Inlägg

Inlägg som Ruggs har skrivit i forumet
Av Ruggs
Skrivet av xiuzao:

@bjorn_m_eriksson: Ser ADSL-uttaget alltid samma ut? Jag har aldrig sett ett sånt där telefonjack.

Japp, det är ett RJ-45-uttag vi har. Detta besvarar ju inte alls frågan vad för tjänst jag ska beställa :/

Det brukar fungera så att du kopplar in en dator direkt i uttaget och öppnar en webbläsare så kommer du till en beställningsportal.

Av Ruggs

Tröttnade på whiteboxar så fick bli en Microserver istället.

Den innehåller:

E3-1220L (Borde uppgradera...)
16GB ECC
IBM M1015 flashat till LSI IT-mode
Fläktmoddad - Noctua fläkt
4x6TB WD Red raidz1 + random lite-on 120GB SSD cache
Intel 520 240GB för OS
Samsung EVO 750 250GB - allt annat

Används för:
DNS
Cfg2html
Guacamole
LibreNMS
Grafana
Deluge/rtorrent
Plex
PXE Server (Linux hoarder måste ha alla ISOs inkl kickstart)
Sabnzbd + Sonarr + Couchpotato
Unifi controller
Nginx stuff
Tor nod
OpenVPN
+ Random labb vm's

Kör Centos 7 + KVM i botten + Archipel som orchestrator

http://i.imgur.com/KwKeFnE.jpg

Av Ruggs

- Borde ha lagt mer energi på att fortsätta hålla kontakt med vännerna från högstadiet och framåt ångrar jag djupt idag för nu sitter jag med inga vänner alls förutom två men de är också kollegor så de blir inte att man träffar dem privat så mycket.

- Skulle inte varit en jävla mes under skoltiden är en extrem introvert med socialfobi. Borde också ha brytt mig mer om mitt utseende.. kläder, frisyr osv.

Av Ruggs

Köpte nyligen en ny Audi A4... röd så är livrädd för dörruppslag eller att någon ska repa den medvetet någon drog en kniv längs sidan på min förra bil gick visserligen på försäkringen men är ett jävla bök oftast och drygt att vara utan sin egna bil under reperationen. Oavsett så hade jag absolut lämnat en lapp med mitt nummer om jag skulle råka göra det på någons bil.

Av Ruggs

Gjorde ett ärligt försökt för något år sedan efter jag vann 6 månader tid på Netflix men de blev inget av det ändå.. Netflix, HBO, Viaplay osv det blir för mycket att hålla reda på "Vart finns den serien? Juste det är HBO som har den då hoppar vi in i den appen istället" så det blev till att gå tillbaks till Sonarr + sabnzbd fungerar klockrent... hmm får väl göra ett nytt försök med streaming om något år om de blivit bättre då.

Av Ruggs

Köpte ett par WD Red 3TB för ett tag sedan.. ångrar mig dock lite borde ha tagit minst 4TB dessa är snart fulla. Körs i RAIDZ1.

9 Power_On_Hours 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 1402
9 Power_On_Hours 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 1402
9 Power_On_Hours 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 1402
9 Power_On_Hours 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 1402

Av Ruggs

Kvittar vem som vinner kommer gå åt helvete oavsett. Bernie var den enda vettiga.

Av Ruggs

RT-51U anses inte vara en bra router på detta forumet ....... <- punkter

Av Ruggs

Vore bättre om du skulle köpa en ny professor på ebay och lite minne. Vad jag kan se är de bara CPU:n som skiljer i den "nya" modellen så du kan ju köpa en likadan CPU E3-1225 V3 eller liknande för sockel 1150 och montera i din nuvarande

Av Ruggs

Övervakning av Linux server

Hej!

Jag använder en HP Microserver Gen8 som kör Centos 7 med kvm som virtuallisering har cirka 10 VMs för diverse ändamål. Så nu när man lagt så många timmar på detta vill jag gärna övervaka min Microserver ifall att någon disk skulle ge upp eller liknande men alla övervakningsmjukvaror verkar väldigt overkill.. t.ex OP5.

Vill bara ha en övervakning jag kan installera på en VM/Docker och sedan en klient som installeras på Microservern för att slippa fippla så mycket med OS:t på "hosten"

Någon som har något tips på övervakning?

Av Ruggs

Själv kör jag med Centos 7 i botten på en microserver Gen8 med ett ibm m1015 flashat till IT-firmware med zfs 4x8TB WD red. Sen använder jag KVM som virtuallisering där bl.a Plex, sabnzbd å lite annat ligger. Kunde inte varit mer nöjd.

Av Ruggs

Hejsan

Beställde en CPU på ebay och fick ett kollinummer som börjar med OZ005142.. har aldrig sett ett sändningsnummer som börjar med OZ. De är skickat med 4PX från Kina om jag söker på paketet på deras hemsida ser det ut så här:

2016-09-16 16:30 LONDON-HEATHROW / SHIPMENT IN TRANSIT-DELIVERED BY THE POST OFFICE
2016-09-16 12:00 LONDON / Shipment arrived at airport
2016-09-15 23:45 HONGKONG / Shipment departed from airport
2016-09-15 15:32 Shenzhen,China / Depart from facility
2016-09-14 18:05 Shenzhen,China / Shipment operation completed
2016-09-13 19:06 Lan Guang,Shenzhen,China / Shipment arrived at facility

Sen har de varit knäpptyst har sökt efter paketet på Postnord, DHL, Bring men de hittas inte kanske för att paketet fått ett nytt kollinummer i Sverige. Tycker att man borde fått en avi i brevlådan vid detta laget

Vad bör jag göra?

Av Ruggs

Ja du behöver en licens de är mycket möjligt att de redan finns en licens inlagd för din iLO (finns livstids licenser) om du saknar licens finns de att köpa billigt på ebay/amazon.. på egen risk. Att återställa iLO inställningar kommer i regel inte plocka bort din licens isåfall får du en varning om det först.

Av Ruggs

Har nu äntligen fått igång min G8 någorlunda.. problemet är att fläkten kärvar/skrapar/tickar låter förjävligt man hör de 2-3m bort - vanligt fel? Men den låter så enbart när fläkten går på låg hastighet vid uppstart låter de helt normalt.

Måndags-ex? Få den utbytt? Allra bästa vore om man kunde köpa någon adapter så en vanlig 4-pin fläkt funka men så bra är de väl inte..

Av Ruggs
Skrivet av alexander_1986:

ska man regga sig för bahnhof vpn behöver man ju skriva in personnummer osv, finns det någon svensk vpn där det inte behövs, eller en bra europeisk vpn så att säga?

finns det nån VPN tråd på forumet eller så?

ovpn.se

Av Ruggs
Skrivet av Piece of Cake:

Ville inte hänga ut nån, men här är annonsen:
http://www.ebay.com/itm/131713635244?euid=83b1b48b32d64503a03...

CDn i sig kostar ju ca 30 kr, 60 kr är inkl frakt. Så det är ju en fjärdedel av det svenska priset.

Anledningen till att jag köper CD är för att just den inte finns att få tag på i normal kvalitet i digital form. Sönderkomprimerad mp3-skit vill jag inte ha.

Välkommen till eBay ser legit ut

Av Ruggs

Väntar på:
HP Microserver Gen8
1x4GB ECC DDR3 minne
4x3TB WD RED
IBM M1015
fdd > sata ström adapter
Lenovo X100 beg laptop

Väntan är lååååång

Av Ruggs

Tjena, beställde idag en Gen8 + 4x3TB WD Red + M1015 men hur fanken kan jag installera en 2.5" SSD? Måste jag köpa en floppy > sata ström adapter och installera i ODD? På bilderna verkar de inte finnas någon sata ström direkt från nätdelen.. eller kan jag installera Centos direkt på ett micro sd kort?

Av Ruggs

Har fått igång det nu med 5.5 iso:n. Har dock nu ett annat problem.. jag kör "RAID1" via moderkortet men i esxi syns båda diskarna och jag kan skapa datastores på dem enskilt. Måste jag ha ett riktigt raidkort för att köra speglat?

EDIT: Såg nu att man måste ha det..

Av Ruggs
Skrivet av bjornsson:

Hur ser spec. ut i övrigt, HDD, minnen m.m.?
Installerar du från USB eller cd/dvd

Är det denna ISO?
https://my.vmware.com/web/vmware/details?downloadGroup=OEM-ES...

8GB ECC, 2x1TB Seagate Constellation RAID1, installerar från ett USB skapat med Rufus. Japp den ISO:n.