Inlägg

Inlägg som Blitzer har skrivit i forumet
Av Blitzer

Tack för infon! Jag googlade runt igår och fick det bekräftat från flera olika ställen.

Jag monterade iallafall ner cpy-kylaren, och mycket riktigt hade jag vänt en mutter fel så ena hörnet hade dålig kontakt med cpu:n. Jag monterade om (med ny kylpasta och så) och fick ner temperaturen till runt 70 grader i stresstester.

Sedan läste jag på ytterligare, och det verkar som mitt moderkort ger onödigt mycket ström under belastning så jag ändrade VCORE från auto (tror den gav runt 1.3V) till manuellt 1.2V.

Det gjorde susen, och nu ligger temperaturen mellan 60–65 i stresstester (dock inte prime95 som jag undviker)

PS. Om någon hittar denna tråden genom att googla på Dark Rock 3 Pro montering, så var det smidigt att lägga chassit mellan två stolar så man kunde skruva underifrån medan cpy-kylaren stod upprätt, istället för att ha chassit stående och försöka hålla klumpen med ena handen och skruva med den andra...

Av Blitzer

Alright, tack för svaren! Jag får skruva isär grejerna och montera om, och kolla om det kan vara kylpastan som inte blivit riktigt bra applicerad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Blitzer

Behöver jag montera om min Dark Rock Pro 3?

Hej sweclockers!

Jag monterade ihop mitt nya system för någon vecka sedan:

  • Mobo: Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5

  • HDD: 3TB WD Green IntelliPower 64MB

  • SSD: Samsung SSD EVO 850-Series 250GB

  • CPU: Intel Core i7 4790K 4GHz, 8MB

  • RAM: HyperX Savage 16GB (2x8GB) CL9 1600Mhz XMP

  • GPU: ASUS STRIX GTX 970 DirectCU II OC

  • Kylare: be quiet! Dark Rock Pro 3

  • Nätagg: EVGA Supernova G2 750W, 80+ Gold, Modulär

  • Chassi: NZXT H440W Silent Ultra Vit

I idle ligger jag på en CPU-temperatur runt 25-30 grader vilket känns helt okej, men i Intel Extreme Tuning drar tempen upp runt 80 grader. Är detta för högt med tanke på att jag inte har börjar överklocka den ännu? Kör jag small FFT i prime95 sticker den upp i 98-100 grader på några sekunder...jag har dock förstått att man skall undvika prime95 med Haswell för att cpun för för mycket ström?

Temperaturen hänger med cpu-loaden väldigt bra ner igen, några sekunder efter att stresstestet är klart är den nere på 30-35, vilket jag tycker talar för att kylaren har bra kontakt med cpu:n. Samtidigt känns 80 grader oklockat lite väl högt för en top-of-the-line-kylare?

Dark Rock Pro 3-kylaren är ju galet massiv och sjukt jobbig att montera, och jag har en liten misstanke om att kylpastan inte blev riktigt bra applicerad kanske. Men jag vill gärna ha en "second opinion" innan jag monterar bort den och gör om installationen för det var som sagt en smärta i stjärten att få fast den på moderkortet.

Av Blitzer

Jag gjorde en del research för något år sedan när jag var på jakt efter ett par bra, slutna lurar. Det slutade med att jag köpte ett par AKG 550, som jag är väldigt nöjd med. De är inte det minsta tunna eller basfattiga, däremot är de ganska stora som många säger, och känsliga för hur de sitter. Jag tror att många som upplever dem som basfattiga inte får en bra "seal", och då låter de genast tunt och tråkigt.

Framförallt är ljudbilden fantastiskt öppen för att vara en sluten lur. När de var nya var jag tvungen att fråga min sambo flera gånger om hon verkligen inte hörde musiken jag lyssnade på, eftersom det kändes "öppna" på samma sätt som mina HD650 och Grados. Det gjorde hon dock inte.

Så mitt råd är: prova dem. Om de sitter bra så köp.

Av Blitzer

Alternativ till Wacom/Cintiq?

Jag har varit sugen på en Surface Pro ganska länge för att ersätta/komplettera min Wacom-platta för digital ritande och målande. Detta skulle ske i Photoshop och Autodesk Sketchbook. Men jag får ingen riktig klarhet i om den är bra till detta, och om de nya drivrutinerna (N-trig?) är bättre eller sämre än Wacoms.

Jag har läst lite blandade och splittrade recensioner om detta, men är det någon här på Swec som har någon erfarenhet av detta?

SP2 verkar ha fått ganska bra omdömen bland folk som ritar på den, men samtidigt klagar alla på att skärmformatet (16:9) är uselt för att arbeta i Photoshop.

Av Blitzer
Skrivet av Sabush:

Där fanns ju massa fina! Jag har tre stycken sådana där platsställ från MaxFPS, men de funkar inte så bra till stora lurar som AKG 550 och Sennheiser 650. Känns som de är designade för mindre on-ear lurar kanske.

Av Blitzer

Tack för en mycket välskriven och bra guide!
Jag lyckades roota min HTC One X tack vare den, efter att ha kört fast halvvägs genom att följa diverse andra guider och använda olika "tools" som inte fungerade speciellt bra.

Av Blitzer

Tack för tipset, det var det jag tänkte först också. Men eftersom den fungerar bra när den matas med något annat än Airport Expressen blir jag osäker på var felet ligger. Airporten i sin tur fungerar bra ihop med en annan dac, så jag sitter lite i en rävsax där grejerna funkar var för sig, men inte ihop verkar det som...

Av Blitzer

Airport Express -> Cambridge DacMagic Plus, förvrängt ljud.

Hej ljudforumet!
Jag behöver lite hjälp med att bolla idéer och felsöka. Mitt system hemma fungerar (oftast) så att jag strömmar musik från datorn via airplay till en Airport Express (senaste gen.) och vidare till en Dacmagic Plus, stärkare och högtalare.

Alternativt strömmar jag istället över airplay till en htpc med XBMC, som är kopplat till daccen via usb.

I det första fallet när jag kör via Airport Express och en optisk kabel till daccen får jag ofta konstigt förvrängt ljud när man har spelat ett tag. Jag och min sambo kallar det för "robotröster" för det är precis så det låter. Disktanten blir helt distorterad och låter som den spelas i en metallåda, alternativt körs genom något konstigt effektfilter. Problemet blir värre ju längre man spelar, men försvinner temporärt om man stänger av en stund eller startar om daccen.

I det andra fallet blir det inga problem, och ljudet är precis som jag vill ha det. Det är dock bökigt att köra igång htpcn bara för att lyssna på musik, speciellt som vi har en Airport Express för just det ändamålet.

Då tänker man ju att det är problem med den optiska ingången på daccen, eller med utgången på Airport Expressen. Det konstiga är att om jag kopplar in en annan dac (Nuforce HDP) så låter det bra, och kopplar jag datorns optiska utgång direkt till Dacmagicen så låter det också bra. Problemet verkar alltså vara just kombinationen Airport Express och Cambridge Dacmagic Plus.

Jag har googlat lite och hittat en del gamla trådar, men det mesta verkar röra "audio drop outs" och det är inte det jag har problem med. Vidare pratas det om hög "jitter" från Airport Express, men jag har för dålig koll på vad det innebär för att kunna läsa mig till någon vettig info.

Är det någon här som vet vad det kan vara som spökar?

TL;DR: Robotliknande ljud med Airport Express och Dacmagic Plus. Dafuq?

Av Blitzer

Tack för förklaringen! Det är ju bara stereo jag vill ha, så frågan är egentligen om det går att ställa in XBMC så att den skickar stereoljud via HDMI, alltså samma 2.0-ljud som jag kör via usb-porten idag, och sedan ställa in TV:n så att den inte mixtrar med ljudet utan bara skickar vidare det via optisk ut till daccen...

Av Blitzer

[XBMC] Hur koppla ljud? HTPC > TV > Dac

Hejsan!
Jag skaffade en dac (Cambridge Dacmagic Plus) härom veckan för att få lite bättre ljud och lite fler digitala ingångar till hifi-systemet hemma. Vi kör alltså musik och film via samma 2.0-anläggning.

Som det är kopplat nu kör jag musiken från en Airport Express > optisk > dac > förstärkare, och filmljudet via HTPC > usb > dac. Det funkar (och låter) bra, men jag skulle även vilja koppla in den gamla DVD-spelaren och digitalboxen till dacen. Jag skulle kunna dra optiska/koaxial kablar från dem in i dacen också, men det verkar smartare att koppla TV-ljudet via optisk ut från TV:n och in i dacen. Isåfall borde ju TV:n fungera som signalväljare och skicka ut ljudet, oavsett om det kommer från HTPC, digitalbox eller DVD, via optisk ut och in i dacen.

Finns det några nackdelar med att koppla så? Och kan jag välja att skicka ljudet via HDMI-kabeln (från xbmc) som digitalt 2.0-ljud på något sätt?

Av Blitzer
Skrivet av moztech:

Jag har ju redan sagt att ni är förutsägbara och att jag redan vet vad ni ska säga i och med att ni saknar egna åsikter. PK facit är bra att ha eller hur? Då kan man ju gå på autopilot utan att behöva tänka själv. Stereotyper är som sagt behändiga ibland.

Jag har ju redan sagt att du är förutsägbar och att jag redan vet vad du ska säga i och med att du saknar egna åsikter. Flashback-facit är bra att ha eller hur? Då kan man ju gå på autopilot utan att behöva tänka själv. Stereotyper är som sagt behändiga ibland.

Skrivet av Campaigner:

Jag tycker reklamen är riktigt bra! Speglar rollerna väldigt bra. Mamman i familjen hör hemma i köket långt mer än vad hon hör hemma i alla andra rum då kvinnan (mamman) är den som tar hand om hemmet medans mannen arbetar.

Den här tråden har redan ett troll, och hen trollar betydligt bättre än du.

Av Blitzer
Skrivet av moztech:

Suck själv, vänstermupp.
Att det inte fanns en lag emot våldtäkt inom äktenskap betyder väl inte att alla våldtog sina fruar, eller hur?

Skulle du tycka att det kändes okej att det var fullt lagligt att spöa dig, även om det inte automatiskt betyder att alla skulle göra det? Eller skulle du föredra att du faktiskt kunde anmäla och väcka åtal mot någon som gjorde det?

För övrigt vill jag tacka Huzzbutt för hans eller hennes enorma tålamod i den här tråden. Det är glädjande att se

Av Blitzer
Skrivet av dumbo:

Så du upplever att Sennheiser Momentum åxå låter väldigt "öppet"? De är ju iofs en bra bit dyrare (iaf enl de priser jag hittade nu i all hast) och skulle K550 funka/låta bra är det ju billigare pris att föredra.
För min del är det väl kanske för att stänga UTE ljud som jag vill ha slutna lurar. Att det läcker ut ljud är inte något problem på det sätt jag använder lurarna.

Mja, det kan jag inte riktigt uttala mig om. Jag lyssnade vid ett tillfälle inne i affären, så jag fick ingen klar uppfattning om just hur öppna Momentum låter. Jag var främst ute efter ett par lurar för hemmabruk, och Momentum kändes mer som ett par (riktigt) bra portabla lurar. De trycker betydligt hårdare än 550, vilket förmodligen innebär att de isolerar bättre men är obekvämare för längre bruk. Momentum är mer "on ear" medan 550 är "over ear", iallafall på mitt huvud. Eftersom jag letade efter slutna lurar för hemmabruk kändes 550 mer rätt, men det baserar jag mer på formfaktor än någon kritisk lyssningsjämförelse. Båda är dock riktigt bra lurar, men med olika användningsområden.

Av Blitzer
Skrivet av dumbo:

Jag har under en längre tid kännt behovet av en sluten lur, men har aldrig gillat ljudet från slutna lurar något vidare, men så har jag fått upp ögonen för K550 och de verkar ju lovande. Jag ska absolut försöka ta mig iväg och lyssna på dem, men tänkte ändå fråga hur pass bra ni upplever ljudisoleringen.

Jag antar att man inte kan förvänta sig något i stil hörselskydd (http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_EU/OccSafety/Home/Pr...) som, beroende på frekvens dämpar 20-40dB... Eller?
Om man jämför med in-ear-lurar, tex EPH-100?

Jag letade också runt ganska mycket efter slutna lurar för ett tag sedan, och till slut blev det ett par AKG 550. Valet stod till slut mellan dem och Sennheiser Momentum, och eftersom jag tyckte att både presterade ganska likvärdigt blev det ett par AKG eftersom de var bekvämare och kändes mer byggda för långa stillasittnade sessioner. Dessutom har jag redan ett par HD650, så det var kul att testa AKG istället för ytterligare ett par Sennheiser.

Min erfarenhet är att de isolerar väldigt bra, samtidigt som de har en förvånansvärt öppen ljudbild. Det "känns" som ljudet läcker på samma sätt som i mina HD650 och Grado SR80 som är öppna lurar. Ofta i början tog jag av dem och frågade min sambo "men hör du verkligen inte detta?" när jag lyssnade på musik eller spelade och hon var i samma rum, men till slut insåg jag att hon inte gjorde det

Dock, som andra har påpekat, är de ganska stora och behöver sitta bra för att låta bra. För mig passar de perfekt om jag har dem på minsta läget, men det är nog en bra idé att försöka prova ett par innan köp.

Av Blitzer
Skrivet av Ninjaflipp:

Nu ska vi se! Har i några månader varit väldigt taggad på att köpa ett par nya hörlurar och har tittat på just AKG K550 som jag tycker verkar vara helt fantastiska. I dag såg jag att AKG släppte K551 som i princip är samma grej för ett tag sen, fast med mer inriktning på portabelt bruk, med kortare och tunnare kabel etc.

Jag kommer förmodligen använda lurarna mest när jag är hemma, men det vore trevligt att kunna använda dem ute också, men det kan bli problematiskt med K550 på grund av den längre kabeln. Vad tycker ni? Vad borde jag köpa? Förslag på andra lurar än just dessa två välkomnas förstås.

Jag skaffade precis ett par AKG 550 eftersom jag behövde ett par slutna lurar för att inte störa sambon. Har ett par Sennheiser HD650 och Grado RS80i också, men både de lurarna läcker jag väldigt mycket ljud.

Jag är väldigt nöjd med 550-orna, som jag tycker har en neutral och öppen ljudbild, speciellt med tanke på att de är slutna. Jag har flera gånger lättat på dem och frågat sambon om hon verkligen inte hör min musik när hon sitter i samma rum och läser, eftersom de låter så "öppet". Men det gör hon inte.

Dock, som flera har sagt, är de känsliga för placering. Jag provade dem innan jag köpte, och för mig sitter de perfekt och ger en bra förslutning i sitt minsta läge. Man kan enkelt testa detta genom att trycka lätt på kåporna mot huvudet. Blir det betydligt fetare bas och fylligare ljud så sitter de inte bra från början, för så skall de låta hela tiden.

Med detta sagt kan jag verkligen rekommendera dem, jag är som sagt väldigt nöjd. Jag beställde från Thomann som har ett bra pris.

Av Blitzer
Skrivet av Estatus:

Apropå hörlurar funderar jag på att lägga upp Swec annons på mina Ultrasone PRO 900. Någon som skulle vara intresserad?

Eventuellt! Jag sitter och kikar på diverse bra, slutna, lurar att ersätta mina HD650 med, eftersom de stör min sambo som sitter i samma rum. Hur är ljudläckaget på PRO 900?

Av Blitzer
Skrivet av Roger W:

Hittar du nåra schyssta stabila stativ som får upp högtalarna typ 2-3 decimeter sådär, så måste du tipsa här i tråden

Det slutade med att jag snickrade ett par egna stativ som fungerar utmärkt. Det var lite meckigt eftersom jag inte är direkt superhändig, men med lite sandpapper och färg blev det till slut riktigt bra om jag får säga det själv

http://neostate.net/random/datorhorna.jpg

http://neostate.net/random/stativ.jpg

Av Blitzer
Skrivet av judn0erd:

Sennheiser Momentum rekommenderar jag! Köpte ett par och de är klart bättre än mina D600 på alla sätt utom öppenhet! Klangmässigt har de det klassiska Sennheiser-ljudet (mjuka och fylliga med behaglig diskant) men med lite extra potent bas (dock inte för mycket!). Jag som har HD 800 och hört en hel del STAX är mycket nöjd med dem som bärbar all-round lur

Hmm, det låter ju lite intressant. Jag har avfärdat dem lite eftersom jag har fått för mig att de är inriktade på mobilt bruk, och där har jag redan ett par HD25-II som jag är väldigt nöjd med. Men Momentum kanske funkar som hemma-lyssnings-lur också då alltså?

Av Blitzer

Tack för inputen! Både ATH-A900X och AKG K550 verkar intressanta och skall definitivt kollas upp. Jag hittade en del bra recensioner på Shure 940 som verkar intressanta också, även om de ser lite plastiga ut. Men nu har jag lite mer att gå på iallafall, tack skall ni ha