Inlägg

Inlägg som Ecuaman har skrivit i forumet
Av Ecuaman
Skrivet av Dunder:

Lite lustigt blir det när du enbart handplockar de inlägg som går åt ena hållet. Du missar andra hälften av diskussionen... Men så har det iofs varit i varenda tråd där du postat twitterinlägg från Tavis.

Hej "Klumpen" Hur många länkar har du lagt in som visar både positivt och negativt... dvs båda sidor? Skulle vara intressant om någon kunde hitta någon aktuell artikel där en erkänd säkerhetsexpert nervärderar Windows Defender... gör ingenting om vi bara får dennes åsikter. För det är ju just den personen man vill få åsikter från.

POLL - OMRÖSTNING
ÄR WINDOWS DEFENDER FÖR WINDOWS 10 BRA ELLER DÅLIGT?
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1457217-windows-defende...

Av Ecuaman

@Hellblz: Jo jag har Windows 10 i mina olika enheter nu. Fungerar smidigt nu med samma Microsoft konto så att det syncar mellan operativen. Dock OneNote hänger lite efter med syncningen, men fungerar.

Av Ecuaman

Apple fri miljö... :)

Skrivet av DaBone:

Ja, enligt strejf var ju allt positivt och en anledning att skaffa både Win8 och 10... Även det negativa var positivt.
En fanboy som fick mig att ta tummen ur och lämna Microsoft bakom mig.

Hemma hos mig är det "Apple" fri miljö Frugan får ha sin Imac på jobbet

Av Ecuaman

@torbjorn_75: Då har även jag vaknat här i Ecuador. Mycket intressanta rader Torbjörn. Alltid intressant att se vad kunniga och insatta personer säger just nu. "Justin Schuh" skräder inte orden. Intressant att han även tar upp organisationerna/företagen som utför dessa "objektiva" mätningar som så många verkar lita blint på. "Justin" hänvisar ju till att de har gamla och förlegade metoder när de utför dessa testermätningar. Sedan har ju jag mina åsikter att de även färgas av den marknad som föder dem (snällt sagt).

Jag hoppas att så många som möjligt röstar i pollen som finns i första inlägget av denna tråd:

ÄR WINDOWS DEFENDER FÖR WINDOWS 10 BRA ELLER DÅLIGT?
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1457217-windows-defende...

Saludos

Av Ecuaman

HELT NÖJD, glad att jag uppgraderade till Windows 10

Då jag i februari i år (2016) startade denna tråd, var jag uppriktigt trött på allt tjat om att uppgradera till Windows 10. Satt ju bra med mitt Windows 8.1 pro som fungerade klockrent med alla applikationer jag använder. Enligt tidigare erfarenhet så brukade ju alltid en del viktiga program att också kräva uppgraderingar när man bytte/uppgraderade operativet. 1.000-lappar som bara fladdrade iväg utan kontroll
Nu tog jag ju möjligheten i slutet av februari när jag köpte ytterligaren 1 pc till verksamheten. Jag installerade Windows 10 pro direkt. Samt exakt alla program/applikationer som jag hade i Win 8.1 burken. Fungerade perfekt, så jag tog chansen att även uppgradera Windows 8.1 burken... fungerade klockrent den med.

Den enda nackdel jag stött på är:
- kalender- och epost appen bråkade i början, så jag använde extern klient för detta en tid. Efter några uppgraderingar så fungerar även dessa bra. Det enda som saknas är möjligheten att lägga till bild/logo signatur till epost konton. Hoppas det kommer i nästa stora uppdatering.

Fördelar:
- Som någon skrev i tråden "maskinen blir rappare" Verkligen, det blev den. Behövde inte utöka med internminne.
- Stabilare, känns i alla fall så. Inga störningar.
- Det inbyggda antivirus Windows Defender har uppdaterats och är nu mycket bra.
- Bättre överskådlighet och strategi för inbyggda hjälpmedel, som uppdateringar, backup, meddelanden etc.

Så om ni inte redan uppgraderat. Kan rekommenderas.

Av Ecuaman
Skrivet av Rick69:

Hur vet ni att ni inte har fått virus då? Att AV-programmet inte hittar virus kan ju betyda att det är AV-programmet som inte fungerar så bra.

Hej. Det är skillnad på att HITTA virus och FÅ VIRUS/att maskinen blir smittad. De flesta (inklusive mig) tror jag får indikationer via sitt antivirus... att det hittar, raderar eller lägger i karantän?? Om man inte får dessa indikationer så kan man ju börja fundera på vad som är fel. Förmodligen så är antivirus programmet undermåligt...
De flesta i denna tråd som skriver att de inte fått virus eller är rena från virus i sina pc, har förmodligen de nämnda indikationerna så att de vet att deras antivirusprogram gör någon nytta

Av Ecuaman

POLL - OMRÖSTNING tillagd i första inlägget av denna tråd !

Hej alla som är intresserade. Har en Poll - omröstning tillagd i det första inlägget i denna tråd. Hoppas så många som möjligt har tillfälle att lägga sin röst där. Endast en röst per medlem såklart
Blir ju en ganska objektiv mätning... i alla fall här i detta eminenta forum.

ÄR WINDOWS DEFENDER FÖR WINDOWS 10 BRA ELLER DÅLIGT.

Saludos

Av Ecuaman
Skrivet av Dunder:

Kan man länka gamla artiklar för att prisa Defender så kan man länka gamla artiklar för att kritisera.

Positivt? De gör ingenting i tio dagar och börjar sen skylla ifrån sig och gnälla när Google bokstavligen tvingar dem till handling. Nej du, den gubben gick inte...

Tråden gäller Windows Defender för Windows 10. Så de gamla artiklarna är irrelevanta. Däremot den sista länken du hänvisade till är ju mycket aktuell, men kan ju diskuteras om den kanske hör hemma i en annan tråd gällande säkerhet och brandväggar etc.
Tror personligen inte att något annat antivirusprogram eller brandvägg var förberedd på detta de heller.
Som "tur" var så verkar jag ha klarat mig från denna attack, undrar om det var någon i forumet som drabbades??
Skriv gärna och berätta hur ni drabbades...

Saludos

Av Ecuaman
Skrivet av Dunder:

Man är iofs väldigt naiv om man tror att Defender är utan brister... En snabb googling på mobilen ger exempel som:
https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-26/pr...
Och:
https://technet.microsoft.com/library/security/ms13-058
Och:
https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/2974294....

Och ett exempel på M$ ignorans när det kommer till säkerhet:
http://www.trustedreviews.com/news/read-microsoft-s-snarky-re...

De vet att en brist aktivt utnyttjas men väljer att göra ingenting. Låter toppen!

Hej Dunder, endast den sista artikeln var aktuell. Av de övriga så var den senaste från mitten av 2014. Hade Windows 10 ens börjat pushas ut då?? Den sista artikeln, tycker jag är positiv för Microsoft i stort. Visar verkligen att de tar säkerheten på allvar direkt de upptäcker ett hot. Men tog lite lång tid innan poletten ramlade ner...
Tycker nog att Google, som den stora aktör man är... där säkerheten är minst lika viktig som hos Microsoft/Windows, kunde ha varit lite mer diskret med detta.

Av Ecuaman

@torbjorn_75: Tack för ännu mer intressant "input". Tycker verkligen att vissa borde kolla lite i de artiklar du delar. När Antivirus producenterna inte ens är up-to-date så kan man ju få undra lite...? Jag har ju även gått lite långt i mina kommentarer till att misstänka olika mät- och testlab för oegentligheter. Men man kan väl säga lite enkelt, att de är färgade av den branch som föder dem
Av alla de års erfarenhet jag har, där jag följt denna antivirus utveckling (inte professionellt) utan egenintresse för att mitt företag skall fungera... tycker jag ändå ger mig rätt att komma med vissa misstankar.
Det har ju även (som jag skrivit tidigare) visat sig att en del antivirustillverkare även tillverkat virus, som de då själva gått ut och haft snabba skydd och botemedel för. Nu var det förvisso några år sedan jag läste om dessa företeelser, så man kan ju hoppas att det är bättre nu. Tyvärr som tidigare inlägg i denna tråd säger - så är de ju mer sofistikerade nu, fattar att de måste gömma sina skadliga koder/virus od så att de inte märks till att börja med vare sig i prestanda eller funktioner som stör.
Det som jag lackade ur på när tex Norton och Kaspersky var som störst på marknaden var att de som vissa andra antivirustillverkare gjorde det otroligt svårt för användare att avinstallera dem från sin pc om man ville byta. Tyvärr visar det sig att vissa gör så fortfarande. Borde vara straffbart!!

Av Ecuaman
Skrivet av SabbeRed:

Mitt blygsamma svar blir väl att jag tycker defender är bra av den anledningen att det inte ploppar upp notiser så fort man slår in en adress i internet Explorer, eller för att något JavaScript är konstigt osv. Ja men ni vet, ibland känns det en aning överdrivet med så mycket varningar om saker när jag personligen inte ens vet vad den varnar mig för. Så det är väl skönt med tystnaden, om man kan kalla det så. Inte haft några problem med virus vad jag vet. Men tror det beror på hur man använder en dator också. Ska man klicka på vartenda popup så får man ju räkna med problem

Finns en del här som tror att det inte har någon betydelse hur man använder datorn... men jag håller med dig. Jag tror faktiskt det har väldigt stor betydelse. Jag brukar påtala det för min son, han har tidigare haft samma antivirus som jag, men drabbats av både det ena och andra medans jag hela tiden klarat mig.
Det bara smattrar till på hans tangentbord så har han varit inne på 5 sajter loggat in på 4 forum, spelar samtidigt något nätspel och jag frågar honom om han uppfattade de varningar och frågor han fick från de säkerhetsprogram etc som visade sig....vaaddåååå??? får man till svar. Men jag har sagt till honom att alltid ha "Backup". Så när det ofrånkomliga hände... frågade jag... du har väl backup?
Han får lära sig den hårda vägen...

Av Ecuaman
Skrivet av Dunder:

Nej, det är det inte, det handlar om ett helt annat företag och helt andra tester/testmetoder.

Jag kollade testen som du länkade till. Har sett den förut, men tror inte den är riktigt objektiv. Står ju bara för mig. Har inga vetenskapliga belägg för det.
Men om du läst artikeln jag länkade till ovan så kanske du förstår.

Saludos

Av Ecuaman

Poll (omröstning)

Har skickat fråga till redaktionen för "SWECLOCKERS" om man kan sätta upp en omröstning (poll)
enl ovan

Av Ecuaman
Skrivet av Dunder:

Comodo som det skrivs om i artikeln får inte mer än 3/6 poäng i protection, så varför ens fundera på den?
Defender får lika dåligt den, 3/6 poäng, men sämre prestanda.
ESET får 5,5/6, men har kass prestanda.

Själv gillar jag Bitdefender som får i princip toppbetyg i allt.

https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/

Läste du artikeln av Tavis Ormandy:
http://news.softpedia.com/news/google-security-expert-critici...

Lite kloka ord om de företag/organisationer som utför dessa mätningar.

Av Ecuaman
Skrivet av RVX:

Vilka är vi? Jaaa du...
Du ska få hemläxa på en tråd som var igång för ett tag sen, @Dunderklumpen bla har mycket fint att säga i saken.
Kort och gott, du vet själv att du antingen trollar eller bara spelar dum. Så ser jag på det, för så här naiv kan ingen vara
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1436526-har-ni-nat-extr...

Ja ja.... nu räcker det med bollning mellan dig och mig. Klart jag läst alla inlägg i denna tråd. Vad som skulle vara intressant är att skapa en "poll" omröstning. Vad tror du och/eller alla andra??
Har aldrig gjort det tidigare, men såg att det fanns ett alternativ "Omröstning" att kryssa i när man skapar en ny tråd. Är detta till för det?

Isåfall skulle man kunna ha frågan något såhär...

Hur bra tycker du att Windows Defender är?
1. Odugligt
2. Undermåligt
3. Godkänt
4. Bra
5. Vet inte/ingen erfarenhet

Någon som vet om man kan göra detta?

Av Ecuaman
Skrivet av RVX:

Hon och andra ska köra en combo av ett bra antivirusprogram och ex malware bytes.
Exakt vad som är bättre än defender och det vet du mycket väl vid det här laget.
Man bör kunna lita på ett bra basskydd ja, men i det här fallet kan man knappt det.
Nu spårar du ur helt och hållet och gör det hela personligt, lägg av med det.
Man förkastar det som är skräp helt enkelt, du är välkommen till verkligheten när du väl insett det vi sagt hela tiden. Tills dess....lycka till.

Ja ja... du skriver "det vi sagt hela tiden" vilka vi? Det är ju en massa olika kommentarer i denna tråd, både positiva och negativa till "WD" som ju var ämnet. Klart jag svarar dig personligt det du skriver. Jag kan ju inte svara "alla andra" på saker som de inte står upp för.
Alla har sin verklighet

Lycka till du med.

Av Ecuaman
Skrivet av RVX:

Du förstår fortfarande inte vad alla sagt till dig: ingen har sagt att det är helt odugligt, men det bleknar i jämförelse med andra program.
Det är det vi säger, inget annat. Och att det är oansvarigt att bara köra på det ensamt.

Skickades från m.sweclockers.com

Du verkar inte läst igenom bråkdelen av inläggen i denna tråd. Finns ju olika sätt att uttrycka "Helt odugligt" Jag bryr mig inte om vilken variant av dålighet man uttryckt sig med... men många har förkastat "WD" i denna tråd och andra i forumet.
Faktum om man läser kommentarerna i denna tråd så tror jag man kan säga att de som är neutrala eller positiva till "WD" är lite mer ödmjuka och sakliga i sina kommentarer. Bara det säger ett och annat.

Angående det du skriver: "Och att det är oansvarigt att bara köra på det ensamt"... Vad tycker du min mamma som är 78 år skall göra när hon använder sin dator? Jag har installerat ESET endpoint antivirus i den. Skall hon dubbelkolla med Kaspersky och Bit defender en gång i veckan och sedan köra anti malwarebytes varannan vecka... etc etc. Eller är hon oansvarig. Nej det är väl jag som bara installerat ESET åt henne?
Till saken hör att det finns många i hennes ålder som använder dator ganska flitigt. Skall inte de kunna lita på ett "Basskydd"??
Skall inte jag kunna lita på ett "basskydd" jag med? Man får ju annars inte tid över till allt det man skall använda datorn till.
Saludos

Av Ecuaman
Skrivet av RVX:

Vad det ger är ett basskydd.
Det är bättre än när det kom, men det tar man väl för givet att det ska vara, inte ska det gå åt andra hållet?
Fråga dig själv varför du medvetet vill sitta med ett program som i test efter test läcker som ett såll jämfört med andra program.... Som dessutom är gratis.

Ge mig en bra anledning till varför nån skulle göra det?
Är bara att läsa i princip vilket test som helst så kommer du se att defender gång på gång placerar sig bland dom sämsta. Microsoft är i grund och botten inte ett renodlat säkerhetsföretag så det är inte så konstigt att dom inte ligger i topp. Låt renodlade företag sköta den biten.

Skickades från m.sweclockers.com

Läste du artikeln av: Tavis Ormandy: http://news.softpedia.com/news/google-security-expert-critici...
Han har även skrivit mycket om Windows Defender. Han är säkerhetsexpert på Google. Jag kan lugnt säga att jag litar mer på det han skriver än alla som klankar ner på "WD" bara genom att läsa testresultat från företag/organisationer som "Ormandy" bevisligen ogiltigförklarar och påpekar är bristfälliga och amatöraktiga.
Saludos

Av Ecuaman
Skrivet av RVX:

Nu vill du nog medvetet leka dum och ignorant, så vi kör på din linje. Windows defender är det säkraste skydd du kan ha, vida överlägset alla andra skydd.
Lev i förnekelse, det vinner du på.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej igen Bruce. Jag leker inte... så då är jag väl dum och ignorant. Men till saken hör att jag läser och hör så mycket dåligt om Windows Defender som jag inte kan skriva under på. I början när det släpptes var det säkert sämre än det är idag... även jag vaggades in i åsikten att de inte lirade i samma liga som de mer välkända antivirusprogrammen. Men utvecklingen går framåt, och att Microsoft fortsätter att leverera "WD" med Windows måste väl ändå betyda att de tror på produkten.
Så jag började kolla upp olika synpunkter på nätet och bland kunniga programmerare etc. Då började en annan bild växa fram som jag bara var tvungen att dyka lite djupare i. Som jag skrev i början så avinstallerade jag ESET i min notebook och började testa lite i denna. Nu efter mer än 6 månader så kan jag utifrån mina tester och många andras erfarenheter säga att "WD" är bra. Inte som du påstår att jag skriver: "Windows defender är det säkraste skydd du kan ha, vida överlägset alla andra skydd" Kan jag inte skriva under på.
Har inte den kunskapen och det tror jag inte du heller har...
Saludos

Av Ecuaman
Skrivet av RVX:

Det är ingen som säger att det inte funkar och gör det det ska, men när det finns bättre gratis alternativ förstår jag helt ärligt inte hur folk kan inbilla sig att det är det bästa skyddet du kan ha.
Vem har dessutom sagt att det bråkat? Lägg inte in meningar som jag inte sagt tack. Vad jag sa var att det hela tiden tjatar om att man ska aktivera det hela tiden. Har installerat ett flertalet datorer genom åren och även fast man gång på gång säger nej osv fortsätter det att tjata, inte ens när nan installerat ett eget antivirusprogram så ger det sig. Det var det jag menade, kanske var aningen otydlig.
Defender ger ett oerhört simpelt bassskydd, inget annat.
Själv kör jag med bitdefender och malware anti malware bytes i flera år och det fungerar för mig klockrent. Att bara köra på defender och tro att jag är säker? Nej tack.

Skickades från m.sweclockers.com

Ursäkta Bruce... la in "Bråkade" felaktigt. Läs artikeln ovan av "Tavis Ormandy" som är säkerhetsexpert på Google. Så får du lite fakta hur det ser ut på antivirus och säkerhetsmarknaden... och... det du skriver om att Windows Defender "Tjatar" och att det är ett simpelt basskydd... så stämmer inte det.