Inlägg

Inlägg som megaman1 har skrivit i forumet
Av megaman1

Uppgradering till föräldrarna. Ca 6000:-

Hejsan tänkte fixa lite nya prylar till föräldrarnas dator så dom får lite speed i den. Siter en 4 år gammal amd i den nu med ett 6600GT och ett sunkigt nätaggregat. Dom vill ha en snabb surfdator egentligen. Men sitter mycket med bilder i bloggar och med kameror. Tänkte köpa frächa grejer nu eftersom dom byter väldigt sällan så den ska kännas snabb några år framöver.
Det jag behöver för tillfället är mdoerkort, prolle, minne, nytt nätaggregat, och en ssd och en lagring för mycket bilder.
Tänkte köra med sockel 1155 iaf. Och då är väl Z68 bästa alternativet?
Detta har jag kommit fram till:

moderkort: https://www.inet.se/artikel/1902060/gigabyte-z68ap-d3
prolle: ?
minne: https://www.inet.se/artikel/5308675/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-...
Lagring: https://www.inet.se/artikel/4303946/2tb-seagate-barracuda-gre...
ssd: ?
Nätaggregat: https://www.inet.se/artikel/6909526/fractal-design-integra-50... ?

Och då till funderingarna:

* Är den inbyggda grafikdelen i sandybrigde samma på alla modeller (i3, i5, i7) och slår den det kortet som sitter i datorn idag? (6600GT) Jag tänker inte köpa ny grafik om ni inte rekommenderar det för att inte slöa hantering med bild och annat. Så frågan är om man ska använda 6600GT eller köra med det inbyggda. För spel är ju inte alls aktuellt. Möjligtvis till ev sugna barnbarn.

* Vilken prolle ska jag ha. Vill egentligen ha typ en i5 2500 då det "bara" skilljer typ en 500ing från ganska mycket sämre i3 med lite frekvens. Känns lite 2008 att köpa en dualprolle nuförtiden. i7 är ju väldigt overkill.. Men 4 kärnor känns väl ändå vettigt?

* Vill gärna ha en SSD i denna dator för jag tycker det gör så mycket skillnad i snabbheten. Frågan är vilken. Hittade intel 510 120Gb på cdon för 1990:- som då nyttjar sata 6Gb/s. Känns ändå väldigt prisvärt för det man får, men ändå kanske lite overkill? 60-80 GB hade också kanske räckt till då dom inte kommer ha några 20Gb spel på eller en massa program.

Kom gärna med synpunkter och argument för och emot.

Av megaman1
Skrivet av 09tomlin:

Något skumt hände i natt med min telefon. Jag gick och la mig med batteriet på 100% men när jag vaknade cirka 8 timmar senare så låg batteriet bara på 1%! Detta har aldrig hänt förut, så vad kan orsaken vara?

http://data.fuskbugg.se/skalman02/4e2120bf4ad57_Untitled-1%20...

Exakt samma sak hände med min förra veckan. Hade över halva batteriet kvar och som tur väl var hade jag ställt min vanliga väckaklocka med för den ringde på morgonen och min mobil var helt stendöd! Gick inte att starta alls utan att koppla in laddaren. Dagen efter, samma sak fast jag hann se det på natten att den varnade. Sen startade jag om den så har den varit som vanligt. Måste va nån av apparna som "hängt sig" eller gjort något skumt.

Uppdaterade mjukvara idag i mobilen. Nån som vet vad den gjorde? Något som förbättrats?

Av megaman1

Tråkigt att det aldrig är nån match längre på processormarkaden. Amd släpper sina prylar typ ett halvår efter med dubbelt så många kärnor (nåja HT..) som intel som nästan slår intels flera månader gamla prolle på vissa moment.. Man kan ju hoppas att dom kommer ikapp snart..

Ska väl inte måla fan på väggen än. Tror nog den kommer sälja bra ändå.
Sen får man ju se hur dom officiella siffrorna ser ut.

Av megaman1

Ja som sagt, skönt o slippa kommentarerna på att "intels SSD är iaf driftsäkra" så fort det kommer nya som slår dom prestanda mässigt när folk inte kan skrika att dom är bäst längre. Finns ingen felfri tillverkare, bara att inse. Tråkigt när sånt här händer och kunden blir drabbad. Aldrig roligt att reklamera och fixa med prylar som man bara vill kasta i och köra.

Av megaman1

Ok har nog inte spelat mer än en halvtimme åt gången med den nya patchen så det kanske händer mig med efter ett tag. Får återkomma. Men om så är fallet så är det ati som har dålig drivrutiner eller är det patchen som är kass? Vilket fall så kommer säkert en lösning snart.

Av megaman1
Skrivet av DeathAdder89:

Hej tänkte höra med er som spelar crysis 2 med ultra pack med DX11 om crytek tänker släppa någon patch för laggandet på halva storyn som man upplever i spelet ? jag sitter med en klockad AMD phenom2 X4 970 BE 4.1 Ghz och 2 st klockade 5850 CF och bör inte ha detta laggandet på halva storyn på single player eftersom resten av storyn förändras verkligen och det är inget laggande i över huvudtaget resten av storyn som är kvar ?
är det någon som vet om det ska släppas nått mer så skriv gärna Mvh.

Har inga problem med detta fenomen du beskriver. Kör med 2 st 460kort. Är i mitten/slutet av storyn) Skulle tippa på att det är ati som behöver uppdatera sina drivrutiner för crysis 2 DX11.

Av megaman1

Fick en symbol överst förra veckan som jag inte kan få bort. Ett simkort med ett kugghjul på typ. När jag scrollar ner fältet för meddelanden står det under meddelanden "Telenor SE". Edit: Telenor SE står även längst upp på den sidan så det är inte där jag menar..
När jag trycker på den så kommer jag tillbaka till startsidan.. Hur fan får jag bort den?! Frågade kundservice på telenor men han hade ingen aning..

Allt funkar med telenor, alla inställningar kom automatiskt osv så inga problem med någonting förutom den jävla ikonen. ^^

Hoppas nån kan ge mig en lösning..

Av megaman1

Bra paket. Satte ihop ett liknande förra veckan till en kompis som har ungefär dessa komponenter runt lyxvarianten. Presterar mycket bra och det är bra grejer som passar och är enkla att montera. Köpte en beprövad noctua D12 som jag själv har för ett bra pris och kör den i 4.5Ghz utan temps över 60 grader. Inte ens försökt få upp den högre än så, går nog en bit till.

Av megaman1

Håller med, tycker den vanliga versionen är mycket bättre, och gillar inte mobilversioner på sidor. Kanske bra dock för dom med sämre mobiler eller som nöjer sig med enkla funktioner på sidorna och tråkig text på vit bakgrund typ bara för att få sina saker gjorda lite snabbt.
Nyare smartphones med lite storlek, 4"+ är det en barnlek att surfa på vanliga sidor.

Av megaman1

Köpte denna till en kompis datorkonfig som jag nu sitter på och installerar program. Har funkat bra än så länge utan några fel eller frysningar. Hoppas den funkar ok tills en bra version kommer ut. Är iaf grymt snabb!

Av megaman1

Tack för svaren. Trodde det var nån formateringshistoria, men trodde man fick göra det via bios eller nått. Har köpt flera HDD genom åren men detta är första gången jag inte använt den som systemdisk. Man lär sig nått nytt varje dag..

Av megaman1

Windows hittar inte HDD2.

Tjena. Precis installerat en kompis dator och fasade att hans vertex3 inte skulle funka som den skulle efter alla problem. Installerade windows utan problem med vetex 3. Båda HDD finns i bios och som val under installationen men när jag är inne i windows så hittar han inte HDD2, en WD green på 2TB. Vad beror detta på? Den är helt ny.. Är det nån inställning i windows, bios eller annat fel?

Av megaman1
Skrivet av pg_ice:

coolt men hur fan funkar det?
ska man ha tegelstenen slåendes i fickan när man är ute och springer alltså :)?
eller finns det nåt bälte att köpa till som man fäster den i ?

Edit: syftar på Samsung Galaxy S2 som det blir ett köp av och den är ju inte direkt liten

OffT: Samsung GS2 är väl den minsta mobilen i den klassen. Svårt att få en mobil med 4.3" skärm att bli mindre än skärmen? On topic. Ska prova det programmet när jag ska ut och löpa i veckan. Mobilen (S: GS2) ligger mycket bra i fickan i skjortsen för den är väldigt tunn och lätt vilket gör att den slimmas intil benet och vikten gör att den inte far runt och slår mot benet. ^^

Av megaman1

Många gnäller på att den väger lite och känns plastig, men jag känner tvärtom till htc'n, tung och otymplig och skitful. Samsungen är bara ful iaf.
Konstigt hur folk tänker så olika. Men bra med kanske.

Har haft batteriet i 1 dygn nu och pillat på den i stort sett hela tiden, har fortfarande grönt batteri på typ 1/3 kvar och har inte ändrat några grundinställningar i energispar eller stängt av något. Webläsare och youtube har gått varma. Är det så dåligt egentligen? Min fru's Iphone får laddas varje kväll och hon använder den väldigt sparsamt. Tycker batteriet är fult godkänt än så länge. Får prova några dagar..

Av megaman1

Fick hem denna idag. Väldigt nöjd so far. Finns mycket att utforska med alla apparna. Jävligt shysst lur!

Av megaman1
Skrivet av SueCia:

Om samsungs telefoner har bättre fungerande GPS:er än HTC's så skulle jag valt samsung direkt!

Min HTC Hero hittade satelit typ 1 av 10 gånger och min DHD har tappat kontakt med sateliten 2 gånger hittills, har iofs haft telefon i 4 månader men ändå.

Kollade på ett test på youtube eller något liknande och där jämfördes galaxy II med typ Desire HD och där var Samsungen överlägsen. Hittade typ alla sateliter 10/10 nästan hela tiden och direkt, medans D HD tog typ 5 min på sig och hittade sen ungefär 3 sateliter. Sen om det säger något vet jag ej..
Min Omnia HD har funkat väldigt bra som gps till bilen.

Edit: HTC Desire S hette den visst.. http://www.youtube.com/watch?v=JZzJyKtPkHw
Får min lur imorn eller på fredag. Ska testas i helgen.

Av megaman1

Var i butiken idag men dom hade ingen av dom i lager. Sensation skulle komma in imorgon, samsungen "inom nån vecka". Märks vilken mobil som är poppis.. Sensation var inte ens bokad av nån. Lite konstigt. Jag valde iaf att beställa en samsung på nätet ikväll då jag klämde lite på den i butik. Gillar inte Sensations utseende och form + att batteritiden ska va bättre på samsungen. Så på torsdag borde den anlända. Blir nog nöjd vilket som. Fick 3Mbit fri surf och 6 månaders fri musik + 2 månader fritt abonnemang. 399:- mån med pott på 299:-, dvs det jag ringer i snitt för per månad. Så vill man va lite naiv kan man ju säga att man ger 100kr månaden för mobilen..

Av megaman1

Jag ska dra till telenorbutiken efter jobbet på tisdag. Får se vad dom har hemma och om man kan fingra lite på någon av dom. Har inte gillat htc's mobiler innan då dom känts som en tegelsten i handen både gällande tyngd och form. Har en samsung omnia HD nu och tycker den känns väldigt tråkig i menyer osv. Nu har ju den Symbian iofs, men tycker inte SII känns så mycket mer upphetsande. Annars är jag nöjd med den men känner jag vill ha ngt nytt. Så vi får se vad det blir.

Av megaman1

Velar fram och tillbaka mellan dessa.. Samsungen verkar vara bättre överlag i tester man sett. Men Sensation ser lite fräschare ut i gränssnitt. Båda är fula som stryk, men samsungen ser lite bättre ut. Samsung verkar ha bättre batteri och skärm men Sensation har högre upplösning..
Nån som vet hur gps funkar på dessa eller sett nån review på detta? Googlat lite men inte hittat nått konkret, mest kanske pga att Sensation inte släpps helt än kanske. Använder min telefon mycket med navigering i bilen och vill ha en mobil som funkar bra som navigator utan extra avgifter osv.

Av megaman1

Funkade crysis 2 med sli innan? Blev osäker om jag ställt enable sli på förra drivisupdaten. Iaf så funkar sli nu. Men jag hade iofs 60 fps innan med så det gjorde ju ingen större skillnad..