Inlägg

Inlägg som Båtman har skrivit i forumet
Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av POMAH
Lenovo S10e, finns ingen bättre. HP 1000 är väldigt ogenomtänkt i mina ögon då HP har valt att köra med en "mini-VGA" utgång på den, helt onödigt och dumt i mina ögon. Lenovo S10e med ett 6 cells batteri är den mest välbyggda datorn i mina ögon. Den mest prisvärda är nog endå Asus EEE 900 för 1,800 SEK, men denna passar inte med dina krav.

Är den bättre än Acer Aspire One A150?

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zzzandman
Jag läste att mini 1000 skulle komma jan-feb till oss, såg också att de kommer en mini 700 också med Linux och SSD och aningen mindre skärm (10.1 istället för 10.2).

Okej ingen som vet exakt vilket datum, eller åtminstone preliminärt?
Men av vi säger så här: Vilken "mini-pc" ska jag satsa på av de som finns på marknaden idag?

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mixdisk
Jag köpte en Ixus 870 IS idag. Jag är mycket nöjd hittills. Annars säljer elgiganten Nikon D40 för 2990:- om du hellre vill ha en systemkamera.

Polaren tar med en systemkamera på resan, så vi bestämde att jag köper en vanlig digitalkamera.

Av Båtman

Bästa digitalkameran för 3000:-

Hej!
Jag ska ut och resa i början av februari så jag är ute och letar efter en digitalkamera att ta med på resan.
Jag ska fota allt från människor till naturbilder, så vill gärna ha en mångsidig kamera.
Min budget ligger på runt 3000:-.

Vilken är det bästa digitalkameran i denna prisklass? Självklart måste den inte kosta exakt 3000:-. Är ju bara ett plus om den är billigare.

Canons Ixus-serie har ju alltid hafte ett gott rykte. Är det något att satsa på, tro?

Tack på förhand!

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nickhe
HP Mini 1000

Hur verkar HP Mini 1000 tycker ni?
http://www.idg.se/2.1085/1.189110/hp-mini-1000-i-tre-olika-ve...
Någon som vet när den finns till försäljningen i Sverige?

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av POMAH
Om du ska köpa idag så köp en Lenovo S10, bästa netbooken som finns att köpa i sverige idag. Ska du vänta i 2 månader så kan du ta en titt på samsung NC10, samsung nc20 (med nya VIA Trinity)

Är Lenovon bättre än A150? Vill köpa den senast i slutet av januari, kan därför inte vänta i 2 månader.

Av Båtman

Vilken "mini-pc" ska jag välja?

Hej!
Jag är ute och letar efter en "mini-pc". Mina krav är minst 120 GB hårddisk. Minst 1 GB ram minne. Datorn får gärna ha "glossyskärm".

Har bland annat tittat på HP 2133, som verkar helt ok. Gillar att den har Windows Vista.
Har även kollat på Lenovo S10, samt Acer Aspire One 150 som också verkar vara vassa.
Har datorn bra batteritid/acceptabel är det också ett plus i kanten.
Har en budget på runt 3-4000:-, max 5000:-.
Vad säger ni, har ni någon "mini-pc" att rekommendera?

Tack på förhand!

Av Båtman

Är det någon som testat och har någon erfarenhet av Sennheiser CX300, eller CX400?

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Keng
Som Peter säger, In-ear är så mycket skönare, ska själv ut och långflyga snart och självklart pajjade mina d-jays precis innan :'(

Skickade in dem till jays och får se vad som händer,

Btw, q-jays är kanske lite för dyra? kolla annars Sennheiser CX400, för jag rekommenderar verkligen inte ett par d-jays efter att mitt 4.e par har gått sönder pga brist på kvalité, däremot är passformen och ljudet det bästa.

Sennheiser CX400, verkar vara riktigt bra/smidiga. Någon som vet hur basen är i dem? Hur känns öronen efter 8 timmars lyssnade, tror ni? Fördelen med in-ear är väl att de stänger ute ljud bra?

Hur står sig t.ex. Creative EP-630 eller Sennheiser CX300 jämfört med CX400? Verkar nämligen vara väldigt prisvärda..

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av petsematary
De allra bästa lurar jag provat i den klassen, är Sennheiser PX200. De är slutna men små så de funkar inte riktigt som hörselkåpor. Men ljudet i dem är superbt - jämnt och neutralt över alla frekvenser. Allt annat (exv. horribla PortaPro) låter hajpat och basigt i jämförelse. PX200 låter bara...rätt. Svinbra lurar. Hade ett par i två år tills sladden gick av (mitt fel). Köper gärna ett nytt par. Ihopfällbara dessutom. Klart bästa "value" i det prissegmentet. Och då har jag haft många, många lurar.

Okej, tack!
Eftersom jag ska flyga mycket kanske det är dumt trotsallt att ha ett par lurar, kanske borde ha ett par in-ear för att inte ska bli obekvämt? Någon som har erfarenhet av långa flygresor med hörlurar?

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nickhe
EP-630

EP-630 är ju ett par in-ear!

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EFG
skulle vilja säga k414 lr k518^^ 414 är ju ngt mindre å lättare att ta med sej, medans 518 har lite mer bas, å generelt sett lite bättre ljud

Är lite orolig för att AKG fått dåliga betyg när det gäller ergonomin. Eftersom jag i första hand ska ha dem på min jordenrunt resa där jag kommer göra långa flygresor (10-11 timmar) känner jag att ergonomin är viktig.

Kanske borde jag satsa på Sennheiser HD212 Pro istället, vad tror ni?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=17635

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Slayer
Hade ett par Sennheiser HD555 innan jag bytte till HD650. Kan bara rekommendera. Riktigt bra lurar, även om de är lite dyrare så kommer du nog inte ångra dig.

Är det bara AKG som gäller, tycker ni? Är lite orolig att de fått minus för sin komfort. Jag ska sitta långa flygresor med lurarna (10-11 timmar) är det tänkt, och känner därför att komforten är viktig.

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EFG
oki de borde ju itne bli några problem då med drift iaf. bara för att krångla till de lite mer för dej så har ju akg släppt en serie nya mindre lurar, där skulle nog 430 funka bra för dej, har dock inte provlyssnat på dom men de kan ju ine bli fel med akg så

,,

tycker att 430 är lite för dyr. men om jag vill köra på ett säkert kort. i 4-500: - klassen, vad ska jag då satsa på? akg k26?

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EFG
skulle vilja säga att 518 är mkt mer bekväma än dom mindre moddelerna, både på öronen och på huvvet, för bygeln på 412 å div. moddeler är ett helvete om den inte sitter löst.

om du ska ha dom mest bekväma så äre 530 som gäller, dock stora som as XD. dom isolerar dock inte ljud lika bra som 518 för dom är halvslutna, men dom är bättre än dom mindre moddelerna

btw va har du för mp3? den kanske kommer ha problem emd att driva 530:orna, dock borde dom flesta klara av 518:orna

Tror tyvärr 530 blir lite väl stora att ta med på resan:( jag har en iPod nano, senaste utgåvan.

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EFG
skillanden är väl mest att k26 är slutna och dom andra två är öppna, så om du vill ha mer bas å mindre läckage så är ju dom slutna att rekommendera. annars så finns de ju alltid 518 dj (SLUTNA) som jag skulle villja säga är snäppet bättre än tidigare nämnda lurar, väldigt trevlig bas i den, å de verkar ju vara vad du är ute efter. sen finns ju oxå k 530 som är mer åt studio-lurar hållet, väldigt stora och mer neutralt ljud, alltså inte lika mkt betoning på basen

hoppas de hjälpte lite ^^

Om man säger så här jag ska ha dem när jag flyger på min jordenrunt resa. Därför vill jag ha ett par bekväma, med bra ljud, och som helst inte tar för mycket plats, eller stör stolsgrannen. Så du tycker alltså att 518 är bäst? 518 verkar ju tyvärr inte vara så bekväma?!

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Killbom
Tycker personligen att porta pro inte är speciellt bra.

Har ett par AKG-K24P som jag är nöjd med. Lyssnar huvudsakligen på metal och då gör sig AKG's bas bra. De är däremot inte sköna i flera timmar.

Men skulle personligen satsat på något från AKG

Men är det AKG K24P som ni skulle rekommendera i denna prisklassen, eller?
Hur står sig AKG K 412 P & AKG K 26 P mot K24P?
Jag är dock inte ute efter några in-ear proppar? Bara så ni vet:)

Av Båtman

Bästa hörlurarna för 500 - 600: -

Jag behöver hjälp med att hitta de bästa trådbundna hörlurarna för 500-600: -. Jag ska ha dem till min nya iPod nano, och jag ska ut och resa i 4,5 månader nu, så vill ha ett par bekväma lurar när jag flyger.

De får gärna vara hyfsad bas i dem.

Är det enbart Port Pro som gäller?
Skulle helst vilja hitta ett par som läcker mindre. Men porta Pro är kanske i särklass bäst, i denna prisklass?

Står sig inte AKG ganska bra?

Av Båtman

Kommer inte ut på internet med den bärbara

Har en Fujitusu Siemens med XP Home. Helt plötsligt kan jag inte ansluta till internet. Jag ansluter med kabel som går via en router vidare till modemet. Har även testat att ansluta kabeln direkt till modemet. Däremot komme rjag inte i routern om jag skriver 192.168.0.1.

Har testat att koppla den andra bärbara till samma kabel, och då kommer den i allfall ute på internet.
Vad kan det vara för fel? Är nätverkskortet trasigt? Kör förövrigt alltid med kabel till den bärbara, och har även kollat så den inte ska sätta nätverkskortet i energisparläge. Nätverkt fungerar utöver detta problem, klockrent. Kör med en D-Link 655.

Tack

Av Båtman

Fel på internet

Helt plötsligt kommer jag inte ut på internet med min "gamla" bärbara dator. Kör med kabel till den, eftersom den inte har något trådlöst kort. Har testat att stoppa in en annan dator till samma kabel, och då fungerar det. Jag kommer dessutom in i routern via datorn, men inte internet. Vad kan det vara för fel?