Inlägg

Inlägg som fesoj har skrivit i forumet
Av fesoj

Seagate 14TB 3.5", ny Corsair AIO 420mm

Hej!
Har två objekt, hårddisk och AIO.

1. "Seagate SkyHawk AI ST14000VE0008 - Hårddisk - 14 TB - inbyggd - 3.5".

Beställd från computersalg 20/5-21. Skulle användas till Chia-mining, men det blev inget av det. Högst 14tb skrivet och omkring 2 mån driftstid. Tyvärr har jag ingen stationär dator att kolla diskhälsa och så vidare (tips?), men den har suttit i en stationär ca 2 mån och den är på sin höjd full, men data har aldrig tagits bort från den och därför har aldrig mer än 14tb skrivits till den.

Tar bud från 1500kr+frakt, köp nu 2000+frakt, inriktad på att avsluta idag eller imorgon. Kan hämtas i Sigtuna ~30 min norr om Sthlm.

Det är för mig helt ok att du köper disken och kollar hälsostats själv, och om man finner att hälsoskicket inte är som förväntat enligt beskrivning ovan tar jag tillbaka den. Finns massor av goda referenser i referenstråden på min användare. Du får med kvitto från Computersalg.

2. Corsair AIO h170i Capellix. Detta är en 420mm AIO med rgb och rgb-fläktar, har även en Corsair commander med (tror jag) om du vill driva flera Corsair-fläktar. Köpte dem från inet när de var på galen rea, ca en månad sen. Har aldrig används, fortfarande inplastad förpackning. Har ingen stationär och chassin som jag är intresserad av verkar inte medge 420mm-aio, tyvärr. Du får kvitto etc givetvis.

Tar bud från 1200kr+frakt, inriktad på att avsluta idag eller imorgon.
Kan hämtas i Sigtuna ~30 min norr om Sthlm.

Läs hela annonsen här

Av fesoj

En del deshroudar sina kort och kör egna fläktar, framför allt ITX-communityn. Skulle kolla upp det. Många bara köper vanliga fläktar, eller extra tunna typ Noctua, kör fast med buntband och kör in deras 4-pin på t.ex. mobo. Sedan syncar deras fläktkurva att följa GPU-temp, finns bra program för det. Enklare och knappast dyrare än att försöka hitta en ersättare till en OEM-fläkt som troligen är rätt kass även om den funkar. Detta är vad jag skulle göra.

Av fesoj

Winlicenser säljs för runt 10-15usd överallt, lägg absolut inte mer.

Av fesoj

Vet inte specs i övrigt, men 1.6k för en dator med 6600 och 970 låter inte galet och jag tror inte att det finns risk för att tappa pengar här. Vill du inte ha den kan du branda den som en instegsdator för en CS-kille/minecraft på 10 bast. Mina 50c.

Av fesoj

Halleluja!

Av fesoj

Delar din erfarenhet, och att det är svårt att sätta fingret på. Kanske delvis jag själv som inte har exakt samma intresse. Fördelarna med Webhallen är att de har fysiska butiken i närheten av där jag bor, det är också mkt enkelt att lägga ordrar. Är jag inte nöjd kan jag gå tillbaka och de hjälper mig så att allt blir löst, detta är stora fördelar. Men så är det med Netonnet och Elgiganten, t.ex. också. Och om man bor i storstad också Inet. Webhallen tycker jag börjar tappa i utbud, och framför allt därför behöver jag beställa mera från internet. Jag har aldrig tyckt att de är dyrast eller billigast, det beror på varorna. Mindre utbud är något som också verkar drabba andra, eller också är det bara jag som blivit lite mer petig. Netonnet eller Elgiganten har inte så mycket heller. Jag upplever inte att Webhallen är unikt utsatt av en sorts negativ utveckling här, däremot så tror jag att utbudet och förväntningar ökar och allt färre håller måttet inför nya förväntningar. Det verkar också bli tuffare i toppen. Webhallen är en (relativt) liten handlare och jag tror att dom kommer få det allt tuffare mot Komplett, Inet och Elgiganten.

Av fesoj

Plot twist: när de tagit sina 4080 12GB och nervoltat dem för att nå elpriser som man inte behöver sälja njurarnar för, var detta resultatet. För att inte anklagas för att branda uppåt, hittade de på namnet "RTX 3060 Ti G6X NITROVENOM OC" för att avskräcka hårdvarurecententer att ens försöka uttala det. Det kommer säljas för bara $179 säger NVIDIA. Bästa pris på prisjakt är 8799kr, då för utgåvan i ett sånt ITX-format där kortet ser ut som en falukorvsmacka med en RGB 80mm-fläkt mitt i. Vill du ha Strix laserdildo extra OC är det minst 12k som ska fram.

Av fesoj
Skrivet av tonii:

Du har laddaren inkopplad? Hur mycket ström orkar laddaren leverera? Vad ligger cpu temp på? kollat bios/win energischema så det inte är något eco-läge påslaget?

Det är dom saker jag kan komma på just nu.

Tack för svar!
Laddaren i, ger 280w. Testat med annat exemplar av exakt samma typ, ingen skillnad. Min dator HAR kunnat köra full kapacitet, direkt efter en ominstallation till Win10, men efter tre dagar gick den tillbaka till denna slöhet. Cpu temp kan pendla, toppar på 95 grader men är aldrig konstant på höga temps till och med under benchmarks. Jag hittar inget eco-läge påslaget.

Den når sitt turbomål på 5GHz, single core är helt ok score, men multicore är 30-40% lägre än vad det ska vara.

Av fesoj
Skrivet av perost:

Att starta en liknande tjänst som blir lika stor som Twitter är väldigt svårt, det är ofta mycket slump som ligger bakom att en tjänst faktiskt blir framgångsrik. Så vill man ha en stor mängd användare och har pengarna så är det betydligt enklare att bara köpa användarna.

Ja, tror det är för sent att flytta på precis alla, speciellt för journalistklassen och liknande som redan har det extremt tufft med uppehälle, stöd bland följare etc. Picrel.

https://i.ibb.co/kcDrjZq/picrel.png

Av fesoj
Skrivet av OverKill69:

Han försökte dra sig ur för att Twitter hade så j-vla många fakekonto som Twitter själv hade skapat så hela företaget blev väldigt missvisande för investerade.

Narrativet han satte var att dra sig ur. Det var i kontexten av att hans köp var så kontroversiellt att DOJ och SEC blev indraget, och när detta börjar sätter Musk fokus på irrelevanta skitfrågor. Tror folk att det plötsligt gick upp för Musk att det kan finnas en del bots på Twitter, efter ett bud av magnituden 500b - när alla svennar vet att all social media är automatiserad >5% utan att ens behöva konsultera sin hjärna?

Nu har det framställts som att Musk har "förlorat" när han "tvingades köpa" en av världens top #3 mest inflytelserika plattformar, och alla principfrågor om vad han ska göra, hur mycket inflytande en man kan ha, om det är rimligt att så inflytelserika plattformar är privatägda, cases från SEC, DOJ, man släppte taget om alla frågor som egentligen var hindret och ramaskriet när Musk gav sitt första bud. Nu tror libs och normlings att Musk tvingades till en förlust. När det är han som går in, flinandes, med en diskho i Twitter HQ och skriver, "let that sink in". Bottomline: han fick Twitter till det pris han tänkte sig, och började sparka folk första dan för att visa att han gör vad han vill. Detta är en enorm flex. Han behöver inte en till raket, men nu kan han, om han vill, i hög grad forma flödet av världens information och berättelser. Det kommer ge tillbaka honom hans utlägg på ett eller annat sätt. Vi får se om andra krafter av ideologiska skäl kommer försöka skapa berättelser av att Twitter nu är djävulens tillhåll, och splittra dess användarbas till andra håll.

Av fesoj
Skrivet av Ollessons:

Har varit ett fan av Elon men nu tror jag han tappat det. Så fruktansvärt dålig affär att man på allvar börjar fundera hur det står till där uppe egentligen. Tvivlar inte på att Elon är ett geni men eventuellt är han också en idiot...

Twitter är platsen där de som tror (sant eller falskt) att de tillhör världens intelligensia marknadsförs. Det top #3 av världens mest inflytelserika plattformar. Elon har redan sagt att han inte gör sitt köp för att det kommer att ge cash i en konventionell mening, men för rika och inflytelserika personer så är pengar inte den enda valutan. Bezos köpte Wall Street Journal, inte för att information/journalistik är sjukt "lukrativt" (han behöver inga fler klockor, bilar, etc, ultrarikas personer flaskhalsar ser annorlunda ut) utan för att det kan ge andra värden för honom och är en fet flex. Ett i grunden förändrat Twitter kommer att vara, på gott eller ont, mycket betydelsefullt. Annika, 33, postar inte bilder på sin lunch där, det är heller inte där kidsen hänger, och Twitter är opraktiskt för de flesta, men det är här händelser diskuteras och dissemineras bland kasten som har inflytande. Musks köp av Twitter är i princip (om än inte samma magnitud) som Trumps tillträde till Vita huset. Det är en förändring av kulturkrigets spelregler.

Av fesoj
Skrivet av wargreymon:

Får mig att tänka på när Facebook börsnoterades och föll som en sten.

FB var 4x relativt kort efter börsnoteringen.

Av fesoj

Min i9-12900h cappar på 50w när den ska kunna boosta till 135w, varför?

Hej!
Har en speldator med i9-12900h. I prestandatester cappar den på 45-50w, ser den aldrig få mer ström än så. Varför? Kör den genom programvaran Asus Crate till PL1 80w och PL2 135w, och i tester drar liknande datorer i genomsnitt kanske 110w i Geekbench eller Cinebench eller så. Varför får min så lite? Har reducerad prestanda med runt 30%, känns skittråkigt att ha en så dyr dator men få keff prestanda ändå. Singletrådsprestandan är precis vad den ska, men multicore är reducerad med 30%.

Hur kan jag ge min CPU mer ström? Vad är det som cappar den?

Av fesoj

Börja på 10k

Av fesoj

Tagit bort mapp av misstag och ligger brunt till - någon med erfarenhet av att återskapa förlorade filer?

Hej!
TLDR: Är det någon som har erfarenhet av att återskapa data? Vilket program är riktigt bra på att återskapa förlorade filer? Ge rekommendation. Viktiga jobbdokument är försvunna.

Bakgrunden är att jag brukar spara väldigt mycket filer på mitt skrivbord, i mappar etc. Mitt jobb ville sedan att jag skulle börja använda Onedrive, och Onedrive-inloggningen (skitkonstigt) började peka vad jag ser som mitt desktop till en ny mapp. Inte C:/Users/minuser/desktop utan c:/Users/minuser/Onedrive-organisation/Desktop.

Denna onedrive bara skapade en ny sån filstruktur för min desktop, utan att jag visste det, men syncade den aldrig till molnet. Helt värdelöst. Jag tog bort den, i tron om att min desktop hade den vanliga addressen, men det visade sig alltså att det jag faktiskt såg som min desktop var c:/Users/minuser/Onedrive-organisation/Desktop som jag nu alltså tagit bort. Alla filer där, ca 120gb.

Givetvis klantigt av mig, men jag fattar inte hur de kan ha pekat om mitt desktop till denna mapp.

Är det någon som har erfarenhet av att återskapa data? Min dator har två Samsung 980 Pro 2Tb-NVMEs, ej raid eller så. Har testat att ladda ner en del program, alla trials av olika slag, men hittills inte hittat någon som framgångsrikt har räddat en enda fil. Jag har mig veterligen inte på någon tjänst i windows för att återskapa data, men jag vet inte.

Väldigt tacksam för hjälp

Av fesoj
Skrivet av Kilroy:

Imponerande, men jag kan inte släppa det här att Intel trodde att vi skulle nå 10GHz utan överklockning 2005.

https://www.anandtech.com/show/680/6

Alltså på sina sätt har vi ju gjort det väldigt många gånger om, men när detta sades kunde man inte förutse att det skulle visa sig mer effektivt att sprida den totala klockfrekvensen över flera kärnor och trådar. Medan man tidigare trodde att framsteg för CPUs var i stort sett bara linjära MHz-ökningar.

Av fesoj
Skrivet av Eckelhesten:

Svart. V1 med nya risern som finns i V2

Tack!

Av fesoj

Du skriver svarta varianten, men bilden är på en vit. Vilken färg är det?

Är det v1 eller v2?

Av fesoj
Skrivet av kelthar:

Nu blev AMD svettiga i nacken, då släpper de nyhet om X3D som alla undrat om precis efter 13900K launch :). Det är så genomskinligt att det är galet, men det funkar.

Intel släppte ju Raptor-infon på launchdagen för nya AMD, så...

Av fesoj

Måste du ha nytt, köp ngt av ovanstående. Annars köp beggat, du kommer få 50-100% högre spelprestanda och quality of life än ovanstående för samma peng.