Inlägg

Inlägg som rvin82 har skrivit i forumet
Av rvin82

Jag köpte ett skal till min xperia z3 compact pad som luktade brutalt mycket fisk, jag blev sjukt förvånad... kontaktade butiken och bad dem lukta på samtliga färger de hade av samma skal, visade sig att bara vissa av färgerna luktade illa... de andra var helt luktlösa, ytterst konstigt... jag bytte färg och allt var fixat.

Av rvin82

fattar inte riktigt varför windows 10 är så anti dubbel skärm, först märkte jag att deras slideshow som lades till i windows 8 fungerar inte på 2 skärmar i windows 10, dock fungerar den fint på flera skärmar i windows 8, varför ändra? nu detta... ingen fix.... glad att jag rullade tillbaka till windows 8.1, gillar inte windows 8 standard start knappen men gillar inte windows 10 windows knappen heller, custom classic shell all the way.

Av rvin82

Paypal är fullt av konstiga buggar, bästa är att ringa dom och höra... jag har haft kunder som skickat mig pengar på paypal och pengarna har ej dykt upp på mitt konto, trotts att pengarna dragits från deras konto... Jag har därefter fått kontaktat paypal och wips då fanns pengarna där... ett tips är också om möjligt att använda "den gamla kontovyn" då massor av features är buggade i den nya.. den nya är 4 år gammal så man tycker dom borde fixat men vad kan man förvänta sig av ett mångmiljard företag?

Av rvin82
Skrivet av Firkraag:

Beställde en vara med värde $199+$70 frakt ifrån USA den 22:a och allt såg ut som det ska tills paketet lämnade i Danmark varpå det blivit ospårbart. Hur hittar jag det, är det någon jag kan ringa? En tanke är att det är i tullen här i Sverige men det borde väl stå på sökningen isåfall? Mitt kolli-nr som jag fick vid beställning ger inget svar på något av sökningarna hos Svenska distributörer.

Är det vanligt att det händer och jag behöver bara vänta på avi eller?

http://i.imgur.com/gI9juRj.png

inget konstigt med detta, annan leverantör tar över när det når sverige i detta fall och du kommer få en avi när den finns att hämta. Troligtvis dröjer det extra då tullen kommer ge dig tullavgift på detta paketet, räkna med att få pröjsa 500 kr för att hämta ut det.

Av rvin82
Skrivet av killuuaa:

Tjena tjena. Köpte en dator som jag trodde skulle kunna sitta på 300 fps i cs och även kunna redigera lite och så. Men är inte nöjd med min fps i cs överhuvudtaget då den går ner till 150 från 300 nästan hela tiden. Behöver jag byta någon del kanske? Länkar datorn https://www.komplett.se/wishlists/ebb1eae6-fc28-41c3-99b5-1cc...

Förstår verkligen inte varför folk inte köper en m2 ssd när de köper ny datorn, hybrid hårdisk 1tb? nej tack, total prestanda sink hole.

Av rvin82
Skrivet av anon185723:

Sveriges krona sjunker som en sten tack vare regeringen. Sen får man inte glömma avgiften till Copyswede och den nya kemikalieskatten. Passa på att köpa innan det blir dyrare.

Ja någon måste ju finansiera den politik vi bedriver i sverige.. körtkort utbildning och jobb ger x isis krigare en chans till livet, självfallet tror politikerna att dess idiologi de tar med sig kommer automatiskt att försvinna om de får sitta och slava 8 timmar om dagen på nått dead end job.

Eftersom de inte kan höja skatten rakt ut så lägger man in extra kostnader från "miljö" satsningar och annat som i sin tur betyder att svensken får betala mer för allt vilket blir samma sak som att höja skatten.

Räkna med högre skatt i de nästakommande åren, de håller också för fullt på att digitalisera valutorna i sveige så skatteverket kan sätta dit alla små företagare som försöker smita från skatten, men om du kommer över vinst marginalen 20 miljoner så finns alltid nordea och andra korrupterade banker där för dig så du kan få ett panama konto och betala 0 skatt.

Alla ska med.

Av rvin82

heheh, sverige är ju på väg att bli tredjevärldsland så förstår att de drar sig ur vår marknad (kanske lite tidigt dock) köpkraften blir knappast bättre av mass invasionen av folk som aldrig kommer få jobb, och de stora företagen flyttar ut pga höjda avgifter

Av rvin82
Skrivet av Petterk:

Club 3Ds DP1.2 till HDMI2.0-adapter fungerar fint för UHD@60Hz RGB/4:4:4. Se Thomas/Laxpuddings snabbtest som Sweclockers publicerade för några månader sedan. Antingen Club 3D DP1.2 till HDMI-2.0 (CAC-1070) eller Club 3D mDP1.2 till HDMI-2.0 (CAC-1170). Du får inte HDCP2.2, men i dagsläget finns det inget som använder det på PC. Det krävs för Ultra HD Blu-ray (vilket ser för jävligt att skriva ut, särskilt blandat med svenska) och vissa STB för 4K-material, men UHD Blu-ray får troligen ingen mjukvaruspelare till PC (och för bluray finns ju bara PowerDVD och WinDVD sen Arcsoft kasta in handduken och lade ner TMT) hur som helst. Grafikkort är ändå något som alltid går att uppgradera/köpa till om det skulle behövas längre fram, så länge lådan får plats med ett.

För skrivbordsbruk/film behöver du alltså inget andra generationens Maxwell (Nvidia 900-serien) om du kör med adaptern och en UHD-TV/proj. Den öppnar alltså upp både för integrerad Intel-grafik och diskret grafikkort från AMD.

håller med... grafikkort kan du alltid uppdatera efteråt

Av rvin82

Irriterande bug med windows 10 slideshow screensaver + cursor försvinner inte!

Tjena,

Testar windows 10 lite och irriterar mig på ett konstigt problem, min mus cursor försvinner inte när slideshowen startar. Har massor av windows 8 maskiner och på alla win8 så försvinner muspekaren när slideshowen börjar, har jag missat något eller är den buggad i windows 10?

Av rvin82

Fortfarande knäpptyst, sjukt o proffsigt att inte gå ut med en tweet eller någon info alls!

Av rvin82

*.ipredator down, alla support kanaler, hemsidan och vpn tjänsterna, i 2.5 timmar nu, någon som vet något?

Tjena,

Någon som vet något? Helt stendött och inte ett ord på twitter, är dom bara värdelösa eller är det henrik ponten som knackar på?

Av rvin82

Verkar ju helt klart vara en trevlig lur, men för mig verkar den där "edge" menyn bara i vägen? Förstår inte riktigt varför man skulle välja att använda den istället för att använda resten av telefonen?

Kan jag exempelvis ha en youtube video igång och använda edgemenyn och då avslutar/pausar inte youtube videon? Ok då fattar jag... men annars whats the point? Kan tänka mig att edge menyn är sjukt irriterande om man tittar på bilder och flippar i mellan dom så råkar man komma lite nära kanten när man ska byta bild så vips har man menyn uppe... men vet inte som sagt

Batteri tiden är helt klart det som make/break denna release, om det är kass batteri tid finns deti nte en chans att jag betalar 8k. Det skrämmer mig hur mycket tid dom spenderar på att göra "gaming" på telefonen "a thing" när 99.9% av spelen som är riktigt successful i mobilbranchen är super enkla spel som candy crush som inte drar någon prestanda alls. Ingen kommer vilja spela call of duty på telefonen, och jag kan tänka mig att värmeutvecklingen/batteritiden ryker direkt om telefonen har "för mycket" prestanda.. lagom prestanda verkar vara bäst så telefonen klarar 2 dagar utan laddning enligt mig. Telefonen är en telefon / media center, lyssna på musik, kolla youtube, film, bilder, och simpla spel, skippa call of duty det fungerar bäst på andra dedikerade spelmaskiner imo.

Av rvin82

för mycket focus på skit som inte rör telefoni, spel? pass! kamera grejerna var bra, om de nu fungerar som lovat

priset + inget utbytbart batteri betyder bara en sak, du köper en produkt som kommer vara obrukbar inom 2 år då batteriet gjort sitt och för 8000 känns det tungt

Av rvin82
Skrivet av perost:

Detta är ju faktiskt inte omöjligt, en glappande kabel kan ge alla möjliga konstiga sympton. Det kan ju hända att du kom åt kabeln när du satte i den nya disken, och då "rättade till" disken. Det kan ju också vara som ronnylov säger, att disken kom på att det inte var så illa ändå. Om problemet dyker upp igen så kan det ju vara värt att byta kabeln i alla fall.

Konstiga är att jag inte vart inne i datorn och pillat ännu, så att jag skulle fixat något glapp låter konstigt, jag har flyttat data via en usb 3.0 docka..... Dock startade jag om servern och jag tror det är då den fixade disken, servern startar jag endast om ett par gånger per år, kanske var något som ballat ur? Men det är verkligen konstigt att om den reparerat felet borde den loggat det i smart parametern!

Svårt att lita på disken, ska köra vidare med ny disk och ha denna på sidan som nån slask disk antar jag!

Av rvin82

Höh, nu när man gått och köpt en ny 4tb disk så flyttar jag massa data, då plötsligt uppdaterar sig smart och nu är disken 100% healthy, what the fuck?

Kan det bli såhär att den reparerar sig själv plötsligt? Eller är det något glapp i en kabel i chassit som orsakar problemen?

Vad tror ni?

Såhär ser smarten ut nu:

http://i.imgur.com/00EhNVw.png

http://i.imgur.com/HbSEK4W.png

Av rvin82

Yep blir att bita i sura äpplet och köpa en ny 4tb.

Hoppas disken orkar flytta filerna det är trotts allt nästan 4tb data på den!

Tack för infon allesammans.

Skrivet av Paddanx:

23k timmar

Disken är uppe i 23k timmar, har flera sådana diskar, är det standard att dom rasar efter så många timmar? Har andra äldre 2tb diskar som inte har några problem och dom är säkert uppe i 40k timmar vid det här laget.

Av rvin82

Current Pending Sector Count & Uncorrectable Sector Count, problem med 4tb disk.. vad göra?

Tjena swec!

Sitter i valet och kvalet om jag skall sluta använda en 4tb disk som jag haft ett par år, den rapporterar följande:

Citat:

Disk Seagate ST4000DM000-1F2168, serial number Z300H84E, size 4 000,79 GB
Monitoring mode: S.M.A.R.T.
Current disk health: 57%, degradation from last report: 4294967253%
Disk temperature: 34 °C

Alerts detected for this disk:

Event date: 2016/02/17 09:40
Message: Raw value of S.M.A.R.T. attribute 'Current Pending Sector Count' (id-197) has changed. Old value: 0. New value: 8. Status: Degradation.

Event date: 2016/02/17 09:40
Message: Raw value of S.M.A.R.T. attribute 'Uncorrectable Sector Count' (id-19 8) has changed. Old value: 0. New value: 8. Status: Degradation.

Event date: 2016/02/17 09:54
Message: Raw value of S.M.A.R.T. attribute 'Current Pending Sector Count' (id-197) has changed. Old value: 8. New value: 16. Status: Degradation.

Event date: 2016/02/17 09:54
Message: Raw value of S.M.A.R.T. attribute 'Uncorrectable Sector Count' (id-198) has changed. Old value: 8. New value: 16. Status: Degradation.

Event date: 2016/02/17 09:54
Message: Disk health has fallen below the warning threshold. Current health: 57%. Threshold: 70%

Såhär ser det ut i ChrystalDiskInfo:

http://i.imgur.com/qFvH1d6.png

Vad säger ni?

Edit: chkdsk hittar inga problem.

Av rvin82

Automatiskt lägga till kategori på alla posts som sätts som "private" wordpress

Halloj,

Vet någon ett enkelt sett att automatiskt sätta kategori på alla poster som flaggas som privata i wordpress? Hittar inget i codex som ger mig möjligheten.

Av rvin82

sätter jag publish på post_status arrayen så plockar den alla som är publish :/

hoppades på denna men nu saknar jag de poster som endast ligger som private och inte befinner sig i kategorin test.

<?php
$args = array(
'post_status' => array('private, publish'),
'relation' => 'OR',
'category_name' => 'test'
);

Av rvin82

Wordpress custom wp_query som endast plockar data från 1 kategori + alla privata posts.

Hej,

Finns det någon snäll wordpress expert som vill hjälpa mig lite?

Jag försöker skapa en custom page som visar alla posts i en viss kategori + alla posts som är flaggade som "private".

Jag har lyckats få den att visa alla posts som är i kategori + privata men får den inte att visa de som är utanför kategorin + privata eller de som befinner sig endast i kategorin.... hur kan jag gå till väga med en wp_query?

Detta kör jag nu:

<?php $args = array( 'category_name' => 'test1', 'post_status' => array('private' ) );

Men som sagt det visar endast data som befinner sig båda samtidigt, jag vill ge utslag om endast 1 finns.,

Tackar!