Inlägg

Inlägg som GilbertG har skrivit i forumet
Av GilbertG

390X ligger väl i nivå med 980 redan idag, så lätt Fury av dessa alternativ.

Skrivet av Joanjii:

Tack så mycket för alla svar, verkar vara fury som de flesta tycker är ett smartare val! Skulle gärna vänta på polaris/pascal men har lärt mig att väntar man på något bättre så blir det aldrig att man köper något:) Sen så borde väl fury klara sig rätt så bra i ett par år

Det är inte helt sant alla gånger. Det gäller att hålla reda på vad som är på gång. Ibland har det varit mindre justeringar från en generation till en annan, som t ex mellan Rx 200 och Rx 300-serien. Men nu handlar det om kanske det största hoppet i hela 3D-grafikhistorien. Man går från 28nm till 16/14, man inför FinFET och kör dessutom med en ny variant av mikroarkitekturen GCN där i stort sett allt har putsats och förbättrats. AMD hävdar en prestandaökning per watt med upp till 250%, och vad som visats hittills tyder på att det stämmer ganska väl. (Om Pascal vet vi i nuläget nästan ingenting, därför jag bara nämner AMD Polaris)

Du har suttit på din trotjänare i flera år. Jag förstår att suget efter en uppgradering är stort nununu när du nyligen skaffat The division och vill avnjuta det i skaplig grafisk kvalitet. Men håll i hatten och slanten bara lite till, för det kommer bli rejält med åka av sedan!

Av GilbertG

@Crazyflame Läst mitt inlägg?

Av GilbertG

@Nietszche
Inget av grafikkorten fungerar alls? Hade gärna tagit en för att använda till felsökning, alltså något att stoppa i och bara se om det är liv i datorn, dvs om man får en bild.

Av GilbertG

@Nietszche

Plockar gärna en läsare eller flera

Av GilbertG

@Nietszche
Finns det någon kvar?

Jag behöver bara en. I bästa fall kan jag skänka den vidare efter några veckor om någon vill ha en samling.

Av GilbertG
Skrivet av Rouge of Darkness:

tippar att de kommer köra detta konseptet i framtiden för att snabbare kunna släppa support för äldre operativ.

support kostar att ha i drift.

Skrivet av Jygge:

allt handlat om pengar det kostar mer att ha fler operativsystemen i gång

Skrivet av KingCobra:

Jag uppdaterar alltid till nya uppgraderingar så länge det är gratis. Det gäller appar, program och OS både i mobilen eller datorn. Ju snabbare vi uppgraderar desto snabbare kan företagen lägga sina resurser på det nyaste, aktuellaste och förhoppningsvis bästa produkten de har. Detta genererar ännu bättre, snabbare och säkrare produkt i slutändan och naturligtvis mer pengar till företaget eftersom fler och fler tycker om produkten.

Att som företag ha kvar en massa gamla och utdaterade produkter de får hålla på att fixa snabblösningar till, desto trögare går utvecklingen. Företagen vill inte gå och dra på en massa kvarnstenar bakom sig. Utvecklingen är åt ----> det hållet. Inte <-----.

Skrivet av Wully:

Att drifta windows 7, 8 kostar rätt så jävla mycket.

Hur som helst, 10/10 blogg. Skaffa inte w10 om du inte vill

Skrivet av tcntad:

Antagligen ja. Man pushar ut W10 så hårt man kan så man kan dumpa support för förlegade OS. Typ W7.

Kan vi inte döda den här missuppfattningen innan den blir till sägen? Microsofts supportkostnader är på intet vis beroende av hur många som använder ett visst OS. De har från början lovar att ge support till deras OS under en viss tid, OS:en har sålts på dessa premisser och kan inte inskränkas utan saftig kompensation, då det innebär ett avtalsbrott från MS sida. Det spelar ingen roll om det är 10 miljoner användare eller bara 1000, har de lovat support till ett visst datum är de tvungna att hålla det.

Skrivet av Jonny Myran:

Du får nog ta och flytta ut i skogen utan vare sig dator eller mobil om du inte vill att information ska samlas in om dig.

Skrivet av AMD-Hippie:

Det är något lurt med Microsoft... Men vad ska man göra åt det? Windows behöver man, så enkelt är det Man får se på Windows 10 som en naturlig del i en värld med FRA, Echelon och NSA

PS. Jag har testat Linux flera gånger och pallar det inte. Alternativet är Apple, men då måste man skaffa deras överprisade datorer.

Lite nazism tyckte man också var överlag bra så att man kan få fatt på de där banditerna som förstör så mycket. Drabbar ingen med rent mjöl i påsen, och gossarna är ju så stiliga i kostym. Samma sak med kommunism, det är också en bra grej, men alla måste vara med på båten, inga undantag!
---

Denna fårskockmentalitet jag citerat är precis så Microsoft vill ha det. Tillåt mig att citera mig själv:

Skrivet av GilbertG:

Microsoft har bytt affärsmodell. Och nu har de plagierat både Apple och Goole. Dels vill MS börja med mer eller mindre sömlösa samt kostnadsfria OS-uppgraderingar på regelbunden basis, som både A och G gör, för att få kontroll över användarbasen. Sen vill MS dels samla personuppgifter och ha reklamintäkter som Google, och dels ha en egen app store med full kontroll över innehållet, där några procent av transaktionen går till MS, precis som både A och G.

Dold text

För att detta ska funka måste större delen av deras kundbas vara med på båten. Det är knappast förändringar till gagn för kunden, så för att det inte ska uppstå ett A- och B-lag, där det uppstår ett missnöje över förändringarna och de gamla användarna klamrar sig fast i evighet när folk upptäcker försämringarna, gör MS allt för att folk ska bli med Win10.

Alla behöver inte vara med, det räcker att de flesta är det, för då uppstår en fårskockmentalitet där Win10 normaliseras och vägrarna häcklas och hånas för sitt "överdrivna" månande om integriteten. För "det var ju inte så farligt" och "det händer ju inget".

Och innan något smartass kommer dragandes med "jamen det är ju gratis att uppgradera, det är ju bra!"
Nej, du betalar med ditt liv istället. There is no such thing as a free lunch.

#15969096

Av tråden att döma har min profetia börjat slå in tidigare än jag trott.

Skrivet av SweMerlin:

Den enda vinsten är Microsofts för anledningen att de gör det här är att de vill få PC-kundbasen att känna igen OS:et när det är dags att köpa en ny telefon, så valet faller på en telefon med Windows.

Vi användare av PC drabbas av detta för vi får ett OS som är framtaget att användas av telefonanvändare med touch screen. Windows 8 var ett horribelt steg åt det hållet och mycket av detta helt onödiga fluff, stora ikonplattor och alla dessa mellanrum utan information (för att telefonanvändarna skall kunna fingra på rätt ikon) finns kvar. Som datoranvändare med tangentbord och mus bör du inte tolerera annat än ett OS framtaget för tangentbord och mus. Inget halvtaskigt mellanting.

.

Precis. Egentligen var det ju Apple som började med att anpassa skrivbrords-OS till telefoner. I vanlig ordning skulle Microsoft kopiera, och resultatet blev ännu värre.

Skrivet av Conditioned:

De flesta företag tar betalt för sina produkter. Om ett företag ger bort en produkt gratis och mer eller mindre tvingar ner den i halsen på folk så finns det alla anledning att ana ugglor i mossen. Du behöver inte ens ha en windows från första början du kan bara installera w10 och det blir aktiverat (tror jag läste det på /.).

I windows 7, som har fler fördelar gentemot 10, och inga nackdelar utom dx12 stöd som fortfarande är oklart hur bra det kommer att bli, så råder det ett ganska enigt konsensus om att du kan stänga av alla övervakningsfunktioner. Det går inte i w10, t.ex så skickas alla sökningar du gör. Faktum är att folk som uppgraderar till w10 uppmuntrar övervakningssamhället. Med windows 7 började ms äntligen skapa sig en bättre framtoning och rykte gentemot kunderna. Detta har de totalt raserat med windows 10. Kortsiktigt tänk om du frågar mig. Han som vara huvudarkitekten för windows 7 vara även mannen bakom framgånen med ms office. Han slutade och jag undrar om det inte var för att ms redan på den tiden som ms började planera framtiden för deras os.

Tyvärr finns ingen seriös konkurrens när det gäller gaming, om det hade varit bara rena kontorsgöromål så tycker jag *nix fungerar lika bra.

Ps. Jag förstår att windows 10 är snyggare och bootar snabbare, men ärligt talat tycker jag inte det är så viktigt. Därför påstår jag att det inte har några 'riktiga' fördelar gentemot windows 7, även om bägge dessa saker givetvis är trevliga.

Instämmer i stort.
Men det finns andra sätt att spela på. Konsoler har i stort sett samma spel som finns på PC. Den ena är förstås från Microsoft, så den vill man kanske inte ha. Sony är ett japanskt bolag och är inte bundna av USA:s spionlagar, de har dessutom en annan syn på och kultur kring integritet. Det är faktiskt det bästa alternativet när det kommer till integritet på en spelplattform. Och jag har läst deras användaravtal. Vill man helst ha kraften och friheten med en PC får man stötta Steam OS, och det tänker jag göra.

Din integritet är ditt liv, och det är ovärderligt. Inga spel i världen är värda ett liv utan integritet.

Skrivet av Feeku:

Har du ens läst boken? Det är inte en liten skillnad mellan företag och regeringar.

Storföretag är de facto regeringar i viss mån. Av de 100 största ekonomiska entiterna i världen är hälften företag. Och då pengarikedom tyvärr ger makt lovar jag dig att den ena hälften inte bara sitter snällt och lyder den andra hälften, utan försöker utöva makt i möjligaste mån för att gynna sina intressen och i viss måna även sina idéer. ISDS ger företag rätt att stämma stater på enorma summor för att demokratiskt tagna beslut skadar företagens investeringar. Delvis därför har hydraulisk spräckning ("fracking") blivit så stort i Kanada, för att nekade tillstånd har lett till rättstvister som förlorats, med efterföljande pengarullning. ISDS finns med i TTIP.

Skrivet av dallan87:

@Commander:

Kan du förklara vad det är du är så rädd för att någon annan ska se som du har på datorn och på vilket sätt skulle det skada dig som person?

Skrivet av insane88:

OK

Och area 51 är full av aliens, Elvis lever och förintelsen har ej ägt rum...

Skrivet av Jonny Myran:

Ni har inte hört det från mig, men det ryktas att Windows 10 har kopplingar till både 11:e september och månlandningen som aldrig ägde rum. Känns som att vi borde starta en deckarklubb här på Sweclockers för att börja nysta i det här mysteriet.
Swecrockers skulle vi kunna heta, eftersom vi är lika lömska som krokodiler.

Skrivet av Artichost:

Låt oss nu för sakens skull säga att Microsoft samlar in data.
i en dator har du 10.000-tals filer av olika slag till olika program m.m.

Vi säger att det i dagsläget finns 1 000 000 000 datorer med Windows 10,

Inser ni vilken enorm kapacitet det krävs för att spara och gå igenom ett sånt material?
Tror ni på fullaste allvar att Microsoft sitter och betalar folk för att titta igenom detta material?

och OM så skulle vara fallet, Hur stor tror du risken är att dom skulle intressera sig för ngt av ditt innehåll?

Ni fick en hjärna när ni föddes, Använd den!

Skrivet av KingCobra:

***bort/mod*** W10 ÄR bättre än w7 på i stort sett ALLA sätt. Släpp stoltheten nu och erkänn att du kanske inte är helt på spåret i denna diskutionen.
Vi vet idag varför IOS, Android, Windows osv osv samlar in en massa användardata. Detta behöver inte tjatas om i tråd efter tråd av mörkrädda paranoida foliehattar här på Swec. Har ni anledning till att smyga med saker som eventuellt FBI/CIA, Kriminalunderrättelsetjänsten (KUT) eller vad sjutton ni tror, skulle vara intresserade av, är det BRA att de kan få reda på det så vi andra kan leva lite tryggare.

INGEN har installerat w10 utan att ha godkänt det. Om någon gjort det på grund av att de inte förstår vad de läser skall man inte trycka på uppdateringsknappen. Så enkelt är det. Man kan inte slå huvudet i en vägg och sen klaga på att ingen sagt att det gör ont.

Att man inte gillar utseendet eller har lite svårt att hitta de första veckorna är ingen anledning till att grina här. Det finns en skitbra sökknapp längst ned till vänster som hittar allting på datorn.

Nedgradering?? Det dummaste jag hört.

Övervakning är per definition något negativt, då en annan part får kunskap om dig och ditt liv utan att du aktivt och medvetet delar med dig, och därmed får denne makt över dig. Den övervakade hamnar i en undergiven ställning. Är den som övervakar dessutom okänd, dvs man vet inte riktigt vem som sitter på andra sidan eller var andra sidan egentligen är eller hur det ser ut där, är det ännu värre. Särskilda skäl måste föreligga för att fördelarna ska överväga med övervakning. Godtycklig övervakning i förebyggande syfte är i grunden negativ.

Och jo, det finns kapacitet att gå igenom tiotusentals filer hos enskilda personer. Missat PRISM? https://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_%28surveillance_program%2...

Det är beklagligt att så många är så naiva inför detta. Den långa freden och friheten har gjort folk blinda för maktmissbruk.

Polisstaten är inte ett foliehattspåfund, det är högst verkligt i världen, även i "väst". Dock inte riktigt i Sverige, men det finns inget som garanterar att det aldrig händer. Demokrati och yttrandefrihet är inga självgående maskiner, utan de måste underhållas, jobbas för och månas om konstant.

Oavsett finns alltid risk för dataintrång, och det kan vara både brottssyndikat och illasinnade utländska myndigheter.

Av GilbertG
Skrivet av Medien:

Synd att du missade Onlive, den låg uppe i strax över 5 år där man kunde logga in via webläsaren och spela krävande spel. Tjänsten har lagts ned.

Köptes upp av Sony.

Av GilbertG
Skrivet av Yoshman:

Intel var inte speciellt långt före AMD vad det gäller tillverkningsteknik på den tiden, AMD var typiskt på samma nod inom ett halvår. Första gången Intel hade ett försprång på över ett år var 32 nm, ett försprång som blev ännu större med 22 nm.

Jaså? Hade för mig att Intel oftast var ett steg före, men att AMD ändå lyckades bli bättre i slutändan då arkitekturen var långt mycket bättre.

Av GilbertG

Om det tillåts så inflikar jag ett alternativ: sitt i stort sett kvar på din nuvarande maskin och byt bara ut grafikkortet mot ett bättre begagnat Radeon R9 2xx. Med ett sådant kort och bara lite mer RAM kan du köra Rise of the tomb raider. Jag har dock ingen aning om vad "black desert / ark osv." är för något, och jag vet inte om mitt förslag räcker till att driva alla spel idag

Så kan du häcka på det tills de nya grafikkorten kommer i sommar eller kanske hela vägen till Zen och även Kaby lake lanseras. Åtminstone de nya grafikkorten kommer innebära ett stort kliv framåt. Dock är det mellansegmentet som kommer till sommaren, vilka kommer vara ungefär lika bra som high end nu, dvs 380-390. Vågar inte sia om pris. Entusiastchipen dyker inte upp förrän vid årsskiftet. Därefter har du hela utbudet och kan bestämma vad du ska ha. Då går det säkert att få tag på dagens grejer ett snäpp billigare i affären, och säkert flera snäpp billigare begagnat.

Å ena sidan vill du spela med en gång verkar det som, å andra sidan har du inte tid att spela så mycket och väntar dessutom ett till barn. Beroende på när ungen trillar ut kan du ju kanske vänta till de första månaderna är förbi med att satsa ordentligt på speldatorn, så att du faktiskt har tid med det, men det vet du säkert bättre än jag

Av GilbertG
Skrivet av Ozzed:

Mja, det som räddade intel då var att de mutate tillverkare till att bara sälja intel, fast AMD var bättre. Det är också en del av förklaringen till AMD's skrala ekonomi idag.

Jag syftade enbart på det tekniska. Muthistorierna är jag mycket väl införstådd med.

Av GilbertG
Skrivet av anon159643:

Att mobilcpuer utveckling går så snabbt framåt beror väl helt enkelt på att de ligger så långt efter, när de nu börjar närma sig prestanda kommer utveckling att stagnera enligt S kurvan.

Dock tycker jag det är dåligt att Intel inte gör något 8 kärniga ghettos cpuer, släng ut all j-dra igpu och andra dumheter och ge oss billiga flerkärniga processorer. Nu kommer dessutom ramminnet att sjunka i pris och man kan redan få 64GB ramminne för 5000kr, så folk kommer köra en jädra massa skit på sina burkar samtidigt.

Det kommer Zen, var så säker

Skrivet av Ozzed:

Tick-Tack och hej Intel.

Ja vad säger man.. Intel kan ju inte trolla med knäna när fysikens lagar sätter stopp. Detta borde innebära att deras tillverkningstekniska försprång också tynar bort så sakterliga, och att AMD kan komma in i matchen igen, Vilket jag ser fram emot.

Jag har också funderat på det tidigare. AMD är lite räddad av gongongen. Nu när tillverkningstekniken slår i väggen kommer snart nog alla spelare ligga på ungefär samma tillverkningsteknik, och det har ju varit det som varit Intels stora fördel många många år och det som "räddade" Intel under Athlon-tiden.

Av GilbertG
Skrivet av sKRUVARN:

Håller faktiskt inte alls med om det. Redan sen TV-spelen kom och speciellt på 80-talet så har det varit väldigt mycket cash-in, film-spel å andra franchise grejer som var katastrofalt dåliga och rena mjölkare, och spel som helt var designade för att man bara skulle pumpa in pengar var det gott om i arkadhallarna (där av svårighetsgraden också på många gamla spel) och dåliga portar etc fanns det också gott om (antagligen betydligt värre än idag). TV-spel var ju på ett sätt mainstream innan det kommer "gamers" och marknadsfördes mot den stora massan, dock håller jag med om att om man jämför PC-spel på 90-talet och idag så är det en viss skillnad, och där stämmer det säkert.

Du har ju AVGN som avatar, är ju bara att titta lite på det för att fort inse att allt inte var bättre förr och redan då pushades mycket skit som inte direkt låg i "spelarnas" intresse. Som jag skrev i ett inlägg tidigare här, problemet är att folk verkar ha glömt alla dåliga spel och bara kommer ihåg dom bra (och oja det finns mängder av fantastiska gamla spel som håller än idag), men fortfarande gjordes det kolossalt mycket skit förr, antagligen mycket värre än idag.

Spel var kassa på andra sätt förr. Mekaniken och utförandet var bristande, men konceptet var i regel roligare vill jag påstå. Idag är det tvärtom. Jag står fast vid att spel var mer gjorda för spelare förr än nu. Många spel var dåliga pga bristande mekanik eller bara allmänt sanslöst svåra, vilket betyder att man var tvungen att ha skicklighet för att spela det, och det kan tilltala mer hängivna spelare medan mer avslappnade mest blir avskräckta.

Lägstanivån är avsevärt högre idag än förr, samtidigt som den högre nivån idag är... inte sämre uppbyggt, men ofta tråkigare.

Skrivet av -=Mr_B=-:

Hallå... Kom inte här och snacka som om mervärden vore ett argument för att köpa fysiska exemplar av spelen. Jag har argumenterat för att det är lösningen på piratkopiering i åratal, men spelindustrin har bestämt att det är raka motsatsen som gäller, så nu är det till att sitta ner i skolbänken, hålla truten, och konsumera på deras villkor... Ska man ha mervärde får man köpa collectors edition, i hårt begränsade upplaga. Som Fallout 4'as Pipboy.
Jag vill inte ha den, men exempelvis Fallout 4'a, ALLA spelen som inte säljs som en digital nedladdning borde vara boxen med stora PiP'en, kartor, T-shirt, osv. När man tillverkar 5000 PiP's kostar de ett par hundra spänn styck. Tillverkar man ett par hundra tusen kostar de inte många tior. Och även om inte PiP'en är ett bra argument mot piratkopiering för just mig, så hade jag gillat T-hirt, och karta över "The wasteland", exempelvis.
B!

Instämmer fullständigt. Fysiska utgåvor borde som standard vara det som är samlarutgåvor idag minus den begränsade upplagan.

Av GilbertG

Neeeeeeej! Vad ska alla andra använda för grafikchip till mobila enheter då då? Räknar inte med att Apple kommer sälja till tredje part, eller åtminstone starkt begränsa utbudet.

Fattar inte hur Imaginaiton technologies kan gå dåligt då de i stort sett har monopol på mobila grafiklösningar (väl?). De sitter också på en hel del patent, så det känns väldigt oroväckande ur den synpunkten också att Imag ska gå till en aktör som är känd för att köra rätt hårt med stängda dörrar.

Skrivet av Doktor_Krall:

Då kommer vi med andra ord aldrig mer få se ett PowerVR kort till pc

Deras nya ray tracing motor i hårdvara och de faktum att de varit inne på större klusters senaste åren är ju annars ganska välkomna nyheter till PC sidan

Grafikkort till PC från PowerVR hade vi inte fått se ändå. Däremot har de en (hel?) del viktiga patent med ray tracing.

Av GilbertG
Skrivet av ThreadRipper:

Hej har du kvar dessa? Vad blir frakten för det du har kvar i sådana fall på billigaste vis?
Mvh

Allt är kvar. Billigast för allt är 28kr frakt plus 2kr dricks

Av GilbertG

Både ja och nej. Vad som hänt är att spel blivit mainstream. Förr gjordes spel för spelare, nu görs spel för "alla". Vi som varit med ett tag känner att spel blivit fördummade. Samtidigt finns det en oerhörd mängd spel idag som faktiskt inte är skit heller, och den större marknaden plus de stora möjligheterna med Internet i kontakt/PR samt distribution gör att det finns plats med ett större utbud. De "riktiga" spelen finns där ute, bara det att de är svårare att hitta, för det är inte dem som toppar säljlistorna längre. För oss lite äldre spelare som suktar efter den sortens spel som fanns på 80- och 90-talet är det indiescenen man får titta på. För några år sedan hade jag fnyst, men min PS Vita öppnade ögonen för mig, och det finns faktiskt riktigt bra grejer. Bara kolla in Velocity 2X. Sjukt snyggt och sjukt bra musik!

(finns på "alla" spelplattformar numer)

För mig hade PC sin storhetstid 1995-2003. Det var liksom höjdpunkten för de "riktiga" spelen, framför allt strategispelen. Därefter blev spel lite för mainstream, och RTS-genren somnade in och föll i koma. Command & conquer 3 kunde blivit väldigt bra. Jag tycker att kontrollutvecklingen och de små GUI-elementen där man kunde ställa in enheterna aggressivitet och på vissa enheter utföra specialdrag, som Nod buggyns EMP, var bra. Men spelet var så i i helsikes snabbt, alldeles på tok för snabbt, och det dödade spelet. Onlinematcher var över på 5 minuter om man inte var jämnbra. Allt handlade om vem som tryckte snabbast med musen.
Samtidigt är RTS-genren det sista outforskade området för den tekniska utvecklingen. Först nu kan det göras RTS-spel i en massiv skala som fram till ganska nyligen inte var riktigt, som Ashes of the singularity och ännu mer. Jag är verkligen nyfiken på vad som kan komma ut av det

Skrivet av Batwoman:

Jag kanske är kräsen när det gäller spel men visst, snygg grafik är nice men jag tycker nog som nintendo, att det handlar inte om att ha snyggaste grafik, det handlar om hur kul spelet är. Det var längesen jag verkligen spelade ett kul spel. Doom, quake, half Life, need for speed, unreal tournament, battlezone, aliens vs predator är kul. Jag är besviken på aliens isolation då gamla aliens 2 från 2001 har samma grafik. Jag gick igång på stillbildena från nya snowdrop och the division. Tyvärr ser inte betan lika bra ut. Däremot starwars battlefront i 4k modden. Nice! Jag bryr mig faktiskt inte om bästa grafik, jag vill bara ha ett kul spel. Måste ni ha bästaste grafiken? (det kostar) Jag tycker roliga och bra spel är mycket bättre än att ha senaste grafiken, som gräver djupt i din plånbok.

Ohhh, Battlezone! Det var skitkul att spela online Jag tänkte ta upp det snart.

Håller just nu på med Quake I-III. Ska senare köra UT99 och Half-life. Om du vill lira Bz så hojta Tror det finns någon inofficiell server.
Inofficiell patch 1.5 gjord av en tidigare utvecklare finns i alla fall. Inte tittat närmare.
http://www.battlezone1.com/

Upptäckte just - när jag skulle kolla snabbt om onlineserver - att det ska komma någon slags lättare remake/HD-release i vår
http://www.pcgamer.com/rebellion-reveals-battlezone-98-redux/

Dessutom är tydligen en ny VR-variant på gång också som är mer baserad på originalet från 1980.
https://www.youtube.com/watch?v=C1Df4zrTbRU

Nerdgams alltså

Skrivet av Jonny Myran:

"Grafik är inte viktigt."

"Alien Isolation var en besvikelse på grund av grafiken."

Att Alien Isolation skulle se ut som nått spel från 2001 är för övrigt löjeväckande. Nej, spelen var inte bättre eller roligare förr. Folk som försöker inbilla sig själva och andra att till exempel Super Mario Bros. skulle vara ett bättre spel än GTA V, Xcom: Enemy Unknown, Metal Gear Solid V eller hundratals andra spel har jag inte mycket till övers för.

Visst kan de gamla liren vara underhållande och roliga, men standarden för spel har höjts enormt och de ligger idag på en helt annan nivå.

Bara det att Super Mario Bros. är bättre än de spel du nämner Fast det är ingen rättvis jämförelse. De andra spelen du nämner ära framför allt berättelsedrivna, SMB är helt speldrivet.

Skrivet av Batwoman:

Jag gillar inte när spelen blir för komplicerade. Kanske crysis var på gränsen, alltså det är för mycket info på skärmen, jag orkar inte med alla dessa uppdateringar man kan göra, vill jag ha bättre vapen så skaffar jag det. Är även trött på alla dessa uppgraderingar man kan göra, vapen, hälsa, dräkt, modifieringar...bla bla. Det är alldeles för mycket info på skärmen. Jag blir distraherad! Jag vill bara ha en hagelbössa och brassa på! Kan hända att nya doom tillfredsställer mig

Kolla in Brutal Doom
https://www.youtube.com/watch?v=oSzYliSASKc

Skrivet av anon185723:

Spelen hade bättre flyt förr, spelen var mörkare med bättre kontrast. Spelen hade bättre inlevelse och atmosfär. Det är inte många utvecklare som har fria tyglar i dag. Map layouten var roligare med labyrinter än rälset man får i dag. Förr var det svårt och man fick försöka ta sig fram. I dag så finns det knappt något minnesvärt för att man blåser igenom allt utan att försöka. Nu ska alla spel vara suddiga med så mycket motionblur som möjligt. Så att alla får spela med nedsatt synförmåga.

Skrivet av BergEr:

Inom FPS tycker jag det var bättre förr, bandesignen på många fps/shooters atm är ganska dålig nu imo.
Många spel tappar dock eftersom de strävar för att förenkla spelen så att de kan nå bredare publik.

Du kan ju knappast ha provat många spel.
Ett spel där man bara kan springa åt ett håll och kräver noll skill eller tänk är då inte ett roligt spel i min bok.

Vilka spel har för mycket info på skärmen? Jag tycker oftast det är tvärt om, de saknas info genom standard UI så man får lägga in den själv genom 3rd party eller config tricks.

Quake I-III var inte bara pionjärer utan fulländade genren. Bandesignen är superb än idag, och balansen är så bra att man aldrig tänker på det.

Skrivet av anon4992:

Spelen är helt klart bättre nu, vi har i jämförelse en extrem variation av titlar, där alla borde hitta något som passar. Från AAA titlar till candycrush och allt indiemixande däremellan.

Att vara kvar i tanken om att allting var bättre förr, när det är tvärtom gör livet tråkigt som fan. Även om det såklart är en trevlig nostalgitanke. Att testa "gamla goda" spel gör en oftast besviken, dom gör sig bäst i minnet.

Det som var bättre för, med gaming i tanke var den tid man kunde lägga ner på att bara spela och skita i allt annat. Inga räkningar, obegränsad fritid osv. Största problemet då var ifall farsan tyckte att man skulle gå ut i stället.

Fast vissa spel var helt enkelt jäkligt bra. Quake I-III är än idag bland de bästa för vad de är. Medan andra spel verkligen känns som skit idag. Det beror på hur speltypen har utvecklats. Quake fulländade speltypen direkt. Sedan har andra bara lagt på story och gjort gameplayet långsammare.
Nämnda Battlezone från 1998 är fortfarande bra, och än idag har inget liknande gjorts.

Av GilbertG

För säkerhetsprogram tänker jag på en aspekt till, nämligen hur demokrati, öppenhet och respekt för den personliga integriteten ser ut i länderna programmen är utvecklade i. Det är inte längre någon hemlighet att sådana program aktivt används av regimen i länderna som ett verktyg för sin utrikespolitik. Av denna anledning går McAfee, Norton, ZoneAlarm, Comodo, Dr.Web, Kaspersky, Outpost m.fl. fetbort för min del.

Av GilbertG

Noname-prylar från Ebay är garanterat skräp. Undvik noname-laddare oavsett var du köper, risken för brand är förhållandevis väldigt stor.

Av GilbertG

Det borde ju inte vara några problem med crossplay i FPS egentligen. Vad som behövs är att man filtreras beroende på vilken kontrollmetod man använder.

Skrivet av lassekongo83:

Jag är skeptisk. Hoppas inte de kräver att utgivarna måste låsa sig till Windows Store på PC om de vill inkludera detta. Ett monopol-drag av MS i sådana fall.

Det tror jag säkert
https://en.wikipedia.org/wiki/Embrace%2C_extend_and_extinguis...

Av GilbertG
Skrivet av Tumnus:

Med tanke på att HBM2 i så fall bara skulle ha funnits i korten i det absoluta toppsegmentet så tror jag inte att detta beslut kommer att göra någon skillnad. HBM är ändå en sprillans ny teknik och med detta beslut så kanske man försöker hålla nere priset. För den absolut största konsumentklassen så gör detta beslut ingen skillnad. För de få entusiaster som eventuellt planerade att införskaffa R9 Fury II (eller vad nu kortet kommer att heta) så är det kanske inte lika roligt. För mig personligen så spelar det egentligen ingen roll eftersom jag ändå inte tänker köpa de korten. Jag håller mig till typ motsvarigheten av GTX 970/390.

Precis. AMD har ju ganska nyligen pratat om att satsa på att få in så mycket prestanda så möjligt i kort som kostar runt 2000, för det är där de flesta köper spelkort. HBM(2) platsar definitivt inte där.

Skrivet av hölmiz:

Har inte spelat något av spelen mer än någon timme, men vad referat det till?

Skickades från m.sweclockers.com

Navi heter fen i Ocarina of Time som är Links följeslagare, och Vega är en karaktär i Street fighter II. Seså, sätt nu igång och spela världens bästa spel

Av GilbertG