Inlägg

Inlägg som Hetkyckling har skrivit i forumet
Av Hetkyckling
Skrivet av Lifooz:

Finns en anledning till att optiska möss är dom billigaste.
Dom är bra, men jag skulle aldrig byta från laser till optisk.

\Lifooz

Rekommenderar denna artikel för ett expertutlåtande inom området:
http://www.pcgamer.com/gaming-mouse-myths-busted/

Vidare vore det konstigt om lasermöss erbjuder bättre funktionalitet än optiska möss, då en väldigt stor majoritet av alla CS:GO-proffs använder optiska möss. (Proffs inom CS:GO är nog de användare som ställer högst krav på möss).

Källa: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UaM765-S515ibLyPaBtMn...

Av Hetkyckling
Skrivet av Lifooz:

Köper du Roccat Kone Pure så lär du bli mer än nöjd.

Men ta laserversionen isådana fall.
Optiska är till för datorer du hittar på Elgiganten.

\Lifooz

Tvärtom.

Av Hetkyckling

Logitech G27

Hej! Köper en G27 i bra skick i Stockholmsområdet. Betalar gärna lite extra om garanti finns kvar på ratten.

Läs hela annonsen här

Av Hetkyckling

Här är ett ljudklipp på hur det låter innan man blåser igång fläkten (blåser igång det vid 30 sekunder). Efter detta kan det ibland uppstå ett gnisslande ljud, vilket försvinner när värmen stigit ytterligare.

http://vocaroo.com/i/s1tWLJcbDMcq

Av Hetkyckling

Bästa nätagget till kommande Define Nano S?

Hej! Jag lade nyss en beställning på Fractal Design Nano S, och jag såg att chassit stöder PSU:s upp till 160mm i djup. Då jag aldrig haft ett ATX-nätaggregat i denna storleksordning så undrar jag vilket PSU som skulle fungera bäst med Nano S.

Min budget ligger på ~1000:-, och jag ser gärna att nätaggregatet har en ECO-mode funktion likt den på Supernova G2.

Jag ser gärna även att nätagget klarar av mer än 500W.

Tack!

Av Hetkyckling

PSU:t gnisslar till och från konstant numera, byter Webhallen ut nätaggregat 'på plats' eller måste man vänta på reparation och annat strunt?

Av Hetkyckling

Själv hade jag noll problem med Corus. Jag hade däremot problem med Amazons val av fraktföretag, UPS. Jag fick göra en tur på 2 timmar för att få ut mitt andra Pok3r då jag inte var hemma när UPS var på besök.

Av Hetkyckling

Tjena, är du fortfarande intresserad? Behöver några filter till mitt datorchassi, och DEMCI är nog den enda tillverkaren som motsvarar mina behov.

Av Hetkyckling
Skrivet av DST:

tror node 304 får plats med full stora kylare, men chassit känns lite för stort.

Kikade lite på Core 500, vilket verkar vara en lite uppdaterad variant av 304:an, vilken verkar rätt intressant. Vet någon om en tornkylare, ett EVGA 970 SSC (intake-GPU) med bakre fläktplatsen på chassiet som intake och två fläktar som utblås uppåt hade fungerat väl i kylningsväg? Hade fläktkonfigurationen fungerat bättre om man sög in luft uppifrån och sköt ut det bakåt?

Av Hetkyckling

Tack för alla svar!

I och med att jag fick köpa nya delar när jag downsizade till mITX så svider plånboken rejält, och jag kan inte tänka mig att köpa nya komponenter (förutom chassi och kylare). Jag skulle gärna köra på det minsta chassiet som har stöd för en fullskalig tornkylare a la Hyper 212, finns det några minstingar med så bra kylkapacitet?

Av Hetkyckling
Skrivet av DST:

@Hetkyckling:

ah, nä min e en d9l.. d ett försvann magiskt.. men antar att du int ekan köra med tornkylare pga nätdelen som sitter ovanför?

Precis, finns runt 80mm clearance över processorn så det är väldigt begränsat i kylningsväg :/

Av Hetkyckling
Skrivet av DST:

vad har du för cpu kylare nu då? har en noctua 9l i node 304 som e för stort enligt mig å får upp till 72c -80c . 50c e idle så jag e inte så förskräckt av din temp spec inte om du kanske kör med standard intel kylare å då e den ju ännu varmare än 80c i load bara att du inte sett det än

Har ett L9i jag med, och jag måste köra utan sidoplåtar för att hålla temperaturen under 90.

Av Hetkyckling
Skrivet av Svensktiger:

FD nano kanske ?
http://www.fractal-design.com/home/product/cases/define-serie...
Verkligen inte litet, men plats för det mesta i kylarväg.

Jo blev väldigt taggad på den, inte minst då jag har ett Define R5, men det är så jäkla stort.. Dessutom är det inte i lager någonstans

Av Hetkyckling

Vilket Mini-ITX chassi?

Tjena!

Jag skalade ner mig från ett ATX-system till mITX, då jag behövde dra med datorn på flyget och gärna såg att den fick plats i en ryggsäck. Det kravet har jag inte längre, och jag skulle vilja uppdatera till ett lite större chassi än mitt nuvarande Silverstone SG-13, främst då CPU-tempsen är alldeles för höga (~83 load).

Finns det något mITX-chassi i samma storlek med bättre kylningsförmåga? Jag har kikat på NCASE M1 och konstaterat att det blir för struligt med mitt SFX-L PSU samt EVGA GTX 970.

Av Hetkyckling

Silverstone SX-500LG - fläkten tjuter?

Mitt SX-500LG slår endast på fläkten om temperaturen stiger över 60 grader, men ibland snurrar inte fläkten igång vilket leder till att jag måste blåsa på fläkten. PSU:t avger ett coilwhine-liknande ljud innan jag blåser igång fläkten, och den gnisslar till precis när fläkten kickar igång.

Är detta normalt? Finns det ett sätt att tvinga fläkten att alltid vara på, eller måste jag blåsa igång den varenda gång den tjuter till?

Av Hetkyckling

@Peppar2014:

Tror jag hoppar på Enthoo-tåget ändock och skaffar den du rekommenderade. G1 passade tydligen i 250D, men då var det med några millimeter till godo (och en väldigt krånglig installation på köpet). Tackar

Av Hetkyckling
Skrivet av Peppar2014:

Inte utan byta av GPU och nätaggregat. Sen är även utbudet av Z97 mITX moderkort väldigt begränsat hos svenska återförsäljare.

EDIT: SG10 kommer fungera med ditt grafikkort och nätaggregat, dock är ett mATX chassi betydligt större än dito mITX. Du kommer troligen ångra dig efter ett tag att du inte gick för mITX.

Mycket att ta i beaktning :p. På mITX-fronten kollade jag på Obsidian 250D, vilket verkar vara ett av de minsta chassin som G1 passar i. Finns det något liknande, bättre chassi?

Enthoo ser i övrigt lovande ut, men den känns rätt stor..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hetkyckling
Skrivet av Peppar2014:

Phanteks Enthoo Evolv ITX, Rymmer både fullstora nätaggregat samt grafikkort över 305mm. Ljuddämpade mITX chassin för dina komponenter exciterar inte, så det är DIY som gäller om ljuddämpning är ett krav.

mITX, står i TS första inlägg.

Attans.. Finns det något mATX i modell mini som skulle passa bättre för mina ändamål?
Kikade på Silverstone Sugo SG10, ser onekligen intressant ut.

Av Hetkyckling

mATX -> mITX: Vilket chassi passar?

Min kära Define R5 har fungerat otroligt bra, men tyvärr så är lådan väldigt klumpig när det gäller LAN-vänlighet. Jag har under veckan gått i tankarna om att skaffa ett mITX-chassi och flytta över alla delar, men jag har ständigt stött på problem angående olika chassins kompabilitet med mina komponenter - därför valde jag att skriva denna tråd i hopp om att ni på SweClockers kan hjälpa mig med att hitta det chassi som passar mig bäst

Preferenser:
Dammfilter
Ljuddämpning
Liten formfaktor
Utan sidofönster
Inga (överdrivna) LEDs
Helst plats för en eller flera 140mm fläktar

Komponenter:
Gigabyte GTX 970 G1 (den komponent jag är mest orolig över)
i7-4790K
EVGA Supernova G2 750W
HyperX Fury 2x8GB
2x 250GB SSD

Tack på förhand

Av Hetkyckling

LAN-väska för Define R5?

Tjena! Nu är det så att jag ska åka på LAN i Januari, och jag kommer troligen behöva åka tåg. Finns det någon väska eller resväska (helst med hjul) som får plats med ett Define R5 och skärm?

Tack på förhand!