Inlägg

Inlägg som Blitzer har skrivit i forumet
Av Blitzer
Skrivet av Mumu55:

Edit: Massdrop förlängde 24h. Gissar att CTH + SDAC dyker upp igen också.
https://www.massdrop.com/buy/massdrop-cth-sdac-dac-amp?mode=g...

Nu finns CTH + SDAC på Massdrop, och jag är lite sugen på att testa den. Har jag fattat det rätt att 3.5mm-jacket är en fast linje ut, och att den kopplas ut om man använder någon av hörlursutgångarna? Det jag är ute efter är att kunna ha den vid skrivbordet, kopplad till mina aktiva högtalare när jag inte lyssnar via lurar.

Om du har någon input om hur förstärkaren presterar med mina lurar (Senn 650 | Grado 80 | AKG 550 | VModa 100) så får du gärna berätta! Jag har för mig att du gillar den med Sennheserlurarna iallafall?

Av Blitzer

@pwntato:

Jag kör LibreELEC + Kodi på en hemmabyggd htpc (AMD Fusion) med några år på nacken. Filmer och TV-serier har jag på en Synology-NAS som Kodi kommer åt via NFS. Det är en ganska basic lösning som har fungerat utan några problem i flera år.

För ett tag sedan tryckte jag in en Chromecast i TV:n också för att enkelt kunna kolla på SVT Play, youtube och liknande. Tidigare gjorde jag det via Kodi-plugins men det fungerade inte så bra. Jag har ingen digitalbox eller liknande utan TV:n (50" LG plasma) fungerar bara som en datorskärm.

I och med det har jag testat Plex också, så jag har en Plex-server snurrande på min stationära dator som kommer åt samma material på NAS:en. Då kör jag Plex-appen på en mobil eller padda och castar materialet till TV:n. Det fungerar också bra, så nu är jag lite i valet och kvalet om jag skall köra vidare med Kodi eller hoppa över till Plex istället.

Jag förstår inte riktigt vitsen med att köra en Plex-server med Kodi som gränssnitt dock? Använder du Plex för att indexera och transcoda då eller varför kör du inte bara in materialet i Kodi direkt?

Av Blitzer

Är det någon som har lyssnat på Massdrop x Fostex TH-X00 Ebony? Jag är lite sugen på dem, tänker att de eventuellt kan ersätta mina HD650 eller AKG 550. Jag har en Nuforce HDP som dac/amp ifall någon vet hur de spelar tillsammans.

Vidare är jag lite osäker på hur Massdrops "freight forwading" funkar, är det någon som har erfarenhet av det?

Av Blitzer
Skrivet av Ohjay:

Hej,

Fick underbara råd i den här tråden för ca två år sen då det var dags att köpa nya lurar och eftersom det kanske är dags igen så är det väl bäst att fråga er igen.

Sitter just nu med en LH Labs GeekOut (1st gen) samt AKG K701 som jag är jättenöjd med, men skulle vilja komplettera med några slutna lurar.
Har tidigare använt ATH-M50 men de var inte bekväma för min del (för hårt tryck runt öronen).

Lurarna ska främst användas till spel och musiklyssnande men även lite inspelning av gitarr. Desto neutralare lurar desto bättre och komfort är viktigt (men självklart väldigt subjektivt).
Budget? Ptja, 2-3000:-

Jag lägger också ett gott ord för AKG 550. Jag var på jakt efter ett par slutna lurar (har HD650 och Grado SR80 också) och det blev ett par 550 till slut. De är väldigt mjuka och bekväma, men bör provas innan köp. Vissa har problem med att de är för stora, och då blir det en dålig försegling (seal) och basen försvinner.

Värt att notera är också att det är väldigt stora och lite klumpiga. Perfekt att sitta och jobba/kolla film/lyssna på musik med, men absolut inget att ha på bussen eller hänga runt halsen när man är på språng.

Av Blitzer

@Grabfate: Jag har en väldigt liknande setup:
Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5
i7 4790K@4.5ghz
be quiet! Dark Rock Pro 3

Jag får också runt 80 grader i stresstester...tycker det känns lite varmt, men verkar som det är ganska normalt.

Av Blitzer

@Legit Lax: Så enkelt var det, fattar inte hur jag kunde glömma det 👍🏻
Bara att börja skruva tillbaka komponenterna och komma ihåg överklockningen igen då

Av Blitzer

@Efta: tack för tipset, jag har inte provat med det gamla grafikkortet, men även helt utan grafikkort vill den inte starta. Jag har även kopplat ut alla diskar, wifi-kort och sådant. Det enda som sitter kvar i moderkortet är cpu, ram, fläktar och diverse småsladdar från chassit som usb, led, power och liknande...

Av Blitzer

Datorn startar om efter någon sekund

Hej på er!
Jag har råkat ut för ett jobbigt strul som jag behöver lite hjälp med. Min burk var igång, men jag var inte i rummet. När jag kom tillbaka var skärmen i viloläge, men det lät som fläktar (och kanske grafikkortet) snurrade på max. Jag fick inte igång datorn, så jag gjorde en hård reboot. Därefter vägrar den starta, utan spinner bara igång fläktarna någon sekund för att sedan starta om igen.

Jag har plockat ut alla komponenter utom cpu och en ram-sticka, men det blir samma sak. Jag har även startat systemet direkt via moderkortet för att utesluta korstlutning i själva power-knappen.

Det känns spontant som ett PSU-fel, men det är ett relativt nytt EVGA Supernova G2 750W som ju skall vara av väldigt hög kvalitet. Chassit har varit närmast dammfritt, så jag tror inte att det skall vara nåt sånt som ställer till det heller.

Jag satte i ett nytt grafikkort för nån vecka sedan, men det har fungerat efter det så det känns inte heller som jag har råkat dra ut någon kontakt eller liknande.

Specs:
Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5
3TB WD Green IntelliPower
Samsung SSD EVO 850-Series 250GB
Intel Core i7 4790K
HyperX Savage 16GB
Gigabyte GTX 980 ti
be quiet! Dark Rock Pro 3
EVGA Supernova G2 750W, 80+ Gold
NZXT H440W Silent Ultra Vit

Har ni några tips om vad problemet kan vara och hur jag skall fortsätta felsöka?

Av Blitzer
Skrivet av Matsson82:

Sen har jag fått en lite fundering på att köpa ett par closed back over ear lurar. Eller bara kolla runt lite. Men vart rekommenderar ni att kolla runt på lurar, vill gärna ha möjligheten att testa dom med min egen setup innan man köper dom För jag uppfattar det ganska torrt på svenska marknaden för mid range hifi lurar (cirkus 500-3000 kr)

Jag kan rekommendera AKG 550 om du letar efter en bra closed over ear. Men de är ganska stora och bör provas innan köp, för om de inte sitter rätt så låter de inte bra.

Av Blitzer
Skrivet av mrqaffe:

Det är troligen ett rent mekaniskt problem pga att kontakterna passar dåligt i varandra och det går troligen att lösa via rätt adapter.

Verkar troligt ja. Jag får testa lite, tack för svar

Av Blitzer

4-polig kontakt i vanlig 3.5mm usb dac?

Hej hörlursgalningar!
För ett par dagar sedan fick jag hem mina nya V-Moda m-100. Dom är grymma, och skall få ersätta mina Sennheiser HD25-II som förmodligen skall säljas.

Man får med två kablar: en headset-kabel för telefoner, och en s.k "share-play kabel" som är en delad kabel så att man kan plugga in ett extra par lurar till samma källa. Båda dessa har 4 poler. Jag antar att en mic-kabel behöver ha det (vänster, höger, mic, jord) men förstår inte varför den andra kabeln har det riktigt.

Problemet är att ingen av dessa kablar funkar bra i min Fiio E-10. Jag får stereo, men ljudet låter platt och konstigt, och nästan utan bas. Om jag pillar runt lite med kontakten blir ljudet "fullt" i någon sekund, men försvinner igen. Det glappar liksom.

Dacen har varit lite glappig ett tag, så jag vet inte om den börjar bli kass kanske. Men är det meningen att 4-poliga kablar skall passa i alla 3.5 mm-uttag, eller är det någonting speciellt jag skall kolla efter om jag letar ny dac?

Jag antar att jag skulle kunna skaffa en vanlig 3-polig kabel också, men dacen har som sagt känts glappig och kanske måste bytas ut ändå...

Av Blitzer
Skrivet av MrLagom:

Är det ingen som använder 1password?
Funkar det bra?

Jag kör det både privat och på jobbet. Jag är mycket nöjd, och det är smidigt att alla kan ha sina privata "vaults" plus ett gemensamt som vi delar för jobb-relaterade grejer. Kör det dessutom på min android-lur och kollegorna på sina iphones. Fungerar även bra som extension till Chrome.

Av Blitzer
Skrivet av seraj5:

Finns de i andra färger/material? Kan du länka?

Just den shoppen verkar bara ha dessa, men det finns lite olika liknande ställ om man kollar runt lite, bland annat vita och i plexiglas.

Av Blitzer

Jag köpte nya hörlursställ via Ebay som dök upp igår. Riktigt fina om jag får säga det själv Kostade runt 250-300 styck (kommer inte ihåg exakt).

http://i.imgur.com/WO1TD0c.jpg

Av Blitzer

Jag höll på att vela fram och tillbaka med mitt h440 också, och valde bort NZXT+ eftersom jag kör Hackintosh (ibland) och inte klarar mig med bara ett windows-program för att styra fläktarna. Till slut kopplade jag bara loss fläktarna från hubben och körde in dem i moderkortet istället, med en vanlig 3-pins-splitter för att kunna koppla de fyra medföljande fläktarna till mina tre fan-headers på moderkortet. Detta var mest tänkt som en temporär lösning medan jag bestämde mig för om jag skulle skaffa nya fläktar, någon sorts fläktkontroll, både och, pwm eller inte, osv.

Dock blev det en enorm skillnad i ljudvolym, och burken blev nästan helt tyst i idle. Det hjälper såklart att jag har en Be Quiet Dark Rock som cpu-kylare och ett semi-passivt gtx970, men jag är helt nöjd med ljudvolymen nu och planerar inga övriga åtgärder. Temperaturerna är också helt okej, trots en lätt överklockning.

Med detta vill jag ha sagt att ni kan ge de medföljande fläktarna en chans, dom är tysta och flyttar mycket luft. Dock bör de inte köras via hubben i 100% för då låter datorn som en dammsugare.

Av Blitzer

Jag köpte en vanlig 3-pins splitter på Kjell & Co, och kopplade alla fyra fläktarna till moderkortet. Det blev en enorm skillnad på ljudnivån (till det bättre) och nu hör man bara ett svagt sus från datorn om det är helt tyst i lägenheten för övrigt. Temperaturerna verkar inte ha ökat speciellt mycket heller.

Jag förstår fortfarande dock inte riktigt varför headerserna på moderkoret är 4-pins, men huvudsaken är att det är svalt och tyst

Av Blitzer

Tack för svaret, men jag tror inte att 4-pin alltid är PWM och att det är det som gör det hela lite förvirrat. CPU_FAN har uppenbarligen PWM (pinne 4 är "speed control") men jag tror inte att SYS_FAN 1/2/3 är PWM eftersom pinne 4 är någon konstig VCC som jag inte lyckas lista ut vad det är.

Så frågan är vad som händer om jag köper nya PWM-fläktar och kopplar till moderkortet?

Av Blitzer

Chassifläktar, 4-pin headers på mobo, vad kan jag använda?

Hejsan!
Jag vill få mitt NZXT H440Wlite tystare, som det är nu är de medföljande chassifläktarna inkopplade till chassits fläkthubb som drivs via nätagget och susar på i full hastighet oavsett belastning. Min första plan är att prova att koppla fläktarna till moderkortet istället, för att kunna styra hastigheten via BIOS. Jag har 4 fläktar men bara 3-pin headers, men jag antar att jag kan köra två på samma via en splitter-kabel?

Moderkortet är ett Gigabyte z97x gaming 5.

Dock är fläktarna 3-pins och headerserna på moderkortet är 4-pins, så jag är osäker på vilken sorts kabel jag behöver.

Skulle det ändå inte bli tillräckligt tyst är planen istället att byta ut fläktarna, men här förstår jag inte riktigt vad det är jag skall leta efter. Manualen ser ut såhär:

http://i.imgur.com/OqXXIgE.png

Frågorna är alltså:
1. Kan jag köra två chassifläktar på en fläkt-header?
2. Vad för slags kabel behöver jag för att koppla två st 3-pins-fläktar till en 4-pins fläktheader på moderkortet?
3. Om jag vill ha nya fläktar; är det 3- eller 4-pins (pwm) fläktar jag skall skaffa?
4. Vad är den fjärde pinnen på headern (VCC) för något om det inte är PWM?

Av Blitzer
Skrivet av Verysleepyme:

Backplaten på grafikkortets ovansida, dvs den som skyddar lödnings sidan tar i själva låsmekanismen på PCI-E vilket resulterar i att kortet inte kommer in hela vägen. Kortet funkar bra men det sitter lite snett, skiljer nån millimeter eller två. Kan ni som har samma kort kolla om era sitter hela vägen in? Av det jag sett är låsmekanismen på mitt moderkort standard för de flesta Asus kort.

Skrivet av Louca:

Hittade den här tråden nu för det är samma för mig. Har ett Asus 970 och det känns väldigt slappt när jag moterar det i mitt Asus Z87-Deluxe moderkort. Det sitter liksom snett ner mot höger. Det händer på ena sidan. Väldigt irriterande och känns bristfälligt rent kvalitetsmässigt..

Jag hittade också den här tråden nu och har samma problem med kortet i Gigabyte z97x Gaming 5. Löst ni det på något sätt eller låter ni korten hänga lite snett? Det fungerar ju bra, men är störande när man vet om det...plus att jag har en fönstersida så det syns om man tänker på det :/

Av Blitzer

Jag byggde precis ihop en ny burk med röd-svart tema och Be Quiets Dark Rock Pro 3-kylare. Den är grymt snygg imo, men så stor att den skymmer till exempel mina tjusiga röda RAM-stickor. Dock meckig att montera!

Här är bilder