Inlägg

Inlägg som meanh har skrivit i forumet
Av meanh
Skrivet av Johan654:

Länken funkar inte för mig. Länken går till https://btl.geeks.se/3T3ZWS5. Använder chrome och kommer till "This site can’t be reached".
Samma för någon annan?

Var samma för mig i alla webbläsare och på tre olika datorer, körde via telefonen istället och då fungerade det utan problem. Misstänker att min telia-router blockerar länken av någon anledning.

Av meanh

Köpte Brotato på Steam och AC: Mirage på Epic (man behöver koppla sitt Epic-konto till sitt Ubisoft-konto) då det var 20% rabatt på Deluxe-versionen + 33% ytterligare rabatt med kupong + 10% cashback (pengar på Epic som bara kan användas vid nästa köp). Fick spelet för 342:- (308:- om man räknar med cashback) vilket är ett helt ok pris för ett relativt nytt spel.

Av meanh
Av meanh
Skrivet av medbor:

Starfield blev inte nominerat till GOTY, hur känner ni angående det? Jag tycker det känns väntat, ett av Bethesdas svagare titlar och mer bredd än djup. Framförallt med BG3 och annat att jämföras mot

Känns väldigt väntat, spelet är "ok" men inte i närheten av vad som krävs för GOTY ett spelår som detta. Själv har jag pausat efter 90 spelade timmar då jag kände att spelet blev sämre ju mer jag spelade. Hade som roligast mellan speltimme 20 och 50 då jag spelade igenom de olika faktionerna samt några av de bättre huvuduppdragen, efter detta försökte jag mig på basbyggande och skeppsbyggande och andra mindre quests samt att låsa upp fler krafter. Detta blev dock mer och mer träligt och varken bas- eller skeppsbyggande klickade riktigt för mig och de sista 2-3 spelsessionerna blev bara 30-40 minuter långa innan jag gav upp.

Av meanh
Skrivet av pskjonte:

Skönt!

Sjukt bra pris för kortet, gratulerar!

Så här ser det ut för mig, har satt en frame limiter på 65fps
Jag får små artefakter på glas/reflektioner, typ som vita prickar, någon som vet hur man får bort dessa?
Försvinner när jag stänger av RT reflektioner...

<Uppladdad bildlänk>

Enda jag kan tänka mig är att testa högre kvalité på uppskalningen eller alternativt öka RT-inställningen ett snäpp om det går. Artefakten du beskriver är troligen på grund av "för få" strålar vilket gör att denoisern inte riktigt klarar av att få till en stabil reflektion.

Av meanh

Har testat betan nu, tycks rulla på lite bättre än förut i städerna där man var som mest flaskad av CPU (5-10 fps mer i de värsta områdena). Det enda jag märkte var dock att samtliga uppskalare, även DLSS tycks ha problem. Ljuskällorna nattetid i Akila blir mycket starkare vid panorering när DLSS eller FSR2 används, de blir lite starkare även i "native" med TAA, men även med DLAA/FSR2(100% render) så är ljuskällorna direkt störande. Detta är med HDR i 4k. Någon annan som testat betan och märkt av detta?

Av meanh

Tror blockerandet av adblockers är en större risk för YouTube än vad många kanske tror. Rekommenderar denna video som förklaring till varför så kan vara fallet:

Av meanh

DF går igenom de olika RT-inställningarna:

Måste säga att spelet maxat ser för det mesta otroligt bra ut, men tycks ha samma problem som CP2077 (men i mindre utsträckning) med ghosting och att vissa detaljer antingen försvinner eller förstärks för mycket med RR igång.
Har kommit till ch.5 hittills och storyn är intressant och visuellt är det ruggigt bra, men fasen vad jag kämpar med gameplayet i stort. Tycker främst striderna är så fruktansvärt tråkiga (drog ned till story mode för att slippa dem i så hög grad som möjligt) att jag faktiskt har svårt att motivera mig till att fortsätta spela just nu. Efter senaste patchen har dessutom ljudet blivit osynkat i vissa cutscenes vilket jag inte hade några problem med tidigare.

Av meanh
Skrivet av blue eyed devil:

Jag har starfield, men inte testat än, tänkte prova när Dlss kommer ut, någon som vet när Dlss kommer?

Ryktas om en ny uppdatering nu i veckan, har vi tur så kommer stödet då annars går det som tidigare sagts bra att modda in stöd redan nu.

Av meanh

Fel på de 5 första, rätt på de 5 sista frågorna.

Av meanh
Skrivet av Ase:

Bra med stora systemkrav som driver på utvecklingen, istället för att anpassa till konsolers begränsningar. själv ser jag detta som bara positivt för oss pc spelare så vi får nytta av våran hårdvara. föredrar att utvecklingen går framåt istället för att anpassas till nuvarande hårdvara. Var så på 80 & 90 talet 00 talet men sista 10-20 åren har det varit mer magert. så positivt

Vete fasen om jag vill tillbaka till 80- och 90-tal då man fick vara glad om en PC som kostade 20 000:- ens startade spelen 2-3 år senare. Speciellt då hårdvaruutvecklingen avstannat med avseende på hur mycket mer prestanda per krona du får varje ny generation sedan åtminstone 3-4 år tillbaka. Misstänker att detta faktiskt är en del av problemet, Remedy räknade kallt med att "genomsnittsdatorn" 2023 skulle ha betydligt bättre prestanda än vad den har i dagsläget.

Av meanh

Hogwarts Legacy, Forspoken, Starfield, CP2077 och en massa Nordic Ashes: Survivors of Ragnarok (Vampire Survivor "klon" i EA som på något sätt fått mig att spela det i mer än 350 timmar i år).

Av meanh

Lite humor:

Av meanh

Om du planerar att köra 4k i närtid så fungerar alla grafikkort, även ett 4090 relativt bra med en 5900x även om det kommer innebära att processorn begränsar dig något i vissa spel/delar av spel. Har i dagsläget en kombo med 5800X3D och 4090 som körs i 4k och i många spel/delar av spel är processorn en liten flaskhals, dock får jag i de allra flesta fall nog med fps så den oftast lilla potential som lämnas outnyttjad är inget som stör mig i dagsläget. I exempelvis Starfield så begränsar processorn mig till kring 65 fps i vissa tätbefolkade områden med de inställningar jag kör, medans jag i de flesta fall får ut 75-90 fps i resterande spelet och då är begränsad av grafikkortet.
I 1440p skulle jag säga att ett 3080/6800XT/4070/7800XT är ganska perfekta att para med en 5900x, har själv kört både 6800XT och 3080 tillsammans med en 5900x i 1440p och det var bra balanserade system.
Vill du köra RT är Nvidia det självklara valet, speciellt om du vill fläska på med det mesta i tyngre RT-titlar som CP2077. I dessa titlar lär även funktioner som frame generation, vilket nya 4000-serien har, bli viktiga i framtiden och ger redan idag en schysst skjuts i upplevt flyt i CP2077 och Hogwarts Legacy exempelvis.
Värt att tänka på är att många produktivitetsprogram tycks fungera bättre med Nvidia, har dock ingen aning om hur Adobe fungrerar med Nvidia/AMD men det kan vara värt att utforska innan du tar ett beslut.

Av meanh
Skrivet av zogez:

En sak jag trodde var en bugg, MEN tydligen så verkar det ska vara så här,
Cyberpunk är ju det spelet som nog använder raytracing på bästa sätt.

Men en sak som är riktigt konstigt, Är att sin karaktär aldrig speglar sig i vatten fönster mm, Helt osynligt. Allt annat syns i spelet.
Ändå gången man kan se sin spelare är när man är i badrummet och väljer att kolla in i en spegel. (sätter igång spegeln)

Nån som vet varför eller har nån gisning varför CD Projekt Red valt att göra så här?

Vad jag förstår beror det på att för att förstpersonsvyn ska se bra ut så både "drar man ut" och förminskar olika kroppsdelar på karaktären du spelar. Detta skulle därmed få din reflektion att se väldigt märklig ut om den fanns i spelet och CDPR valde helt enkelt att inte ha den med.
Exempel på hur din karaktär ser ut:

Av meanh

Testade FSR3 lite snabbt i Forspoken. Testade i 4k och maxade inställningar på ett 4090 och 5800X3D.
Bildkvalitén har jag inget direkt att klaga på, reagerade inte på några visuella artefakter som inte redan fanns där med native AA eller FSR uppskalning. Dock testade jag i en relativt mörk/dov miljö, så det kan hända att ljusare områden med mera kontrast kan visa eventuella problem tydligare.
Märkte dock av att VRR inte fungerar med FSR3, detta då varenda litet stutter märktes mycket och i cutscenes så verkar varenda byte av kameravinkel leda till problem med större stutters.
Märkte även av ökat input lag, trots att jag kör med handkontroll. Skulle dock kalla det för fullt spelbart men inte optimalt.
Är faktiskt imponerad av FSR3 trots ovanstående problem, om AMD kan få FSR3 att lira fint med VRR och om möjligt minska input lag något så är det helt klart en funktion jag skulle kunna använda. Kommer dock förmodligen köra spelet med DLSS Quality om jag spelar det igen, detta då 80-90 fps räcker fint på min 120Hz OLED och DLSS2 fungerar problemfritt med VRR.

Av meanh
Skrivet av Maximo:

Är det någon som vet om "ray reconstruction" fungerar om man inte kör DLSS uppskalning?
Raytracing körs ju som artikeln skriver om alltid nerskalat även utan DLSS så i teorin borde det ju finns något där att hämta men ja hittar ingen info om det.

Vad jag förstår så är det endast med DLSS det fungerar i dagsläget, detta då RR är "integrerat" i uppskalningssteget. Nvidia har dock sagt att man jobbar på att få det att fungera även med DLAA, vilket är DLSS fast man utgår från native upplösning och får då enbart förbättrad AA och ingen prestandaökning. Kan även tillägga att det går att få RR att köras med vanlig RT enligt trådar på reddit, dock så tycks prestandatappet vara ganska stort på ett 3080 jämfört med standard-denoisers, så förmodligen inte värt det i dagsläget.

Av meanh

4k, DLSS Balanced, FG, PT och RR. Minns inte att kablar sett så illa ut tidigare och tar jag bort RR ser de lite bättre ut men ändå inte direkt bra. Vet inte om det bara var länge sedan jag spelade CP2077 eller om de ändrat något för ghosting och smearing känns som att det är värre än tidigare och med RR upplever jag det ofta som något värre än utan.

Av meanh

Bara jag som tycker att spelet verkar "falla isär" mer och mer rent tekniskt ju längre man spelar? Hade i stort sett inga buggar, krascher eller annat de första 30 timmarna. Därefter har det dessvärre gått utför, har haft två krascher vid fast travel, att ladda in områden tycks bli segare och ibland med frysningar i själva laddningen. Har haft NPC's som antingen flyger iväg upp genom tak eller sakta faller genom golv, NPC's som vandrar iväg och "vibrerar" kraftigt när man försöker tala med dem osv.
Får alltmer känslan av att spelet hålls samman med tejp och diverse skruv man hittat i skrotlådan och att det när som helst kan braka samman.

Av meanh

Från Ubisoft:
"As you experience the journey of Basim to become a Hidden One and undertake elaborate investigations and assassinations, you'll be able to immerse yourself in his world with an uncapped frame rate, even in 4K; simultaneously use a keyboard, mouse, and controller (or other inputs); and get a dazzling panoramic view with HDR as well as multi-monitor and widescreen support. You'll also be able to leverage features like Intel's AI-assisted XeSS Super Sampling, Nvidia DLSS, or AMD FSR to upscale resolution while enabling hardware to pump out more frames per second; optimization for Intel Arc GPUs and 13th-generation CPUs; synchronize ambient lighting with the game's action using MSI's Mystic Light products; and even experience upper-body haptic feedback with the OWO Haptic Gaming System vest (which is also supported on consoles)."

Så nu kan alla sluta gnälla över uppskalning i detta spel iaf.