Inlägg

Inlägg som GilbertG har skrivit i forumet
Av GilbertG
Skrivet av andreas_dock:

IBM

Av GilbertG

Spontant låter detta skitkul! Men hur är detta tänkt att utformas? Det skrivs glatt om "testpiloter", men inte ett ord om hur.

Av GilbertG

CD-RW, slim DVD-RW, P4, LED, kylare AMD, flatkablar, backplate

Cooler master AMD-kylare. Ganska tilltufsad, men den fungerar.

40-polig PATA/IDE-kabel.
50-polig okänd flatkabel. Verkar oanvänd.

En mjuk slinga med vita lysdioder på ca 1m. Häftande undersida.

Pentium 4 3,2GHz LGA775 SL7PW

2st IO-plåtar för moderkort. Den övre satt som demo i ett Cooler master-chassi. Den undre är till Asus P5GD1.

3st DVD-RW slim. Okänt om de fungerar.
NEC ND-6650A
Panasonic UJ-820B
Toshiba Samsung storage modell SD-R6252

4st CD-RW. Okänt om de fungerar.
Samsung SW-252
Plextor PX-W4012TA
Philips PCRW5232
Samsung CD-master 48E modell SC148 svart

Avhämtning prioriteras. Kan skickas mot betalning av frakt och emballage.

Läs hela annonsen här

Av GilbertG

Grafikkortet inte trasigt trots allt

Jag testade ingående med grannens fullt fungerande grafikkort i helgen, och samma skit hände då. Så det var alltså moderkort/CPU som var trasigt i alla fall. Efter en noggrannare koll såg jag att typ hälften av moderkortets kondensatorer var svullna, och några hade även läckt. Att jag missade kolla det. Så det åkte på tippen. Någon som vill ha en Pentium 4 3,2GHz till LGA775?

Sedan körde jag i alla delar jag hade tänkt använda och provade det, och allting fungerade perfa. Dock visar Windows XP sin ålder när man måste installera Windows installer och olika versioner av .net-ramverk för att kunna installera drivrutiner.

Härnäst väntar ett skapligt backup-arbete innan jag kan montera ner 939-datorn. Sedan ska se om jag kan klämma in en 92mm-fläkt i fronten och i så fall borra hål för det.

Ska se om jag kan lägga upp bilder nånstans, hade ju varit lite roligare

Skrivet av pytonOrm:

jag kan hålla med på detta, vad fan är det med folk som fotar med dator delar liggnas på sängen ? eller annat som kan skada det är inte proffsigt gjort alls. detta ser man jämt på tradera typ jag brukar skriva till dom o klagar.. man får roliga svar då

Hahah, ja, det brukar jag också göra Om jag får ett svar från en Tradera-annons, vilket typ aldrig händer, så skickar jag länken till The shocking truth. Via Blocket går det att skicka länken direkt.

Av GilbertG

Beräkningar, beräkningar, beräkningar... det är ju najs. Men var är grafikkorten?

Av GilbertG
Skrivet av kelthar:

Jo, det är klart det gör. MS lägger resurser för support av gamla OS som borde legat i graven för länge sedan. De resurserna hade kunnat användas till att accelerera någon annan produkt hos dem. Kanske Windows Phone eller nästa förnyelse av Windows 10.

Nej, det gör det verkligen inte. Snälla, gör inte denna missuppfattning till sägen. Windows 7 och 8 och alla tidigare OS från Microsoft har sålts med en förutbestämd supporttid, och den tiden kan inte minskas utan saftig kompensation, då det blir någon form av avtalsbrott. Microsofts supportkostnader är på intet vis beroende av hur många som använder ett visst OS. Det spelar ingen roll om det är 10 miljoner användare eller bara 1000, har de lovat support till ett visst datum är de tvungna att hålla det och uppfylla alla åtaganden det innebär oavsett hur många eller få som får ta del av det.

Av GilbertG
Skrivet av serverfel:

Men vad fasiken skall vi göra då? Bojkotta allt och köra windows 3.1 och doom på våra i7:or?

Jag fattar att du stör dig, men alternativen till alla semi-spyware-produkter haglar inte över en direkt..

Så nu när du kritiserat mig. Kan du säga vad jag kan göra? Köra linux vill jag inte på gaming-datorn. Vilket antivirus skall jag ha? Vilken telefon skall jag ha? Och så vidare...

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kan säga vad du kan göra, men du verkar ändå redan ha bestämt sig för att hellre ge bort makten över ditt liv än att göra något annorlunda.

Citerar mig själv igen, en annan del av samma inlägg:

Skrivet av GilbertG:

Det finns andra sätt att spela på. Konsoler har i stort sett samma spel som finns på PC. Den ena är förstås från Microsoft, så den vill man kanske inte ha. Sony är ett japanskt bolag och är inte bundna av USA:s spionlagar, de har dessutom en annan syn på och kultur kring integritet. Det är faktiskt det bästa alternativet när det kommer till integritet på en spelplattform. Och jag har läst deras användaravtal. Vill man helst ha kraften och friheten med en PC får man stötta Steam OS, och det tänker jag göra.

Din integritet är ditt liv, och det är ovärderligt. Inga spel i världen är värda ett liv utan integritet.

Och sen är det ju inte antingen eller. Bara för att man blött handen betyder inte att man lika gärna kan hoppa i vattnet.

Avira är tyskt, och i Tyskland värderas integriteten högt efter deras historia med STASI och kalla kriget. Men kör du Linux eller Mac så kan man komma undan utan antivirusprogram också.

Jag har en Android-telefon, men jag har inget Google-konto kopplat till den och använder inga appar som kräver inloggning, och i stort sett inte appar över huvud taget. Känner inte att mitt liv är begränsat. Numret mitt är oregistrerat.

Det går alldeles utmärkt att spela dator/TV-spel och leva ett normalt liv utan att ge bort sig fullständigt och för den sakens skull spendera en massa extra tid.

Av GilbertG
Skrivet av AMD-Hippie:

Ny konsol men samma spel

* Mario rädda prinsessa Peach från Bowser

* Link rädda prinsessa Zelda från Ganon

* Samla Pokémonmonster och slås med alla och envar

Du menar att Battlefield och dess kusiner är mer varierande?

Skrivet av loevet:

@FlippsyFlipp: Ryktet säger bara att processorn i NX ska vara x86-baserad, inte vilken tillverkaren ska vara. Men med tanke på att AMD tillverkar en integrerad x86-lösning med egen grafikdel åt både Sony och Microsoft är det ingen högoddsare att de även gör kretsuppsättningen åt Nintendo om ryktet visar sig stämma.

Den stora frågan är väl om det blir en tillputsad variant av processorkärnorna och grafikdelen som sitter i PS4/Xbox One eller om Nintendo hinner få åtkomst till uppdaterade komponenter. Om NX släpps i år som det spekuleras i lär det inte bli några Zen-kärnor i processordelen. Polaris-baserad grafikdel lär väl däremot vara möjligt beroende på hur sent den kommer, och hur nära den beryktade PS4K den kommer.

Skrivet av Wasted Hobbit:

Om de nya varianterna av PS4/Xbone och NX så minskar chansen att de kör med ZEN och Polaris avsevärt. Det är synd då det hade gjort konsolerna avsevärt mer intressanta.

Skickades från m.sweclockers.com

AMD gick väl ut för ett tag sedan med att de ska ha en Zen-baserad SoC klar till hösten åt en kund, och det var väl det uttalandet som satte igång ryktena om vem som kunde tänkas vilja ha en sådan, om det skulle vara Nintendo eller rentav MS eller Sony.

Av GilbertG

Kommer Computex direktrapporteras på något vänster? Videosändning rentav? Det är så himla mycket skojsigt på gång

@pytonOrm får man bjuda på lite mer?

Av GilbertG

Alla fårskockar som i uppskruvat tonläge tjatar om att "de inte har något att dölja" och dessutom menar att de talar för alla, leder till detta.

Jag anar en sidoeffekt av detta, nämligen att man i framtiden inte äger sina prylar, utan hyr dem, och i och med det har man då inte längre rätten till det man skulle skapa eller producera med hjälp av prylarna. Alltså att all text man skriver, allt man ritar på ett eller annat sätt, allt man sagt osv osv tillhör tillverkaren och inte användaren. Man kan ha tillåtelse att publicera det inom tilverkaren och servicetillhållarens ramar, men that's it. Det är ju så redan idag på Playstation network, och jag tror att en del suktar efter att ta detta ett steg längre. Det handlar om att förskjuta folks perception av gränser. Det gick ju utmärkt att förmå folk ge upp sin integritet, folk kastar alla sina personuppgifter för att få vara med. Jag tror det hade varit fullständigt omöjligt för 20 år sedan. Detta används sedan som argument för att ta nästa steg. "jamen vi gjorde detta, då kan vi ju göra detta också".

Skrivet av serverfel:

Var och varannan app samlar in en massa data. Google och facebook likaså. Steam gör det. Att nu oculus gör det är ju bara naturligt. Information är den nya handelsvaran.

Folk har ju rätt att veta, och många gnäller. Det som är konstigt dock, är att väldigt få faktiskt läser igenom sina avtal.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av andreas_dock:

I dagens "Big Brother" samhälle är jag dock inte förvånad.

Kanske arrogant, men jag rycker mest på axlarna då vi är ständigt övervakade i form utav FRA, IPRED, Google Analytics, Sociala medier, Windows 10 -grejerna, Cookie-trails utan slut osv osv...

Det tar mer energi att bry sig om saker som detta och slå näven i bordet tills du börjar blöda - för det kommer ändå inte hända något.

Enda sättet att slippa undan bevakningen är att inte använda produkterna, tjänsterna osv.
Är du villig att ge upp det för personlig integritet ?

... Det är inte jag iaf.

Och det är just den inställningen som är så fel, att det är naturligt. Det är det inte. Men det är precis så företagen vill att folk ska känna, att det "bara är så" och inte är lönt att säga emot. Det är så man blir slav under systemet. Några på toppen chashar in, resten hunsas och tuktas. Se bara på bankerna och skandalen kring Mossac Fonseca.

Om nu information är den nya handelsvaran borde inte folk ge bort den nästan gratis.

Jag citerar mig själv:

Skrivet av GilbertG:

Övervakning är per definition något negativt, då en annan part får kunskap om dig och ditt liv utan att du aktivt och medvetet delar med dig, och därmed får denne makt över dig. Den övervakade hamnar i en undergiven ställning. Är den som övervakar dessutom okänd, dvs man vet inte riktigt vem som sitter på andra sidan eller var andra sidan egentligen är eller hur det ser ut där, är det ännu värre. Särskilda skäl måste föreligga för att fördelarna ska överväga med övervakning. Godtycklig övervakning i förebyggande syfte är i grunden negativ.

Och jo, det finns kapacitet att gå igenom tiotusentals filer hos enskilda personer. Missat PRISM? https://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_%28surveillance_program%2...

Det är beklagligt att så många är så naiva inför detta. Den långa freden och friheten har gjort folk blinda för maktmissbruk.

Polisstaten är inte ett foliehattspåfund, det är högst verkligt i världen, även i "väst". Dock inte riktigt i Sverige, men det finns inget som garanterar att det aldrig händer. Demokrati och yttrandefrihet är inga självgående maskiner, utan de måste underhållas, jobbas för och månas om konstant.

Oavsett finns alltid risk för dataintrång, och det kan vara både brottssyndikat och illasinnade utländska myndigheter.

Av GilbertG

Spelproletariatet följer slaviskt Microsofts vilja ser jag.
Finner nyheten ironisk, då jag tror att Steam och liknande tjänster kommer bli förbjudna på Windows 10 inom överskådlig framtid.

Skrivet av Naki:

I en annan del av världen såldes det mindre antal enheter med ett operativsystem från Microsoft än ett från Apple...

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.654678/windows-ios-os-x

Och det är inte ens ett aprilskämt. Smått otroligt faktiskt.

Av GilbertG

Jag gav bort min "sista" CRT för bara några månader sedan genom en annons här på Sweclockers. Det var en högst medelmåttig skärm, dock ytterst sparsamt använd, bara några månader tror jag, sedan åkte den in i garderoben med originalplasten på sig, så den var som ny. Den försvann rätt fort. Sitter nu kvar med en Samsung 997 MB "flatscreen" som jag tänker behålla till min gamla arbetsdator som jag håller på att uppgradera. Dessutom har jag en bamse-CRT på 22-24 tum.

Skrivet av teejee:

Tyvärr är det inget du och jag kan påverka. Benämningen LED-TV/skärm är de facto etablerad för allt med LED-belysning.

"de facto"…
Man behöver inte slaviskt vidarebefordra Samsungs PR-humbug bara för att man avskyr Apple eller vad det nu är.

LED-skärm är felaktigt då det faktiskt finns skärmar som bygger på vanliga dioder.

Av GilbertG
Skrivet av lanbonden:

Är kluven mellan alternativ 2 och 3.. Det känns dumt att inte ta chansen att uppgradera när det faktiskt är gratis för det kommer vara tvunget att lämna win7 när directX12 kommer på riktigt men jag är inte alls intresserad av att uppgradera nu...

Windows 10 lär vara gratis för evigt. MS säger att det är tidsbegränsat för att de vill att folk ska hoppa på tåget nu istället för senare tror jag. När juni närmar sig (eller när nu gränsen är) kommer de gå ut med att "åh, vi känner oss snälla, så vi gör Win10 gratis ett år till" eller kanske för alltid. Det går inte att ta betalt för ett OS längre. Finns inget annat OS som kostar pengar för hemanvändare.

Skrivet av Gabrioth:

Har Win10 på min huvudworkstation där jag (när jag hinner) spelar.
Den viktigaste datorn är servern (Filserver, virtualisering etc.) där jag kör Ubuntu Server 14.04 och jag kan svårligen se att jag skulle byta till något annat än möjligen en nyare version av Ubuntu, eller kanske ESXi.

Skrivet av Ratatosk:

Hm kanske borde formulera frågan lite anorlunda, vad bockade du i för svar?

Lite samma för mig som Gabrioth. Läste frågan lite för fort och svarade alternativ 3, men skulle kanske valt alternativ 4.

Av GilbertG
Skrivet av anon218549:

Grundade mig själv innan jag började byta eller ens öppna datorn och använde esd armband som anslöts till chassit.

Du måste vara kopplad till jord hela tiden. Varenda rörelse du gör skapar statisk elektricitet. Dessutom kan plast och andra syntetmaterial skapa ganska kraftig statisk elektricitet på saker bara av att det far förbi eller rör sig i närheten av saker.

Se den här informationsfilmen om ESD:

Av GilbertG

Grafikkortet trasigt :(

Efter mycket om och men har jag till sist fått tag i alla delar jag viljat ha och satt igång med bygget. Jag köpte ett extra chassi i alla fall, och det tog tid att haffa. Av sentimentalitet vill jag inte göra mig av med 939-datorn, utan långtidsutlånar den till mina gamla grannar så den inte står inte tar plats men ändå är tillgänglig

Som bonus fick jag med chassit ett dassigt nätagg, ett moderkort med tillhörande P4 samt en kontaktplåt för serieport Hurra, nu slipper jag köpa till en sådan! Säljaren sade att han inte kom förbi POST med delarna och hade gett upp dem, men överlät dem med varm hand till mig. Efter lite provande visade det sig att åtminstone ett minnesfack var trasigt. Kände tydligt att DIMM:en satt löst. Fick igång den med minne i fack 3. Jag lånade ett grafikkort av grannen så att det inte skulle bli något strul med det, och det fungerade.

Sedan provade jag med mitt X1950 XTX. Och nu gick det mindre bra. Börjar direkt i POST:en, loggan för AMI verkade sakna röd färg i sig, och i BIOS-menyn var toppen inte längre i olika nyanser av blått, utan alla möjliga färger, dock fortfarande som gradient.

Tänkte jag skulle prova installera Windows XP. Den hängde sig alltid efter en stund eller startade spontant om sig själv. Tänkte att den var överhettad, för GPU:n blev riktigt varm efter en stund, och fläkten varvade upp mer och mer. Jag lät den svalna ett tag, men trot att jag var snabb som attan nästa gång, så hängde den sig vid ungefär samma ställe. Tänkte att det kanske var det klena nätagget, den är inte specad för detta. Så jag provade med ett annat nätagg som borde gå, men samma sak hände ändå. Jag hr även provat star Mini Windows XP från Hiren's boot CD, men den hängde sig strax efter att skrivbordsbakgrunden kom upp. Och skrivbordsbakgrunden såg ut som skit, suddig till tusen.

Jag ska låna grannens grafikkort igen i helgen och försöka installera XP med den i istället för se om det kanske är moderkortet som strular i alla fall, men jag har inget hopp om det

Så nu får jag jaga grafikkort igen.

Tillägg: nu när jag tittar här ser jag att det är ju knappt någon skillnad mellan X1950 XTX och XT. Borde ju gå att ta en XT och bara överklocka lite, så är man på XTX exakt.
Mellan 1900 och 1950 är det ju ingen skillnad alls i specsen fastän de är baserade på något olika GPU:er. Det är bara TDP något och minnesbandbredd, vilket tydligen ger något lägre poäng i 3Dmark 06.

Skrivet av EmulatorII:

Kul tråd
Är AM2-sockeln något att använda? Jag håller på att montera ner min AMD 5000+.
Kanske går det att få mer liv i den med en bättre CPU:)

I de flesta fall tycker jag definitvt det. De flesta AM2-moderkort är kompatibla med AM2+, och då har du tillgång till Phenom-processorerna. Vissa fungerar även med AM3, och då kan du stoppa in Phenom II-processorer, och dem rullar väl hyfsat bra än Kolla in moderkortstillverkarens hemsida och se vad senast BIOS:et kan göra

Skrivet av crew seven:

haha jag älskar framsidan av din burk vad var tanken att man skulle fylla alla 5.25 plattser med

Haha, ja. Så har jag också känt, men det hade likväl kunnat vara som i inlägget ovan

Av GilbertG
Skrivet av rSon:

Nja, om du kollar igenom Sweclockers arkiv innan lanseringen av GTX 970 och 980 så fanns det inte mycket att gå på före september månad då korten lanserades. Det var faktiskt bara veckan innan som specifikationer och bilder började dyka upp.

Hm, där ser man. Tja, de har ju en såpass dominerande ställning att de inte har mycket att tjäna på att prata om framtiden, de vill väl sälja sina nuvarande kort så gott det går helt enkelt. Men det bristande DX12-stödet kvarstår. Även om de inte vill prata teknik än, så borde de ju ha samarbeten med spelutvecklare som jobbar med DX12. Men Nvidia har bara 1 eller 2 på gång, medan AMD har över ett dussin.

Vi får väl se

Skrivet av Devil May Cry:

Du tar nog det hela lite för personligt.

???

Av GilbertG

Nånting stämmer inte. Vanligtvis skrytsamma Nvidia har varit väääldigt tysta om Pascal. De har i stort sett inte visat någonting, och om två månader ska den lanseras. Även om det bara skulle vara en papperslansering, så brukar hypen likväl vara stor strax innan.

Jag misstänker att detta bara är en krympning av Maxwell. Det skulle också förklara Nvidias tidigare svammel om att Maxwell har fullt stöd för DX12. Om det vore så, så skulle i stort sett en krympning räcka för att göra nästa generation helt relevant nu också. Nvidia hoppades kanske att folket skulle svälja betet och komma undan med minimala förändringar till nästa generation. När det visade sig att DX12-betet inte gick ner, blev det väldigt tyst från Nvidia. De har ju nästan inget spelsamarbete på gång som involverar DX12. Kanske för att de vet att DX12 inte ger några prestandafördelar för dem, vilket implicerar att det som kommer nu är mycket snarlikt Maxwell. Det riktiga kommer väl inte förrän senare i år.

Mina två ören.

Av GilbertG

Var tog TS vägen Vad blev det till sist @Dippad ?

Av GilbertG
Skrivet av Perfn:

Kul att dom satsar för att få VR att fungera bra med konsolen. Men känns lite oroväckande att varianterna ska samexistera och att dom ska "locka gamers som är villiga att betala för "rikare spelmiljö". Grejen med konsol har väl alltid vart enkelheten att alla spel för varje generation ska bara vara att stoppa in och köra, utan krångel och att det ska fungera bra. Det skulle vara tråkigt om man tappar det för att man börjar tillåta flera olika nivåer av specifikationer för olika kunder. Hoppas det bara blir ett specialfall för den här generationen för att man vill vara tidigt ute och stödja VR.

Skrivet av Yoshman:

Jag gissar att vad vi i slutändan får se är en "PS4 slim" vilket listas som alternativ 3 i Eurogamers artikel. En PS4.5 som faktiskt skiljer sig i specifikationerna är en väldigt dålig idé och är övertygad om att Sony är extremt medveten om varför många föredrar konsoler över PC.

Här är en som ger exempel på varför det är en dålig idé

"As for how bad this could potentially play out, you can look at how certain 3DS games run on the New 3DS versus the old 3DS. In Smash Bros. 4 for example, the game is significantly more ambitious than the original system's specs support so it has to shut down as much of the OS as possible in order to trick the system into running it. Even then, it still feels like the system is cracking at the seams in order for the game to run, which just doesn't feel good. Playing Smash Bros. on the New 3DS however is a revelation as it runs silky smooth and all of the 3DS OS is available to you. Another example is Hyrule Warriors Legends which runs exceptionally poor on the old 3DS and still struggles on the New 3DS."

Man lär inte heller nå kraften för att fixa 4k givet hur väl dagens PS4 hanterar 1920x1080. Att bara rendera samma scen som idag hanteras av PS4 fast i 4k kräver fyra gånger så stor kapacitet, ryktet gör gällande att PS4.5 realistiskt skulle kunna ha en GPU som är 2-2,5 gånger så stark som dagens PS4.

Om det görs som med 3DS nu så är det dåligt. Om det däremot görs som med Gameboy kontra Gameboy color, då blir det bra. Framför allt i början fungerade de flesta GBC-spel även på vanliga Gameboy med enda skillnaden att det var svartvit grafik. Inga prestandaskillnader fanns. Nu var Gameboy color lite mer en ny plattform med bakåtkompatibilitet snarare än en uppgradering, så det flesta GBC-spel var exklusiva för GBC.

Skrivet av sKRUVARN:

Det blir väl knappast så stor skillnad mot idag. De flesta spel görs ju redan till en mängd olika konfigurationer redan. Samma grej har det ju även till dels varit vid generationens skiften, samma spel lanserades ju tex till ps2 som till ps3 långt efter ps3ans lansering. Dessutom lär arkitekturen vara i princip den samma här så lär inte vara direkt problematiskt med två olika grafik settings (har ju funkat på pc sen urminnes tider)
Hoppas du var ironisk, inte direkt som att det inte kommit nya konsoler tidigare. Kom ju med rätt korta intervaller tidigare och då var det oftast inte ens bakåtkompatibelt
Även om detta stämmer så är det väl även helt självklart och rimligt att de fick stryk av PC redan vid lansering? Och så länge de kommer köra på liknande hårdvara kommer det förbli så. För den delen kan man ju diskutera här om de får "stryk", för om man bortser från alla fördelar (och nackdelar) PC har så ger fortfarande ett PS4:a bättre spelprestanda/kr än en PC, speciellt om man inkluderar OS, montering, handkontroll. Kolla bara på vad steammachines kostar, snordyrt i jämförelse.

Och nog för att pris är en sak, men TDP är minst lika viktigt att ha i åtanke här, hur ska de kunna tävla mot PC när ett grafikkorten på en PC kan dra dubbelt så mycket ström som en konsoll (detta var inte fallet i tidigare generationer). Och på tal om TDP så är väl ändå GPU:n i PS4:an det kraftfullaste från AMD de kunde trycka in om de vill hålla sig runt 150W i TDP (storlek och ljudnivå är viktigt i det här segmentet) så tycker man inte ska klaga på hårdvaran, för givet pris och TDP så gjorde de vad de kunde här. För den delen har det inte ändå inte hänt såpass mycket från AMD när det kommer till W/Prestanda i det här segmentet så fram tills de kommer med sina 14nm prylar så är konsolerna inte så tokigt konfigurerade. Eller skulle de kört PS3or fram tills Q3 2016 för det hade väl ändå vart det enda rimliga alternativet för att göra dom betydligt snabbare än nu om de inte hade valt en intel/nvidia konfiguration.

Sony borde lagt kulorna på åtminstone 2 PPE:er i Cell så att den åtminstone blir en dualcore för multiplattformsspel, G80-grafikchip, eventuellt vänta ända till G92, och så 1GB gemensamt minne. Då hade den faktiskt kunnat stå sig ända till nu. Istället kastade de miljarder i sjön på dåliga designval och usla kontrakt blev ett dyrt missfoster med sämre prestanda än 360.

Av GilbertG
Skrivet av Joanjii:

Har det kommit någon prisinformation på polaris/pascal? Kommer dom ligga mycket högre än tex fury eller i ungefär samma prisklass?

Jättesvårt att sia om. Bland det första som kommer släppas är mellanklassen i nya generationen, vilket kommer ligga i området 390X/980 i prestanda, kanske lite över, fast med väsentligt lägre energiförbrukning. Om dessa kommer kosta mer än vad 390X/980 gör idag och de äldre korten behåller sitt pris till en början, eller om nuvarande generation kommer prissänkas direkt och de nya kostar som de nuvarande.

Om AMD menar allvar med sitt prat om VR så tror jag på det senare. Jag tycker du ska vänta åtminstone en månad, då det förhoppningsvis kommit indikationer på vilket pris som kommer gälla. Därefter kan du ju bestämma om du ska vänta tills de släpps, eller om du kör på ett Fury. Kanske bestämmer du dig för Fury i alla fall, men får det billigare Om du köper grafikkort så sällan som vart fjärde år så ska du definitivt vänta lite nu och spana in det som kommer.