Inlägg

Inlägg som Blitzer har skrivit i forumet
Av Blitzer
Skrivet av Mekarawr:

ang. hörlursförstärkare kan jag varmt rekomendera http://www.referenceaudio.se/stereo/da-omvandlare/nuforce-uda... (finns i massa olika färger inklusive svart så stirra dig inte blind på att den är röd på just den bilden)
bästa köpet jag gjort på länge, jag kollade runt rätt mycket och den har fått väldigt bra kritik, förutom en tidig batch som hade problem med missljud men det ska vara löst för länge sen

+1 för akg-lurar för övrigt.

Jag slår också ett slag för Nuforce´s prylar. Har en liten uDAC2 vid datorn, och den större Icon HDP till min HTPC och stereo i vardagsrummet. Där fungerar den både som hörlursförstärkare och DAC/försteg till min stereo.

Båda driver ett par Sennheiser HD650 (och ibland Denon AH D-1100) utan problem och låter ruskigt bra. Framförallt tycker jag uDAC2:an ger väldigt mycket pang för pengarna.

Av Blitzer
Skrivet av Tanax:

Lösning: Dumpa frugan och sluta vara otrogen. Simple as that.
Förstår att det var ett exempel men det är väl bättre att vara ärlig än att hålla på och ljuga, oavsett ifall det är en stor eller liten lögn.

Ja fast jag köpte bara en telefon av Apple, jag bjöd inte in dem att vara min äktenskapsrådgivare utan min vetskap. Det är ju isåfall något mellan mig och min fru, inte mellan mig och min fru och ett gigantiskt multinationellt företag, eller hur?

Och visst är det (kanske) bättre om alla alltid var helt ärliga mot varandra. Men vem har inte sagt till sina föräldrar att man sover över hos en kompis när man egentligen är ute och festar hela natten? Eller sagt att man inte orkar hänga med på fest men sedan gått på en annan fest för att den verkar roligare?

Det är små, löjliga, saker...visst. Men det är ändå upp till var och en att sköta sitt privatliv, och upp till var och en att bestämma hur mycket man vill dela med sig av. Det är en rätt viktig princip tycker jag.

Av Blitzer

Hur kan folk bli upprörda över att folk blir upprörda? Det är väl den självklaraste sak i världen att jag borde få välja själv vem jag vill berätta var jag befinner mig för? Antingen tycker jag att det är värt att min telefon hittar sin position snabbt, och låter Apple lagra min positionsdata. Eller så tycker jag inte det och vill isåfall kunna stänga av det.

Jag kanske har en älskarinna i Jönköping som jag besöker när jag säger till min fru att jag skall på konferens i Stockholm? Jag kanske åker på Tomas Ledin-spelning i Göteborg fast jag säger till mina creddiga polare att jag skall på exprimentiell elektronica-festival i Norberg? Oavsett hur futtiga mina privata hemligheter är, är poängen att de är mina. Och det är jag som skall få avgöra hur futtiga de är och vem som skall få tillgång till dem. Simple as that.

Av Blitzer

Hmm, okej jag får testa det. Bara en droppe symaskinsolja eller nåt antar jag?
Är det meckigt att byta ut fläkten mot en passiv kylfäns bara, om jag inte skulle få ordning på det?

Av Blitzer

Problem med NB-fläkten

Hejsan!
Jag bytte ut kylningen på mitt 9800 pro till en VGA Silencer för nån vecka sedan, men sedan dess har fläkten på nordbryggan börjat bete sig riktigt skumt.

När jag startar datorn kall så ger fläkten ifrån sig ett hemskt brummande ljud, och NB-fläkten spinner bara i ca 2000 rpm istället för vanliga 6000. Men om jag sedan stänger av datorn och startar upp den igen så brukar fläktarna spinna igång som dom skall igen. Detta händer varje gång jag startar datorn om den har vart avstängd.

Jag har ett Abit IS7-E mobo.

Några förslag på vad som kan vara fel?

Av Blitzer

Klipp ut sista stycket i den här posten och skicka till dina kompisar, så kan du säga utan att ljuga att detta var responsen du fick på sweclockers (men du skall alltså INTE ta med den här texten):


lololol...grymmt ballt gjort!!! ^_^
xtra fett me rspkt att det just var DU som sa det med senaste gejmen somm laggar rostbröd!!!
woot!!! sånna som du borde det finnas fler med!!1!1
\m/ O_o \m/

Av Blitzer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne_gg
va fan händer har vart lite att d laggat till då o då förut o blivit mer o mer emn nu lagagr d 5 gånger mer:Sborde ju flyta fint me min

Det är fruktansvärt jobbigt att läsa dina inlägg när du inte bryr dig ett smack om stor bokstav, meningsbyggnad eller stavning. Folk är säkert piggare på att hjälpa till om de slipper dechiffrera inläggen innan de ens kan börja fundera på en lösning.

Av Blitzer

Aha, det verkar vara en sån jag behöver
Tack för tipset!

Av Blitzer

Ljudomkopplare

Jag har min dator i ett "fack" under skrivbordet, och dessutom har jag snyggt och prydligt buntat ihop alla kablar så dom är lagom långa på baksidan. Det gör att det är meckigt som faen att dra ut burken för att byta ljudkablar mellan TV/högtalare/hörlurar.

Så, finns det några hubbar med en 3.5 mm stereoplugg i ena änden, och en omkopplare med 3 st 3.5 mm honor andra änden? Jag vet att det finns nån "mediahub" hos Biltema men det är inte riktigt vad jag är ute efter...

Någon som vet?

Av Blitzer

Tack för alla svar kamrater

Jag tror också att de bästa hade vart en bättre och tystare cpu-fläns/fläkt. Men som sagt så klantade jag mig och bröt en spak på den boxade flänsen när jag skulle sätta fast den och fick bända, och kila fast pennor och skruvmejsar i olika storlekar för att få runt den lilla %¤# avbrutna spaken. Om jag skall få loss fläsnen måste jag nog såga av plasthållaren...och jag drar mig lite för detta projekt.

Men jag testar att sätta in en chassifläkt eller två och se om det hjälper...annars får jag väl ta tag i det där flänsbytet trots allt.

Av Blitzer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frostyfog
tro mig - tempen i chassit är inte 51grader efter att du har spelat spel.... kan vara NB-tempen eller någon anan temp.. men luften i chassit lär inte vara uppe i 40...

Jag kör motherboard monitor...den påstår att det är så varmt. Och känner man på luften som blåses ut av nätagget är den rätt varm...

Jag vet att man inte kan lita på moderkortets inbyggda sensorer, men i olika övervakningsprogram (cpu cool, MM5) ställer man ju in vilket moderkort man har. Kompenserar programmen för det då, eller är det bara för att dom skall veta vilka sensorer som tillhör vad?

Av Blitzer

Ett knippe frågor om fläktar

Jag byggde ihop ett nytt system för nån vecka sedan och har lite funderingar om teperaturer och fläktar...

Burken:
Antec Lanboy
P4 3 ghz (800 mhz) boxad orginalkylning
Abit IS7-E
2*512 Twinmos PC3200 DDR
Powercolor Radeon 9800 pro (orginalkylning)
2 hd:s 60 och 120 Gb

Lanboy-chassit har två fläktar i nätaggregatet, en som blåser ut och en som suger in luft alldeles ovanför processorn. Utöver det har jag inga extra chassifläktar.

Temperaturen i "idle" är ca cpu: 49 chassi: 40 och efter ett par timmars spelande är den uppe i cpu: 67 chassi: 51. Är inte detta lite väl högt? Dessutom tycker jag att cpu-fläkten väsnar så mycket när den spinner upp i full fart.

Till saken hör att jag råkade knäcka en av spakarna när jag satte fast cpu-flänsen så det var ett jädra meck att få fast den...och jag vet inte hur jag skall få loss den så jag vill nog låta orginalkylningen sitta kvar tills vidare.

Men hur skall jag få ner temperaturen utan att datorn väsnas ännu mera? Kan en eller två tysta chassifläkar göra att cpu-fläkten körs långsammare och inte låter så mycket? Och vilket ger bäst effekt, en chassifläkt i fronten som suger in, eller en fläkt dör bak som blåser ut?

Av Blitzer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av graffe-mannen
Ja det verkar normalt, vad får du i 3Dmark01?

16561 poäng. Det känns som ett hyffsat resultat för att vara oklockat tycker jag?

Citat:

Som du ser har vi snarlika datorer

Hehe...ja det var väldigt lika datorer. Men dina minnen är väl ett strå vassare eller?

Av Blitzer

Ny dator, 3Dmark03 resultat

Hejsan!
Jag byggde ihop mitt nya system igår.
P4 3 Ghz PC800
Abit IS7-E
2*512 Mb Twinmos PC3200 (dual mode)
Powercolor radeon 9800 Pro 128 Mb

Windows XP pro, SP1

Jag körde 3Dmark03 utan några specialla tweakningar av systemet, allting oklockat och med orginalkylning på cpu och grafikkort och får 5733 poäng. Är detta ett resultat jag skall vara nöjd med på detta systemet?

Av Blitzer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cd-rw
Läs detta:
http://www.hardylaw.net/Truth_About_Bowling.html

Killen som har gjort den sidan skriver vidare:
"My work now largely focuses on firearms and first and second amendment issues -- rights to free speech and to bear arms."

Låter som nån slags NRA-advokat. Jag tycker inte det känns som en särskilt trovärdig källa. Men alltså, lägg ner Michael Moore-debatten, det finns hur mycket "bevis" för vad som är sant eller inte sant från "Bowling for Columbine" på nätet som helst om folk vill läsa.

Datorspelsdebatten är väl intressantare?

Av Blitzer

Vi gör en jämförelse med filmvärlden:
På 80-talet trodde dom konservativa moralkärringarna att alla problemen berodde på videovåld. Man visade dokumentärer som fick föräldrarna att tro att det enda kidsen gjorde var att titta på egenimporterade våldsfilmer, bli avtrubbade och sedan "göra karatesparkar" och slå med "karatepinnar" på varandra. Nuförtiden flinar tom. dom värsta Hem & Skola-anhängarna lite skamset när den gamla debatten dras upp, och inser att det kanske var både naivt och överilat att vilja totalförbjuda och lagstifta bort allting som inte var mainstream Hollywood.

På 00-talet har vi exakt samma fenomen men nu gäller det datorspel. Vad är grejen liksom? Lär sig aldrig folk? Är det så jobbigt att erkänna att man kanske har betydligt allvarligare problem i samhället som skapar rädsla, kriminalitet och våld? Tror dom att fattigdom, stress, knark, social utslagning osv. försvinner om man förbjuder hårdrock, videovåld och GTA VC?

GTA får förresten alltid sån orättvis vinkling. Hela idén med icke-linjära spel är ju ffs att man presenteras för en game world som man själv bestämmer vad man vill göra med. En annan dokumentär jag såg menade att "spelaren plockar upp prostituerade och har sex med dem. Sedan kan man slå ihjäl dom och stjäla deras pengar". Det är ju ungefär som att beskriva MS Flight Simulator som "spelaren kan välja att krasha sin jumbojet rakt ner på en hårt trafikerad motorväg med hundratals döda som följd".

Och att dra upp ett sadistiskt skitspel som Postal 2 är ju bara löjligt. Ingen spelar det, eftersom det är en halvtaskig FPS med massa förnedrande våld som kanske är lite chockerande skoj i 5 minuter. Det är ungefär som att visa några vidriga klipp från nån obskyr japansk exploatation-film och få det att låta som om det är sånt kidsen kollar på i DVD-spelaren.

Suck...jag visste ju att jag skulle bli arg. Varför kollade jag ens på "dokumentären"

Av Blitzer

Tackar för tipsen
Det får bli ett Gainward, det verkar som nästan alla är väldigt nöjda med de korten.

Jag tyckte bara det var konstigt att det var samma pris för ett slöare 5900xt, så jag funderade på om det var riktigt kassa minnen på gainward-kortet som motiverade priset, men så verkar det ju inte vara då...

Av Blitzer

FX 5900 vs FX 5900XT

Ännu en tråd om grafikkorts val
Iallafall...jag hade egentligen tänkt köpa ett ATI 9600XT, men så läste jag igenom den senaste grafikkortstesten här på sweclockers och blev sugen på ett FX 5900XT istället.

Men ett vanligt FX 5900 kostar ju lika mycket som ett FX 5900XT, som väl är långsammare? Eller är de andra korten (tex Gainward GeForce FX 5900 128MB DDR 2.8ns) någon sorts budgetvarianter? Är 2.8 ns långsamma minnen?

Så alltså, finns det någon anledning att köpa detta:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?action=info&p=44827&t=&l=&Avd...

istället för nåt av dessa:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?action=info&p=40308&t=&l=&Avd...
http://www.komplett.se/k/ki.asp?action=info&p=39990&t=&l=&Avd...

Hoppas nån kan hjälpa mig att reda ut detta