Inlägg

Inlägg som Foppemoa har skrivit i forumet
Av Foppemoa

är det dual på moderkortet? har hört att om man stoppar i ett grafikkort (lol) i ett moderkort med 400 stöd så ska minnena bara gå att köra i 333. Jag är kanske helt ute och cyklar, men det var ungefär det svaret jag fick från DB när jag frågade dem.

Av Foppemoa

ska bara ta reda på om den får plats också, har läst att den ska vara skitstor.
Enligt specifikationerna ska ju AC vara tystare. den ska ge ifrån sig 12-23 Dba medan Zalman är mellan 20-25. Nu vet ju inte jag hur mycket 20Dba är, jag hoppas bara inte att 20 är lika högt som den boxade fläkten som följde med och jag kan inte hitta några specs på den boxade.
tack för hjälpen alla, om ni kommer på några andra bra kylare så säg bara till, är öppen för flera förslag.

Av Foppemoa

så den har ungefär samma prestanda som Zalman kylare då eller? Jag är ju faktiskt lite av en nybörjare med kylning så jag vet ju inte... En arctic kostar ju 150:- och en zalman CNPS7000A-CU kostar 450:-. Sen vet jag ju inte heller om grejerna passar på moderkortet, ett ABIT IS7. Men jag vill ju ha era rekomendationer på olika modeller innan jag kolar om dessa passar.
Tack för svaren än så länge.

Av Foppemoa

Val av CPU kylare?

Är det någon som kan rekomendera en bra och TYST kylare till en P4 3Ghz (s-478)? fläkten som följde med låter om en jäkla jumbojet efer en stund.
Gtek har t.ex. en billig sak: Arctic cooling super silent 4 PRO TC (puh) som är riktigt billig och som ska låta jättelite. Men vågar jag tro på det?
http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1044&session=503547...

jag tänkte bara satsa på något tyst, inget dyrt som vattenkylning eller VapoChill... Har inga planer på att överklocka heller.

Av Foppemoa

jag fick min tre månader efter att jag beställt den, men med ett sunkigt 9600pro istället för 9800... utan prisnedsättning.

Av Foppemoa

Jag beställde också en RDS Deluxe genom dem den 28 aug. Jag fick den 24 nov... Tre månaders försening och istället för ett 9800 fick jag ett 9600 pro...
Jag ringde till dem flera gånger varav en gång jag fick prata med Allan (chefen). Till honom påpekade jag att jag ville ha runt 1000:- rabatt eftersom mellanskillnaden på grafikkorten var ungefär så mycket. han vägrade och tyckte att stackars Riksdata inte hade råd med ersättning... Men han lovade att datorn skulle komma inom två veckor, och detta lovade han mig personligen. Det tog istället ännu en månad innan jag fick den... Totalt tre månaders väntetid och ett sämre grafikkort utan prisnedsättning... Tack för det Riksdata..
Hursomhelst så anmälde jag riksdata till ARN några dagar efter att jag fått datorn. Kul att veta att fler gjort det.