Inlägg

Inlägg som Ecuaman har skrivit i forumet
Av Ecuaman

Migrera C-disk till ny dator och behålla befintlig Windows licens

Bakgrund:
Har införskaffat en ny stationär dator med Windows 10 professional licens. Ska nu migrera min gamla dators C-disk "All included" OS Windows 10 professional på denna också. Båda datorer 64bit. Jag vill efter denna migrering ha kvar den Windows licens som finns från början på den nya datorn samt behåller den som jag har på den gamla. I den gamla datorn behöver det bytas lite hårdvara... ny ssd disk och ny powersupply mm för att förnya och snabba upp den lite. Fungerar annars perfekt.

Jag använder alltid "Säkerhetskopia av systemavbildning" som backup metod, har visat sig fungera perfekt för mig då det är en total backup som visat sig fungera klanderfritt. Har vid några tillfällen behövt använda den och den har alltid återställt exakt som datorn var vid backup tillfället, inte behövt utföra några åtgärder utöver backup till ny hårddisk.
Har tänkt att använda denna backup för migrering till nya datorn, men då följer ju den Windowslicensen med och skriver över den befintliga på den datorn.
Hur kan jag bäst lösa detta? Skall jag använda någon annan migrerings software? Eftersom det är olika datorer med lite olika komponenter installerade... måste jag då uppdatera olika drivrutiner för dess manuellt eller kommer Windows 10 att ta hand om detta automatiskt?

Hoppas någon har en bra lösning på detta.

Av Ecuaman

@snajk: Tack så mycket... nu fungerar det. Ska inte köra några script från nätet mer även om de är betrodda.

Av Ecuaman

@LemonIllusion: Hej... tack för att du engagerar dig Ska jag köra detta script för att aktivera Live tiles igen?
Kan du förklara... snälla

Såg nu... detta är ju det som körts. Har du en aning om hur aktivera igen??

Av Ecuaman

@snajk: Ja, hade väl det på känn... men har ingen aning om hur jag ska få tillbaks funktionen, därför jag frågade här ju...

Av Ecuaman

@erikburk: Hej Erik, tack för svar. Jag gjorde debloting från skript som denna Youtuber tillhandahöll:
Debloting script

Av Ecuaman

@TechWolf: Hej igen. Kontrollerade de ny funktioner som skall vara i 1909 (inte mycket ) men de fanns... så tack så mycket för klargörandet. Mycket viktigt för mig då jag höll på att gå (nuts) för detta problem.
Lite "B" av MS att inte detta är tydligare. För en vanlig användare som mig... Tack igen.

Av Ecuaman

@TechWolf: Hej. Tack för bra info. Men jag blir lite konfunderad då det även står ver 1903 när jag kontrollerar "Operativsystemets build info" det är inte bara "winver" som visar det.

Av Ecuaman

Windows 10 Levande Paneler (Live tiles) fungerar inte

Hej alla experter. Efter att gjort en Blot ware borttagning rekommenderad av en Youtubare jag följer som är seriös, så har Levande Panelerna slutat "Leva" Allt annat fungerar och är snabbt och bra. Kan bara inte få Live tiles att fungera igen... har försökt en massa knep från Youtube. Verkar ju inte vara något allvarligt... kan ju tänka mig att det är någon "Tjänst" som blivit avstängd, men vilken

Av Ecuaman

@Dangerdan: Ok, kanske bara att vänta då... om inte någon bra lösning dyker upp Gracias

Av Ecuaman

@snajk: Hej, tack för svar... så om så är fallet är det inget att göra? Eller kan man ta reda på vad som orsakar detta?

Av Ecuaman

@MacAllan: Hej denna version som mig veterligen är senaste: 1903 (OS-version 19028.1)

Av Ecuaman

@Dangerdan: Hej... nej precis får inte dessa alternativ. Jag har: version 1903 (OS-version 19028.1)

Av Ecuaman

Windows 10, 1909 nov update hittas inte av Windows Update?

Hej, läste Windows 1909 tråden... laddade ner "Uppdaterings Assistenten" för Windows 10. Körde den och fick svar "Tack för att du installerar senaste Windows versionen" och ända alternativ "Avsluta" Kontrollerade men inget har hänt och när jag kör Windows update meddelar den att jag har senaste Windows versionen. Men den är fortfarande 1903??
Jag är med i Windows Insider och har läst att jag skall ställa om denna till: Release Preview, men efter att gjort detta, startat om, sökt uppdateringar igen utan resultat, så har Windows Insider ställt om till tidigare inställning som var "Snabbt". Har försökt flera gånger, samma resultat.
Är det någon som har en lösning till detta?

Av Ecuaman
Skrivet av TomKe:

Har Defender verkligen skydd mot Ransomware med?

Hej TomKe, intressant fråga. Läser man Microsoft egen information om "Windows Defender" Så skall det ju även skydda mot Ransomware, inbegripligt då att man skall ha alla skyddsfunktioner aktiverade i "Säkerhetscenter". Även den molnbaserade som man aktiverar i inställningar. Nu är det ju så att detta bekräftas... eller dementeras beroende på vem man frågar, eller vilket antivirus säkerhets center som man läser rapport från. Som man även kan se i denna tråd så svajar det åt alla håll.
Själv bestämde jag mig för att installera senaste Windows 10 i mina 3 datorer; laptop, home, office. Detta gjorde jag vid ungefärlig tidpunkt för "Aniversary" uppgraderingen... är väl mer än 1 år sedan. Bestämde även då att enbart använda Windows Defender som skydd mot virus och skadlig programvara.... mm. Tills nu... inget problem. Ja ja säger en del, bara för att man inte ser eller upptäcker så betyder det ju inte att man har en ren dator. Har gjort tester med jämna mellanrum med externa maleware och ransomeware skydd och allt verkar ok.
Jag har även uppdaterat 15 st datorer på kontoret till Windows 10 med endast "WD" som skydd. På ca 8 månader så är det 2 datorer som fått problem. Visat sig att det varit användaren som laddat ner skadlig kod från epost där det varit en attached zip fil. Svårt att skydda med något program...
Så för min del kan jag inte ge något svar som jag kan stå för. Egen erfarenhet är det som gäller för mig.
Kanske någon mer tekniskt bevandrad i dessa frågor kan komma med mer klarhet.

Av Ecuaman
Skrivet av MacAllan:

Men om du har en licens för 15 enheter, och inte alla är utnyttjade, så är det ju bara att ringa MS support så hjälper dom dig.

Befinner mig i Ecuador... och det fungerar inte lika smidigt här... eller härifrån. Men jag skall försöka det igen.

Gracias

Av Ecuaman
Skrivet av MacAllan:

Menar du att du inte kan aktivera 8.1 på dessa 3 datorer eller W10?

Precis... jag försöker ju först aktivera 8.1 eftersom det är det licensen är för.

Av Ecuaman

Kan inte aktivera Windows 8.1 pro 15 användar licens

Hej. Har 11 st datorer på kontoret som använder 15 användarlicens för Windows 8.1 pro. Dessa 11 är uppgraderade till Windows 10 pro och fungerar perfekt. Nu har jag installerat 8.1 pro på ytterligare 3 enheter, men kan inte aktivera med den licens/aktiveringskod som står på förpackning. De 11 enheterna har alla aktiverats med denna kod och sedan uppdaterats till Windows 10 pro. Efter uppdateringen har produktnyckeln ändrats i dessa enheter.
Något tips??

Av Ecuaman

15 användar licens Windows 8.1 pro fungerar bara i 11 enheter

Hej. Ett litet problem. Har övertagit ansvar för ett företags Windows datorer. De hade sedan tidigare en Windows 8.1 pro fleranvändarlicens för 15 enheter. Vi har 11 enheter installerade och uppdaterade till Windows 10. Några datorer hade fortfarande Windows 7 home edition. Så jag har nu installerat Windows 8.1 pro ver 6.3 comp 9600 på dessa 3 maskiner.
När jag skall aktivera Windows på dessa så fungerar det inte. Aktiverings/licensen fungerar inte??
Någon som har en idé? Har sökt på nätet om det finns något sätt att logga in på Windows och hantera licensen... men hittar ingenting.
Har skrivit till Microsoft också men har efter 3 dagar inte fått något svar...
Tacksam för idéer och förslag...

Av Ecuaman

TrekStor 1TB DataStation g.u usb2 disk - Okänd usb-enhet...

Hej. Utförde nyligen en fullständig NTFS formatering på denna lite till åren komna disk. Det är en extern usb disk som jag använder för backup. Den har rullat på som tåget sedan 2010 och jag har nog räknat ut den för ett år sedan. Men den fungerar utmärkt och jag märkte ingen försämring i funktion eller ljud.
Fungerar helt felfritt, men på min hemma pc strular usb styrenheten när jag avinstallerar disken. Jag utför detta på korrekt sätt genom verktyget i aktivitetsfältet som är ämnat för detta. Efter att fått ok att ta bort disken gör jag detta och då sätter usb styrenheten igång att plinga och försöka utföra något??
Om jag kontrollerar i Enhetshanteraren så står det för denna enhet "Okänd USB-enhet (Begäran om enhetsbeskrivning misslyckades)
Ansluter jag disken igen så upphör krånglet och den fungerar som den ska. Jag formaterade disken på en annan pc. Jag använder disken på 3 st pc med Windows 10 Creators update. På de andra två fungerar det som det ska.
Någon som har en blekaste vad man kan göra för att ordna till detta?

Gracias

Av Ecuaman

@Ecuaman: OK, jag inaktiverade nätverkskortet och stängde av Windows Defender. Då fungerade det att göra backupen.