Inlägg

Inlägg som fesoj har skrivit i forumet
Av fesoj

Sneglar på inwin*

Av fesoj

NY Samsung Fold 3 512Gb 7999kr

Hej!
Säljer en Samsung Galaxy Fold 3 512Gb, silverfärg. Tyckte inte det var motiverat att köpa en Fold4, då skillnaderna är rätt små. Mycket spännande koncept för en telefon och perfekt för den som vill använda telefonen som kombinerada padda, perfekt storlek för det, eller bara för den som konsumerar mycket media.

Plasten är fortfarande på telefonen, körd ca 4h. Allting är i perfekt skick etc. Allting som följer med ingår givetvis i perfekt nyskick (bara USB-C till USB-C kabel), liksom kvitto, inköpt för ca 4 veckor sedan på inet men bara legat i lådan. Kommer fabriksåterställd i perfekt skick.

Kort budgivning från 7000kr, säg 12h från första bud, eller köp nu 8000. Sätter lågt pris för behöver pengarna till räkningar så snart som möjligt. Kan leverera den inom sthlm-uppsalaområdet eller skicka, jag bjuder på frakten. Jag har många referenser i marknaden.

Finns ute i andra sammanhang, men så länge denna annons finns kvar finns telefonen kvar.

Läs hela annonsen här

Av fesoj

Annonsen är avslutad

Av fesoj

- "Hej, får det lov att vara den förra generationens processor, eller den senaste generationen, som är snabbare och billigare?"
- "Hmm..."

Av fesoj

Nvidia har tagit till alla knep för att squeeza sin fanbase på minsta krona. Jag kommer inte köpa Nvidiakort igen tills dess att de behöver sälja under msrp.

Av fesoj
Skrivet av palusa:

https://wccftech.com/intel-13th-gen-raptor-lake-hx-cpu-lineup...

Vet inte hur säker länken är men här specar dom PL1 till 55W. Inte helt orimligt ändå.

Eh, min Pl1 är 135w och det är gen12.

"Det är ännu inte känt vilket TDP-värde det nya flaggskeppet från Intel lägger sig på... Om tidigare Intel-processorer för bärbara är något att utgå ifrån skulle Core i9-13980HX ha ett TDP-värde på 55 W med ett turbovärde på hela 157 W."

https://www.sweclockers.com/nyhet/35441-intel-core-i9-13980hx...

Av fesoj
Skrivet av palusa:

Är ju garanterat en msi som dom snackar om. Då bör den, tror jag, köra 175w gpu och runt 65-70w på CPU samtidigt. Det gör dom idag på sin värsting och dom klarar att kyla den med

Nya i9-värstingen boostar på ca 150-160w. Och 175w, det är marginellt mer än vad mitt 3070ti drar. Jag tror inte denna är under 400w totalt.

Av fesoj

Det är nu ganska få skillnader kvar mellan bärbara och stationära, där en av de främsta är kylningen (tillsammans med expanderbarhet, tänker främst på lagring). Just kylningen går inte att komma runt med teknologi som vi nu känner till. De kanske uppmäter desktop-3090 prestanda i en bärbar med 4090, men du kommer inte kunna få ut den här prestandan i ett scenario där CPU+GPU pressas samtidigt och du ska behålla prestandan över tid. För att få ihop det kommer dator+brick behöva väga minst 5kg.

Har en 17" bärbar med i9-12900h och 3070ti, brick på 280w. Det är släpbart men funkar. Men denna kommer att bli tung

Av fesoj

Samsung Galaxy Fold 3 512Gb NY

Hej!
Säljer en Samsung Galaxy Fold 3 512Gb, silverfärg. Plasten är fortfarande på största delen av telefonen (utom den där grejen man drar av skärmen), körd ca 4h men var inte för mig.
Kan fortfarande lämna tillbaka den till Inet, allting är i perfekt skick etc, men tänkte kolla här först. Den är din för 11,000kr. Bästa nypris är idag 12570kr, men då är det bara 256Gb. Allting ingår givetvis, liksom kvitto.

Kan leverera runt Stockholmsområdet eller hämtas i Sigtuna.

Läs hela annonsen här

Av fesoj
Skrivet av Maximo:

Jag tänkte mest på custom loops i allmänhet inte just denna produkten men ja det finns.

t.ex. den här. 831kr som hittat. Köp radiator slang och fläkt så har du komplett customloop för under 2000kr, 1000kr till för GPU block.
https://www.aquatuning.se/vattenkylning/cpu-vattenblock/cpu-v...

Intressant, tack!

Av fesoj

Tycker ni är lite hårda. Jag är inte så insatt i customh20, men nästa steg från en större aio är att göra en slinga själv. Men är inte så insåld att orkar planera och dra slingor från femtio olika enheter, med nipplar hit och dit, potentiella läckor, monteringar av pumpar och reservoarer etc. Detta är ju skitsmart, som en utbyggbar aio. Vet att flera försökt med detta men hittills inte fått snurr på det. Jag behöver bara koppla in denna och dra slangar till radiator(er). Estetiskt renare också.

Gällande priset, det är runt 4k sek. Skulle man köpa pump, block och reservoar för sig är 4k ingen ohemult överdimensionerad budget. Men jag håller med, det är något som tar emot. Men att köpa en customh20 från ett mer etablerat märke verkar gå på 5-6k (då utan GPU-block) hur man än gör - denna lösning är inte unikt dyr utan bekräftar bara den regeln. Det rationella är kanske egentligen att lägga merparten av de pengarna på en bättre processor, om man gillar prestanda, och sedan en Noctua D15 eller så. Men det är kul med vatten

Av fesoj

Han förstod det här innan, han hade alla stats om Twitter på bordet innan, han köpte det ändå och har inte pröjsat ~en halv triljon sek för att lolla runt. Han satte en ton och har pissat ut ett revir, "let that sink in", och låter nu någon annan hålla spakarna. Om han vill ta viktiga beslut så kan kan göra det ändå, men nu genom en proxy-ceo. Inte minst för Teslas skull så är det säkert en smart lösning.

Han hade inte öppnat denna omröstning om han inte ville få fram exakt detta resultatet, och hade han velat få ett annat resultat så hade han fixat det.

Av fesoj

Har en oöppnad Corsair h170i Capellix rgb etc, 1500+frakt.

Av fesoj

Fet ny burk, grattis!

Av fesoj

Menar du i7-12700h? Vilken prolle?

Av fesoj

Jag tänkte "wow spännande undrar vad som tar över 1060", extremt förvånande att det var en downgrade. Men man blir blind. Här på Swec kan man få intrycket av att alla är i färd med att sälja sitt ett år gamla 3090 för 4090.

Av fesoj

Kolla Gamers Nexus youtube, deras "best 2022"-video, eller best 2021.

Med din budget skulle jag - lätt - köpa ett Fractal Torrent eller, om du vill komma undan lite billigare, ett Meshify 2.

Jag skulle inte köpa kylaren du länkar, såvida du verkligen inte hängt upp dig på just Evo-designen. Dels har den normala utgåvan Noctua-fläktar (ASUS Rgb är inte bäst i klassen, inte sämst heller), dels pröjsar du 1k mer bara för evo-stickers. För den summan har du ca 75% av en entry-customvattenkylning. Jag hade köpt en arctic 420, funkar i taket till Meshify 2 (ej lite-versionen eller compact-tjafs) eller i fronten i torrent (ej compact). Känner du inte för fractal, kör p500 eller nya g500, alltså Phanteks. Lägg sen en hundring på arctic silver-kylpasta och kör in den ordentligt, och om du vill vara skitseriös, byt fläktarna mot noctua. Om jag vore du skulle jag inte köpa något annat än Torrent, Meshify 2 eller P500/G500. Använd inte de medföljande chassifläktarna.

Av fesoj

Inte sugen på WoW. Har fantastiska minnen som jag är mycket tacksam för. Det var en annan sak när man hade hur mycket tid som helst, när hela upplägget var fräscht, och när man kunde köra 12-18h-sessioner flera dagar i veckan och nästan leva i spelet som en annan verklighet, i en guild där andra levde på samma sätt. Nu är det mer trunkerat; sätt dig i vår kö-app, bli ihopsatt en tank, en healer och tre dps, ni gör er grej i 30-45 min oftast utan att ens behöva skriva något i gruppchatten, och sedan får man rolla på en eller två föremål, sen kan man repetera. Förstår att det är en liten demografi som kan köra hardcore, men detta sätt att ställa in hela spelet på casual-friendly gör det mer likt att spela på en enarmad bandit ("hoppas jag får föremål x i min sjunde daily!") än att vara en liten del av en stor värld. Jag kommer med all sannolikhet aldrig att kunna spela så igen.

Av fesoj

Skulle köra ett lowprofile från Logitech, masterkeys eller liknande. Alla mekaniska är rätt högljudda i jämförelse, även MX Silent.

Av fesoj

Chieftec Dragon fulltower till höger. Favoritchassit. Vi fick leva i guldåldern. Profetian är att när Chieftec släpper dragons igen, kommer dessa tider tillbaka.