Inlägg

Inlägg som fesoj har skrivit i forumet
Av fesoj

Det var ju en viss skillnad, går finemang med vilken gratishost som hellst. Jag hittade 33 miljoner sökresultat på "free web hosting". Bör inte vara alltför svårt att hitta en..

Av fesoj

Jag har tyvvär glocalnet. Kör på router, har aldrig haft problem.

Av fesoj

Hmm, har också misstänkt fel på moderkortet. Men skulle vara hyffsat konstigt, eftersom jag köpte det för mindre än 2 veckor sen.

Av fesoj

Hehe, känns rätt surt eftersom jag nyss köpte mitt minne Tror ni att detonator drivisar orsaka detta. Avinstallerade dom och gick till jobbet. 7 Timmar senare är datorn fortfarande på, precis där jag lämnade den. Ska testa lite, kan hända har vi lösningen här.

Av fesoj

Spontana omstarter del 2

Goddagens! Detta är ännu en av mina trådar, som alltid har behandlat min dators tillstånd från dess att jag brände moderkortet tills nu. Jag tror alltid att jag har löst det, men likt förbannat dyker skiten upp igen. För er som inte orkar läsa mer dösnack stänger alltså min dator av sig precis när den vill. Inget meddelande what-so-ever kommer upp. Tänk dig att du drar ut strömsladden, så går det till. Hårt snabbt och hänsynslöst. Jag har gjort två system recoveries till tillfällen min dator var nyformaterad, den klarar sig bättre då men det är bara en tidsfråga innan skiten drar igång. Jag tänkte mig först att det var temperaturproblem, nuförtiden sitter det en bordsfläkt brevid burken men den hänger sig ändå. Jag hadde tänkt formatera om, men gissa vad som händer? Jo jusst, den hänger sig innan jag har kommit halvvägs. Vid det här läget tror ni alla att det är nätagget, eller hur? Tänkte jag med, och har bytt det tre gånger. Mitt minne har scannats med memtest och det är felfritt. Det känns ju onekligen som att det är ett hårdvarufel, annars skulle jag väl åtminstonde få upp en blåruta. Vad är det som är fel?

Ni är den sista utvägen, om problemet inte löser sig nu får jag lämna in datorn hos en butik. Vi inser alla vad det innebär, ingen förtjänar att vara utan sin dator i dagar och veckor! Hjälp!

Av fesoj

Alla som har items dom inte behöver på ladder (som blir non-ladder) kan ge dom till mig. Förmodligen vettigare än att radera allt. Skicka pm när det dagas

Av fesoj

Jag har lite funderingar på ett nytt bygge, nu när min PvP Zealer är färdig. Jag har alltid gillat zealaots, men dom är inte speciellt allsidiga och är inte särskilt lätta att anpassa efter hur dagens public duelgames ser ut. 70% casters dvs. Jag är ute efter ett bygge som har goda möjligheter till både melee och ranged attack, samt har 2k hp+ och maxres (utan att behöva bygga hela equipen runt res). Hittils har jag hittat två byggen lämpliga för detta, en smite/foh hybrid och en assa med dualclaws och en trap. Med en paladin kommer jag inte ha några svårigheter whatsoever att nå över 2.3k hp, maxres, runt 30k defence och riktigt bra smite och fist damage. En assassin med dragon claws (attackerar med båda klorna) har efter min erfarenhet snuskigt mycket attack rating, och är förmodligen det bästa bygget för att dunka casters. Claw block kan blocka i stort sett allt (utom fissure, firewall och meteorens "stekskada"), hög attack rating, dragon flight och enkel maxres är allt som behövs och lite till för att ha goda förutsättningar mot dagens lama byggen (läs: Hammeradins, elementalists, trappers, samtliga sorcs och framförallt necs). Jag vet inte vad jag ska välja synpunkter tack.

Av fesoj

Jag har en pabst 80mm 12db. Jag tycker den hörs, även om jag det är svårt att hitta en tystare

Av fesoj

Np, händer allt och alla hela tiden

Av fesoj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Donan Fear
Som sagt är immunity en grej som inte har något med resists att göra. Är ett monster immune mot något så går det inte att skada monstret med den typen av attack, men det finns ett enda undatag (vad jag vet). Blessed Hammer ignorerar immunity och resists (kanske absorb också, men magic och physical absorb finns inte i spelet så det är svårt att testa) om monstret är Demon eller Undead, är de Undead får de dessutom 50% extra skada.

Om jag inte missminner mig kan man safety crafta en sköld så den får 10% magic reduce.

Av fesoj

Har efter mycket om och men installerat Ragnarok online nu. Spelar på någon konstig server med mina polare. Har inte provat så mycket än, men verkar ok. Prova det.

Av fesoj

Hihi, samlade ihop ett pack och stack till ita-1 och mobbade järnet. För kul, även om jag skiter i fotbollen

Av fesoj

Eller om du har möjlighet, prova med några andra minnen (om du har själv eller så). Har själv dåliga erfarenheter av twinmos, som du kanske märkt.

Av fesoj

Hmm, är inte så stabilt som man kan tro. T.ex. när jag öppnade msn och 3dmark samtidigt så startade den om, och det är väl ändå inte så värst krävande? Sur man blir, finns bara två datorbutiker i strömstad och ingen av dom har nåt vettigt. Tänkte köra memtest, men kom på att jag inte har någon diskettenhet. Det finns inget annat minnestestprogram i sweclockers filavdelning, någon som kan tipsa?

Av fesoj

Grattis önskar jag kunde hitta min esd påse till minnet nu så returverksamheten kan börja. Annars ser det ut som att burken funkar nu, ska köra ett par rundor 3dmark för att försäkra mig om segern. Samsung > Twinmos

Av fesoj

zzplutozz: Jag har byggt datorer i många år, och även praktiserat på violdata (:O ) Har aldrig haft några allvarligare problem, och faktiskt så brukar jag inte pilla in minnet åt fel håll. Dock tycker jag det är asjobbigt att bygga, så kanske får någon firma sätta ihop min nästa. Inte på grund av okunskap, however.

teposen: När jag hadde problemen körde jag med mitt twinmos. Bytte för en minut sen till mitt samsung, och ska se om problemen kvarstår. Ill be back.

Av fesoj

Det fungerar sådär halv bra. Ibland bara den startas om, det kan ta 60 sekunder eller 20 minuter. Har ingen aning om varför, jag vet att den är uppe i farligt höga temperaturer ibland (75+), men det först efter en halvtimma eller så. Ska lägga på lite kylpasta :), någon som har en aning om varför den bara startar om ibland? Tack för alla tips by the way.

Av fesoj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Virustommy
Jag undrar hur du lyckades full?

Jag blev rejält sur för att minnet inte ville fungera. Jag hadde provat att frippla runt med dom i olika sockets, och bytte plats säkert 15 gånger. Varje gång gick det trögt, och min tumme som jag hadde använt till att trycka ner dom med var helt död. Så jag placerade en krona på minnet, och tryckte med handen. Till en början ville det inte gå ner, men jag maxade några gånger och vips så var det nere. Jag tänkte inte så mycket när jag gjorde det, utan gjorde det bara. Datorn startar upp, och efter 5 sek känner jag lukten av bränd sak (?), och stängde av datorn. Tittar runt lite, vägrar inse vad som hänt. Så upptäcker jag att kondensatorerna (eller dom höga sakerna som ser ut som batterier) hadde spruckit, och var bruna på toppen. Som rost ungefär, fast ljusare. Det lustiga var att detta bara hände dom som var närmast minnes slotarna. Efter ett tag ser jag att dom båda minnena var vända mot varandra. Heh.. Båda fungerar i varje fall, men inte tillsammans.

pa1983: Tack för tipset. Tog mig samman och formaterade om. Lyckligtvis hadde andra disken överlevt, och inget vettigt gick förlorat. Återigen har rättvisan segrat!

Av fesoj

Bränt moderkort - The uppföljning

Hej hopp! I torsdags brände jag mitt moderkort, när jag av misstag tryckte ner minnet åt fel håll. Fråga mig inte hur jag lyckades. Hur som hellst, har väntat sedan i fredags på mitt nya moderkort, och idag kom det. Hurra tänkte jag, kopplade in och till min förtjusning bootar det upp felfritt. För er som läste min gamla tråd, så fungerar fortfarande bara en 256Mb-sticka. Det tar jag efteråt, jag vill i alla fall få igång burken. Nu förhåller det sig så, att moderkortet hittar båda mina hårddiskar. Informationen jag får angående dom är korrekt. Jag har windows på dom, men ingen av dom vill starta. När jag bootar från den första så är skärmen bara svart, med ett blinkande streck (-), precis som om den skulle boota. I skrivande stund har den stått och blinkat i tio minuter, men inget windows. När jag bootar från den andra står det bara "press any key to reboot". Vad göra? Jag har väntat sen i torsdags, och i princip sovit dygnet runt för att få tiden att gå. Nu trilskas den, såklart.

All hjälp mottages hjärtligt!

EDIT: Mitt nya moderkort heter: ASUS A7V8X-X

Av fesoj

Jag handlade nyligen färg från biltema. Kostade 39 :- flaskan, och var svinbra. Hadde jag haft lite 2000 grit sandpapper skulle mitt chassi vara sådär glansigt som bara bittech kan vara. Nästa gång jag lackar åker jag till biltema.