Inlägg

Inlägg som zheratex har skrivit i forumet
Av zheratex

eeeh

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dasket
när kommer denna burk ut då? finns ju varken på komplett.se eller asus.se

:s - verkar väldigt lovande dock

eeeh...har du läst tråden?? dom länkar till komplett på första sidan...

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=322753

Av zheratex

Min vattenkylning

Av zheratex

=.(

Av zheratex

Problem med USB och frysningar

Hej!

Byggde ihop en ny dator i förrgår, jag har byggt endel datorer innan och har relativt stor kunskap inom ämnet.

Nu är det så att jag har ett problem, USB-portarna fungerar inte riktigt. Jag har t.ex. 3st usb minnen av dom fungerar ett, så fort jag sätter i det kommer mappen upp med filerna på minnet. De två andra läser datorn av, dom läggs till i "den här datorn" men när man ska gå in i minnet så står det antingen "Ingen enhet ansluten" eller "Problem med I/O Port".

Jag har även ett problem med att datorn hänger sig ibland när man öppnar "den här datorn". Det verkar som om det är något problem med någon styrenhet eller liknande. Jag skulle t.ex. öppna dvdläsaren från "den här datorn" vart på dator råhänger säg. detta händer dock bara ibland.

Jag har uppdaterat Bios, alla drivrutiner, alla windows uppdateringar osv.

Jag har kollat så att alla sladdar sitter på rätt plats etc.

Skall även tillägga att jag installerat en kortläsare som ansluts via "custom usb" dvs. att man får koppla varje pinne försäg på mobot, denna fungerade att läsa kort i igår men idag fungerar inte heller den.

Burken innehåller följade:

AMD athlon 64 3500+ kör med boxade fläkten
ASUS A8N-SLi Deluxe
Corsair 4x512=2048mb
Seagate 2x250gb Sata
Gainward 6200 256mb Turbocache
450watt Antec Smartpower nätdel

Billig kortläsare noname
Nec dvdbrännare
Sony floppy

Windows XP Home + SP2 alla uppdates etc.

För övrigt är det hur stabil och snabbt som hälst, Det är BARA USB och frysningar i "den här datorn" som är problemet!!

Tacksam på svar!

//Tex

Av zheratex

Get data back är ju bra annars!

Av zheratex

Det brukar bli så, partion magic suger uppenbarligen...sitter nämligen med samma problem just nu ladda ner get data back for ntfs eller för fat beroende på fil system och sen är det bara att söka igenom disken och plocka fram vad du vill ha. http://www.runtime.org/downloads.htm

Av zheratex

Jag har haft samma problem...den grafiska diplayen är väldigt känslig för paralellportens signal. jag provade en massa olika program utan lycka tills jag en dag hittade LCD HYPE! När jag kör min display med det programet fungerar den =). på lillebrossans dator fungerar den felfritt, och på min fungerar den nästan helt...har en oled display oxå den är inte alls lika kännslig och fungerar felfritt på alla datorer =D!!! Tack för mej!!

Av zheratex

Har funderat lite, kommer det vara så att man måste ha expantionen för att kunna spela med andra som har den eller? Det vore ju lite sugit om man inte kunde spela med dom som köper expantionen menar jag...

Av zheratex

Jag vet inte om detta kan fungera...tänkte det om man inte vill bygga mer än en lcd med parallellports anslutning men ändå vill köra den via usbporten så kanske
denna kan vara intressant http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx...

Av zheratex

Hmm låt mig se....

Matrox Millenium 8Mb
Voodoo 5 64Mb
Geforce 2 GTS 32Mb
Geforce FX 5200 128Mb
Geforce FX 5600xt 128Mb
Geforce 6600gt "goes like hell" 128Mb

Det är ett gäng iaf nu när man listar dom hehe

Av zheratex

Hej Hej! Nice bygge, är det bara halvledarna som behöver kylning i nätagget. har själv funderat på att vattenkyla mitt agg =D du kanske kan pm:a några tips!

Av zheratex

Wicked Sick! =O

Av zheratex

okej! tack ^^

Av zheratex

CHKDSK-Problem med defragmentering och uppstart!

Hej! Jag har ett problem, det är så här att varje gång jag startat min dator det närmaste halvåret kommer det alltid upp en fårfrågning om att göra en hårddisk genomsökning på en en av mina diskar. har installerat om windows ett antal ggr utan resultat. nu är det så här att jag skulle köra en defragmentering på alla diskar igår alla diskar fungerar felfritt utom just den disken som alltid vill bli genomsökt i booten!!

Fick följade meddelande "Diskdefragmenteraren har upptäckt att CHKDSK har schemalagts för att köras på följande volym: MöViES (G:). Kör CHKDSK /f.".

Jaha tänkte jag, öppnade: KÖR:/CHKDSK G: /F och får detta meddelandet: "Det går inte att köra DHKDSK seftersom volymen används av en annan process. Kommendot CHKDSK kan köras om volymen demonteras först. ALLA ÖPPNA REFERENSER TILL VOLYMEN BLIR OGILTIGA. Vill du tvinga fram en demontering av den här volymen? (J/N)"

Frågan är van f*n gör jag nu har letat runt i cyberrymden utan resultat!! HJÄLP!

// Tex

Av zheratex

=D har fått den nu!!

Av zheratex

Jippi, har fått status nu..men vart ligger Arnhem Hub?

Av zheratex

hmm....det står att min ipod skickades från applestore 6/10, men trots att det gått 3dagar har det inte kommit upp nån location på trackingfunktionen...nån som har varit med om samma sak?

Av zheratex

Ska testa det där med rgb dioden, låter som att de kan funka

Av zheratex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av farmboy
Hur menar du? Menar du grön o vit i samma diod lr?

jepp, jag ska ha dom i min fläktstyrning. ska ha en diod som t.ex lys vitt vid 5v och grönt vid 12v. Det är altså en diod med tre "ben".

Av zheratex

Fråga om lysdioder!

Hej! Finns det tvåfärgade lysdioder som har färgen grön/vit. Jag vet att det finns Blå/röd, Grön/Röd, etc. Men jag är ute efter Grön/Vit. Tacksam på svar!

/Tex