Inlägg

Inlägg som Ecuaman har skrivit i forumet
Av Ecuaman
Skrivet av Dunder:

Det beror på vad du menar med inbyggt. Enligt de allra flesta definitioner av "inbyggt" är det inte inbyggt.

Jag sökte lite allmänt på nätet, men kunde inte hitta något övertygande som säger att Windows Defender inte är inbyggt i Windows 10. Men när Microsoft (Windows) själva överallt skriver att det är inbyggt, så tror jag på det tills jag blivit bevisad om motsatsen.
Jag är ju ändå nyfiken på vilka grunder det inte skall ses som inbyggt?

Av Ecuaman

Windows Defender är inbyggt i Windows 10

Skrivet av Dunder:

Finns redan mängder med såna här trådar. Det är bara att titta på AV-test eller AV-comparatives så ser du att defender är skräp.
Finns ingen mening med att använda det när andra gratisprogram är mycket bättre.

EDIT: De bygger inte in det i sitt OS för att det är ett fruktansvärt stort jobb och det kommer alltid finnas dedikerade företag som gör det bättre.

Hej igen "Klumpen" Funderade lite och dubbelkontrollerade. För jag reagerade på din kommentar att "WD" inte är inbyggt i OS:et.

Det är det. Så då behöver vi inte fundera över det mer

Av Ecuaman

Återställnings enhet ??

Skrivet av Fear:

Vet inte men verkar inte alls funka med systemavbildning i windows som jag testat, skulle behöva göra det senast nu men den hittar ingen sådan fast jag har en liggandes på en extern disk.
Finns det några andra tillförlitliga program enkla o lätta att använda o göra systemavbildningar med så man är på säkra sidan? Hellst gratis program om det finns.

Kanske en dum fråga... men hade du skapat en återställningsenhet; dvd, cd, usb etc som du använder när du försöker återställa från image backupen?
Använder själv Windows Systemavbildning "Säkerhetskopia av systemavbildning" som jag testat att återställa ifrån med lyckat resultat. Här däremot ännu ej behövt använda skarp, men som någon här i forumet rådde mig till så har jag testat att mina backuper fungerar.

Av Ecuaman

Mycket intressant

@torbjorn_75: Tack, som vanligt kommer du med länk till en mycket intressant undersökning. Läste den i sin helhet (att rekommendera) Jämförelsen vilka metoder man föredrar för att hålla sina enheter säkra ger en bra ledtråd till vad man skall värdera och praktisera.

Av Ecuaman

Pollen Lever - fortsätt rösta

Jaha då har det varit jul och nyår...några till har röstat. När vi nått upp över 100 deltagare så är det fortfarande klar fördel till Windows Defender.

http://www.mega-store.se//avatars_linkpics/poll_2017-01-12.png

Lägg din röst i det första inlägget i denna tråd:
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1457217-windows-defende...

Av Ecuaman
Skrivet av JimmieSan:

Weird, jag har haft avast, avira etc. Min dator har då aldrig blivit dubbelt så snabb när jag kört defender mot andra AV, inte ens lite snabbare
Synd vore ju nice med 50% mer power för ta bort ett AV

Kör WD nu på andra burken för inte orkat installera Eset.
Jag bryr mig inte direkt om AV då det är mest BS, inte haft något AV senaste 10 åren som hittat något, förutom lol false positives.
Sen kan ju vad som helst hända, men inte en enda find av något AV på 10 år så ye, chansen är nog rätt liten. Drabbas man drabbas man väl ändå av något inget AV kan göra ett skit åt ändå

Dina kollegor kan man ju undra vad dom varit på för sidor om BÅDA har haft usb sticks med trojaner, kanske dags o kolla deras search history

Har ej heller denna erfarenhet själv... och de som jag hjälpte (Ecuadorianer) har en annan tidsuppfattning än oss svenskar Men helt klart så försöker de förmedla att deras datorer fungerar smidigare nu. Förmodligen hade de gratisvarianterna av de AV som var tidigare och dessa brukar ha blotware mm som segar till os:et.
Vad de är ute på för sidor... ja det kan man undra? Men tror nog att de mesta de använt dessa usb till var musik som de tog med i bilen, så de har väl laddat från lite mindre nogräknade sajter. Men poängen var att WD upptäckte dessa trojaner, men inte AVAST!!
Jag är av uppfattningen att Windows Defender är klart bättre än alla gratis AV, ur flera synpunkter.

Saludos

Av Ecuaman

2 liknande händelser denna vecka...

Under denna vecka som varit har två kollegor kommit till mig med usb sticks som inte fungerade i deras datorer. De lästes helt enkelt inte in. Vi båda tillfällena så testade jag dem i min Windows 10 dator med endast Windows Defender som skydd. Vid båda tillfällena varnade WD direkt att det var en "trojan" på usb:n. WD gav rådet och valmöjligheten att radera viruset. Gjordes och usb:na fungerar perfekt igen i deras datorer med.
Ytterligare ett bevis att Window Defender gör bra ifrån sig. Båda kollegorna hade "Avast" installerat i sina maskiner, men jag tog bort det så nu kör även de Windows Defender. Fungerar bra och vet ni...? De påstår att datorerna har blivit dubbelt så snabba...
Trevlig helg alla

Av Ecuaman

Instämmer...

@torbjorn_75: Instämmer till viss del, men tror själv att (som även andra nämnt) har man router, brandvägg, AV samt en portion med sunt förnuft så kommer man ganska långt. Förutsatt att man inte sätter funktionerna i dessa ur spel genom att öppna en massa portar etc för olika spel och ptp program. Sen kan man ju också säga att alla sk gamla virus och skadliga koder som det finns definitioner för har ju inte försvunnit bara för att man vet om dem. Det är nog bra att vara skyddad mot dessa framöver också

Av Ecuaman

Kasnke du råkat ställa in "Ordna ikoner automatiskt"

Skrivet av Drizzt_tv:

Jag vet inte när det hände, men apparna eller ikonerna på skrivbordet har låst sig i högre vänstra hörnet och jag kan inte flytta på de. Så här ser det ut

https://gyazo.com/4d9cbd8527376a1166eb77afb7dc654e (BILD)

https://gyazo.com/ea084cba1afad7be16eb428b0bbd7f20 (GIF)

http://www.mega-store.se/avatars_linkpics/a-ordnaikoner.png

Högerklicka på skärmen och välj "Visa"
Om du har den ibockad så är ju det problemet...

Saludos

Av Ecuaman

Mystiskt...

Skrivet av Kaine_Uro:

Trots att man har automatiska uppdateringar aktiverade så uppdateras aldrig "Definitionerna för Windows Defender" förrän jag kör en manuell sökning i Windows Update.

Det känns inte speciellt säkert tycker jag?

Windows Defender är bra att köra på testdatorerna då det inte alls bryr sig om "suspekt mjukvara", utan tillåter detta utan notifiering.

Hej Kaine Uro. Känner inte igen mig i det du nämner, ser ofta att virusdefinitionerna uppdateras samtidigt med de vanliga automatiska uppdateringarna, samt ofta bara virusdefinitioner. Måste ha något med inställningarna att göra. Använder du Windows 10 med aniversary upgrade?? Efter denna uppgradering blev "WD" betydligt bättre.
Vad det gäller "då det inte alls bryr sig om suspekt mjukvara", så kan det vara intressant att höra från någon mer erfaren angående detta. Samma där för mig... tycker att det skyddar bra. Men då är ju jag en ganska försiktig användare. Jag använder bara mjukvaror från betrodda säkra leverantörer, samt laddar ner från deras egna säkra sajter.
Men ska man tro på de säkerhetsproffs som vi haft en hel del "citat" från tidigare i tråden så ska ju "WD" vara väldigt bra framme när det gäller att skydda mot skadlig kod och mjukvara. För min egen del har jag nog inte varit i kontakt med något av dessa, de stoppas nog redan i brandväggen.
Kollade "WD" statusen och det såg ut såhär, så jag tror inte det är något problem med uppdateringsfrekvensen:

http://www.mega-store.se/avatars_linkpics/defupdate.png

Saludos

Av Ecuaman
Skrivet av mrqaffe:

Skilj på partitionera, formatera, installera och systemåterställning och använd korrekta begreppet så blir det enklare att förstå.

Du borde nog försöka installera om operativsystemet eftersom systemåterställning från win inte alltid innebär att datorn blir som när den var ny (för det är väl en sådan du gjort ?) är det däremot en riktigt fabriksåterställning via datortillverkarens återställningsfunktion så brukar datorn bli som ny och då borde den fungera.

Håller med. Det första jag skulle göra var att Göra en helt ren installation av Windows då formatering av disken också utförs.
Efter detta har du koll på burken. Finns inga kompromisser, särskilt när man köpt en dator som man inte vet vad den varit utsatt för
Se till att ha Licens/aktiveringskod vid nyinstallation.

Saludos

Av Ecuaman

Systemåterställningspunkt?

@Udihow: Har du gjort systemåterställningspunkter och har en som är färsk? Gå tillbaks till den isåfall.

Saludos

Av Ecuaman

Windows Defender POLL Bra eller dåligt

Det är ju ganska tydligt hur de som är intresserade av "AV" ämnet tycker här på Sweclockers. Tendensen går ju hela tiden åt detta håll.

Ställningen idag den 2016-12-28

http://www.mega-store.se/avatars_linkpics/poll_2016-12-28.png

Man kan ju förtydliga siffrorna lite, staplarna talar ju för sig.

Vi slår ihop stapeln Odugligt och Inte så bra och kallar den:
Dåligt = 24%

Sedan slår vi ihop Godkänt och Mycket bra och kallar den:
Bra = 65%

Sedan neutralt, de som inte har erfarenhet av Windows Defender = 11%

Tycker att detta resultat än så länge kan vara en bra vägledare till de som går i tankarna att skaffa ett dyrt AV. Det finns faktiskt ett riktigt bra redan installerat i Windows 10. Smart att börja med detta, det är riktigt bra.

För dig som inte röstat ännu... gå till första inlägget i denna tråd:
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1457217-windows-defende...

God fortsättning och Gott Nytt År alla Sweclockare

Av Ecuaman

Mycket intressant och viktigt att veta

Skrivet av torbjorn_75:

Här är ett exemel i raden på varför jag tycker att Windows Defender är bättre än andra antivirus. Det kladdar inte ner systemet med fulhack som bara gör det mindre säkert. Avast, Eset och Kaspersky får ställa sig i skamvrån och skämmas den här gången. They conduct a man-in-the-middle (MITM) attack...

Antivirus Software Weakens HTTPS Security: Researcher

The researcher [Hanno Böck] noted that while modern web browsers handle TLS connections properly, the use of these antivirus applications actually lowers HTTPS security.

Se även en av Tavis Ormandys senare tweets:

Nothing annoys me more than security products weakening SSL. Kaspersky reduce all SSL certs to just 32bits (!!!), advisory on the way. Sigh.

Ja Torbjörn, vad skall man säga...? Intressant läsning som ju inte kan ignoreras av de "bättre vetande" i denna tråd
Har nu kört "WD" i en laptop med Win 10 i 7 månader. 1 stationär hemma med Win 10 i 2 månader samt en stationär på jobbet med Win 10 i ca 3 veckor. Jag är så nöjd. Har dubbelkollat för virus och skadlig kod, samt att jag kört den nya funktionen sedan "aniversary update" som heter: Windows Defender Offline (Sök igenom offline) Verkar vara ett mycket stabilt verktyg.
Alla datorer fungerar perfekt, smidigt och snabbt. Märker inte av "Defender"

Av Ecuaman

@Homdax: Kan ju funka om du har en aktuell systemåterställningspunkt, att gå tillbaks till denna.

Av Ecuaman

Senaste nytt om Windows Defender

Samt lite intressant historik:
"Windows 10 Windows 10 - Microsoft has shared some MAJOR news about virus, malware on your PC
MICROSOFT has shared its latest Security Intelligence Report, which shows a jump in the number of users with up-to-date anti-virus software – thanks to the introduction of Windows Defender and other security improvements bundled in Windows 10.- Microsoft has shared some MAJOR news about virus, malware on your PC
MICROSOFT has shared its latest Security Intelligence Report, which shows a jump in the number of users with up-to-date anti-virus software – thanks to the introduction of Windows Defender and other security improvements bundled in Windows 10.

Microsoft has shared its latest Security Intelligence Report.
The research shows that almost all Windows 10 PCs are now running anti-virus software, thanks to the in-built Windows Defender app that's switched on automatically – unless an alternative anti-virus app is installed by the user.
Thanks to the inclusion of the Windows Defender app, the "unprotected rate" of users has plummeted to a meagre 3 per cent of PCs that Microsoft updates.
Historically, Microsoft has always been a little reluctant to build-in protection for its users, partly because of anti-trust threats from the software companies behind anti-virus apps.
Back in 2006 – when half of all PCs were unprotected – McAfee and Symantec both threatened anti-trust lawsuits when news of Microsoft's plan to include Kernel PatchGuard in Windows Vista."

Läs hela artikeln här: http://www.express.co.uk/life-style/science-technology/746089...

Det är ju faktiskt ganska bra effekt att man genom att ha Windows Defender som standard AV i OS:et, har man sett till att fler Windows pc är skyddade. Nu är ju detta Microsofts egen undersökning, men lite sanning ligger det i det...

Var med i omröstningen (Poll): "Vad anser du om Windows Defender?" i det första inlägget i denna tråd
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1457217-windows-defende...

Av Ecuaman

@Ecuaman: Angående att maskiner som inte var påslagna smittades... när du startade upp dem, var de anslutna till närverket LAN eller WLAN? Beroende vad du har för router, brandvägg och konfiguration av denna så kan den vara orsak. Även om den först smittade maskinen inte var ansluten till nätet när du startade de andra.

Av Ecuaman

@upgraded12: Hej. Bara ett tips. Som det verkar med det virus du beskriver, så måste du formatera den från annan enhet. Du kan inte starta upp på disken du ska formatera. Har du (eller nån kompis) ett kit så du kan ta ur hd:n och koppla den via usb till annan dator?
Eller formatera de hårddiskar det gäller med Linux maskin.
Den dator du formaterar med måste ju vara skyddad mot viruset, gatekeeper eller nåt.
Annars ta diskarna till data service butik och låt dem göra det. Kan inte kosta så mycket...

Av Ecuaman

@Dennis55: Hej Dennis... är det denna extension du menar:
https://chrome.google.com/webstore/detail/tab-hibernation/pbd...

Den ska ju inte installeras automatiskt... men är ju enkel att avinstallera om amn inte vill ha den.

Av Ecuaman

Fina ord av Peter Norton - som skapade Norton Antivirus

Kom över denna artikel när jag surfade runt lite. Kopierar in avslutningen men om ni är intresserade så finns länken under.

“Anti-virus is no good” – discuss.

... The truth is that no-one in computer security, except perhaps the crooks themselves, can predict what tomorrow’s malware, tomorrow’s dodgy domain names, tomorrow’s botnet command and control servers, or tomorrow’s illegal money-making scams are going to be.
But we can guess what tomorrow’s cybercriminality will be like, if we are well-informed about what has happened so far. (The fancy name for this is “heuristics”.)
This, paradoxically, is why the rate of appearance of new malware is increasing.
Not because the crooks are getting smarter, but because today’s anti-virus products are making life harder for them.
The cybersecurity glass is not half-empty, as some might like you to think. It is at least half-full, and filling.
We’ll fill the glass even faster if the various subsects of the computer security industry stop pointing fingers at each other, and writing off each others’ technologies as “no good” without fair cause.
We have a common enemy. Let’s stand together and fight that enemy, not each other!
Peter Norton

https://nakedsecurity.sophos.com/anti-virus-is-no-good-discus...