Inlägg

Inlägg som kertander har skrivit i forumet
Av kertander

@KeVVa

Nu finns det en ny Redeem Code för Planetside2

PS2WelcomeBack

Skriv denna i Redeem Code fältet så får du ett nytt vapen och en ny hjälm.

Av kertander
Skrivet av Swedish Berserk:

Det är mest en massa troll ja riktigt trist.. Som du är inne på är de som kör personbilar oftast de som är mest benägna att trolla andra. Jag köpte American Truck Simulator och kör det offline istället.

ATS MultiPlayer är faktiskt ganska fri från troll eftersom det är få spelare som kopplar upp sig på dessa servrar. 499 var rekordmånga för min del så testa ATS MP också.

Av kertander
Skrivet av Stefflo:

När jag kör Mp Truckers online så har jag två anställda som tycker det är trist att jobba så än så länge har de bara legat och vilat. Hur får jag dessa slöfockar ut på vägarna och börja tjäna in pengar åt mitt företag.

Denna gång jag spelade så mötte jag en konvoj, inte så många som håller sig i konvojen så jag tror jag blev krockad 20 gånger. Blev en dyr resa utan vinst kan man väl säga.
Hade hoppats att detta med online skulle vara roligare men tror man kan lägga ner det då det finns för många troll som inte kan eller vill köra ordentligt. En lösning tror jag skulle vara att ta bort alla bilar som folk åker runt i.

När du pratar anställda, menar du då anställda i spelet, dina AI förare? Eller menar du två kompisar som kör ETS2 MP tillsammans med dig och jobbar för ditt VTC företag?

Ja som sagt, super trist med troll, och de små personbilar som krockar med lastbilar och får de att flyga av vägen. Det är tråkigt ja, men man kan faktiskt undvika vissa ställen på kartan som Calais, Rotterdam och Bergen och då blir det genast mindre farligt att köra. Du kan faktiskt lägga om din rutt i GPS-en. Bara ett förslag. Testa andra servrar, EU3 är bra (Trial test server) där är personbilar förbjudna.

Av kertander
Skrivet av REWplayFF:

@kertander:

Tackar. Jag ska kika på det där senare idag. Ladda upp sekvensen på youtube kan jag göra. Sen får jag se hur mycket av det andra jag får ihop.
Såg på youtube nån som fick fyra dagar för sabotage.

Du kan följa en Admin LIVE på Twitch om du vill se hur jobbigt det är för de att städa bort alla troll som loggar in på ETS2MP.

https://www.twitch.tv/chrispatrol

Det finns några admins till som sänder live.

Av kertander
Skrivet av REWplayFF:

@kertander:

Tackar för mer info. Fick en sabotör på bild med hjälp av shadowplays reprisfunktion. Var hittar en korkad "log_spawning-filen"? Skulle gärna anmäla men nu kanske det är försent då jag saknar TMPID-tjofräsen.

Man ska vara lastbilsmeck i Rotterdam under multiplayer. Åkare är en direkt minusaffär. Tagit mig söderut för försöka stärka ekonomin något.
Har testat den mindre befolkade servern men då händer inte mycket på vägarna.

Hos mig ligger den på C:\Users\[loginanvändarnamn]\Documents\ETS2MP\logs. Jag kör engelskt windows 10. Tror det ser likadant ut i Windows 8 och 7. Byt ut [loginanvändarnamn] mot ditt loginnamn. På svenska blir det C:\Användare\[användarnamn]\Mina dokument\ETS2MP\logs.

Det är inte försent. Det skapas en ny logfil för varje dag du spelar ETS2 (och ATS men då hamnar de i ATSMP\logs). Bara du kommer ihåg datum och tidpunkt då olyckan skedde. Du måste ange tiden i UTC-tid, så om det skedde 12:00 vår tid ange -2 timmar, alltså 10:00. Du måste även publicera videon på t.ex. YouTube, Plays eller Twitch, så att TruckersMP kan titta på klippet. Har du bilder så lägg de på Imgur eller liknande. Glöm inte att inkludera länkar till dessa i Comments-fältet längst ner i rapporten.

Exempel på vad jag skrev sist jag anmälde en spelare:

Reported by kertander
Perpetrator Alaçatı Lojistik
Alias Alaçatı Lojistik  
Occurred 03 Sep 23:26
Server ETS2: Europe 2
Reason Ramming
Language English

Please provide all evidence, including /pinfo or similar
From the log_spawning file (CET time):
[20:40:40] Spawning GameTruck (Alaçatı Lojistik(1545) - TMPID: 598165 - Tag: K.ATATÜRK) Additional data:
Link to recording: https://www.youtube.com/watch?v=Riqi3FTR-9I

Ja det är nackdelen med de andra servrarna. Men vill man ha mindre troll så får man även mindre trafik. Vill man ha mer trafik får man även flera troll. Bra att man har valmöjlighet iaf. Om du kör på EU2 så försök att undvika Belgien, Nederländerna och Bergen. Testa åka konvoj. Känns säkrare när man är fler plus att det är roligare åka med andra.

Av kertander
Skrivet av REWplayFF:

Gjorde ett fullständigt stopp vid stoppskylt på vischan i västra delarna av England innan jag svängde (multiplayer). Sen blev jag omkörd och kort därefter kickad från servern. För vad? Nu minns jag inte exakt vad det stod, men något om "reason". Men någon förklaring såg jag inte. Sitter ett gäng och sparkar folk på måfå?

Min bild om "socialt experiment" bekräftades ganska fort under helgens timmar då multiplayer-delen avspeglar mycket av det moderna samhället i stort. Sabotörer, ur-vägen-här-kommer-jag-typerna, respektlösheten, fuck you/fåkk ju, idiots/idiåtts, fucking noob, shut up osv osv.

Nu är jag en sån där tråkig typ som försöker leka lastbilschaffis och ligga kring hastighetsbegränsningarna (vilket inte är jättepoppis alltid), tar min plats i kön till exempelvis färjorna och stanna för rött.
Misstro mig inte nu. Dårarna behövs, annars hade det varit riktigt tråkigt antar jag. Visst är det kul när en hårding blåser förbi för att sedan ligga upp och ned bakom nästa krök (bara hänt en gång hittills). Även höra målbrotts-kidsen gasta "fucking noob" och skitungar utan pittkrull klaga på folk som kört på dom och inte vise versa. Allt som allt är det en väldigt tragikomiskt upplevelse.

Ska tilläggas att undertecknad icke innehar styrlapp men försöker ändå

Tyvärr så blir man kickad lite då och då från servrarna. Ta en titt på Game Rules på TruckersMP sidan och kolla om du bröt mot någon av dessa regler. Du kanske körde utan lysen efter 19:00, det får man inte göra. Du kanske körde på fel sida av vägen i England, etc. Jag har även hört att man kan bli kickad av misstag när Admins sktiver fel userID. De är bara människor och de gör allt detta frivilligt. Man blir oftast kickad för att man är stilla för länge (AFK). Men det är inget att oroa sig för. Bara logga in igen och kör vidare. Det är värre att bli bannad.

Japp det finns alla typer på MP. De senaste tre dagarna har jag fått "äran" att anmäla tre förare som rammade mig på skoj. Jag filmade allt och skickade klippen tillsammans med deras TMPID (det hittar du i log_spawning-filen) till MP-admins. De går sen igenom bevisen och bannar skurkarna.

Testa köra på de andra servrarna där det är färre spelare och inga personbilar. Brukar vara lugnare på trollfronten.

Av kertander
Skrivet av REWplayFF:

Det löste sig. Kopierade bara min level 15-profil till mappen där online test-profilen låg. Visste inte om jag skulle våga chansa igår. Men efter mitt försök att installera truckermp på samma disk som ets2 utan positivt resultat chansade jag och min profil dök upp i truckersmp. Tog direkt en tupplur som rekommenderats och kneg fanns. Leverans nr 1 nyss avklarad utan incidenter.
Första jag såg när jag spawna var en lastbil utan släp stående bland grönsakerna på garageområdet. Hur personen hamnade där har jag ingen aning om.

Har 261 786 pengar på denna profil så något pengafusk hoppar jag. Hoppar alltid sånt. Man ska stanna i backar pga klent åk tills man tjänat ihop tillräckligt till finare lastbilar. Det är spelet väg och strävan efter bättre grejer är skoj.

Tack till alla er som försökt råda bot på mitt multiplayerproblem.

Mvh REWplayFF

Kul att höra att det funkar nu. Ha det så kul och vi ses i spelet. Om du vill köra en konvoj så rekommenderar jag denna länk:

ETS2 Convoys & Meetings - man måste logga in här med Steam-kontot

Man kan även följa med folk som streamar ETS2/ATS på Twitch. Bästa konvojerna anordnas av dessa herrar tycker jag:

xsgtpepperx - [LIVE JUST NU!]
xshumbax

Har ni andra några bättre förslag så skriv det här. Jag följer gärna med om jag kan.

Av kertander
Skrivet av Surxx:

@REWplayFF: Du ska nog skaffa din första lastbil om du vill köra multiplayer, min brorsa var admin innan han tog " semseter"
Fick höra att jag inte skulle köra med snabb jobb, alltså låna lastbil och köra åt andra.
Vill du ha pengar snabbt så tanka hem detta. Kan inte bli bannad i spelet för detta, även Admins använder det
http://ets2downloads.com/tools/money-cheat-ets2
Så vill du köra multiplayer utan att köra snabb jobb, tanka ner den och släng in pengar så att du kan köpa en lastbil .
Worldoftrucks är bra att skaffa, kan även byta reg nummer som ovan sa
Sen vill du slippa bli kickad, tryck upp chatten sen skriv en punkt eller mellan slag sen enter, fått lär mig att de måste jag göra för att slippa bli kickad
Mvh Surxx

Om det inte är tillåtet att länka denna sida så får ni ta bort om så är.

Det finns ett annat sätt att få mycket pengar i MP. Men det funkar bara om man äger några garage och några anställda. När man loggar på MP-server när man har anställda så får du retroaktiv betalt för alla deras jobb sen uppstarten av MP-servern, så i praktiken flera års körningar gånger antalet anställda. Men man måste jobba upp sig till några garage och anställda först som sagt. Detta blir man inte bannad för.

Av kertander
Skrivet av REWplayFF:

Måste man kunna styra satelliter och månlandare för få skiten att funka? Kollat på ekorrens youtube-tutorial om installation av multiplayer. Dock är den två år gammal. Men enligt den ska man kunna använda existerade profiler. Har två st. En på level 39 och en på level 15.
Ingen av dessa profiler syns när jag loggar in via truckers mp. Endast min testprofil från tidigare idag, som inte har någon egen lastbil.

Använder min level 15 profil, går in på edit profile. Skriver in mina truckersmp-uppgifter under "online account"
"...does not exist" hmmm...

Är truckersmp och world of trucks samma sak? Tycker det är väldigt otydligt för en lite äldre ickedatakunning filur som mig då det står bara "online account" i edit-tabben.

Inga moddar aktiverade i min level 15-profil. Då multiplayer inte stödjer några moddar tydligen om någon undrar.

Nu ska jag ta ett glas och se om truckersmp kan trolla fram min level 15-profil så man kan puttra runt bland andra truckers.....Nope, bara min obrukbara testprofil.

Mvh REWplayFF

Edit: Rotat bland mappar och skit. Kan man bara kopiera över profilerna till profilesmappen som ligger i dokument? Man skulle kolla datumen för lista ut vilka profiler som är vilka enligt tutorial:en jag sett.

Ingen förhoppning om att någon ska förstå vad jag menar. Kan det bli riktigt knas om jag testar en enkel kopiering?

Hej,

TruckersMP och World of Trucks är två olika saker.

TruckersMP - Multiplayer konto skapas här

World of Trucks - SCS sida där du skapar ett konto och kopplar till din singelplayer för att få tillgång till "External Contracts"-jobb, extra achievements, events, screenshot library, etc.

Det är den första som är viktigast för att köra MP. Den andra är dock bra att ha också för mera innehåll i spelet.

Av kertander
Skrivet av REWplayFF:

Började från scratch i multiplayer. Ställde in ratt, pedaler etc. Fick en körning 200-300 meter. "Försenad"

Sen fanns inga jobb som frilansare. Vilket man börjar som. Fick garaget men ingen egen lastbil. Väntade och väntade på kneg. Sen blev jag kickad från servern pga AFK. Vilken skitpannkaka...

Hej,

Det är inte att rekommendera att köra från Level 1 i MP mode, mest pga alla dårar som kör där och du får enorma kostnader i skador på din truck som du sen är tvungen att betala för. På Level 1 har man inte pengar till det.

När det gäller "Försenad"-buggen så är det ingen bugg, bara en konstighet (en bland många). Du får denna bara om du gör följande:
1. loggar in på MP
2. tar ett jobb (inte External Contracts jobb)
3. klickar på DRIVE.

Vad som händer här är att först när du trycker DRIVE-knappen som du börjar den faktiska kopplingen till din MP-server. Dessa servers har tickat länge nu och har en helt annan speltid än du på din lokala PC. Spelklockan får spatt när den jämför ditt nyligen accepterade jobbkontrakt enligt din lokala spelklocka med MP-serverns spelklocka som du nu kör på efter när du väl har fått logga in. På en millisekund har du hoppat många år framåt, därför får du "Försenat" innan du ens har börjat köra din last. Hoppas att du förstår denna förklaring. Fråga annars.

Lösning på problemet ovan:
1. logga in på MP
2. klicka på DRIVE-knappen
3 VÄNTA tills du är inloggad (det brukar stå i övre vänstra hörnet vilken plats du har i kön).
4. Klicka på ESC och ta ett jobb först nu (om du inte ser några jobb i listan åk till en parkeringsplats och sov en eller 2 ggr)

Nu blir du bara försenad om du är mycket långsam förare

De kickar folk för AFK eftersom de vill inte ha inaktiva spelare på servrarna. Detta är pga att det är oftast köer till att få logga in, speciellt på EU2-servern.

Av kertander

Ny World of Trucks EVENT!

Hej boys, ny World of Trucks event har startat och håller på tills 1:a oktober.

Trade Connections - France

Klarar man av det får man lite priser...

Har nu klarat 9 av 10, bara en kvar

Av kertander
Skrivet av KeVVa:

@kertander: Intressant, har sett att det börjat snackas mer om PS2 på reddit. Kanske ska patcha och hoppa in och kolla hur det känns!

Än så länge har de bara installerat ändringarna på Test-servern. Patchen kommer väl snart på live-servrarna

Av kertander
Skrivet av Stefflo:

Vad får dessa människor ut av att förstöra? Hela nöjet med spelet går förlorat och tyvärr finns dessa personer i alla spel.
Jag ska testa de andra kartorna när tid finnes och hoppas att det blir bättre.

Jag kör med tangentbord och visst att det är svårare men så hopplöst är det inte så man ska komma i 70 km/h på fel sida av vägen och försöka träffa andra. Hade tidigare ratt men körde då en piratverision av spelet och det var några år sen. Sålde tyvärr av ratten då den tog väldigt mycke plats men har börjat att titta på att köpa en ny.

Det finns alltid de som gillar att förstöra för andra. Inte bara i ETS2 tyvärr. Jag förstår inte heller vad man får ut av att sabba för andra men tydligen så finns det ett behov hos vissa individer.

Det finns ett antal administratörer som gör sitt bästa för att kicka/banna de som förstör för andra i spelet. Man kan hjälpa de genom att filma sina resor och spara de klipp där du blir påkörd av andra. Du kan rapportera de som kör in i dig på TruckersMP Repport. Men det krävs videobevis, de accepterar inget annat.

Ratt är nästan ett måste tycker jag. Det var för stressigt att köra med tangentbordet. Jag kör med en G29a och rekommenderar den varmt, men den är lite dyr. Det finns billigare alternativ som också är bra. Vilka rattar använder ni andra? Vad rekommenderar ni?

Av kertander
Skrivet av Zirgo:

Har kommit till nivå 28 med:
54 Garage
252 Anställda
253 Lastbilar

Har garage med plats för flera anställda.
Nu kan jag inte anställa fler , det är tomt på arbetsförmedlingen.
Vad händer är det en bug eller är detta taket på vad man kan ha?

Om du har upptäckt alla Recruitment agencys på kartan och ser inga fler du kan anställa då har du nått maximum antal anställda du kan ha. Har du alla kartor (Scandinavien, Going East och Frankrike) då kan man anställa flera än om man bara äger spelet utan extra kartor.

Jag hoppas att vi får flera recruitment agencys med i Italien-DLCn.

Av kertander

Nyheter i Planetside 2

@KeVVa

Hej,

Spännande nyheter för oss planetmans. Kolla in dessa vids (Engelska):

Daybreak Games presentation on Critical Mass update

Drax Gaming - Summary of Critical Mass update

Av kertander
Skrivet av Stefflo:

Testade lite online under gårdagen men då många bara går in för att krocka folk och förstöra så känns det som att det blev lite tråkigt om man nu själv ville köra ordentligt.
Är det så här på alla servar eller finns det någon som är bättre.
Jag testade europa 2 servern då det var mest folk där.

Nej, det är oftast bara så på EU2-servern. Det finns en NO COLLISION - server som du kan testa (fast den har varit offline några dagar nu). EU1 är också bra med 90 km/h hastighets cap. Jag rekommenderar denna. Servern "ETS2 - Europe [Trial Test Rules]" har börjat fyllas med troll redan så denna har också blivit lite som EU2-servern. Du får testa dig fram helt enkelt eller undvika vägar där trollen håller till (just nu oftast runt Bergen och Calais). Tänk också på att det finns många spelare som kör med tangentbordet vilket är svårare och många olyckor kan ha med detta att göra.

Du kan kolla denna för live info ETS2Map men det är beta så jag vet inte hur bra den är.

Testa köra i en konvoj då hjälper man varandra med information om farliga förare på vägen, man har pilot-förare, etc. Kolla denna länk om du är intresserad: Convoy sign-up

Av kertander

Server population statistik

@KeVVa

Hej,

Om du undra hur mycket folk spelar Planetside. Här är lite statistik från igår, så från en vanlig måndag:

Planetside 2 population - Cobalt

Av kertander

Vi vann Server Smash!!

Vi krossade Emerald.

Planetsidebattles

Av kertander
Skrivet av KeVVa:

Jag har inte fått tid att sätta mig vid datorn riktigt ännu (precis flyttat). Men jag är fortfarande riktigt taggad!

OK, jag förstår. Ingen brådska, var bara lite nyfiken. Det har tillkommit 10 nya medlemmar sen jag joinade så vi är rätt många som kör. Spelet är långt från dött

Av kertander
Skrivet av KeVVa:

Är riktigt sugen på att börja spela igen.
Har en NC på Cobalt och spelade tidigare väldigt aktivt med outfit:en GBX ett tag. Tog ett uppehåll och har loggat in lite då och då men det är helt tomt på servrarna.

Om ni är något seriösa i spelsättet så kanske jag hoppar in och joinar er

Hur är det med population nu på servrarna? Är det fortfarande väldigt tomt och att man måste vänta på peak hours för att det ska vara kul att lira?

Hur går det? Har du ansökt? Hur gick det?

Jag har nu spelat med KAIN sen den 3:e April så gott som varje dag. På kvällarna finns det alltid någon på TS att spela med. Pga detta har jag försummat spelandet i mina andra spel

Just nu tränas det förfullt inför serversmash den 22:a. 23:e vanlig söndagsträning. Den 25:e har vi en op. och däremellan Casual Squads. Så det finns alltid nåt att göra. Vi är mycket aktiva.