Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Ecuaman har skrivit i forumet
Av Ecuaman

@xxargs: Tack för en uttömmande förklaring att göra image backup på annat vis än Windows inbyggda verktyg. Jag gör ju denna backup på mina övriga datorer och önskar att det även fungerar på denna som nu krånglar.
Vill ju hellst lösa detta "error" så jag kan fortsätta på samma sätt då det är smidigt. Jag har även skickat detta felmeddelande till Microsoft för att se om de har en lösning, men som alltid så dröjer de med svar... om det ens kommer att komma något ??
Om någon har en lösning på hur jag rättar till detta problem som orsakar denna felkod så är jag mycket tacksam.

Gracias

Av Ecuaman

Säkerhetskopia av Systemavbildning - Så idiotiskt!!!

Har använt mig av denna backupmetod sedan Windows 8.1. Har fungerat bra... men nu....??!!

Avbryts med felmeddelande:

Säkerhetskopieringen misslyckades.

Ett fel uppstod när data skrevs till säkerhetskopieringsmålet (0x80780166)

Ytterligare information:
Det går inte att hitta filen. (0x80070002)

Så irriterande... pc:n fungerar perfekt och jag vill göra en säkerhetskopia precis nu.

Någon som har en lösning?

Av Ecuaman
Skrivet av shogun-r:

Tycker det är trist att det blivit så här. Senaste versionerna så läser man om massa problem. När jag skulle uppdatera till Anniversery update så höll jag på att inte få igång skärmen på datorn.

Hur länge har det tänkt att vara så här? Skall det vara något strul varje gång man uppdaterar datorn. Typ, surprise och se vilket problem du får denna gången.

Så var det inte med t ex Windows 7 eller XP. Man vågar ju fan inte uppdatera datorn längre. Nä riktigt dåligt av Microsoft, och då brukar jag verkligen inte vara den som klagar på MS.

Håller med. En sådan elimentär funktion som startmenyn eller context menyn ska ju bara fungera. Dåligt är det av MS. Ok om gamla appar eller verktyg slutar funka.... men dessa funktioner är ju hjärtat

Av Ecuaman
Skrivet av Muyfa666:

Låter som mitt problem. Kunde inte högerklicka alls. Detta fungerade för mig:

http://home.bt.com/tech-gadgets/computing/has-your-windows-10...

Testa steg 2 - "Reinstall all Windows apps"

Hej Muyfa666
Bra tips. Vill inte sabba nånting i mina Windows appar för tillfället. Allt fungerar bra förutom att använda "Nytt" i contextmenyn. Så jag kan leva med att använda tangentbordskommandon för detta för tillfället och hoppas på att en snar uppdatering löser problemet.
Annars ska jag testa ditt tips. Använde du det för kontextmenyn eller problem med startmenyn?

Saludos

Ps. I de övriga konton på pc:n så fungerar det perfekt Ds.

Av Ecuaman
Skrivet av Gurk:

Du verkar inte vara ensam när man kollar runt lite, jag hittade en tråd som låter snarlikt ditt problem och en kille postade den här guiden:

https://www.tenforums.com/tutorials/8012-add-remove-new-conte...

Hej Gurk. Tack för ditt inlägg. Testade de varianter som du länkade till. Den fixen var ju från början av 2016 så det verkar som att det ändrats en del i os:et. För det fungerade inte. Men det verkar ju som du också såg att det är ett vanligt problem. Du visade mig i rätt riktning, så jag ska söka vidare...
Tack

Av Ecuaman

Problem efter uppgradering Windows 10 Creators update

Efter uppgradering fungerar ej funktionen skapa ny folder genom högerklick - Nytt - Folder. När jag markerar "Nytt" så stänger fönstret ner. Är ju inget jätteproblem då tangentbords kommandot för ny folder fungerar.
Men det är ju något som behöver rättas till. Någon som vet hur? Har utfört alla uppdateringar som publicerats direkt efter releasen.

Av Ecuaman
Skrivet av 57josa:

Som sagt, ett (gratis) ordbehandlingsprogram som LibreOffice och sen spara som PDF ger dig bra redigeringsmöjligheter för framtiden. --> https://www.libreoffice.org/

Skrivet av Andreaz1:

Google Docs fungerar jättebra. Går att spara i alla möjliga format och sparas i molnet så du kommer åt det var som helst. Nästan alla har ju redan Googlekonto ändå och du behöver inte ladda ner några extra program.

Google Docs eller Libre Office är bra förslag enl ovan. Själv använder jag "Libre Office" så har man full kontroll i sin egen dator. Samt alla funktioner som Office programmen (men gratis) helt suveränt.
Export till pdf enkelt och snabbt.

Av Ecuaman

Möjlig Pirat USB disk visar för mycket minnes kapacitet i Windows

Hej, köpte en smidig liten usb-disk när jag var i Kina för ett antal år sedan. Den var billig och smidig så jag la inte ner alltför stor möda att kolla om den rymde 500 gb som det stod på den. Kollade den i en Windows laptop och i disk hanteraren stod det mycket riktigt 500 gb. Att den rymmer mer än 250 gb är helt klart. Men mindre än 400 gb är jag också helt säker på. Den är preparerad att visa fel.
Nu skulle jag vilja kontrollera exakt vad den rymmer. Kan man göra detta med något windows verktyg i Windows 10?

Gracias

Av Ecuaman
Skrivet av videopac:

Sökning gav denna sida:

http://geekswithblogs.net/twickers/archive/2010/06/01/finally...

För att sätta in 8GB i maskinen.

Tack videopac... nu blev jag ju glad igen. Hade väl dåliga sökord själv...
Då är det ju korrekt att man kan installera mer än 4gb minne.
Ska se om de har på Amazon
Chao

Av Ecuaman
Skrivet av Commander:

Windows skall sätta virtuellt minne automatiskt på C partitionen, den brukar växa allt eftersom som behövs så på den punkten behöver du inte oroa dig.

Tack "Commander" då blev jag lite klokare Då har utvecklingen inte gått bakåt på den punkten. Jag antog att det var RAM minnet som tog slut och maskinen stängde ner när jag drog igång ytterligare ett minneskrävande program. Då beror det på något annat.
Vi får se, jag tänker i alla fall byta till en SSD disk, snabbar väl ialla fall upp något...

Av Ecuaman

Virtuellt RAM-minne från SSD disk?

Hej, osäker på om jag är i rätt forum, någon admin får väl flytta min tråd annars hoppas jag. Jag har en HP Compaq 6910p med 4GB RAM. Processor; Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T8100 @ 2.10GHz 2.10 GHz.
Systemtyp: 64-bitars operativsystem, x64-baserad processor. OS Windows 10 Pro, Aniversary update.
Jag vet... denna Notebook är till åren, men fungerar förträffligt och är i bra skick. Windows 10 uppgraderingen fungerar perfekt, förutom då att jag behöver mer RAM-minne om jag drar igång mer än 1 krävande program.
Blev rådd i en annan tråd hör i Sweclockers att jag kunde gradera upp RAM minnet hur mycket jag ville...för att jag hade 64 bitars system.
Men här hos datatekniker i Ecuador säger de att denna datormodell endast är förberedd för 4GB, finns bara plats för det??
Min nödlösning är att sätta i en ny SSD disk (clona) och få upp speeden något med denna. Sedan är frågan.... förr kunde man ju koppla lite Ram virtuellt från hårddisken... Är detta möjligt idag?

Gracias

Av Ecuaman

Thunderbird... mycket bra

Om du inte gillar inbyggda e-post appen, kör Thunderbird. Mycket säker och har massor av extra funktioner. Professionell helt enkelt.

Av Ecuaman

@sebbeh: Beror ju lite på vilket OS du kör i datorn och vilken smartphone du vill synka med. Men när det gäller dator med Windows 10 så har jag numer lagt över alla mina mailkonton till den inbyggda e-post appen. Denna synkar ju helt förträffligt med Google konto så att kalender även synkar med Windows kalendern.
Var ju lite problem med detta tidigare men numer är det helt ok. Sedan om denna app är "Outlook signerad" så ber jag om ursäkt.

Av Ecuaman

Pollen får väl avses som avslutad nu

Vad kan vi läsa ut av detta resultat? Blev ju ändå 154 st som röstade till slut:

http://www.mega-store.se/avatars_linkpics/WDPoll_2017-02-18.PNG

Av 154 röstande så tycker:
- 97 st att Windows Defender är bra
- 36 st att det är mindre bra eller dåligt
- 21 st vet inte eller har ingen erfarenhet

Man kan väl dra slutsatsen att Windows Defender fyller sin funktion vad det gäller att skydda mot virus och skadlig kod. Har även ett bra skydd för Malware och Ransomware.

Av det som kommit fram i denna tråd så drar jag slutsatsen att om man vill ha en bra fungerande Windows 10 dator så skall man:

1. Alltid uppdatera OS:et med senaste uppdateringarna
2. Ha brandvägg och router som är installerade med uppdaterad säkerhetsstandard. Inte öppna portar i routern om man inte vet absolut vad man håller på med.
3. Ha bra koll på vad man laddar ner, kopierar och installerar i sin dator
4. Bara ta emot och kopiera bilagor från e-post med betrodda/kända avsändare
5. Ha ett bra antivirus/antimalware program och helt klart så är det "inbyggda" Windows Defender ett helt OK alternativ

Kan också avslutningsvis berätta att jag har avinstallerat alla 3:e parts antivirusprogram i 25 datorer på min arbetsplats nu. Det har varit en blandad flora med antivirusprogram; Avast, Kaspersky, Avira, Norton, Eset etc. Efter avinstallerat dessa och kört en full "offline" scanning med Windows Defender så var det skrämmande att se vad det hittade.
Var tvungen att formatera diskar och ominstallera OS på flera maskiner för att vara säker att de blev rena.

Så från nu rekommenderar jag med varmt hjärta Windows Defender till både vänner och kollegor. Men som klart framgår så ska man ju inte enbart förlita sig på denna typ av program.

Av Ecuaman

Misstänkte det...

Skrivet av mmarks:

När du startar uppgraderingen får du välja om du vill behålla filer och program (rekommenderad metod av Microsoft) eller om du vill göra en clean install. Med det sagt är det något jag starkt avråder från utifrån egen erfarenhet. Jag har uppgraderat Windows OS ett tiotal ggr från Vista och framåt och kan inte komma på en enda gång då det har funkat felfritt med den metoden. Numera överväger jag det inte ens utan går alltid direkt på en clean install (glöm inte att ta en backup oavsett vad du väljer för metod!). Det är alltid någon drivrutin eller program som strular och tiden det tar att ta reda på vad som har gått fel är inte värd det jämfört med att bara installera om det du vill ha. Det ska dock säga att jag nog har en ganska speciell flora av program, runt 15 olika utvecklingsmiljlöer for diverse språk och hårdvaror, VM och lite script som alltid kör etc. Så jag faller nog ganska långt utanför din normala användarprofil

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för bra svar. Misstänkte nog att det var bäst att göra en "Clean install". Dock när jag uppgraderade en 8.1 enhet till 10 så har det fungerat klockrent, med alla program och drivrutiner. Jag har nog också en lite speciell flora av mjukvara och hårdvara till min enhet, men peppar peppar. Misstänker att det är lite värre ett steg bakåt.

Av Ecuaman

Uppgradera Windows 7 pro till Windows 8.1 pro

Hej... lite udda problem, vill ju hellst uppdatera till Windows 10, men måste uppdatera till Windows 8.1 först.
Hittade en maskin på jobbet som har Windows 7 professional. Måste uppdatera denna till 8.1 pro som vi har en 15 användar licens på.
Har installationsskiva för 8.1 pro. Kan man installera/uppdatera utan att tappa program och document som finns på Win 7 disken??
Någon som vet hur?

Av Ecuaman
Skrivet av torbjorn_75:

Inbyggt betyder att det är permanent installerat och inte enkelt kan tas bort (bara inaktiveras).

Här är några inlägg där Dunderklumpen kallar Windows Defender för "Windows inbyggda":
#14242189, #14439069, #14832876

Ha ha Torbjörn... tack. Då har vi tack vare dig rett ut den argumentationen. Windows Defender är inbyggt i Windows 10. I alla fall enligt "Klumpen" och mig

Av Ecuaman
Skrivet av Dunder:

Att det är just inbyggt, inte att det följer med. Men vad det spelar för roll har jag ingen aning om. Ecuaman verkar bara försöka hitta någonting att få rätt i.

https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-10/...
Under 90% när industristandard är 98%... Ja, det känns ju bra.

Jag låter tråden självdö igen nu, då det inte finns så mycket mer att diskutera. Jag gissar på att du snart försöker hitta något annat att återuppliva den med

Nu är du där igen "Klumpen", du låter ju inte tråden "självdö" som du skriver, utan redovisar testresultat från "AV TEST" som ju visats i flertalet inlägg med länkar att "Säkerhetsexperterna" inte ser som trovärdiga eller up to date vad det gäller de ska testa.
Så går du blint på det får du skylla dig själv.
Sedan som "Kaine_Uro" frågar, så skulle det ju vara intressant att få din "definition" av att något är inbyggt i Windows 10?
Ett exempel: Appen E-post Kalender kan man avinstallera... kan man ju säga "följer med" eller valfri att använda. Windows Defender går inte att avinstallera med de vanliga verktygen... samt ligger i OS:et och känner av ifall du installerar eller avinstallerar annat AV-program, för att på så sätt säkra upp medans du utför någotdera av detta. Det uppdateras samtidigt med OSet och virusdefinitionerna uppdateras också vid dessa tillfällen.

Av Ecuaman

Intetsägande?

Skrivet av Dunder:

Haha okej, samma intetsägande argumentering som tidigare alltså, lite som att försöka "diskutertera" med en tegelvägg Självklart är det inte inbyggt, men du får gärna försöka motbevisa. Det blir nog däremot svårt med tanke på att du inte gett en endaste källa i hela tråden Brandväggen däremot skulle kunna vara inbyggd, men den vet vi ju alla hur bra den är...

Vart har det visat sig, menar du?

Jaadu "Klumpen"
Tycker att jag varit ödmjuk och läst och lyssnat av alla inlägg i denna tråd. Det jag tycker är en röd tråd genom alla inlägg är att dina argument faller ett efter ett. När jag startade denna tråd var jag inte en benhård anhängare till Windows Defender, utan ville mer få reda på varför så många nedvärderar, nedlåter och snackar skit om "WD"... Jag började själv använda "WD" i en maskin en tid innan jag startade denna tråd. Nu har jag det aktiverat i alla Windows 10 burkar. Har gjort några tester i en neutral pc med windows 10 och defender aktiverat. Skyddar minst lika bra som de bästa köp AV.
Du får gärna använda AV som du betalar för, upp till dig. Jag gör det inte.

Av Ecuaman

Var ju ett motargument

Skrivet av Dunder:

Vad menar du med inbyggt?

Följer det med Win10? Ja. Betyder det att det är inbyggt? Nej. Spelar det någon som helst roll för någon av oss? Nej.

Varför tas det ens upp? Du ville inte ha en diskussion kring trådens ursprungliga ämne, så jag ser inte hur det skulle bli en diskussion kring detta heller.

Det var ju ett motargument från dig redan till mitt första inlägg. Jag böjde mig för din kommentar då, men det har visat sig att jag hade rätt, så lika bra att klargöra det för dig. Så nu vet du att "WD" är inbyggt i Windows 10.
Tycker det är bra att upplysa om tidigare felaktigheter så ordningen är återställd.