Inlägg

Inlägg som ef98dp har skrivit i forumet
Av ef98dp

Hur är det med pipljud på Expert-varianten? Vad fick du batteritid efter att ha avaktiverat Nvidia-kortet?

Av ef98dp

Är det safe att köpa en produktnyckel via tex Blocket eller Tradera av tex Windows 7? vad är det för versioner som säljs där? är det "överblivna" volymlicenser? Kan man bevisa att man köpt den ärligt om Bosse Batong skulle knacka på och hävda att man kör fult spel?

Av ef98dp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2HOT4U
kan knappt surfa när jag använder Utorrent
måste ha hänt nåt ganska nyligen

har stängt av NAT och kör med DIR-655 gigabit router

några förslag?

Jag har samma problem. Det kom med uTorrent 2.0 så jag antar att felet ligger där...har dock inte orkat grotta i det då jag knappt använder torrent

Av ef98dp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av danielinterius
Skärmen är trasig.

Hur menar du då? Om felet endast syns på en begränsad del av skärmen så verkar det osannolikt att panelen är trasig, så själv tror jag att det är mjukvarurelaterat.

Utveckla gärna vad du tror att det är för fel och om man kan testa på något sätt för att verifiera felet.

Tack.
//D

Av ef98dp

Fel på skärm eller grafikkort?

Hej.

Jag har ett mycket irriterande fel på min skärm. Delvis beroende på vad jag gör så syns det olika bra, det syns tydligast på film och rörliga bilder. Här på SweClockers så ser c:a en tredjedel(den vänstra) av skärmen något blåare ut, men är det en bild med flera färger så blir det ett tydligt grafikflimmer, men fortfarande begränsat till den vänstra tredjedelen.

Jag har en Asus eee1000H, med GMA950 och har testat olika grafikkortsmjukvaruversioner(original). Datorn är inköpt via USA så jag hoppas på världsgarantin om ni kan hjälpa mig konstatera att det är ett hårdvarurelaterat fel.

Tack på förhand!

//D

EDIT: jag lade självklart denna fel, den ska såklart in under bärbara...flytta gärna

Av ef98dp

Re: billigt 2.1 ljud

Citat:

Ursprungligen inskrivet av voi_helvete
undrar om nån har ett tips på billig 2.1 förstärkare, behöver inte vara något overkill max typ 2000kr.

Jag antar att du vill ha en billig förstärkare för minst 2.1 med ett maxpris på 2000kr.

Jag skulle tipsa om att köpa en begagnad förstärkare. Du kan få en relativt ny för en kraftigt reducerad peng mot ordinarie pris och det finns en uppsjö att välja på på både blocket och tradera och borde finnas i Finland oxå.

Ett ex på modell är tex den modell jag har Sony STR-DB790 som jag anser är en mycket prisvärd förstärkare som har kostat c:a 4500 i nypris, men som du borde kunna få för 2000:- har du tur så lite mindre.

Mycket beror ju också på hur stor plats den får ta och hur den får se ut :).

Kommer du förbi Sverige så kan du få PM:a och köpa min ;).

//D

Av ef98dp

Själv har jag valt en Sony fast 46" (46W4210, 11.790kr på Elgiganten) då jag mest läst positivt om den, nackdelarna med den kan jag leva med tror jag (har inte fått den än).

Nackdelar med Sony enligt mig:
- Ingen minnesfunktion för undersidor på Text-TV, dvs man kan inte bläddra på en "flersida" utan får gott vänta
- Förekommer ett specifikt problem sk "pelarproblem" på en del av skärmarna, jag hoppas jag slipper det och om jag ändå får det så hoppas jag att jag kan leva med det, annars får jag väl reklamera.
- VGA-porten klarar endast 1360x768, men det räknar jag att jag kan leva med

Det finns en hel del matnyttig info på MinHembio:
allmän tråd: http://www.prisjakt.nu/forum/index.php?showtopic=190306
tips&tricks: http://www.prisjakt.nu/forum/index.php?showtopic=204860
pelarproblemet: http://www.prisjakt.nu/forum/index.php?showtopic=226397

Du blir nog nöjd vilken du än väljer. Lycka till!

Av ef98dp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Weiman
Nu kommer det än ännu mindre Timeline, med 11.6" skärm:
http://www.engadget.com/2009/07/07/acers-11-6-inch-aspire-tim...

Den ser ju ut att ha helt sjukt perfekt spec. Låt se vad priset landar på.

Av ef98dp

Har också en Eee 1000H och är mycket nöjd. Har haft den i snart ett år och kör den som enda dator på hemmafronten, det jag gör är mest surfar, men pysslar även med lite word/exel, spotify och har kollat några filmer.

Det enda jag skulle önska är något högre upplösning på höjden, behöver inte vara wideskärm för mig...

Av ef98dp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=oopeteroo=-
hmm kanske lite noobig fråga men endå vad anses vara copyright ? bilder från nätet ? wallpaper på artister ? eller märken från olika kända källor ?

Du kan betrakta alla bilder som du själv inte fotat eller skapat som skyddade om det inte framgår tydligt att det är fritt fram att använda bilden.

Det finns en del sidor på nätet med högupplösta bilder som får användas "gratis", sen finns det ju massor med sidor med lågupplösta bilder á la bakgrundsbilder som du i många fall kan använda.

Av ef98dp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av club01
Någon här som vet hur man får igång BT på den?...
//Club01

Har du testat högerklicka på ikonen som ser ut som en sunkig lcd-tv i aktivitetsfältet och välja "enable bluetooth" eller motsvarande?

Av ef98dp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scalp
Skaffa ny distributör, finns gott om X110 med 3G

jag antar att du menar leverantör, eftersom en ny distributör knappast lär hjälpa...

Jag håller med boldtaar och skulle väntat in 1000H Go, vi som har 1000H är ju generellt väldigt nöjda, det ända som saknas är 3G modem.

Av ef98dp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flipp
Bor hemifrån i studiesyfte, men blir inte många resor hem förutom på loven. Sommarlovet kan bli lite väl jobbigt att bara ha EEE'n hemma... Får ta mig en riktigt funderare om det kommer fungera med en UMPC eller om det helt enkelt får bli en 15 tummare när tiden är kommen...

Jag använder endast min Eee när jag är hemma, jag har en 22" skärm, mus & tbg men jag använder dom aldrig, då värdesätter jag mer att kunna flytta runt i hemmet. Jag tycker att skärmen duger till allt, även om jag självklart haft lite högre upplösning i synnerhet när man surfar på vissa sidor. Du kommer sannolikt inte att ångra dig om du väljer att köpa en 1000H nu, och du kan ju alltid sälja den om du vill köpa något annat om ett tag...

Av ef98dp

Jag skulle köpa 1000H idag oxå, jag tycker jag fick bättre prestanda än vad jag hade väntat mig. Har också haft min i c:a 2 månader...

Av ef98dp

Min musplatta funkar felfritt med originaldrivrutinerna, men den är dock inte tryckkänslig som vissa andra är, dvs oavsett hur hårt man trycker så rör sig muspekaren lika snabbt

Av ef98dp

Samsungs bärbara till Sverige

Av ef98dp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av IndigoFlow
någon annan som vart med om att datorhögtalarna bara lägger av?

det funkar när jag använder hörlurar, men inget ljud utan. väldigt skumt då jag inte ändrat på nått eller så.

nån som har nått tips på hur jag kan fixa detta problem?

Kan vara en gammal Asus-klassiker, jag hade det felet på min A6Ja, det visade sig vara en kall-lödning som lossnade när man använde hörlursuttaget, jag skickade in den på service och sen var det bra och är fortfarande 1,5 år senare...

Jag har för mig vi skrev lite om det i någon tråd, hittar den dock inte nu, men här är en som hade samma fel iaf http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=6391...

Jag kan ha fel dock...

Av ef98dp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dInmIn
http://flickr.com/photos/jerryalmen/sets/72157607359056744/de...

Bilder jag tagit på min

Upplever inte min som "tjock" på något sätt.

Inte jag heller trots att jag trodde det, tvärtom så får man ett grymt bra grepp om datorn när man håller i den i "ryggen", batteriet blir som ett perfekt handtag...

Av ef98dp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andy Mcdee
Laddade ner och testade demot i 1024x600 på högsta inställningar flöt på bra inne i spelet, kom dock aldrig fram till en eldstrid innan jag trillade i ett hål med vassa spett och dog... fortsatte en bit till och blev sedan nedskjuten... men ja det flyter på med höga inställningar och texturer lagrade i grafikbufferten och en upplösning på 1024x600

Däremot har jag beställt en 22 tums skärm som kör i 1680x1050 och tänkte bara kolla om någon annan kör i en liknande upplösning. Ska tydligen vara lite bökigt att få till just den inställningen eller högre.

Inga problem att få till 1680x1050, har dock inte testat att spela utan endast kollat film...

RÄTTELSE:
Jag måste ta tillbaka kommentaren att 1080p flyter på bra, efter tag laggade ljudet lite, iofs testade jag inte att stänga av alla andra program, men det vore nästan för bra om det funkade klockrent.

Av ef98dp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dInmIn
Min egen erfarenhet av 1000H's fläktljud är följande:

När jag fick hem dator var den tyst, inget mer med det.

Uppdaterade BIOS till senaste och fläkten gick därefter alltid på lågt varv och därav gav ifrån sig ett svagt ljud.

Installera eeectl och körde på deras Automatic-styrning av fläkten och sedär, datorn blev tyst igen.

Men visst, belastar du datorn med lite tyngre saker så går fläkten igång och då låter den lite. Men det ska till väldigt tunga program för att fläkten ska gå upp i 100% och ja då, då låter den lite.

Dito, den har den endast gått igång på fullt snurr på min en gång på 1,5-2 månader, däremot så går den ganska ofta upp ett hack i fläktljud(när tempen kommer upp i c:a 58 grader), det kan hända tex när jag kör en del flikar i FF och har nån dryg flash som går i nån av flikarna. Till viss det kan de tiofs oxå bero på att jag alltid sitter med min i knät och täpper till luftintagen :).

Generellt sätt är jag mycket nöjd iaf, den funkar precis som utlovat c:a 4,5-timmars batteritid, enligt mig ganska sköna knappar på touchpaden, perfekt storlek på tangenterna även för mina stora labbar, jag använder den som "primär" och mest surfar och skriver på den och kollar någon enstaka film då och då...ska testa 720p om en liten stund.

EDIT:
Jag har nu testat lite wmv-hd från Microsoft, både 720p och 1080p och det flöt faktiskt på bra, jag använde ZoomPlayer + FFDshow, testade även lite snabbt med VLC och 720p gick bra men inte 1080p

WMV-HD: http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/h...
ZoomPlayer: http://www.inmatrix.com/files/zoomplayer_download.shtml
FFDshow: http://www.free-codecs.com/download/FFDshow.htm