runt 57 vilket just nu känns som en pisselön med dagens inflationssiffror och höjda räntor.

Ålder? Stad? Arbetslivserfarenhet?

Av sparkar_boll
Skrivet av Mortal1ty:

Sök lite vid sidan om, du kommer att få erbjudanden som dina chefer får ta ställning till. Du skall nog se att dina arbetsuppgifter blir dyra att ersätta när dina chefer räknar på det, kan lätt se att det landar i att två personer får dela på uppgifterna t.ex.

Håller redan på att leta jobb på sidan om. Jag har en telefonavstämning om ca 1 vecka med ett företag. Däremot så är det lite svårt att hitta det som jag är ute efter, då jag efter ca 3 år som primärt supportnisse gärna vill kunna specialisera mig och gå vidare inom klienthantering (bl.a. MDM-lösningar av olika slag).

Troligtvis så kommer de inte inse att det är såpass mycket att ha koll på, då jag är den enda på verksamheten som har någon form av teknisk kompetens och jobbar med mina arbetsuppgifter. Om jag får ett jobb-erbjudande så kommer jag däremot att lägga fram det och säga att det här har jag fått, det här är deras föreslagna lön, och fråga vad dom är beredda att erbjuda för att jag ska stanna kvar.

Av sparkar_boll
Skrivet av griid:

Hur gammal är du?
Förstår att du trivs, men du borde ta dig en ordentlig funderare på om du inte ska byta eller förhandla upp lönen.
Du kan enkelt få +10K:- och din pension kommer tacka dig...

Du får mer betalt för att sitta i kassan i valfri butik eller jobba på lager. Inget ont eller nedvärderande om dessa behövda yrken dock.

22 bast... Jag vet att jag kan få upp min lön rejält, och det strävar jag efter långsiktigt.

Jag stannar kvar för mina kollegor primärt, och för att jag vill eventuellt plugga till hösten. Att säga upp sig nu, hitta nytt jobb med 6 månaders provanställning och sen gå och plugga i augusti är inte direkt det smidigaste jag kan göra. Om jag inte pluggar till hösten så blir det gissningsvis nytt jobb om lågkonjunkturen försvunnit om jag inte fått upp lönen åtminstone +8k.

Dock så har jag bevakning på jobb som skulle kunna tänkas vara intressanta, men jag har ingen stress att byta arbetsgivare i dagsläget.

Av sparkar_boll

2100 kr för datorn + frakt

Av sparkar_boll
Skrivet av zaibuf:

Låter sjukt lågt med tanke på att ha ansvar om budget, avtal och allt från Azure till inköp.

Har stenkoll på den biten. Hela organisationen har fruktansvärt låg lön rent generellt baserat på vad de jobbar med, men jag ska ha lönesamtal om några månader, så då hoppas jag att jag kan få upp lönen en del.

Skrivet av AllMessedUp:

Jag gör det du gör, men även automatisering med typ bash, powershell, sql samt underhåll/driftsättning av servrar & interna system.

Höll inte på med allt jag gör nu som när jag började, då var det ungefär det du gör nu & då låg jag i alla fall på 30k med samma förmåner som dig.

Jag tycker du skall kolla på din marknadslön & nu vid lönesamtalet lyfta vad liknande tjänst kostar för arbetsgivaren i ditt område!
Upp till 30 skall du i alla fall!

MVH

30k är mitt initiala mål! Jag vet att om jag jobbar kvar i ca 1,5 år till, så kommer jag ha tillräckligt med kött på benen för att kunna söka jobb på något annat ställe och få upp lönen till åtminstone 30k (jag siktar självklart högre). Jag jobbar dock aktivt för att det ska lösas med min nuvarande anställning, men det är svårt i vår organisation då 30k tillochmed är högre än vissa chefer...

Av sparkar_boll
Skrivet av sparkar_boll:

Vid årsskiftet så slutar jag på arbetsplatsen ovan och går på en tjänst som IT-ansvarig på en icke vinstdrivande organisation, se nedan. Det är min första tillsvidareanställning så jag är extra glad. De verkade väldigt glada över att få just mig så jag känner mig oerhört nöjd.

Titel: IT-ansvarig
Lön: 24,4k/mån
Arbetsplats: Icke vinstdrivande organisation i Stockholmstrakten.
Arbetsuppgifter: Ansvar för IT på hela verksamheten. Klientadministration i AzureAD & Intune samt kontohantering. Även nätverksadministration av Ubiquiti-prylar (Unifi-router, switch och AP).
Erfarenhet: Ca 2 år inom IT-svängen på diverse kommunala skolor.
Förmåner: Dator, telefon och mycket frihet under ansvar. Jag får jobba på kontoret & på distans. Friskvårdsbidrag och 30 dagar semester.

Lönen är lägre än de senaste tjänsterna jag har haft (och jag vet att jag kan få bra mycket mer om jag skulle ta liknande jobb någon annanstans), men de två senaste har varit på 75% och denna är på heltid så jag känner att det är fullt acceptabelt med lägre lön med tanke på vilken kompetensutveckling jag kan få på den här tjänsten, samt förmånerna som de erbjuder. Börjar efter nyår och jag är jättetaggad!

Jag kompletterar lite på den här då jag inte förstod omfattningen av alla mina arbetsuppgifter när jag skrev mitt inlägg ovan!

Titel: IT-ansvarig
Lön: 24,4k/mån
Arbetsplats: Icke vinstdrivande organisation i Stockholmstrakten.
Erfarenhet: Ca 2 år från IT i skolans värld, samt ca 1 år på nuvarande arbetsplats.
Förmåner: Dator, telefon och mycket frihet under ansvar. Jag får jobba på kontoret & på distans. Friskvårdsbidrag och 30 dagars semester. Förtroendearbetstid.

Arbetsuppgifter:

  • Ansvar för IT på hela verksamheten med allt vad det innebär. (M365, AzureAD, Intune, Nätverk, Inköp osv).

  • Avtalsansvarig inom IT, telefoni och allt relaterat till det (förvaltar och följer upp avtal, samt tar fram underlag för nya avtal samt tecknar de avtal när jag har mandat).

  • Budgetansvar för allt IT-relaterat (utom löner då jag är den enda med IT-relaterade arbetsuppgifter på verksamheten).

Min lön är väldigt låg jämfört med vad jag kan få om jag byter arbetsgivare, men jag anser att mina förmåner, arbetsuppgifter och kollegor gör det hela bra mycket mer värt att jobba kvar ett tag till.

Av sparkar_boll
Nytt bud: 550 kr Unifi AP AC Pro
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av sparkar_boll
Skrivet av macmann1:

Årets revision landade på +1200 så

Lön: 40 000
Yrke: Systemadministratör
Ålder: 31

Jobbar med lite allt möjligt. Klienthantering (främst Mac och Jamf där jag har mina cert och vad som närmast kan ses som förvaltning, men även en del MECM), lite Azure, lite biztalk, lite andra integrationer och automationer här och där, lite licenshantering, lite debitering, lite andra förvaltningsåtaganden. Är en brygga mot vad som känns som varenda annan funktion på bygget

I övrigt inte så mycket spektakulärt, 31 dagar semester förvisso.

Grattis! Inom vilken bransch?

Av sparkar_boll

Om inte någon av de ovan är intresserade så tar jag gärna en mot fraktkostnaden för spårbar frakt!

Av sparkar_boll

Tjena! Ingår det diskar?

Av sparkar_boll

Jag jobbar med IT och skulle starkt avråda dig från att ens försöka. Skulle du försöka och din IT-avdelning kommer på dig så kommer du inte vara deras bästa polare öht. Prata istället med dom och se om du kan få fram en lösning som uppfyller dina behov och deras krav på säkerhet. Det är bättre än att försöka ghettomodda något själv och sen få skit för det när du enkelt hade kunnat ta en dialog och fått svar direkt.

Av sparkar_boll
Nytt bud: 3 050 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av sparkar_boll

Hallå! Kan jag ansluta den till en PC och köra PC-spel med den? Eller är det bara appar direkt i headsetet?

Av sparkar_boll
Skrivet av Lodisen:

Hur kan du tycka det? Mer lön = Större frihet.
Säg att du byter till ett jobb som betalar det dubbla, då kan du jobba 50% och fortfarande ha samma lön som i dagsläget.

Jadu, de omständigheter som jag har kring mitt jobb där jag får planera mina arbetsdagar helt själv med väldigt lite inflytande från min chef är värt väldigt mycket för mig. Mina riktlinjer är att sköta IT, sen därifrån får jag bestämma själv vad jag vill lägga tiden på. Dessutom är vår arbetstidsmodell väldigt intressant där hur mycket vi arbetar styrs av de mål som verksamheten har. Att jag dessutom får labba och kompetensutvecklas på arbetstid under förutsättning att alla mina andra uppgifter som jag själv bestämt är klara gör även saken bättre.

Så med det sagt så behöver nödvändigtvis inte mer lön betyda större frihet, speciellt inte i min anställning och hos min arbetsgivare.

Av sparkar_boll

Om det skulle vara så att du inte får den här skänkt, så får du jättegärna säga till om du skulle vara beredd att skicka. Jag betalar fraktkostnaden naturligtvis isåfall

Av sparkar_boll
Skrivet av Paddglutt:

Där skulle jag säga att du har fel, Speciellt i större städer.
Där jag jobbar tror jag inte någon medarbetare Servicedesken har gått in på under 25K helt utan erfarenhet och någon utbildning. Tror mycket handlar om man sitter på en servicedesk internt eller erbjuder det som tjänst. Jobbet blir mycket svårare när du har 20+ olika bolag med olika tjänster och program som ska felsökas innan det får eskaleras vidare.

Så kan det mycket väl vara. De jobb jag sökt som har varit renodlade Servicedesk-jobb eller andra typer utav support-jobb där endast support ingått (ej inköp, preppa datorer med image osv) har jag blivit erbjuden under 25K, trots erfarenhet. Och detta är i Stockholmstrakten, både offentlig och privat sektor.