Inlägg

Inlägg som Ecuaman har skrivit i forumet
Av Ecuaman

@JimmieSan: Bättre så?
Tycker inte att det kan kallas spam mer "Promo" Just det du skriver är ju anledningen "säger inte direkt mycket med 70 random folk på Sweclockers" Det är ju mer intressant att få spridning. Så måste man ju göra för att omröstningen skall bli mer intressant.

Av Ecuaman

@torbjorn_75: Ja Torbjörn, det är nog många som har liknande eller helt annorlunda upplevelser. Det är ju alltid roligt att höra såhär efteråt när allt ordnat upp sig. När man är mitt inne i likanande situationer är det inte så upplyftande.

Hoppas alla som läser denna tråd går till omröstningen som finns i det första inlägget
Vad anser du om Windows Defender?
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1457217-windows-defende...

Tills nu så är det klar favör till "WD"... väldigt intressant utveckling med tanke på tidigare och andra trådar i detta forum och andra...

Av Ecuaman

En liten anekdot och fråga så här "on the fly"

För ca 6-7 år sedan hjälpte jag en god vän att byta från F-secure till nod32 i sin laptop. Man kan förstå att han behövde hjälp till detta då F-secure hade gjort det nästan omöjligt för en vanlig användare att utföra detta. Döm om min förvåning när jag efter sökningar och eftersforskning fick reda på att man var tvungen att installera en särskild mjukvara för att kunna utföra detta. Att den sedan var väl gömd långt ner på deras hemsida nästan omöjlig att hitta, så blev man ju förbannad.
När jag sedan kollade upp andra AV program... bla Norton, så hade de också denna metod. Man blev ju mörkrädd.
Är det något AV program som fortfarande måste avinstalleras med annan mjukvara än Windows eget verktyg för att hantera installerade program? Någon som vet?
Till ESET:s fördel skall man säga att de aldrig använt sig av dessa gangstermetoder. Hoppas verkligen att det skett en förändring här.

Av Ecuaman

DÖDSSTÖTEN...

Ok i skrivandes stund har jag avinstallerat ESET endpoint antivirus från den sista av mina maskiner. Inte pga att programmet är dåligt till det man använder det till, utan för att jag nu ca 3 veckor efter automatisk förnyelse vid två tillfällen fått meddelande att det inte kunde utföra uppdateringar av virusdefinitioner!!
Vid varje tillfälle har jag fått meddelande att förnya licensnyckeln, har då gjort det och allt verkar bra några dagar... tills nu igen....
Har en företags licens som hanteras av annan i koncernen... så jag tröttnade, avinstallerade och kör nu en fullständig genomsökning med "WD" och kommer att använda detta även i denna enhet. Blir det problem med virus eller annan skadlig kod så får jag väl byta tillbaks till ESET. Men blir en intressant tid framöver.

Av Ecuaman
Skrivet av JimmieSan:

Så vitt jag minns var det något att Windows avinstallerade det vid någon uppdatering (anniversary?) och då ersatte det med WD såklart då det helt plötsligt saknades ett AV.
Antagligen detta han tänker på, så han har inte fel men inte så specifikt ordat kanske.

Jag är en av dom som inte direkt hatat mot WD, det är simpelt program och lätthanterligt och ger för många godtagbart skydd.
Däremot tycker jag inte om hur updates hanteras med det, samt att det drar mer på datorn än vad Eset AV gör (kör inte security suite), märkbart vid nedladdning av filer osv när den scannar igenom.
Handlar inte om mycket såklart men tillräckligt för jag ska märka att mitt Eset AV är snabbare på det än WD, bara det är skäl nog för mig att köra Eset.

Sen har ESET alltid fungerat klanderfritt i mitt tycke och har varit bra upptäcka crap, samt att jag har gratis licens till det alltid så i min mening finns det absolut noll orsaker att köra WD för mig iaf
Den vill tom blockera senaste Utorrent installern (eftersom installern går via en adress som är känd för bloatware liknande opencandy) för den tycker det är mög, bra de Eset, bort med Utorrent

Ärligt talat så kommer jag inte ihåg om det var så när jag uppdaterade till Aniversary... men förmodligen, eftersom både du och andra nämner det. Vid den tiden så körde ju jag fortfarande ESET på alla utom en enhet, så jag måste ha installerat om det. Var ju inte något större besvär eftersom jag inte ens reflekterade över det och att "WD" föredömligt drog igång medans jag var utan ESET.
Den största anledningen till att jag har börjat gå över till "WD" är att jag för min del kan säga att det absolut inte tynger ner eller drar mer kraft från os:et än va ESET gör. Detta var också en stor anledning att jag började använda ESET (nod32) för mer än 15 år sedan...
Så där ser man hur olika det är, måste ju vara något i konfiguration som vi gör olika, eller annat program som inte lirar bra med endera AV:t...

Av Ecuaman

Better"Vess"er ja ja

@JimmieSan: Ja jag håller med... jag har en tendens att gilla de som har åsikter som faller samman med min verklighet. En av anledningarna till att jag startade denna tråd var att "Windows Defender" har fått så otroligt mycket dålig kritik. Den kritik de fick för 7 månader och längre tid tillbaks kan jag inte kommentera eftersom jag inte använde "WD" då.
Men sedan jag började använda "WD" i 1 enhet för att utvärdera programmet har jag följt utvecklingen och uppdaterat mig om senaste nytt samt tester från olika "lab" som de så fint kallar sig för. Jag kan sanningsenligt säga att allt negativt jag läser och hör inte stämmer med den verklighet som åtminstone jag befinner mig i. Jag tyckte att detta forum var perfekt att lyfta fram de positiva bitarna och inte smulas sönder av de som kommer med kommentarer som "skräp" "skit" "värdelöst" etc etc. Helt klart vet dessa personer inte ett skit vad de pratar om. Så... Jag vill vara lite motpol till dessa och visa att man faktiskt kan använda "WD".
Bra att få fram så mycket positivt som möjligt så att balansen återställs. Jag har inte dömt ut eller snackat ner något annat AV, bara sagt att man bör räkna med "WD" för de har i alla fall en av världens mäktigaste organisationer i ryggen, det kan inte bli skit, särskilt som man har all inside info om OSet och har råd med vassa utvecklare och säkerhetsexperter.

Appropå "Vess" hur misstolkade jag det citat jag kommenterade? Tror inte att det går att feltolkas... Men jag skulle gärna vilja läsa hur du tolkar det citatet? Det var ju inte så långt så ska bli spännande att se hur olika man uppfattar en mening.

Men i övrigt vad gäller "Vess" så är han ju i högsta grad en kompetent säkerhetsexpert, så man undrar hur han kan kläcka ur sig något så felaktigt.

Av Ecuaman

EJ PÅLÄST...

@Dunder: Måste bara kommentera detta citat som var med i ditt inlägg:

"The unmitigeted GALL of Microsoft to foist onto the user their piece of shit AV, disabling superior products."

Han som skriver detta är ju totalt ute å seglar... man märker på en gång att det bara är känslomässigt dravvel. Alla som använder Windows fr o m v7 vet ju att man kan installera vilket AV man vill i sin Windows enhet. Däremot så försöker ju alla olika datortillverkare; HP, Dell, IBM, Toshiba.... etc etc att pracka på användare deras blotware redan vid installationstillfälle och i de flesta fall så är AV som de sponsras av redan förinstallerade. HELT VANSINNIGT.
Med detta sagt så har ju Windows lärt sig, inte minst genom att Webbläsaren "Explorer" tidigare var diskuterad för detta faktum. Nu är det ju total frihet och Windows bjuder ju användarna på "WD" redan från start så man har ett fungerande grundskydd direkt, utan att bli påtvingad något 3e parts AV som man förmodligen inte vill ha. Sedan att de har ordnat så att "WD" känner av ifall man installerar ett annat AV så kopplas det ifrån och låter användaren använda valfritt program. ANSVAR och FRIHET.
Om man senare vill byta till annat eller använda "WD" så är det inga som helst problem... bara att avinstallera så poppar "WD" igång och ser till att enheten är skyddad hela tiden. Förnämligt. Jag hoppas verkligen att "WD" lever upp till mina förväntningar.

Som sagt, killen/gubben som skrev citatet ovan, kan man verkligen inte ta på allvar.

Av Ecuaman
Skrivet av Dunder:

Haha okej, jag ger upp... Vill man leva i en drömvärld där endast ens egna åsikter stämmer, så visst, kör på.

"Klumpen" du behöver väl inte vara så tråkig... det här var ju bara ett inlägg från Torbjörn som bekräftade att högt uppsatta och erkända säkerhetsexperter har samma åsikter som jag, som "bara" har lång erfarenhet och "lever i en drömvärld"... Ganska kul tycker jag Tycker nog "Torbjörn" också.
Sedan får ju framtiden visa hur rätt det är.

Av Ecuaman
Skrivet av Dunder:

Från samma Twittertråd:
"Nonsense. I know how these things work from the inside. Microsoft's is crap compared to some others."
"The unmitigeted GALL of Microsoft to foist onto the user their piece of shit AV, disabling superior products."
"Bugs happen. On contrary, There is lots of situations where AVs help. I'm asking for the ratio to evaluate the claim"
"I AM saying that the absence of such bugs, while important, is less important than the ability to stop malware."

Ska ni använda Twitter som källa kan ni inte handplocka endast det som passar er.

Hej igen "Klumpen", jag har också läst hela twitterflödet och måste inlägga att om man värderar; vilken person som uttalar sig, vilken trovärdighet denne har, vilket yrke denne har, grad av jäv... så tror jag det räcker att se de kommentarer Torbjörn lagt ut.

Av Ecuaman

Tack Torbjörn

@torbjorn_75: Ha ha... ja där ser man. Ibland kan man komma långt med magkänsla och lång erfarenhet som användare. Vissa kanske inte värderar detta, men det har visat sig många gånger att rent "bondförnuft" räcker ganska långt.
Eftersom jag inte jobbat i datasäkerhets branschen men varit tvingad att upprätthålla hög datasäkerhet som yrkesutövare och företagare kan man nog säga att detta ändå tillför viktiga åsikter till debatten...

Hoppas fler deltar i "POLLEN" omröstningen i trådens första inlägg... så man kan få lite bättre överblick. Nu är det för få som deltagit för att man skall kunna bilda sig en uppfattning. Men bland de som varit intresserade av denna tråd så verkar det ju tills nu vara övervägande fördel till "WD".
Jag har aldrig sagt att "WD" är bäst. Däremot att man skall överväga att använda det. Lirar ju bäst med operativet och man behöver inte bry sig om betalningar och uppgraderingar. Tills jag har fått mer erfarenhet av "WD" som jag nu använder i 3 enheter kör jag det AV som jag använt mig mest av "ESET Endpoint Antivirus" i den viktigaste produktionsmaskinen tills vidare. Tänkte göra detta tills abonnemanget går ut. Om "WD" visar sig svara upp mot förväntningarna så byter jag till det då.

Tack Torbjörn för intressanta och bekräftande twitterflöden.

FELIZ NAVIDAD TODOS Y TODAS

Av Ecuaman
Skrivet av Freemind:

@Ecuaman Går jag in i Xbox appen så finns spelet där faktist.
@ågren nej det funkar inte, låter mig bara avinstallera eller dela eller ge omdömen.

Antar att jag får nöja mig med att se den på själva appen och avinstallera den sen när jag är färdig med spelet. Tack för hjälpen :).

Ok... jag är ju ingen "gamer" så jag vet inget annat sätt. Men bra att det hjälpte.

Av Ecuaman

@SYRE: Har du testat att avinstallera de appar som det gäller och göra ominstallation av dem??

Av Ecuaman

@Freemind: Hej Freemind. Bara en "hint" Har du kollat i X-box appen? Har för mig att de flesta spelen från Windows Store hamnar där...
Spelar inte själv, men har sett det i den förinstallerade Xbox appen

Av Ecuaman

@SYRE: I t ex Tube Cast som jag använder för Youtube uppspelning, har man olika alternativ för vilken upplösning man vill använda...
har man ställt denna högre än vad skärmkort och bildskärm klarar av så blir det problem.
En del appar la till detta vid uppgraderingen till Windows 10. På en av mina enheter fick jag ställa ner upplösningen för att det förvalda i appen var högre.

Av Ecuaman
Skrivet av Dunder:

Du fortsätter insinuera massa saker utan att ge någon som helst fakta. Hur ska man ens kunna diskutera ett sådant här ämne då?

"Bevisligen helt galet", skriver du, varför då? Vart har du de bevisen? Det som har getts (fast inte av dig) är ett par Twittertrådar och detta tas som objektiv fakta snarare än utförda tester.

"Utan bättre vetande", skriver du, men vi har gett dig faktiska tester och du har även fått twitterinlägg som backar upp det. Diskutera istället för att insinuera att du kan och vet bäst.

Sen skriver du "oegenheter som följer med alla gratisprogram". För att använda din retorik, det kan du bevisligen inte veta. Det finns flera toppenbra gratisprogram.

Citerar ditt första inlägg i denna tråd:
"Finns redan mängder med såna här trådar. Det är bara att titta på AV-test eller AV-comparatives så ser du att defender är skräp.
Finns ingen mening med att använda det när andra gratisprogram är mycket bättre.
EDIT: De bygger inte in det i sitt OS för att det är ett fruktansvärt stort jobb och det kommer alltid finnas dedikerade företag som gör det bättre."

Bara den är bevis på att du inte vill diskutera eller veta mer. Undrar varför du fortsatt att göra inlägg i denna tråd när du anser att du redan vet svaret. Har dessutom inte hittat någon annan tråd som tar upp detta ämne på detta vis.
Dags att du lämnar denna tråd och låter de som vill fortsätta ha en dialog göra det.

God Jul

Av Ecuaman

Har fått ut mycket bra av denna tråd.

Skrivet av Dunder:

Ja förlåt, jag trodde du ville få ut något av tråden, my bad! Samma omröstning har gjorts många gånger förut.

Det du menar med erfarenhet visar ingenting mer än folks åsikter, som inte är någon indikation överhuvudtaget för om det get ett bra skydd eller inte.

Men strunt samma, denna tråd slutar som alla andra identiska trådar dessförinnan där ingen kommer någon vart.
God Jul!

Undrar var du får dina kommentarer ifrån "klumpen"?? Jag och förmodligen en del andra har fått ut en del av denna tråd. Anledningen att jag la ut den var att få lite bättre uppfattning vad vi vanliga användare anser om "WD", då det som framgår i tester och artiklar från mät/test organisationer inte verkar stämma med verkligheten. Utvecklingen går framåt, så jag tror att "WD" är klart mycket bättre nu än när det först såg dagens ljus.
Då jag själv tidigare varit en tvivlare till "WD" men efter erfarenhet de sista 7 månaderna inte finner någon anledning till att inte använda mig av det, istället för att spendera pengar på något annat. Detta kan ju vara positivt för andra också... då det alltid är bra att kunna ha lite pengar över till annat ibland
Sedan har det ju kommit kommentarer att alla gratis AV program är bättre än "WD", detta är ju bevisligen helt galet. Som någon skrev... kanske inte citerar helt korrekt... men bara att man slipper de oegenheter som följer med alla gratisprogram är värt att använda "WD".
Med oegenheter så vet ni säkert vad vi menar... påbud om att gradera upp, delge din e-post vid registrering så att du är fast i ett spamflöde som du utan att veta det har accepterat genom att godkänna de avtal som följer med, som du inte orkar läsa fullt ut mm mm.
Som avslutning... till dig "Klumpen" och alla som förkastar "WD" utan bättre vetande... bry er inte om denna tråd.
Den är till för de som vill ta reda på mer och kanske förbättra och förenkla sin datasäkerhet med bättre ekonomi

... OCH NEJ... JAG ÄR INTE ANSTÄLLD AV MICROSOFT ELLER FÅR NÅGON PROVISION FÖR DENNA TRÅD.

Rösta i POLLEN som finns i första inlägget...

Saludos

Av Ecuaman
Skrivet av Dunder:

Vet inte vad du vill få ut av omröstningen egentligen, resultatet kommer vara så subjektivt det bara kan bli. Vilket resultat du än får fram kommer det vara färgat av folks personliga åsikter mer än uppmätta resultat.

Nu har poletten ramlat ner även för dig... Det är folks personliga åsikter jag tycker är intressant. Erfarenhet som också talar sitt tydliga språk.

Av Ecuaman

Lång erfarenhet

Skrivet av Dunder:

Nej, åsikter har ingenting med saken att göra och vad du menar med erfarenheter vet jag fortfarande inte eftersom du undvek frågan.
Du ställde en fråga om Defender och fick svar på hur dåligt det är med objektiva mätningar som förklaring. Ska du motargumentera får du komma med mer än oklara påståenden om hur lång erfarenhet du har.

Hej igen "Klumpen". Försöker inte undvika något... bara få fram både vanliga och professionella användares åsikter. Har man vetenskapliga kunskaper bakom sina åsikter...bra. Har man lång erfarenhet...bra. Vet man vad man skriver om...bra. Vet man lite... bra, blir ju olika utgångslägen som ändå gör att man får en bra bild hur förtroendet för "WD" ser ut.
För min egen del så hamnar jag förmodligen i kategorin "lång erfarenhet", då jag började använda pc i arbetet år 1984. 1987 startade jag egen verksamhet som baserades till största delen av arbete med pc och kringutrustning. Efter en tid så började man få skadlig kod (virus) via portabla media som tex SyQuest skivor. På denna tid fick man söka efter virus genom de definitioner man kunde komma över och helt enkelt radera dem manuellt fån OS och HD.
Sedan internet startade upp så blev det ju enklare att sprida dem... För att kunna ha en fungerande verksamhet så var jag ju tvungen att följa med i händelserna och ha bra användarinformation till de anställda samt införskaffa bra AV vartefter de utvecklades. I början var det helt avgörande hur man hanskades med information medans det mer och mer har förlitats på AV programmen. Jag har hela tiden ansett att ett respektfullt och ansvarigt användande är minst lika viktigt som ett bra AV program samt brandvägg såklart.
Jag och mitt företag har klarat oss bra från virus under hela denna tid fram till nu.
Så... jag anser att jag har erfarenhet. Mina åsikter och "påståenden" kan inte vara helt hämtade ur luften? Men till sist... jag är ingen säkerhetsexpert och läser därför rapporter från dem också när jag har möjlighet. Så kan man bygga på sin egen kunskap med hjälp av erfarenheten. Hoppas det gör dig mindre misstänksam angående min erfarenhet "Klumpen"??

Saludos

Gå till första inlägget i denna tråd och rösta om Windows Defender är BRA eller DÅLIGT:
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1457217-windows-defende...

Av Ecuaman
Skrivet av herakles:

Jag har använt Windows 10 i över 1 år nu och det har varit väldigt lite problem, dock tycker jag Windows Update är rätt så långsam. Det kan ibland ta nästan en timme att ladda hem och installera månadens uppdateringar.

Det är en ruta som kommer upp med texten "Förbereder uppdateringar, stäng inte av datorn." som ofta tar lång tid. Annars är Windows 10 snabbt så jag har ingen aning om varför just denna process tar så lång tid?

Hej Herakles, det går ju att ställa in lite i inställningar för automatiska uppdateringar. Så man låter operativet utföra dem vid tidpunkter så man inte störs.
Jag har ungefär samma spaning... tar lite längre tid än man varit van vid med tidigare OS. Kan ju bero på att de är mer omfattande såhär i början. Sedan har jag märkt att de tar betydligt längre tid över WiFi när man är på samma router. Jag testade med min stationära via lanet och notebooken via wifi, efter varann, ej samtidigt. Lite sämre prestanda i notebooken så det inverkar ju också lite.

Av Ecuaman
Skrivet av Dunder:

Bara att läsa tråden på Twitter som länkades av Torbjörn.

Har läst, så du gjorde det med? Då gjorde du säkert som andra som ville veta mer objektivt. Tänkte höra med alla om det finns ett sätt att få ut POLLEN/omröstningen så det blir lite spridning. Ju fler som röstar ju bättre bild får man.

POLL - OMRÖSTNING
ÄR WINDOWS DEFENDER FÖR WINDOWS 10 BRA ELLER DÅLIGT?
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1457217-windows-defende...

(första inlägget i tråden)