Inlägg

Inlägg som zelollarn har skrivit i forumet
Av zelollarn
Skrivet av DennisOlof:

@zelollarn kunde inte låta bli att skoja lite med dig.

Man har hört hemska historier men sannolikt inte något som drabbat dig. Skämt å sido, jag skulle dumpat hårddisken omgående, dvs kopiera det som ska sparas och sedan gjort mig av med disken. Eventuellt kan man använda den i ett extern låda som en USB hårddisk för skräpdata osv. Så länge den funkar så funkar den men jag skulle inte lita på den.

Kollade lite närmre och visade sig vara disken som inte har windows på sig som strulade. Inaktiverade den och nu funkar datorn slm den ska. Blir att skrota den och köpa ny.

Av zelollarn
Skrivet av mrqaffe:

SSDer kan ha spoltjut och liknade ljud pga strömförsörjningen.
Hur mycket ledigt utrymme är det på den, är det väldigt lite ledigt utrymme så blir en ssd trög för dels blir ntfs i sig segt men den kanske inte heller hinner köra trim och då kan skrivhastigheten bli låg och en liten enhet är känsligare just för att den är liten, det är nästan hopplöst att köra win på en 120 Gbyte ssd om man inte ska råka ut för strul pga storleken och behöva hålla på att rensa dem manuellt.
En så liten ssd bör man byta ut mot en på minst 500 Gbyte om den ska agera systemenhet och så sätter man den lilla som lagring till den är sönderskriven.

Har du kollat hur mycket det är skrivet till den via tillverkarens hjälpprogram ?
Har du provat att köra diskoptimering manuellt på den, en del verkar tyvärr stänga av det för att de tror att diskoptimering bara är defrag och att defrag inte behövs för att återge hög prestanda på en ssd och det gör det egentligen inte heller men filsystemet ntfs måste defragmenteras för att fungera bra så man ska inte stänga av diskoptimeringen i win.

Tror inte det är strömförsörjningen då problemet uppstod från ingenstans och har fungerat felfritt innan igår. Kan tänka mig att storleken är problemet så tänker att jag försöker formatera om den och installerar windows på hennes 500gb disk så slipper jag strkla med den.

Skrivet av DennisOlof:

Plot twist, du har en fejk SSD som egentligen innehåller en mekanisk hårddisk. Därav det klickande ljudet

Typ det jag tänkte också men ståt SSD i systemet så tvekar på att den är fake haha

Av zelollarn

Klickande ljud från SSD?

Så tjejens dator har börjat snea och börjat göra klickande ljud så fort disken behöver arbeta och det hade ju varit uppenbart om det var en HDD men det är en SSD på 120gb.

Jag var bombsäker på att de inte gör ljud ifrån sig men samtidigt är det i samband med att man försöker göra något som kräver lite mer än bara att öppna filer osv (typ söka igenom mappar eller starta program som finns på disken) så är det extremt segt samt att klickande drar igång en liten stund men sen slutar det.

Disken fungerar liksom utan problem tills det att man faktiskt behöver använda den då. Har försökt avinstallera diverse program (behövde ladda ner revouninstaller då det inte går att söka med windows och avinstallera saker) men börjar ta slut på saker man kan ta bort, det som är kvar är liksom LoL, skype och lite annat som inte bör störa.

Det är förövrigt en stationär som är köpt begagnad med helt okej delar, inget som verkar vara knasigt eller så, allt annat fungerar som det ska och den andra disken i datorn fungerar felfritt.

Vad kan problemet vara? Tänkte formatera den men tänkte ifall någon här hade något råd innan jag kör igång med det.

Av zelollarn

Är kanske världens clown, men tror jag kanske missuppfattat vilken kabel som är vilken. Var ju en jävla härva när jag flyttade in hos sambon och hon har ju noll koll så blev liksom pannkaka av allt men såg nu att jag tror jag kopplat fel sladd .. på något sätt så flyttade runt lite och nu verkar det fungera som det ska.

Vet inte vem eller vad men något i tråden gav mig lite upplysning och det indirekt dumförklarade mig tror jag, men tack för svaren iaf!

Av zelollarn

Har boxer. Har då allt kopplat till routern och routern är kopplad till konverter. Routern är en relativt ny asus som köper några hundringar, och den har ju fungerat när jag kört en sladd hela vägen från konverter sen kopplqt switch direkt in i switchen men just när jag kör med väggutaget fungerar det inte.

Av zelollarn

Mediakonverter, router och ethernetuttag

Så jag har försökt fixa nätverket i några dagar här men inget fungerar som jag vill.

Jag har en mediakonverter som jag har kopplat in routern till som fungerar som jag sen kopplat in sladden för väggutagen till så de ethernet uttag i lägenheten ska fungera med. Problemet är att jag inte får en ip adress då utan står bara odientifierat nätverk. Kopplar väggutagen direkt till konvertern fungerar vägguttaget till en dator men inte med en switch. Hur ska jag göra och vilken ordning ska man koppla allt? Blir tokig

Är det konverter > router > vägg eller konverter > vägg > router eller kan man skippa routern helt? Har fiber i lägenheten och har aldrig haft det förut men vet att man kan göra lite annat med fiber så har inte koll på det. Send help.

Av zelollarn

Grenuttag med en platt eller smal sladd

Ska börja jobba hemifrån och behöver ha ett avskilt rum och det enda rummet som är avskilt från min sambo har inget eluttag så behöver få in ett grenuttag genom dörren på någon vänster.

Då de flesta grenuttag jag sett har tjocka sladdar tänkte jag kolla här om någon vet ifall det finns något i stil av det jag letar efter?

Bor i en hyresrätt så går nog inte att borra i väggen heller.

Av zelollarn

Såg nu att jag enbart nämner kontrollen i första delen av annonsen, men den finns med i alla fall.

Av zelollarn
Skrivet av leverbrock:

Ser nu att kontroll inte ingick. Då är det nog tyvärr inte intressant för min del.
Lycka till med försäljningen.

Kontroll ingår, står i annonsen.

Av zelollarn
Skrivet av leverbrock:

Jag skulle gärna prova steamlink, är det allt som behövs för att spela? Har du något köp nu pris på den?

Fått den av en bekant och har inte haft orken samt tiden att få igång den, men såvitt jag vet är allt som behövs själva steam linken, hdmi sladd till TV/skärm sen ansluta steam kontrollen till steam linken. Det är den informationen jag fått från deras egna sida.

Kan tänka mig ta bort en hundring från utropspris, 150 om du kan hämta.

Av zelollarn

PS4 med spel, Steam link med kontroll och 16 GB DDR4 RAM

Har ett PS4 som legat och samlat damm sen man köpte ett PS5 så tänkte sälja av det och tänkte då försöka sälja av lite andra saker samtidigt.

Ström, HDMI, 2 kontroller, en USB till en kontroll samt spelen som är Spider-Man, Destiny, Red Dead Redemption 2, Uncharted: the Lost Legacy, NHL 16 & 15, Bloodborne, God of War och Infamous Second Son ingår med PS4. (SÅLD)

Steam linken har ström sladd, kontroll och den lilla USB dongeln.

RAM stickorna har använts i ca. 6 månader och sen legat i paketet i över 1 år.

Priserna, frakten står ni för och kommer variera och ingår inte i priserna nedan.

PS4 - 1 400:- för allting, kommer inte sälja enbart konsol eller liknande utan allt ska med.

Steam Link, kontroll, ström sladd + den lilla usb dongeln finns och följer med, så tänker mig 850:-

G.Skill TridentZ RGB 2x8GB RAM nypris 900:- så tänker mig 600:- för dessa då dem är i stort sett i nyskick och knappt använda.

Som tidigare nämnt står ni för fraktkostnad annars kan det hämtas upp vid min adress. Priserna går att diskuteras.

Läs hela annonsen här

Av zelollarn

G.Skill 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Trident Z RGB

Har två stickor som använts i ungefär 1 år, och sen legat nerpackade i 1 år och hade glömt bort dom så tänkte kolla ifall det fanns intresse.

Har ej överklockat eller liknande med dom, fungerade felfritt när jag väl använde dom.

Du står för frakt ifall jag behöver skicka den, annars kan vi mötas i södra Stockholm.

https://www.inet.se/produkt/5300448/g-skill-16gb-2x8gb-ddr4-3...

Först till kvarn.

Läs hela annonsen här

Av zelollarn

Annonsen är avslutad

Av zelollarn
Skrivet av SimpleDino:

@zelollarn
Är annonsen avslutad eller?

Den är avslutad, tyvärr.

Av zelollarn
Skrivet av Kanoten:

1100kr+ frakt

Avslutar budgivningen här, PMa din adress osv.

Av zelollarn

Defekt Asus Strix 1080ti

Har haft det liggandes sen januari då skärmen slocknade helt plötsligt och kortet vägrade ge någon bild, inget fel på uttagen såvitt jag vet. Har inte öppnat upp det och kollat då jag är för oteknisk för den skiten.

Kan fixa en bild på kortet senare idag ifall folk är intresserade.

Ska det fraktas pröjsar vinnaren.

Läs hela annonsen här

Av zelollarn

Stativ till en ultrawide 34" och vanlig 27"

Så jävla osäker på vilka monitor armar och stativ som klarar av vikten och just storleken på dessa två. Tar upp så jävla mycket plats på bordet med två fötter så tänkte införskaffa ett stativ men hittar inget som känns som ett säkert kort (förutom löjligt dyra grejer)

Kan någon hjälpa mig hitta ett bra stativ för max 1000 kr?

Det jag söker då är ett stativ som klarar av två skärmar, 34" ultrawide och 27"

Tack.

Av zelollarn

Bestämt mig för att behålla det.

Av zelollarn

PS5 Digital Edition (dvs utan skivläsare)

Hej, hade en annons uppe för någon vecka sedan men lyckades inte kränga av den till någon som kunde komma och hämta den då jag inte har någon stor lust att skicka ett PS5 genom postnord av flera olika anledningar.

Hämtas enbart hemma hos mig på min adress - Är inte en scalper, beställde detta i somras med tanken att jag skulle använda det själv men det blev som det blev.

Emballaget är oöppnat, inköpt på webhallen för 4990kr, har även en kontroll som inte kommer användas som ni får för inköpspris, också oöppnad.

Läs hela annonsen här

Av zelollarn

Om det finns kvar lägger jag 6800+frakt.