Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Ecuaman har skrivit i forumet
Av Ecuaman

Bra förslag. Bra video.

Skrivet av janee:

@Ecuaman
Både kloning och systemavbildning fungerar bra men du väljer själv vad som passar bäst för dig, här ser du hur man kan klona med gratis programmet Macrium Reflect Free https://www.youtube.com/watch?v=U0PyZIqecII

Vad bra... då har vi alternativ med ett gratis kloningsprogram.
Gracias

Av Ecuaman

Bra svar...

Tack för bra svar

Skrivet av janee:

@Ecuaman
Det går att återställa allt som finns på systemdisken om windows slutar att fungera eller om systemdisken går sönder med en systemavbildning, jag tycker att denna sida beskriver detta bra https://bengansblogg.wordpress.com/2011/09/06/windows-7-skapa... systemåterställningen med systemavbildning fungerar likadant i windows 7 8 8.1 och 10

Men det finns fördelar med att klona en systemdisk.
Det tar bara några få minuter att koppla in en annan SSD/HDD som är en klonad systemdisk.
Du behöver ingen hjälp av systemreparationsskiva eller windows installationsmedia på tex USB minne för att återställa systemavbildningen.

Edit: Och du kan även kontrollera att den klonade SSD/HDD fungerar bra direkt efter du har klonat, då vet du att det finns ett fungerande alternativ om det händer något med windows eller systemdisken.

Då kan jag i princip Lägga över mitt operativ på en ny skiva, utan att behöva investera i något 3e parts program. Bara lite omständigare, men lika funktionellt antar jag...

Gracias

Av Ecuaman

Backup med Säkerhetskopia av systemavbildning ??

Hej. Började med att använda "Säkerhetskopia av systemavbildning" för göra backup av c-disk med operativ på i Windows 8.1. Blev rådd av både Windows support och andra datamagasin att göraa så. Har också fungerat jättesmidigt, däremot så har jag ju lyckligtvis inte behövt använda återställningen ännu... Den blir ju användbar först vid en crash eller annat allvarligt fel. Men om nu detta inträffar... är det någon som har erfarenhet av återställning med detta verktyg? Eller kanske varit mer noggrann än mig och testat så att det fungerar?
För jag blir lite konfunderad efter att ha ställt fråga angående megrering av c-disk med operativ till en nyare hårddisk. Har ställt frågan både här i "sweclockers" och i Microsofts eget forum. Får svaret att använda 3e parts program för Cloning/migrering...
Vid frågan om jag inte kan använda detta verktyg "Säkerhetskopia av systemavbildning" och helt enkelt göra en spegling av hela c-disken på en extern disk och efter installation av nya disken helt enkelt återställa denna backup/spegling på denna?? Smidisgt och enkelt tyckte jag.
Svaret jag får är att detta verktyg inte skall användas till detta ändamål...!!! What?? Det är ju precis det man skall använda det till... för att lägga på backupen på en ny disk vid olycka och tuta å köra...??? Är det inte så??? Jag förstår inte vad som är problemet eller har Windows missat något här?
Hoppas verkligen att någon har en vettig förklaring till mig...kan ju bara bra för andra som använder denna backupmetod att veta också.
Saludos

Av Ecuaman
Skrivet av SCORPIUS:

@Ecuaman: Hej. Vad du behöver är ett hårddiskkabinett för usb. Eller ett kloningskit.
Tex detta: https://www.netonnet.se/art/komponenter/uppgraderingspaket/ha...

Jag har samma SSD men använde ett kabinett för extern 3.5HD. Det funkar för stunden.

Här har du för 2.5HD.
https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datortillbeh...

Har du fler frågor eller behöver mer förtydligande så bara säg. Hjälper gärna

Tack igen SCORPUS... nu är jag med på banan Bra info och exempellänkar. Ska se vad jag kan få tag i här i Ecuador...

Av Ecuaman
Skrivet av SCORPIUS:

@Ecuaman: Har du en extern HD? Med Samsungs SSD får du ett program som är så simpelt att använda att det är löjligt.

1. Koppla in nya SSD i usb
2. Starta programmet.
3. Vänta.
4. Installera nya SSD.
5. Klart.

Tack SCORPIUS, verkar ju nästan för bra...
Men, du skriver: 1. Koppla in nya SSD i usb -menar du via usb kabel till usb port i datorn? Levereras SSD disken med en usb anslutning?
Sedan frågar du om jag har en "extern HD" men jag ser ingenstans vad jag skall använda den till??

Jag kasnke är lite novis vad gäller detta, så jag behöver ett litet förtydligande. Är väldigt tacksam för ditt tips.

Av Ecuaman

Tack för input

Skrivet av sesam2k:

Jag skulle rekommendera en ren installation

Skickades från m.sweclockers.com

Men bara undrar... som jag även skrev som följdfråga i tidigare svar:
Är inte verktyget "Säkerhetskopia av systemavbildning" som ingår i Windows 10 användbart till detta... skall ju göra en exakt kloning (kopia) av hela systemskivan "c-disken" ???
Någon som vet? Jag har ju använt detta verktyg sedan Windows 8.1 och förlitat mig på att jag har en säker återställning av hela c-disken... blir lite förbryllad...

Av Ecuaman

Tack för svr...

Skrivet av ropin:

Ursäkta om jag är otydlig... Startskiva = min c-disk som operativet är installerat på...
Så... verktyget "Säkerhetskopia av systemavbildning" som man har i Windows 10 är inte bra då?? Detta ska ju enligt info ge en exakt segling (kopia) av hela "startskivan" C-disken...

Av Ecuaman

Migrera OS från äldre Notebook till ny SSD disk

Hej, har en äldre Notebook HP Qompaq 6910p som jag graderat upp från XP pro 32 bit operativ till Windows 10 pro 64 bit aniversary update. Helt fantastiskt så fungerar detta helt felfritt!!  Dock något slö...
Har tänkt avhjälpa detta något genom att sätta i en ny SSD disk samt öka RAM från 4 gb till 8 gb. Då det gäller byte till SSD disken så ska jag migrera OS:et från gamla disken. Vilken metod är bäst att använda??  Tidigare när jag gjort kloning (spegling) av startdisken har jag använt 3:e parts program som; Paragon, Nero od...
Nu har ju Windowsoperativet sedan "Windows 8.1" det eminenta verktyget "Säkerhetskopia av systemavbildning". Detta verktyg har jag sedan en tid använt för att backuppa min startskiva regelbundet, fungerar bra för detta ändamål. Är det rekommenderat att göra detta även vid en migrering till en SSD disk??
Är även tacksam för andra tips som kan hjälpa mig att skrämma upp farten i datorn en aning...
Tacksam för idéer och svar.

Av Ecuaman

Bra svar och tips. Kan nu gå vidare med installation.

Erik och panpo... tack för bra svar. Jag ska testa att installera 64 bitars först. Om det går trögt ska jag öka RAM minnet, så får vi se.
Spännande att jag kan fortsätta använda min gamla trogna notebook. Är som ny och har fungerat klanderfritt alla år. Bytte bara till en snabbare HD för ett antal år sedan...
Tack alla för bra och snabba svar. "Sweclockers" är bäst.

Av Ecuaman
Skrivet av TORREX69:

Menar bara att den stödjer 64bitars sen om den rullar bra med så lite ram vet jag ej.

Hej igen TORREX. Tack för att du engagerar dig Om jag skrämmer upp maskinen med lite mer RAM blir det ok då? Jag är dålig på detta... trodde att det var moderkort/processor som var 32bit arkitektur?? Men nu uppfattar jag det som att operativet är skillnaden? Tror du att ett 64 bit kommer att fungera lika bra om jag kan öka på lite RAM??
Eller är det bäst att köra 32bit versionen för en stabil och (snabb) maskin?
Tack för dina åsikter/kunskap

Av Ecuaman

Bra inlägg...har dock några följdfrågor?

Skrivet av Belzader:

@Ecuaman:
Ja, det ska gå att installera Win 10 på den, dock så kan du inte uppgradera, utan det kommer bli en "ren installation" d.v.s att allting du har på den (i alla fall på C:) kommer att försvinna.

Var dock medveten om att du kan få problem med att drivrutiner inte finns för all hårdvara i den (dock så kommer Win 10 troligtvis hitta det mesta själva).

Oavsett språk licensen är till från början, kommer du att kunna installera Win 10 på Svenska om du vill ha det, då licenser inte är språkbundna.

1. Skall man formatera c-disken innan installation, eller gör installationsmedian detta automatiskt vid installationen ?
2. Kommer installationen att hitta drivrutiner från olika leverantörer?
3. Jag frågade även i tidigare inlägg angående 32bit eller 64bit. Jag har lite svärt att förstå att det skall fungera med 64bit i en 32bit arkitektur maskin. Är du påläst vad som är för och nackdelar? Vill ju ha en stabil maskin som fungerar hyfsat snabbt

Tack för ditt svar

Av Ecuaman

64 bit i 32 bit

Skrivet av panpo98:

http://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10
Tryck på knappen "Ladda ner verktyget nu". Programmet laddar ned Win 10 och låter dig välja allt möjligt.

Välja 32 bit Win 10 eftersom du har så lite RAM i datorn.
Det funkar på min stationära reserv dator som också har Core2Duo.

Edit:
Hittar inte det andra verktyget MS hade som testade om datorn klarade av Win 10. MS möblerade om sidorna efter den 29 Juli och jubileums uppdateringen.

Tack för bra inlägg. Som tidigare inlägg så indikerar du att man kan installera 64 bit i denna gamla harv... men är begränsad till RAM minnet. Själv så vet jag ju inte vad som är för- eller nackdel med detta? Jag vill ju ha en stabil och relativt snabb dator, som i första hand klarar av de mjukvaror jag hade installerat innan uppgraderingen. Enda anledning till att jag uppgraderar är ju att Microsoft inte stödjer säkerhetsuppdateringar för XP längre... samt att webbläsaren/na är föråldrade i detta operativ.

Tack igen

Av Ecuaman

Tack för bra länk...

Skrivet av TORREX69:

Läs här.
http://ark.intel.com/Products/Spec/SLAP9

ser ut som att 64bit op går bra

Du skriver att "ser ut som att 64bit os går bra" Där hänger jag inte med riktigt. Det finns ju 32 bit OS... är inte det bättre för denna gamla harv (som dock är som ny)
På denna intel sida du länkar till... skall jag ladda ner drivers här för BIOS??

Tack för ditt inlägg.

Av Ecuaman

Uppgradera till Windows 10 i äldre notebook med Win XP

Är novis på detta område, men har läst att man skall kunna köra Windows 10 i äldre 32 birars pc. Stämmer det? Har en äldre HP Compaq 6910p med XP Professional operativ i.
Konf:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU
T8100 @ 2.10GHz
2.09 GHz, 2.99 GB RAM
Någon som har information om hur detta kan göras och var man kan hämta 32 bitars Win 10??
Jobbar på ett företag i Ecuador något år till. De har en fleranvändarlicens Win 10 som de vill låta mig nyttja. Är detta möjligt. Har svenskt operativ nu.

Gracias

Av Ecuaman

Har nu kört alla originalappar till Windows 10 felfritt i snart 2 månader. Raderade mina Microsoftkonton som var initierade med externa mailkonton och satte upp de nya kontona med "outlook" kontot/mailen. Men såklart... orsakade mycket tid och besvär...

Av Ecuaman

Signatur med bild (logo) i e-post appen för Windows 10 ??

Hej
Någon som har en patentlösning på om man kan infoga en "html signature" i Windows 10 inbyggda e-post app? Det är ju dåligt av Microsoft att de inte fixat så man kan lägga in detta i inställningarna för signatur direkt. Är ju en elimentär funktion som alla med företags mail behöver...

Av Ecuaman
Skrivet av walkir:

Har du testat att skapa ett nytt användarkonto och kört apparna därifrån?
Annars brukar även DISM-kommandot vara en standardlösning:
http://www.windowscentral.com/how-use-dism-command-line-utili...

DaBone har dock den enklaste och mest framtidssäkra lösningen. Glöm Windows 10!

Microsofts egna forum är inget att lita på. Då är Windows TenForums mycket bättre:
http://www.tenforums.com/

Tack för svar.
Ja jag har testat det... var det första jag gjorde. Har ju inte ens fungerat att ominstallera Windows... Sjukt...
Har även kört DISM-kommandot utan resultat.

Har ju en maskin som jag uppgraderade från Windows 8.1 till 10. Den fungerar perfekt, kanske måste skaffa en Win 8.1 licens och installera för att sedan uppgradera

Något annat tips

Av Ecuaman

Windows 10 Store appar slutat fungera

Hej. Har brottats med detta problem i ca 3 veckor nu... helt otroligt att Windows egna appar inte fungerar, Speciellt E-post och Kalender appen. Har gjort en del inlägg i Microsofts egna forum, men de har inte lyckats lösa detta åt mig.
Skaffade en ny stationär dator med windows 10 pro förinstallerat. La upp 3 st användare inkl admin. Installerade e-postkonton i standard appen. Allt fungerade bra i några timmar, sedan slutade e-post och kalender appen i ett efter ett av användar kontona att fungera. Fick en hel del tips om felsökningar mm, men ingenting fungerade. Har nu installerat om Windows 10 2 ggr och samma sak inträffar efter en tid. Lyckades ha det fungerande i ca 24 tim sista installationen, men sedan var det kört igen.
Från början var det bara e-post och kalender som slutade fungera, men nu ser jag att det är "Store" appen som krånglar både med installationer och uppdatringar. Har gått så långt att jag köpt mailapp som fungerar. Men vill ju kunna uppdatera och använda andra originalappar också
Någon som har en patentlösning på detta problem som verkar vara ganska stort, vad jag kan se på alla inlägg om det??

Av Ecuaman
Skrivet av Clint Eastwood:

Ptja, sitter du och jobbar i olika program så är det väl dem du ser på skärmen. Att uppgradera för att få mer "bling" är ju då ganska onödigt kan man tycka. Bättre sitta kvar på din miljö tills supporten för den går ut. Det finns en anledning till att företag väntar med att fasa in nya OS. Det där med "latest and greatest" är marketing BS.., speciellt i dagens mjukvaruvärld när man mer eller mindre låter användarna agera betatestare.

Bra synpunkter "Clintan" håller med. Innan jag skaffade Win 8 datorn använde jag min helt suveräna "XP" harv. Den bara tuffar och går. Har fortfarande en del verktyg i den som jag drar igång någon gång i månaden. Har NOD 32 antivirus i den som jag installerade för 14 år sedan (tror jag). Sedan dess inte ett virus eller skadligt program... helt fantastiskt. Men nu såklart sedan Microsoft slutat supporta säkerhetsuppdateringar i den så är det nästan bara för att uppdatera NOD32 (Eset) som jag går ut på nätet.
Har givetvis ersatt Windows Defender med "Eset Antivirus" i 8.1 och har gjort sitt jobb klanderfritt sedan dess. Men vi får se vad Windows Defender kommer med framöver, de borde ju kunna hålla lika hög standard som de bästa säkerhetsprogrammen..??

Av Ecuaman
Skrivet av El_Raspberry:

@Ecuaman: Du kan dölja dem i Windows Update, så ska de inte installeras automatiskt igen, men som du säger, håll koll på dem.

Då vaknade även jag här i Ecuador och såg att det var fler nya inlägg i denna tråd... kul. Såg även att jag fått ett meddelande att jag har "mycket viktiga" uppdateringar som måste installeras i Windows update. Vad tror ni det var för uppdateringar?? Just precis, de två som jag avinstallerade igår. Ska dölja dem så får vi se vad som händer. Är ju lite "enoying" om de ska komma denna väg hela tiden också??