Inlägg

Inlägg som hanjou har skrivit i forumet
Av hanjou

jag har Dell 24+27 tummar på jobbet. Har även en yamakasi 27 tummare hemma .
Personligen föredrar jag min Korea skärm framför den på mitt jobb.

Av hanjou

grattis

Av hanjou

Hur det må en vara krav med internetuppkoppling.
Så funderar jag på hur jag ska göra när jag åker på semester.
När jag åker bort på semester så brukar det vara 6-7 veckor.

I dessa tider att man ska vara miljömedveten också vidare.
Personligen känner jag ingen lust att ha en Xbox igång när jag inte är hemma.

Av hanjou

köpråd multifunktionskrivare

Hej behöver hjälp att välja ut en skrivare för ett litet kontor. Vi skriver ute ungefär 100sidor i månaden och var tredje månad 400.

Önskemål:
- Allt-i-ett-maskin: Kopiator, Scanner och Skrivare
- Billig i inköp (4.000:- kanske?)
- Teknik: laser, färg
- Billig i drift (ska finnas billig pirattoner)
- Anslutning: Nätverk

Av hanjou
Skrivet av bonno:

Min syrra behöver en ny bärbar (tjej i rubriken brukar generera mer svar...) och jag är inte längre speciellt insatt i datorer längre. Hennes budget är 5000 kr och det går även bra med begagnat. Hennes krav är att kunna koppla den till tven, den ska ha cd/dvd-läsare/brännare samt att den ska klara några spel.
Grafikkortet som sitter i hennes gamla är ett 9600m gt (32 shaders om jag minns rätt..) och processorn är någon C2D. Dator ska helst vara något bättre än detta om det går att hitta för 5000 kr.

EDIT: Om det är begagnat så ska den gå att köpa i Västmanland- eller Uppsala län

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/157578-asus_k55a-sx18...
va tror du om denna ?

Av hanjou

själv är jag systemvetare, och har arbetat som utvecklare nu i 2 år.
Ibland känner man så otrolig skam, över vilket skit som släpps idag. Vad har hänt med yrkes stolthet ?

jag personligen vill likna dåliga produkter dvs program som en bil. Ta till exempel Toyota ifall de skulle släppa en bil idag som bara ibland klarar av att bromsa eller ibland så fungerar vindtorkaren vid vissa tillfällen. Vilket ramaskri skulle det inte bli?

I apple fall känns det många gånger som om de vill uppfinna hjulet ,fast det har funnits bra länge.

ps. jag använder själv en iphone, ipad och en mac air. ds.

Av hanjou

köpte precis en likadan och har haft exakt samma problem. Kommer att lämna tillbaka den imorgon.

Av hanjou

har du varit otrogen med någon annan hd ?, det brukar få hd att sticka......

Av hanjou
Skrivet av Bosson:

Precis en sån i länken? Finns det någon liknande till ännu lägre pris?

exakt en sån som på länken.
jag betalade 309 dollar för min.

Av hanjou

jag äger en sån riktigt nöjd

Av hanjou

fick min idag från green sum men det saknas en dvi kabel får väl cykla till webhallen och köpa en då.

Edit

Inga pixelfel och vad jag ser just nu.

hm, sweclockers hemsida har nog aldrig sätt så bra ut.

återkommer när jag kört nån film på skärmen.

Av hanjou
Skrivet av therollingsten:

Min catleap ligger i Seoul, Korea nu. Beställde utav green-sum som skickade skärmen med DHL. Någon som vet om DHL skickar sina paket men Korean Air Cargo eller skickar de paketen med sina egna flyg?

de har sina egna flygplan

Av hanjou
Skrivet av roggeee:

Bad du green-sum att skriva ner värdet och/eller märka det som en gåva?

Jo, ångrar lite att jag beställde från green-sum, stod inget om att han testade skärmarna men dom flesta här verkar bara ha bra erfarenheter av honom.

Beställde förra söndagen, och den levererades på fredagen, men var inte hemma.

F.ö kul att många säljare sänkte priset med $20 ett par dagar efter att jag beställt.

rogeee, nej det har jag inte gjort.
köpte för 309dollar. Det verkar som om jag kom rätt bra undan prismässigt, ink moms och tull landar jag på exakt 2983,23kr för en 27tummare.

Blir kul och se om bildskärmen är bra, DHL bör vara här någon gång underförmiddagen.

Av hanjou
Skrivet av TheDaemon:

Lightweight version? :x

ts har fått den nya Fractal design veyron, lättare och något sämre.

Av hanjou
Skrivet av Ninjaflipp:

2012-07-23, inlägg #47 i loggboken

Grillade hamburgare till middag när jag kom hem från jobbet. Hade inte kommit någon hårddisk idag heller. Börjar bli riktigt frustrerande. Fick stor lust att kontakta CDON och klaga men lyckligtvis var hamburgaren god och fick mig på bättre tankar.

hm, vart sugen på hamburgare...

afk på väg till ica.

Av hanjou

hepp, bara jag som inte fått diskarna ?

Av hanjou

det vart tull se inlägg nedan

Av hanjou

pratade med dhl idag, verkar som jag slapp tullen.
Nåja märker det imorgon då jag inte är hemma idag för att hämta paketet.

Av hanjou
Skrivet av Vimm:

Ja. Eller det är i alla fall vad folk som köpt båda kommit överens om. Bygg kvalitén är bättre och foten är robustare. Baksidan är i aluminium. Sen går det rykten om att den har lägre input lag än Yamakashin och Shimian. Vet inte om det är bekräftad dock.

För övrigt har jag fått vänta 4 dagar på att red-cap skulle ha skickat min skärm. Fortfarande nada. Står "2 business days". Någon annan som upplever längre leveranstider?

beställde min CATLEAP Q270 från green-sum igår.

Saturday, July 21, 2012 at 20:08 Origin Service Area: SEOUL - GOYANG - KOREA, REPUBLIC OF (SOUTH K.) Destination Service Area: ARLANDA - BROMMA - SWEDEN Saturday, July 21, 2012 Location Time 5 Processed at INCHEON OUTSKIRT OF SEOUL - KOREA, REPUBLIC OF (SOUTH K.) INCHEON OUTSKIRT OF SEOUL - KOREA, REPUBLIC OF (SOUTH K.) 20:08 4 Arrived at Sort Facility INCHEON OUTSKIRT OF SEOUL - KOREA, REPUBLIC OF (SOUTH K.) INCHEON OUTSKIRT OF SEOUL - KOREA, REPUBLIC OF (SOUTH K.) 16:16 3 Departed Facility in SEOUL - KOREA, REPUBLIC OF (SOUTH K.) SEOUL - KOREA, REPUBLIC OF (SOUTH K.) 15:38 2 Processed at SEOUL - KOREA, REPUBLIC OF (SOUTH K.) SEOUL - KOREA, REPUBLIC OF (SOUTH K.) 15:34 1 Shipment picked up SEOUL - KOREA, REPUBLIC OF (SOUTH K.) 12:00

hoppas på att få den måndag eller tisdag.

Av hanjou
Skrivet av Xtenzion:

Jag är kille på 28 år som snart kan sitta väldigt risiigt till.

Jag fick ett jobb i Malmö 2006 och hyrde lägenhet i andra hand, eftersom vi har en gammal sovjet style bostadsmarknad (frågan är om man över huvudtaget kan kalla det för bostadsmarknad, kanske planerad bostads kaos!) så var jag tvungen att hyra i andra hand svart, detta var ohållbart när man fick hyresvärden efter sig, valet stod mellan att säga upp mig eller att köpa en bostadsrätt. Jag satt i en situation där jag mer eller mindre var tvingad att köpa en bostadsrätt, något som visade vara det största misstaget som jag någonsin gjort. Jag köpte in 2007, jag ville inte köpa för jag var rädd för att bostadspriserna skulle gå ner, vilket de nu har gjort.

2010 lämnade jag Sverige för att flytta till Australien, eftersom priserna gått ner på bostäder i mitt område (och hela landet) så valde jag att hyra ut min lägenhet i andra hand, något som fungerat bra. Dock får jag bara lov att hyra ut lägenheten tills juni 2013, sedan MÅSTE jag sälja. Som det sur ut i ekonomin just nu känns det inte som vi kommer se en lysnade bostadsmarknad.

Så det är höga odds att jag måste sälja med förlust, jag betalade 700.000sek för lägenheten (2007) och fick ta ett bostadslån. Så jag räknar med worst case scenario på att sälja på 500.000 sek, sedan ska mäklaren ha runt 5% (vet inte exakt vad en mäklare tar ut för arvode, om någon vet får ni gärna dela med er). Då kommer jag alltså få 450.000 sek för min lägenhet och kvarstående lån kommer ligga på runt 610.000, jag kommer alltså gå back med 160.000 plus handpeningen (70.000 sek, dock är handpenningen redan betald).

Så summeringen är den att jag sitta med 160.000 sek i skulder och jag har långt ifrån 160.000 sek i tillgångar. Så det som kommer hända är att jag kommer i personlig konkurs.

Jag bor utomlands men kommer inte kunna få permanent uppehållstillstånd förrän 2014 och jag vet inte om det kommer att bli beviljat eller inte. Jag har vänner och familj här i Australien så att flytta tillbaka till Sverige är inte möjligt just nu.

Så nu funderar på jag vad jag borde göra, vad jag ser det som finns det bara två möjligheter

1. Den moraliska "rätta" vägen, att försöka komma överens med banken om en avbetalningsplan och betala tillbaka tillbaka skulder under ett par år, och sedan vara "fri"

2. Det andra alternativet är att helt enkelt skita i mina skulder, eftersom jag bor utanför EU kan inte fogden ta mina tillgångar här (det är inte några stora tillgångar ändå...) och det är inte olagligt att ha skulder och därför kommer jag "enbart" att bestraffas med en betalningsanmärkning. Sedan finns det en preskriptiontiden på ett lån är 10 år och som jag förstår det kan fordringsägaren förnya det endast en gång, så om de skulle vara smarta skulle de göra det efter 9år 11mån och i princip skulle då fordringen finnas kvar i nästan 20 år, men efter det skulle den försvinna.

Jag har inte en aning om vad jag kommer att göra, just nu lutar det åt alternativ 1.

Så nu vill jag höra vad du tycker, vad borde jag välja och hur resonerar du? Finns det någon med liknande erfarenhet som kan ge mig råd?

Hej, Det finns ett utredning som regeringen gjort som ska underlätta andrahandsuthyrning. Bla ska inte bostadsrättsföreningar längre kunna neka samt så ska man kunna räkna med räntekostnader när man tar ut en hyra.

Kan komma att bli lag 1 januari 2013.