Inlägg

Inlägg som Da_Link har skrivit i forumet
Av Da_Link
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga

Och visst kan man starta ett eget parti, men då våra kära politiker redan uttryckt vad de tycker om vad folket säger så lär ju inte det komma långt om du inte följer samma riktlinjer som alla andra. Eller är det bara jag som kommer ihåg hur SD av de andra partierna vart hotade med diskriminering och utfrysning om de fick någon makt? "Nej, vi vägrar, vi skiter i att det är folkets vilja, vi tänker se till att vi får som vi vill i allafall" ... Hur demokratiskt är det?

Håller helt med. Minns ni debatten i våras, då debattledaren försvarade varför han höll i debatten mellan S och SD. Det löd ungefär så hår:"När ett parti har fått så pass stora siffror i opinionsmätningarna så vore det ett tjänstefel av mig att inte bjuda in dem till en debatt."

Av Da_Link

Norrlandsuniversitet behöver ju inte innebära mer än att man har en gemensam administration som ser till så att Mittuniversitetet, Luleå Tekniska och Umeå Universitet inte konkurrerar med varandra.

Det sägs ju att inget universitet i sverige skulle kunna nå top 10 på top 3000 i världen ensamt. Det som kommit närmt är KI förra året på 53 om jag inte missminner mig. Men tillsammans skulle universiteten i sthlm nå top 10 och komma för 40 universitet i usa vilket är lite status. Top 100-200 som de största universiteten idag ligger på, på den listan är inte så värst bra.

Av Da_Link
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zartax
Sommarjobb går under samma regler som vanliga jobb. (har jag för mig)

Ja. Men denna skattegräns gäller väl inte alla. Bl a studerande kan utnyttja den har jag för mig.

Av Da_Link
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SVESK
Det har väl helt enkelt med vilken människosyn man har, om man anser att människor inte har något som helst värde och kan behandlas som skräp och låsas in för att de beter sig på ett sätt som någon kan tycka är obekvämt förstår jag att man tycker som du.

Menar att de kan ta hänsyn till att andra måste betala deras vård. De är fria att göra vad de vill med sina kroppar, men de kan ju tänka på vilket pris det gör det för. 1 års vård på behandlingshem motsvarar ungefär all kommunalskatt på ett år från 10 skattebetalande. Nu vet jag faktiskt inte om det är kommunalskatten eller statliga medel som bekostar den vården. Är det statliga medel så krävs det fler skattebetalare. Pengarna skulle kunna användas till mycket bättre saker.

Och jag säger inte att de inte ska få den vård de har rätt till, jag menar bara att man bör förebygga det mer genom att beskatta det så högt att vissa väljer bort det och att de som ändå väljer det får göra en del ekonomiska uppoffringar för det. En som röker ett paket cigaretter om dagen i 30 år är i många fall i behov av någon form av vård förr eller senare för någon åkomma som är relaterad till rökningen. 30*365* ca 20kr i skatt per paket ( rätta mig om jag har fel som jag förmodligen har ) = ca 200 000 kr. Det täcker ju ändå en del av sjukhuskostnaderna. Samma med skatten på alkohol.

Nu tvingas ju ingen att betala för sin sjukvård men ska man handla medel som kan orsaka sjukdomar så betalar man bit för bit för risker man egentligen inte behöver utsätta sig för.

EDIT: Jag hann inte se det du editerade. Nu förespråkar jag inte att man låser in dem. Jag är själv emot fängelsestraff av det slaget eftersom det oftast förvärrar situationen.

Av Da_Link
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SVESK
Att staten tycker sig ha rätten att instifta personlig moral. Trots att nakotikaanvändning inte är en handling som skadar någon är det belagt med fängelsestraff.

Tycker inte att det är en fråga om moral. Om man ska jämföra det med rökning, för att jämföra med någonting, så betalar ändå medelrökaren en del av sin sjukhuskostnad tack vare att tobak är så högt beskattat. Narkotikamissbrukare kräver nog i betydligt större utsträckning sjukhusvård och/eller behandlingshemvistelse än rökare. De blir en så pass stor ekonomisk belastning att narkotikamissbruk kan beläggas med fängelsestraff enligt min mening.

Hade alla handlat narkotika på lagligt vis, om det nu skulle vara lagligt, så hade det kunnat vara en annan sak förstås. Men jag tror inte att någon skulle ha råd att handla den lagliga narkotikan då med tanke på hur högt den skulle vara beskattad.

Av Da_Link
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SVESK
Har förbud någonsin hindrat någon? Fler människor använder sig av illegala droger nu än någon gång tidigare trots att de riskerar mångåriga fängelsestraff, folk är helt enkelt övertygade att de inte kommer åka fast. Är det på något sätt vettigt att fängsla alla dess människor bara för att de inte kan leva upp till statens överlägsna moral?

Definiera vad statens överlägsna moral är i det här sammanhanget.

Av Da_Link
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SVESK

Felet du gör i det här fallet är att du förväntar dig att politiker faktiskt vet något om det de lagstiftar om, man blir inte förtroendevald för att man är kunnig, man blir förtroendevald för att man lyckas övertyga flest personer att rösta på en.

Skrev faktiskt i de flesta fallen. Om det bara är 349 st samlade, i bästa fall, så går det iaf ha en seriös diskussion om frågan. Oavsett om de är smarta eller bildade så kan de kunniga där iaf förklara för de obildade vilka för och nackdelar det finns med att rösta nej till ett lagförslag.

EDIT:
"Om vi nu ska legalisera allt "knark" osv så kan vi ju fortfarande ha en åldersgräns, eller hur? 10 åringar får inte köpa cigg eller alkohol idag heller. (Nog att det finns 10åringar som kanske röker/dricker men dom är inte många)"

Har åldersgränser någonsin hindrat någon? Om de gjorde som med cigaretter att de beskattar det efter hur hälsofarligt det är så är det en sak. Men jag är rädd för att heroin skulle bli lite väl dyrt för medel-svensson då

Av Da_Link
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sugrövmanövern
För mig blev det ett solkklart "Ja" . Ser inte den stora faran med att folk sitter och röker på ibland.

Angående heroin, vapen och prostitution så är jag lite mer tveksam. Jag vet inte riktigt var jag står. Å ena sidan så kan jag känna att, vafan ska någon politiker så gott som helt godtyckligt ridande på lynchmobbens/pöbelns oinsatta åsikter för tillfället sitta och bestämma över ALLA andra för, å andra sidan känns det som att släppa vapen fritt skulle innebära vissa risker, samt att släppa prostitution fri känns fel av olika aneldningar. Heroin skulle väl få vara fritt tycker jag, även fast de flesta skulle ta morfin om även det var fritt.

Du är medveten om att varje unge som fått sin hjärna utbränd av heroin kostar oss över en mille om året för att vi ska ha honom på hem hela dagarna? Sen om han kommer ut därifrån är dels hans liv förstört för all framtid och fortfarande en ekonomisk belastning för oss andra. Detta är förstås i de fall som missbruket gått för långt.

Att legalisera gräs är sak, men heroin är ju ändå farligt för omgivningen eftersom folk i det tillståndet kan göra lite grövre saker.

Folk är i allmänhet för dumma för sitt eget bästa och har ingen talan i såna här frågor enligt min åsikt Lämna sånt åt förtroendevalda som, i alla fall i vissa fall, kan tänka långsiktigt. Kanske tog i, men ni förstår vad jag menar.

EDIT: Lustigt att religion alltid kommer på tal oavsett vad som diskuteras här på swec

Av Da_Link

Detta kanske är lite offtopic, men tycker ändå att det kan nämnas:P

För ett tag sen när jag stod i kön i pressbyrån var det en man i 40-årsåldern som stod före mig och skulle köpa en tidning. Det var en fototidning med en uppskattningsvis 8-årig pojke på framsidan som hade bar överkropp. En typisk sommarbild har jag för mig att de var. Han slängde ur sig till han som stod i kassan: "Jag vet, det är för jävligt men jag vill läsa innehållet" Kassören:"Något mer?" 40-åringen:"Nej, det är illa nog som det är." Och så gick han därifrån.

Jag ser inte något fel med framsidan på den där tidningen och det är lite chockerande att det gått så långt att medelåldersmannen måste ursäkta sig bara för att han köper en tidning som har en oskyldig bild som den på framsidan.

Av Da_Link
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GiiX
De där 2% med störst IQ återfinns på sweclockers verkar det som..

Själv fick jag 115. Problemet för min del är inte att jag inte klarar uppgifterna, utan att det blir stressande när det är på tid. (Sedan vet jag inte om det är just det IQ-testerna bygger på, snabbhet i kombination med smarthet?)

Det går hyffsat för mig när det inte är en massa småfrågor som jag måste svara på. Jag har ett jobbigt tvångsbeteende där jag kollar om jag kryssat i rätt ruta ca 5-10ggr innan jag går vidare till nästa fråga. Skitjobbigt. Det värsta är att jag tenderar att kolla fler ggr när jag är som mest säker på att jag svarat rätt eftersom jag då inte vill bli av med den poängen

Av Da_Link
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dala56
Hur menar du egentligen? Att man ska undkomma skatten? Jag hade då inte jobbat för en streckgubbe ritat med kritor.

OffT: You think?

Av Da_Link

Hdtv som alterntiv dataskärm

Jag funderar på att införskaffa en lcd-tv som är hd-ready som ett komplement till min bärbara dator. Bärbara har 14,1" widescreen och är fullt tillräckligt för allt vad skolarbete heter, men det är lite svårt att fixa filmkväll med den

Min fråga är nu om det blir någon katastrofal skillnad om jag kör 1280x768 på datorn och använder en lcd-tv som har 1366x768 som upplösning ?

Av Da_Link

Att alla här har fått 126-135 eller liknande säger inte så mycket. Om ni hade fått <115 som är det lägsta som går att få som erhålls om man som jag medvetet svarar fel på alla frågor, så skulle varken ni eller jag skriva det. Jag fick för övrigt 131-135 på test A men väntar med test B tills imorrn när jag fått lite kaffe i mig

Av Da_Link
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wirf
Du, bara för det tänker jag skaffa mig en blond och blåögd brud för att skaffa barn med

Word

Vi måste föra genen vidare

Av Da_Link

Skogplantering i regn och rusk på jämtlands kalhyggen under 6 långa somrar säger jag bara.

Av Da_Link

Fäller nästan en glädjetår...

Av Da_Link

Hade tänkt göra precis en sån här tråd igår. Som jag fattar det verkar det vara som Ruby fast mer åt C-hållet än Java.

Skulle va kul om någon swecare kunde lägga upp något av sina alster här

Om någon har lekt med GUI i Ruby, vad bör man använda sig av då?

Av Da_Link
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sanazin
Spela spelet I windowed mode da, I vissa spel finns en "maximazed" funktion så det ser ut exakt som fullscreen mode men är window

Problemet med det är att de kan vara lite irriterande i FPS spel och när man "scrollar" i strategispel.

Av Da_Link

Går det inte att ha fler än ett skrivbord? Alltså så att man har ett skrivbord på ena och ett på andra. På så vis skulle ju inte spelet minimeras när man växlar till skrivbordet på andra skärmen. Vet dock inte om det går att ha 2 skrivbord synliga samtidigt. Men det kan ju vara värt att ta reda på

Av Da_Link

Gillar inte att länkarna blir helvita när man håller över dem. :/