Inlägg

Inlägg som T-birds har skrivit i forumet
Av T-birds

Här kommer en länk som beskriver exakt hur du ska göra.

https://randomnerdtutorials.com/installing-raspbian-lite-enab...

Av T-birds
Skrivet av Perc:

Har det kommit nån uppdatering av pathfinder som fixar ev. kompatibilitetsstrul med Lion? Jag kan tänka mig att det kan behövas iaf.

Funkade det bra då du hade Snow Leopard?

det har kommigt uppdatering och problemet fanns innan uppgraderingen.

Av T-birds

Kör Path Finder men den segar över nätvärk!

Har kört Path Finder rätt länge nu, var ett av dom första programen jag köpte till min mac, har funkat bra länge och jag har varigt nöjd med det.
Men nu tycker jag det strular lite, jag köpte en extern disk som jag lägger allt på och den e trög som fasen att komma åt med just Path Finder, tar tid att komma in i mappar ..eller ja allt tar tid. Det är en stor disk på 8 TB så det finns mycket info på den.

Kör jag Finder så funkar det mycket bättre och testar jag från min bärbara med windows 7 så flyter det skitbra.

Så någon som har ett tips på en bättre hanterare än path finder?

ELLER vad som kan stula? datorn går klockrent annas har precis tryckt i Lion i den.

Av T-birds

Dom har inte varigt intreserade alls av mej och velat fixa till det här lite snyggt, så jag dissar komplett totalt nu, varje person som frågar mej om tips på datorsaker eller liknade så säger jag att handla inte av komplett för det e ena riktiga surhönor och bersväliga att göra med.

Enda dom e snabba på e att få ut sakerna resten nja no more för mej iallafall!

Så svaret till min egen fråga har jag fått nu att komplett har blivigt för stora för dom har slutat bry sej om sina trogna kunder helt.

Av T-birds
Skrivet av datar:

Jag säger PathFinder alla dagar i veckan! Vissa tycker det är för överbloatat men den har massor som jag saknar hos Finder.

Skulle du fastna för PathFinder finns instruktioner hur man tar bort Finder från dockan även vid uppstart.

Kan vara värt att spana in

säger Pathfinder jag åsså.. kört det från första stund och kan inte vara utan det... sen e det löjligt billigt åsså.

Dock funderar jag på det där med ta bort finder.. länk till hur man gör?

Av T-birds

En sak kan vi ju komma överns om att det här är ju ingen bra reklam för komplett, blir dissade på svea rikes största datorsida och det endå mer otroliga är att dom inte värkar bry sej.

Nästa gång jag ska ha datorprylar så kommer jag testa Inet för dom värkar ju iallafall villa ha kvar sina kunder en stund

Av T-birds
Skrivet av BasseBaba:

STämmer så väl.
Som andra sagt är det segt om man inte har tid att ringa och så vidare (vem har det?) Men i min mening seriösa företag idag, har ett system med tjänsten uppringning. Brukar vara att slå in sitt nummer + #, sen placeras man i kö och blir uppringd.

Tyvärr är det ofta underbemannade telefonväxlar, svårt att hitta nummer (framförallt direktnummer)...
Men det är ju för att hela systemet idag bygger på att inget ska få kosta nånting, så företagen blir tvugna att införa diverse mail & meddelandesystem, och sen blir väntetiderna därefter.

I min mening är det kunderna själva som satt sig i denna sitsen, genom att ständigt leta billigare och billigare priser.

Förstår inte varför du är förvånad. Titta på priserna. Jämför en Mac med att bygga en pc med samma specs från komplett.
Du köper ju två helt olika produkter. Delar från komplett VS ett helhetssystem från apple. Så känns inte direkt rättvist att jämföra dom två.
Som jag skrev längre upp, man får vad man betalar för.

Problemet idag är att folk tittar på en sak (ett dyrare företag som har service och fungerar bra)
Sen är dom giriga och går till lågprisalternativet, men förväntar sig ändå att allt ska funka 100%.
Tyvärr, funkar inte att ha kakan och äta kakan...

tycker du komplett är en lågpriskedja? det tycker inte jag för dom är oftas dyrare än många andra och i hopp om god service så har jag handlat från dom och det har funkat bra tills nu och om man följer denna tråd så ser man ju att mycket folk har samma uppfattningen att deras service har dalat ganska bra sissta tiden.

Om nu lågpriskedjorna har så dåligt service och man får skylla sej själv varför värkar då Inet vara omtyckt här på sweklockers? Dom värkar ju kunna hålla låga priser OCH ha en bra service det värkar ju nästan lite konstigt då, jag får nog ringa och klaga till dom

Av T-birds

jag ser ju att fler har haft samma problem som mej och det är ju synd för jag har tyckt komplett varigt bra tills nu typ.
Värkar ju rätt många som inte handlar på komplett av swe folk så.

Det e nog bara jag som blivigt gammal och inte hängt med vart man ska handla nu för tiden, längre tillbaka hadde man ju stenkoll.

Men det är som jag tror då att komplett har växt för mycket, så nu är det bara att vänta på deras fall då

Dom har iallafall förlorat mej som kund nu!

Av T-birds
Skrivet av giplet:

Så klart vill man ha svar snabbare än 24h även om man vill välja mail som metod för att kommunicera med dem. Det finns personer som tack vare sitt jobb eller annat inte kan ringa på kontorstid och sitta 20-30min i telefonkö. Mail ger många fördelar för båda parter, men är pinsamt lågprioriterat hos många parter.

tack.. så är det för mej jag står bakom en disk och säljer saker hela dagrna jag har inte tid att sitta i en telefonkö på 30 minuter.

sen ni andra som kommer med komentarer om att jag ska skylla mej själv över backup å sånt skit.. det är INTE det jag är irreterad över utan HUR komplett har hanterat hela ärendet!

Fattar inte att det ska vara så svårt att få in det i huvet.

Så jag får ta det en gång till då för er som inte förstått frågan eller funderingen!

Har komplett blivigt sämmre genom åren att behålla sin TROGNA kunder? Jag upplever att det tar tid att få svar på mail och när man får svar så är det dåliga svar så man måste maila tillbaka och fråga yttligare. Det tar tid att få fraktsedlar och det värkar vara allmänt struliga nu.

Jag har alltid haft komplett som en av mina huvudlevrantörer när jag köper mina datorprylar och har rek dom till otaliga polare och vänner.

Hur är det nu för tiden är Komplett aktiv på forumet? eller skiter dom i det åsså?

Av T-birds

jag vet inte vad för butiker ni har handlat av men när jag har handlat av butiker som stulat har man alltid gått ett steg till för att göra mej nöjd, och det jag villa komma fram till va just det att komplett har fått sämmre service nu än för några år sen, det är inte första gången jag har haft lite stul med komplett men då har dom alltid gått ett steg till och då har det handlat om rätt små summor mot för denna gång.

Dels hann jag bara köra min NAS i typ 1.5-2 månader innan den börja stula sen har jag varigt utan tills nu det acepterar jag inte, det handlar ju om månader.

Den kosta faktis 10k att köpa.

Men nu har vi ju kommigt fram till det jag har varigt ute efter att komplett inte ställer upp för sina trogna kunder och att jag helt enkelt får hitta en ny butik att slösa mina pengar på.

Sen det här med mailen... liksom det e 2010 och det ska inte ta 1 vecka för att få ett ganska enkelt svar då är det nått fel. Sen en fraktsedel som skrivs ut digitalt ska inte behöva ta 2 veckor att få... alldrig varit med på maken förut alltså.

Ett företag som jag tycker går extremt långt för sina kunder är Appel, när jag köpte min Imac så vart det stul å skit så dom måsta skicka en ny men dom villa att jag skulle vara nöjd iallafall och det vart 1500:- på mitt konto.

Det kalla jag service då e man värkligen mån om att kunder ska komma tillbaka. Och där tog det inte några dagar att få mailsvar fast dom hadde ett extremt tyck när dom släppte 27" Imacen, dom ringde upp mej bara en stund efter mitt andra mail och fråga mej hur jag villa få det löst.

Det kallar jag att gå ett steg längre.

Av T-birds
Skrivet av GooGeL:

Juli - semestertider. Sen så att NAS:en eller att diskarna gick sönder är väl knappast deras fel, isåfall tillverkaren du ska hyvla av. Visst är det en rejäl sucker punch då grejerna inte fungerar men äh, ingen idé att hänga upp sig för att materialla grejer går sönder ibland.

det är inte att saker går sönder jag klagar på utan hur dom har hanterat ärendet och hur dom sköter trogna kunder.

Ska man behöva vänta tex 2 veckor på en fraktsedel? om dom nu är så överbelasdad så ska väll saker dom skickar ut ta tid på sej åsså? men det märkte jag inte utan det gick kvickt som fasen.

Sen ska man väll inte behöva maila i en vecka innan man får ett svar på hur man ska göra? det har ju gått fortare om jag åkt ner med NAS:en och väntat på att dom kollat den sen åkt hem.

Sen körde jag raid 5 som ska vara säkert bla bla men det vart bara kattskit av allt!

Av T-birds

dom lyckades inte äns skicka ut en fraktsedel utan att jag måsta tjata åsså, tog typ 2 veckor innan jag fick en fraktsedel.

Helskruvat alltså!

Av T-birds

Har Komplett börjat bli för stora??

Hojt

Måste få skriva av mej lite och ventilera med er alla. Det är så här att jag har fått lite strul med komplett nu.

Jag köpte lite saker av dom för några månader sen, det va 3st saker i sissta paketet och utan dom så har 2 saker pajjat.

Först va det en hdd station som jag använde en gång sen dog den.
Sen va det en NAS som kostar 10 lax liksom ingen billig pjäs, den körde jag typ 1.5 mån sen pajja en disk i den, hadde massa saker på den som jag losa sen vart det strul hit och dit fick en ny disk som jag bytte själv men skiten funka iallafall inte så det sluta med att jag fick skicka in hela skitet.

Fine så långt så funkar det väll MEN när jag maila med komplett så tog det likosm 1 dag mellan svaren typ ibland 2 dagar och då svara jag på deras mail typ vändande. Hur irreterande e det inte när en mailsnack tar en vecka likosm för några struntsaker. Sen vilken tid allt tar? alltså det tog nästan 2 månader innan jag fick hem en ny låda, jag fick hem den nya lådan igår alltså den 24/8-10 och jag maila domförsta gången den 5 Juil :S alltså typ 2 månader för att få en NAS fixad.

Jag trodde Komplett tog han om sina trogna kunder? Har handlat av dom i flera år och för ganska mycket pengar, sambon handlar där ochså.

Har nu tröttnat, vart ska man handla när man vill ha 100% service nu för tiden?

Först losa jag nästan 5 TB med massor av saker sen så frågar dom inte ett skit om dom kanske kan fixa lite plåster på såren! Desutom tar det 2 månader att få en sak utbytt:S

Nä jag känner mej otroligt dåligt behandlad av komplett just nu!
Jag trodde jag va en god kund som var återkommande!

Så nu ska jag sluta klaga så alla kan gå tillbaka till sitt igen men tips på en seriös butik mottages tacksamt!

Av T-birds

finns alltid folk som ska driva iväg, nästan som att avbetalning är pest och det är det värsta man kan göra. Dubbelmoral säger jag, har flera olika avbetlaningar och jag vet att det kostar men jag har råd att köpa det jag vill ha nu och inte om 1 år.

Tog min imac 27 på appels avbetlaning och jag va lika frusterad som dej över att brev å å sånt skulle skickas fram och tillbaka och då är det med ett företag som appel som ska ligga så långt fram i "tiden"

ett tips kolla in komplett för dom har helt ok finnans så skickas allt samma dag om det blir godkänt iofs behöver du bankid

Av T-birds

instalerat XAMPP men hittar inte en mapp

Tja

Har instalerat XAMPP och nu behöver jag hitta vhost, vart fasen ligger den letat runt nu som fan men hittar inget

hjälp mej!

Av T-birds

Har blivigt några inköp senaste månaden!

http://i50.tinypic.com/33nuo7k.jpg

För att kunna kolla diskar lite smidigt, funkar riktigt bra!

http://i46.tinypic.com/21azsas.jpg

Sålde min filserver för en bra slant så det blev en sån här istället, har gått över helt till Mac nu.
8TB är alldrig fel.

http://i45.tinypic.com/2416kut.jpg

Mest nöjd är jag med min fina MacBook Pro 15" så jäkla sköööön burk!

http://i49.tinypic.com/2rh2nmq.jpg

Sen måste man ju ha lite tillbehör till bärbara åsså

Av T-birds

Finns det ingen grafikkortsdrivare till 10.6.* ?

Satt å surfa på ATI:s hemsida och upptäckte att det finns drivare för alla gamla verrar av 10.5 och äldre men hitta ingen till 10.6?

hur kommer det sej? behöver man uppdatera grafikkortsdivarna själv i mac osx?

Av T-birds
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Importera bokmärken och mappen där FF sparar (om du inte vill köra drag 'n drop från mappen).

hittar inte vart FF sparar sina bokmärken, vet du?

Av T-birds

bokmärken

En snabb fråga, hur får jag över alla bokmärken från firefox till safari?

Av T-birds

kan inte instalera Adobe Reader!

Tjo

Macen har rullar bra nu länge men nu fick jag några pdf som jag måste öppna, har testat att instalera det flera gånger men får felmedelande varje gång.

Så det jag funderar om om det finns någon annan läsare som funkar bra och är kompatibelt med mac?

http://i47.tinypic.com/333bajc.jpg