Inlägg

Inlägg som GilbertG har skrivit i forumet
Av GilbertG
Skrivet av Adam West:

Well avare of that. Bakade bara in mina tankar om cpu medans man ändå höll på

Missade hälften. Att dessa tankar snurrar ihop visar på det okloka att skippa varumärket ATI. Det var betydligt bättre än AMD. Istälet för att AMD skulle få positivt av grafikdelen blev det tvärtom. Nu försöker man rätta till det verkar det som, genom att tona ner AMD och istället marknadsföra Radeon, som numer dessutom är ett eget dotterbolag (igen).

Av GilbertG

AMD har väl alltid gett Nvidia en match, men Nvidia har fixat PR-spelet betydligt bättre.

Skrivet av HenKenny:

AMD har inte riktigt haft lika optimerat för DX11, DX12 verkar passa deras GCN mycket bättre.

AMDs drivers och optimeringar har inte varit perfekta, förmodligen på grund av kostnader.

Nvidia har dessutom optimerat sin processnod väldigt bra på Maxwell, något som nödvändigtvis inte kommer att gälla på 14/16nm..

Kommer att bli intressant. (köpte lite aktier i AMD också nydligen. men mest pga Zen. )

GCN var/är optimerat för det DX12-ish som har sagts lite varstans att det var på gång till Windows 8. Men det blev inget då, och sedan har AMD suttit lite med skägget i brevlådan fram till nu.

Skrivet av kronwalled:

Håller med, generellt sett. De har inte alltid varit lika optimerade och effektiva, men beräkningskraften (och prisvärdheten) har ofta varit bra. Sen den gamla vanliga "men det ska ju vara geforce!!!". Processorfronten är en annan historia.

ATI/AMD har historiskt alltid haft lite mindre och effektivare grafikchip än Nvidia. Det är först nu på 28nm som det blivit tvärtom.

Skrivet av AmdX2:

Absolut inte. Du ska köpa det som känns rätt för dig.

Nej, man ska ju köpa det som är bäst för ens behov. Att spela på känslan är ju precis det som gör att folk väljer Intel och Nvidia mot bättre vetande.

Skrivet av RaBlack:

Skönt att höra.

Japp OFC.
Tänkte byta ut Furyn mot PolarIs om den får plats. Och 980Ti mot Pascal, vill kunna maxa alla gameworks spel som bara Nvidia stödjer.
I vardagsrummet körs allt på min 4k TV så om det blir bättre med PolarensIs så blir det ett byte där också.
Den jag spelar mest ögongodis spel på är Nvidia datorn där jag kör med Gsync skärm OFC.

LOL... Varför tror ni att jag är en "han".

Snap!

Skrivet av Adam West:

Håller med om att det sakta men säkert börjar gå AMD's väg nu, det har verkligen varit brant uppförsbacke de senaste åren, framförallt på CPU sidan. Men dom har ju å andra sidan sig själva att skylla med hela bulldozer-fiaskot.
Mycket, mycket hänger på hur pass bra Zen nu presterar för att eventuellt komplettera vad vi förhoppningsvis får se är ena riktigt grymma kort här nu i sommar!

Vi pratar grafikkort.

Av GilbertG
Skrivet av Dinoman:

Va?

Optimerad till vad?

Fiji och Maxwell är olika bra på olika områden, Fiji har mer shader capacitet medan Maxwell har mer geometri-kapacitet. Två designfilosofier, det har mer med spelens beskaffenhet att göra än någon slags "optimering" av noden. Jag förstår inte ens vad du menar med det.

GM200 är 601 mm2 och Fiji är 596 mm2. Väldigt snarlika.

Lite som Skruvarn säger, fast jag delar inte uppfattningen att det är PR-mumbojumbo. Nvidia var förberedd på att det inte skulle bli något 20nm och satsade på att optimera allt för 28nm. AMD hade satsat sina kort på krympning, och när den inte kom satt de med skägget i brevlådan. Hela GCN är ju gjord för något DX12-liknande som från flera har sagts varit på gång till Windows 8, men aldrig blev.

Och så är ju arkitekturen Maxwell som sådan också optimerad för DX11.

Skrivet av Dinoman:

Det är lite som att säga att en planka är bra optimerad för en hyvelmaskin.

Nej, det är ju tvärtom. Hyveln är finjusterad efter träets egenskaper.

Skrivet av Salcin74:

@GilbertG: Problemet för mig var att det kort jag hade inte var i närheten av att klara rekommendationerna för Oculus Rift vilket jag har förbeställt och levereras i april. Det är fortfarande lång tid kvar efter april tills att den nya generationen släpps och finns tillgängliga med största sannolikhet. Det skulle svida att sitta på sån utrustning utan att kunna använda den på månader när VR är något som jag har väntat länge på.
Behöver man prestandan idag då tycker jag att man ska handla, är det bara ett köpsug men man egntligen klarar sig så är det däremot läge att vänta på nästa generation.

För all del.

Av GilbertG

Molex strömkablar fläktkablar adaptrar

Skänker diverse Molex-strömkabeladaptrar mot fraktkostnad eller bytes mot vanliga fläktkablar. Kan hämtas i Malmö.
3st Y-kablar, olika längd
1st Molex till SATA-kabel
4st Molex till fläktkontakt

Läs hela annonsen här

Av GilbertG
Av GilbertG
Skrivet av hasenfrasen:

T.ex. Mozilla Thunderbird kan läsa Outlook.com via imap-mail.outlook.com och då plingar det i din dator när något nytt finns i inkorgen. Kör själv Thunderbird sedan 2004 och dess föregångare Netscape sedan 1998.

Är Thunderbird fortfarande bra? Har inte använt den sedan version 3, och senast jag skymtade den hade den bytat till något helt flikbaserat, vilket jag tyckte verkade rörigt.

Finns det andra gratisalternativ?

Av GilbertG

Du har bra kort redan, så vänta till Polris
Det finns saker som tyder på att Nvidia i första svängen kommer släppa en krympt Maxwell innan riktiga Pascal kommer. Dessutom har Nvidia optimerat Maxwell väldigt mycket mot 28nm för att göra den effektiv, något AMD inte ha gjort med GCN. Det är något man inte kan göra direkt på en ny tillverkningsprocess, så dessa fördelar kommer utraderas med Pascal och Nvidia kommer troligtvis inte hoppa särskilt mycket i prestanda denna genertion. Dessutom tyder det mesta på att Pascal kommer mot hösten först, medan Polaris kommer till sommaren.

Men om du verkligen känner för att kasta iväg pengar bums, så varsågod.

Skrivet av Salcin74:

Jag satt i lite liknande situation, hade ett 770 kort till min skylake cpu.
Jag hade ett par olika alternativ/scenarion:
1. Uppgradera till ett 970 i väntan på Pascal eller Polaris
2. Vänta på pascal med befintligt kort
3. Köpa ett 980ti.
4. Skaffa ett till 770

För mig var det förbeställningen av Oculus Rift som avgjorde annars hade jag hade jag förmodligen väntat men det i kombination med att inte veta exakt hur de kommer att prestera, när de lanseras, pris, tillgänglighet etc. avgjorde för min del så jag körde på alternativ 3 för att få en bra upplevelse i VR direkt vid leverans.

Så olika det kan vara. Hade jag satsat på VR hade jag definitivt väntat till nästa generation grafikkort. Inget av dagens är riktigt moget för VR.

@Jonathanknet Fixat

Skrivet av Dinoman:

Ryktet just nu säger att AMD nog kommer vara tidigare med sina kort än Nvidia. AMD har tydligen satsa hårt på energieffektivitet denna gången så man ska nog räkna med att det kommer vara "bang-for-the-buck" och kanske inte värstingkort, men man vet aldrig.

Jag tror det kommer bli bägge, då Nvidia har optimerat MAxwell väldigt bra för 28nm, medan GCN inte är det. Denna prestandavinst kommer utraderas i den nya noden. Så hoppet kommer bli större för AMD. Men vi får se.

Av GilbertG

Så för att en del misstar politik för tjafs pga bristande intresse så ska det inte få förekomma?

Jag tycker att det är en stor behållning med Sweclockers att det finns utrymme för samhällsdebatt. Hade det inte funnits hade jag och många andra gamla medlemmar lämnat för gott för länge sedan, och då hade Swec lite noobigare. En del gamla medlemmar (8+ år) hänger bara i samhällsdelen. Vad hade detta forum varit utan Ozzed och liknande? Sällan hans åsikt är i majoritet, men han tar upp intressanta frågeställningar, ifrågasätter zombieliberalerna här och skapar god debatt relaterat till teknik.

Den här frågeställningen andas alldeles för mycket ensam nörd som vill gömma sig från samhället och bara omge sig med datorer.

En stor brist med många andra teknikforum är just att samhällsdebatt/"tjafs" är förbjudet, och dessa forum ter sig mest som harem för antisociala.

Elektronik har aldrig haft större inverkan på samhället och människors liv än idag, och det är inte bara en fördel att diskutera dess inverkan, utan helt nödvändigt. Även om inte elektronik som sådant diskuteras är det viktigt att teknikerna är med i samhällsdebatten, något de inte varit förra årtusendet. Då var tekniker bara en roll som jobb och inget annat. Dit vill jag inte igen.

Tillägg: TS bekräftade min hypotes medan jag skrev:

Skrivet av breakwin:

Med din teori så ska alltså allt finnas överallt. Jag tycker sweclockers var en utmärkt plats att samlas på för att diskutera intressen och verkligen slippa alla "problem". Att komma hem en dag från jobbet och logga in här är ju hur gött som helst. Om jag vill vända mig någonstans för att BARA prata om teknik, jag vill varken se, höra eller läsa någonting om politik, vart ska jag vända mig?

Problemet med elektroniken idag är att den stryker alla medhårs något enormt, och folk stängs in i var sin liten verklighetsbubbla och blir bara bekräftade hela tiden. Folk är inte vana vid att höra andra tankar och åsikter än sina egna, och blir smått chockade när det väl händer. Just därför ska samhällsdebatt få finnas här.

Av GilbertG
Skrivet av hasenfrasen:

Det lär vara svensk SP. Kolla ditt PM.

Stort tack!

Av GilbertG

Kul med 92mm-fläkt, gör rätt stor skillnad mot 80mm. Vill dock se lite mer av SFX-L.

Av GilbertG
Skrivet av Alpha77:

Vet inte om det är rätt men länken verkar iaf fungera.

http://www.majorgeeks.com/files/details/microsoft_windows_xp_...

Gissar att det är den engelska. Jag behöver den svenska då enligt inlägget nedan.

Skrivet av hasenfrasen:

Det är unika språkversioner. Jag har XP SP3 Pack sv-se och en-us i min MS-OS bra-å-ha-katalog.

Vet du om nLite kommer protestera om man försöker integrera ett SP med fel språk, eller accepterar den allt, och så får man problem när man väl installerar OS:et?

Av GilbertG

Windows XP SP3 fristående nerladdning - var?

Till min stora fasa har Microsofts byte av affärsstrategi fått större genomslag än vad jag själv anat. Det tycks som att det inte längre går att ladda ner Windows XP service pack 3 fristående från Microsoft längre. Alla länkar jag hittat här på Sweclockers lämnar en på en sida som deklarerar att sidan är borttagen. De få KB-sidor som är relaterade till installationen av XP SP3 och därigenom länkar till den fristående nerladdningen leder också till en "sorry, gone"-sida.

Ack ack, jag trodde inte Microsoft rensade i sitt bibliotek så där. Men det är klart och tydligt nya tider nu. Allt gammalt ska väck, alla ska in in Windows 10.

Jag behöver XP SP3 fristående för att kunna integrera det i en installation med hjälp av nLite. Jag ska ha XP till en äldre dator för att spela gamla spel på, så det är inte aktuellt alls att överväga annat OS.

Några idéer om var jag kan få tag på det? Förresten, måste det vara rätt språkversion, eller är det en för alla?

Helvetes jävla arslehatt att jag inte gjorde detta tidigare! Fan också!

Dold text
Av GilbertG

Nu närmar det sig!

Efter mycket om och men så hämtade jag slutligen ut denna skönhet igår:

http://img.tradera.net/images/287/223717287_16b7ff71-1074-418b-a...

http://img.tradera.net/images/287/223717287_8bfd80df-65f3-4d61-b...

Den ser faktiskt bättre ut i verkligheten än på bild

Nu saknas bara en enda sak: ett chassi till de gamla delarna. Jag har bestämt mig för att behålla det och låna ut till grannen. Men det är bannemig svårt att hitta. Är det någon som har ett gammalt ATX-chassi som ni vill göra er av med? Många sitter ju på gamla saker som knappt är lönt att försöka sälja, men ändå fungerar. Helst i Malmöområdet, kan dock sträcka mig till sydvästra Skåne, men jag har väldigt dåligt med körmöjligheter.

Av GilbertG

Stort tack @Commander

Skrivet av Mirialia:

Så vad är du rädd för? Du är uppenbart rädd för Microsoft men det är otydligt för vad. Steam har monopol idag på PC, Microsoft seglar upp som en konkurrent. Är du rädd för att steam ska tappa till Microsoft?

Ska jag vara ärlig så litar jag mer på Microsoft än Valve Corporation.

Innan dom bytte affärs strategi som du påstår att dom gjort nyligen så menar du alltså att innan bytet så hade dom stängt ute konkurrerande tjänster. Varför gjorde dom inte det når gfwl var aktuellt?
Skickades från m.sweclockers.com

Du har alltså varit registrerad på forumet sedan över 10 år och ändå lyckats undgå alla konkurrensutestängningar på olika områden MS ägnat sig åt i egenskap av sin dominans på OS-marknaden genom historien, och insinuerar dessutom att jag är fånig som uttrycker farhågor över det. Jag vet inte vad jag ska säga om sådan nonchalans. Ligger väl i tiden antar jag. Hänvisar till Commanders svar för ett axplock, samt Dark Defender nedan.

Steam har förresten inte något monopol, inte ens monopolliknande. De har dock en majoritet. Det finns heller inget Valve gör eller erbjuder som binder mjukvaran till deras plattform alls, tvärtemot Microsoft.

Skrivet av Dark Defender:

Att göra det svårt att porta spel till andra platformar är nog bara en liten del av det hela skulle jag tro.

Nu när dom verkar fasa ut dom gamla "icke windows store" api:erna så skulle jag nog mer säga att detta är mera ett steg för att döda alla alternativa "app stores" som nu finns till windows. Dom verkar ju ha byggt upp deras nyvarande app store på ett sånt sätt att det skulle vara lätt att endast tillåta program som dom godkänt.

Så problemet för Windows användarna är nog att det kommer bli mindre valmöjligheter i framtiden.

---

Skrivet av Falcon:

Vem f*n har nämnt något om spelkonsolerna?

Det gäller den digitala PC-marknaden, givetvis.

Market Share
Valve captures 75 percent of the global market for digital PC games through its Steam store

Artikeln är från November 2013 och jag tror inte Steam har tappat något nämnvärt, om ens något.

källa:
http://www.bloomberg.com/news/articles/2013-11-04/valve-lines...

Då hade du kunnat skriva det, givetvis. Spelmarknaden är knappast synonymt med PC, inte ens på ett PC-forum, precis som att det inte är det på någon annan plattform heller.

Men ja, där ser man.

Skrivet av jolny:

Jovars. Men brorsan har en Macbook Pro, och OSX verkar totalt odugligt för spel (i jämförelse med Windows). Och då snackar jag inte plattformar osv utan spelprestanda på samma hårdvara. Man kan ju hoppas att det har blivit bättre men tror inte någon köper en Mac för spel.

Folk som har en Mac vill ändå ha möjligheten till att kunna spela. Spel är förstås inget försäljningsargument för en Mac, men de som har en vill gärna ha möjligheten till att spela ändå. Hellre sämre prestanda än inget alls liksom.

Skrivet av anon246659:

Självklart jag har sett att de vill göra ett system med deras produkter.. Det är ju inte riktigt någon nyhet? Det är ju precis det som alla de större aktörerna försöker sig på.

Jag ser fram emot deras lösningar och ser ingen fara för oss konsumenter om de lyckas med sin e-shop.

Oroa dig inte så passionerat över något som inte hänt än.. Om Microsoft nu skulle få för sig att blockera Steam, GOG, uplay, spotify, etcetc så skulle de få konsumenter, utvecklare, musik och filmindustrin mot sig. Då får vi se hur det går med sägnet "too big to fail"

Jag tror inte att MS skulle blockera dessa tjänster rakt av, utan göra ungefär som nu (och som de gjort tidigare) att med piska och morot göra utvecklare beroende av deras egna lösningar och API:er och få det att se ut som att utvecklare gör det av fri vilja snarare än att MS stänger ute andra alternativ. Sen beror det på, får MS de facto monopol behövs inga förbud. För de inte det så kan förbud bli aktuellt.

Av GilbertG
Skrivet av anon246659:

@GilbertG: hade Microsoft velat låsa ute alla andra e-shoppar hade de gjort det för längesen.
Du måste förstå att:
-Microsoft tjänar på att ge sina OS kunder valmöjligheter.
-Microsoft är som nästan alla andra företag styckade i mindre fristående avdelningar. De som utvecklar deras OS har troligtvis minimal kontakt med de som håller på med e-shoppen, xbox hw och övriga delar.
-Microsoft har redan fått en miljard bakläxa av EU då IE ansågs motstrida konkurrens. Vilket jag tyckte var fel av EU. Så de gör garanterat inte om det misstaget.

Nej, det hade de inte. Microsoft har alldeles nyss bytt affärsstrategi, men på dina och andras svar märker jag att PR-avdelningen gör ett bra jobb med att det inte ska märkas. Grodan kokas långsamt.

Microsoft ska kopiera och kombinera Googles och Apples affärsstrategier. OS:et ska vara gratis för hemanvändare, men till skillnad från Apple ska det inte finansieras med köp av hårdvara, utan genom reklam. På det ska man ha en egen "app store" precis som Google och Apple, med full kontroll över innehållet. Apple bryr sig inte nämnvärt om spel och har aldrig gjort, därför är Steam ingen konkurrent där. Det är det däremot på Windows.

Microsoft har historiskt tjänat på att ge sina kunder valmöjligheter, men de har sett hur mycket cash Google och Apple kan håva in på sina stängda och förhållandevis enkla lösningar med hög avkastning och vill därför göra som dem. PC-marknaden är i svag recession, medan mobilsidan fortfarande växer. Om de inte kan komma in på mobilmarknaden så tänker de åtminstone ta över affärsstrategin som gäller där. Så valmöjligheternas tid har haft sina glansdagar. Folk älskar uppenbarligen lagom låsta lösningar, för att det förenklar.

Naturligtvis gör de ingenting med Internet explorer längre, eftersom det numera är nerlagt. Webbläsarstriden är över för MS del, och det är mycket svårt att vinna något på eller genom den fronten.

Dess förändringar kommer inte ske över en natt. Inte bara för att det tar tid, utan för att det inte ska komma som en chock för kunderna. Som sagt, grodan kokas långsamt. Det är något de sannerligen har lärt sig, och det från Xbox one-debaclet.

Att företag har avdelningar och inte bara en enda klump av anställda som gör lite av varje är helt ovidkommande. Olika grupper samarbetar för att uppnå ett övergripande mål.

Av GilbertG
Skrivet av anon246659:

@GilbertG: jag läste det och håller inte med dig. Ja Microsoft är stora och de vill vidga sina möjligheter till inkomst då marknader alltid ändras.
-Valve gör likadant nu de bygger egen spelplatform med steamos.
-GOG utökade sitt utbud med modernare spel.
-Origin... Ja de står fasen stilla i utvecklingen, men de har superb kundtjänst!

Mera konkurrens på alla plan tack. Det gynnar mig!

Skrivet av Falcon:

Står väl fritt för vem som helst att försöka skapa operativsystem och få ut det till den stora massan?
Man kan ju knappast klandra MS för att de gör operativsystem, vilket de har gjort sedan 80-talet.

Kommer alltid finnas företag som har monopolliknande ställning som folk hatar,
men som man i samma veva önskar man vore VD över.

Den stora skillnaden är att Microsoft har makten att stänga ute de andra aktörerna fullständigt, eftersom allihopa körs på Microsofts egna operativsystem, som har ett de facto monopol. Bara för att de inte gjort det än betyder inte att de inte kommer göra det.

I realiteten blir det ingen extra konkurrens, det blir bara ett större Microsoft, eftersom allt syftar till att Xbox och Windows ska växa ihop som spelplattform, vilket blir minskad konkurrens. Så rubriksättningen är faktiskt bra sammanfattat.

De utnyttjar ju redan sin OS-ställning till att styra spelmarknaden. Något motsvarande på varken ena eller andra hållet gör ingen annan spelaktör.

Skrivet av Falcon:

Håller med. Personligen har jag inte "piratat" ett enda spel sedan början av 2000-talet.

Kan kanske bero på stigande ålder och medvetenhet kring företagsekonomi, men tror ändå att Steam har haft och har stor inverkan på den nedåtgående "piratmarknanden", åtminstone i Europa. Har iofs ingen statistik på det, men en känsla.

Med det sagt så är det självklart att Gabe Newell försöker trycka åt MS, men själv ser han inga problem att ha 75-80% av spelmarknaden.

Ursäkta? Steam har 75-80% av spelmarknaden? Det finns Playstation, Xbox, Iphone och Android också. Ställer mig ytterst tveksam till om det stämmer ens om man bara räknar Windows.

Skrivet av Curik:

Jag förstår inte vad du menar. Steamworks kräver att du lanserar ditt spel på Steam. Det kostar minst 30% i royalty, vilket alltså delvis används för att bekosta Steamworks. Det du citerar är ren marketing, det är givetvis inte gratis att använda något som kostar dem pengar att hålla igång.

Fast det kostar inget att använda Steam. Valve tar en viss andel av försäljningspriset på mjukvaran, men det är inte samma sak som att det kostar att använda.

Av GilbertG
Skrivet av Mirialia:

Ironin när Gabbe newell kritiserar Microsoft för inlåsning och stängda plattformar när det är precis vad steam är 🤔

Skickades från m.sweclockers.com

Ironin när folk klagar på inlåsning på en speldistributionsplattform som är en av flera likvärdiga att välja mellan, men struntar i detsamma när det gäller en fullfjädrad mjukvaruplattform inklusive OS i de facto monopolställning.

Av GilbertG
Skrivet av Petterk:

Nu fuddar folk om Steam istället, du måste väl inte använda Steam-butiken för att sälja Steam/Steamworks-spel, och Steamworks är ju gratis. Det är samtidigt inga problem att släppa ett win32-spel på en eller flera av de andra distributionsplattformarna eller som nedladdning själv utan att Steam tar pengar. Steam/Steamworks är också tillgängligt på OS X och Linux/SteamOS. Att portera spel till en helt annan plattform som UWP/WinRT är ett stort jobb däremot. Så varför välja Windows Store om man måste bygga Windows Runtime-program?

Precis.

Skrivet av anon246659:

Tycker det är bra av Microsoft att de lägger energi på deras e-butik. Steam behöver konkurens!

Läs mitt inlägg ovan.

Skrivet av Petterk:

"It’s free: There’s no charge for bandwidth, updating, or activation of copies at retail or from third-party digital distributors."

https://www.steampowered.com/steamworks/index.php

"Cost to partners and users

$0 paid by partners for bandwidth
$0 paid by partners for updating and packaging
$0 paid by partners for Steam Cloud storage
$0 paid by partners for Steamworks features
$0 paid by partners for technical support
$0 paid by partners for retail activation and authentication
$0 charged to users for account and features"

– sid 5 https://www.steampowered.com/steamworks/SteamworksBrochure201...

Någon spelutvecklare/distributör får gärna dela med sig hur det går till för dem. Sen tar Valve såklart en andel för köpen som går genom Steam.

Och det är jäkligt mycket bättre än i princip alla andra skulle jag tro. Definitivt jämfört med konsoler.

Av GilbertG
Skrivet av Ratatosk:

Killen verkar ju ha koll på saker och ting.
"Kravet från Sweeney är att Microsoft låter utvecklare välja att publicera traditionella Windows-paket, så kallade Win32-applikationer, till Windows Store. Det här fick han dock backa ifrån då flertalet utvecklare på sociala medier och inte minst Microsofts chef för Windows-divisionen, Kevin Gallo, påpekat att det visst är möjligt att publicera Win32-applikationer i Windows Store."

Skrivet av Swedish Berserk:

"Phil Spencer, chef för Xbox-divisionen, har i flera inlägg på Twitter klargjort att Windows alltid kommer vara en öppen plattform"

Windows är knappast en öppen plattform enligt många. Tycker det är trist att Microsoft envisas med sin Windows Store när de lika gärna kan släppa sina spel på steam.

Att det inte är monopolmaktutövning än är ju knappast någon garanti för att det inte kommer bli det.
Microsoft har på alla sätt visat att de vill ha både konsumenter och utgivare på sin egen plattform som de har full kontroll över. Att det redan nu finns begränsningar, som beskrivs nedan, talar sitt tydliga språk.

Skrivet av Oneone:

Det går att publisera Win32-applikationer till Windows store, men det finns en begränsning på storlek har jag för mig. Så det ställer ju till problem.

Många som har problem med Gears också att man inte kan ändra i INI filer osv för den kontaktar servern varje gång du startar spelet och skriver över allt man har ändrat haha fail.

Skrivet av MagnusL:

Endast en delmängd av Win32 fungerar i en Windows store applikation. Det finns väldigt stora begränsningar som gör att Windows store endast duger till enklare applikationer.

---

Skrivet av Roffe:

Om du var spelutgivare och dessutom ägde plattformen som spelen körs på, skulle du då med glädje skänka en del av intäkterna till en konkurrent eller skulle du vilja att så mycket som möjligt gick ner i din egen ficka?

Valve jobbar mot samma mål med SteamOS, fast de börjar i andra änden.

Skrivet av THB:

Windows Store för spel och UWP är ännu i sin linda och som Microsoft gått ut med så skall de förklara mer om konceptet och hur deras strategi ser ut så att börja gnälla som en liten barnunge nu är bara löjligt.

Sedan så är det bara bra med konkurrens.

Är tyvärr mycket obefogat gnäll på Windows Store för att det är Microsoft.
Hade det varit Valve så hade Sweeney och andra Gabe-anhängare jublat istället.

Tyvärr så verkar det som att allt fler Steam-användare beter sig som Apple-älskare gjorde för några år sedan.

Att Microsoft agerar spelutgivare och OS-plattformsutgivare är något nytt. Dessa har varit separata entiteter förut. Kanske har de hållit sig undan förut av rädsla för antimonopoldomar mot sig, men har nu sett hur Google och Apple gör och tolkar det som grönt ljus.

Steam gör inte samma sak som Microsoft. Steam/Valve lever på spel, Microsoft gör så mycket mer och har en förkrossande stark ställning på hela datormarknaden. Vill man inte spela med Valve kan man spela med Sony, de flesta spelen finns där också. Men vill man inte skriva eller rita med Microsoft är valet betydligt svårare. Och uppenbarligen ska man snart inte längre kunna ha ena handen fri ens.

Både Apple och Steam är förhållandevis små, även i sina sammanhang.

Av GilbertG
Skrivet av Bakteria:

The Catalog File, which stores all the file and directory records in a single data structure, results in performance problems when the system allows multitasking, as only one program can write to this structure at a time, meaning that many programs may be waiting in queue due to one program "hogging" the system.[2] It is also a serious reliability concern, as damage to this file can destroy the entire file system. This contrasts with other file systems that store file and directory records in separate structures (such as DOS's FAT file system or the Unix File System), where having structure distributed across the disk means that damaging a single directory is generally non-fatal and the data may possibly be re-constructed with data held in the non-damaged portions.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hierarchical_File_System

Fast gäller det även HFS+ som är det som används idag? Det är ju typ lika gammalt som NTFS. Verkar märkligt att ha en sådan grav brist i ett modernt system.