Inlägg

Inlägg som D A har skrivit i forumet
Av D A

Håll utkik från den 15:e. Verkar som om de nya modellerna börjar säljas då, men det mest troliga är nog den 18:e (en tisdag istället för en lördag).

Av D A

Ett Nvidiakort skulle vara att föredra om du vill använda hårdvaruaccelereration med hjälp av CUDA. Sen kan det vara bekvämt att ha på-platsen-support (du behöver inte skicka in datorn för reparationer). Jag vet att Dell erbjuder det till till privatpersoner och företag, hp till företag. Övriga tillverkare vet jag inte.

Av D A

http://i37.tinypic.com/24b0zug.jpg

Gissa vilka som körde på torrdäck?

(Glock var omkring 20 sek efter Hamilton innan sista stoppet)

Av D A

Enligt nya drivrutiner heter nya modellen Studio XPS 1640 (jag antar att den kommer säljas som Studio XPS 16). Om någon vecka får vi veta om det stämmer.

Av D A

Zepto bör ha någon modell som passsar in för dig (vet inte så mycket om deras modeller). Dell är också ett alternativ med Studio 15, XPS 1330, XPS 1530 (XPS modellerna kommer troligen att försvinna i November och ersättas med Studio XPS 13 och 16).

HP kan också vara ett alternativ dock så har jag ingen erfarenhet av deras modeller. Jag skulle hålla mig undan från Asus mainstream laptops p.g.a bristande kvalitet och taskig service i Europa.

Dell erbjuder hemsupport (de reparerar datorn hemma hos dig) vilket kan vara en stor fördel för studerande som inte kan vara utan datorn. Men sådant kostar lite extra.

Av D A

Går fläkten igång vid idle eller vid load? Om den inte gör det prova att uppdatera till senaste BIOS:en. Om detta inte hjälper eller att fläkten faktiskt är igång så kontakta Dells support. Det är möjligt att kylflänsen inte har ordentlig kontakt med CPU:n eller GPU:n.

Av D A

Toivo83 och snoooz: En mikrofiberduk brukar fungera till att rengöra LCD-skärmar. Jag vet inte vad som fungerar för att rengöra resten av datorn dock.

Av D A
Citat:

Ursprungligen inskrivet av minten
Till det är D A's uppsättning alldeles överdrivet.
Tänk på att köpa en laptop för ca 6-7000kr, minst 15" skärm och hyfsat hög upplösning.

De flesta kommer duga bra.

Jag har kommit upp i över 2 GB allokerat minne ett antal gånger då jag har använt Photoshop, Flash, Firefox, IE och Opera plus min texteditor (plus all annan skit som ligger i bakgrunden). Går ruskigt segt när den måste läsa från disken mycket. Kanske beror på att jag endast har 1 GB fysiskt minne.

Har man inte så många program igång samtidigt så går ju 2 GB bra.

Sen beror det ju på vilket operativsystem som används. Vista funkar ganska dåligt om man har lite fysiskt minne tillsammans med en långsam disk. Bättre att köra med XP i så fall.

Av D A

Hur snabb datorn måste vara beror ju en del på vilka program som används. Sitter man bara med webbläsaren och Notepad behövs ingen monsterdator direkt. Men behöver man använda program som Phtoshop, Flash och/eller Dreamweaver stiger kraven en del. Använder man flera av programmen samtidigt är det inte helt omöjligt att minnesanvändningen stiger över 2GB.

Om du använder krävande program så tycker jag att 3-4 GB RAM (inte så dyrt att köpa 4 GB RAM idag) tillsammans men en Core 2 Duo på 2 GHz+. Grafikkortet är inte så jätteviktigt om du inte har program som använder kortet för beräkningar.

Av D A
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jidde75
Ja det där vet vi ju inte, det där är rykten men jag hoppas det ligger lite sanning i det. Isf så tror jag studio xps 13 kan bli något (för mig iaf).

Men frågan är när den kommer?

Mitten till slutet av november gissar jag på. En lansering den 18:e november och möjlighet att beställa i Sverige veckan efter. Har man tur får man då en dator till jul.

Av D A

9400M i XPS 13 och 16?
http://www.engadget.com/2008/10/23/geforce-9400m-to-hit-noteb...

I en av Power Point slidsen i länken ovan säger Hybrid SLI så kan man gissa att XPS 16 kommer ha 9400M + 9600M? Typ samma som Apple då.

Av D A

Säsongens bästa omkörning av Massa på Kimi!

Otroligt hur sakta Kimi behövde köra för att få Massa att ens komma ikapp honom.

Av D A

Inte helt oväntat beslut. Gjorde samma sak med kvalen tidigare iår. Några veckor innan starten hamnade loppen i Viasat Sport för att kort därefter flytta över till 6:an. Med andra ord försöka sälja så många abonnemang som möjligt.

Av D A

Kanterna stör inte så mycket på MacBook Pro:n

http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2008/10/mb_1.jpg

Av D A

Om inte den kostat 17k så hade jag beställt direkt. Riktigt trevliga uppdateringar.

Av D A

FIA tycker att Massa ska ha titeln i år och gör allt för att nå det resultatet. Bourdais fick +25 sekunder bestraffning för kollisionen med Massa.

Av D A

Lagringstätheten på en disk är av de faktorer som påverkar hårddiskprestandan, precis som rotationshastigheten. En 320 GB 5400 rpm disk är i många fall lika snabb läs- och skrivhastighet som en 160 GB 7200 rpm disk (såvida inte lagringstätheten är den samma). Sökhastigheter är i de flesta fall dock snabbare i en 7200 rpm disk.

Om man skulle behöva en riktigt snabb disk är det lättare att köpa till efter och byta själv än att byta till en snabbare CPU (som bryter garantin). Du bör märka ganska snart efter att du fått datorn om du behöver en snabbare disk eller ej.

Av D A

Prova att installera om Flash och om inte det fungerar installera om drivrutinerna för grafikkortet.

Av D A

Nu har Kanadas GP blivit kickad från kalendern. Fy fan vad det suger just nu.

http://www.autosport.com/news/report.php/id/71205

Av D A

Om du vill se F1 efter Japans GP i helgen och har Boxer behöver du skaffa ett Viasat-paket snarast. Från och med Kinas GP (körs den 17:e oktober) kommer F1 loppen bara att sändas i Viasat Motor.

Tack för det Viasat.