Inlägg

Inlägg som S1im har skrivit i forumet
Av S1im
Skrivet av GilbertG:

... Det verkliga problemet idag är att det är marknaden som styr samhället istället för politiker. Det är därför som många uppfattar politiker som mycket snacka och lite verkstad. Politiker, i synnerhet nationalstatspolitiker, är tämligen maktlösa mot den globala marknaden och tenderar allt oftare att bli "köpta" av marknaden. Det problemet löses inte med att lägga ner EU, tvärtom är det vårt största hopp och garant mot mer marknadsdiktatur.

Jag håller med om att globala företag och banker har för stor makt över samhället men genom att flytta allt mer politisk makt till EU så underlättar man ju snarare deras inflytande än om länderna behåller sitt självbestämmande.
Det är bara se hur Reinfeldt nu har blivit anställd på Bank of America vilket han aldrig hade blivit om Sverige inte varit med i EU. Han blir "belönad" i efterhand för väl utfört jobb för upplösande av Europas nationalstater. En svag nationalstat är lättare att påverka för globala finansen.

Av S1im
Skrivet av ArcticFire:

Egentligen är det ganska synd att standardfrekvensen är så låg. Många kommer inte att överklocka och datorsidorna testar sällan överklockning eller ens fabriksöverklockade tredjepartskort. 980 var högst klockat så det led minst, men 970 och speciellt 980 Ti led mycket av det i tester. Undrar om RX 480 börjar tävla mot GTX 980 Ti och HD 7950 om titeln sämsta referensfrekvensen jämfört med potentiella frekvensen

Håller med om det. Kommer ihåg hur jag överklockade mitt HD7950 från 800mhz till 1050 mhz utan att röra volt och det var helt stabilt.

Av S1im
Skrivet av str8forthakill:

@happy_per:
Men om RX480 har prestanda som GTX970 kommer GTX970 vara billigare med bättre kylare. Det kortet har letat sig ned till 2700:- . dvs vad är poängen med RX480 ens?

Du upprepar dig som en papegoja här i tråden med felaktigheter. RX480 uppges prestera som ett R9 390X som i sin tur presterar jämnt med GTX 980. Sen har Nvidia slutat tillverka GTX 970/980 sen en tid tillbaka så det är pågående utförsäljning av dessa kort så snart har inte Nvidia något att konkurrera med RX480.

Av S1im
Skrivet av ClintBeastwood:

Jag ser att flera nämner 390x i samma mening som 970, men det är ju 390 som legat på samma, eller bättre, prestanda som ett 970. 390x låg väl runt 980?

Folk har inte hängt med, 390 ligger klart före 970 numera och 390X drar ifrån 980 med högre upplösningar. http://www.sweclockers.com/test/22153-nvidia-geforce-gtx-1070...

Av S1im

GTX 980 prestanda för 3090 kr!

R9 390X Nitro 8GB GDDR5-minne - 3090 kr
https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/amd/sapphi...

R9 390 Nitro 8GB GDDR5-minne - 2790 kr
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3400452

MSI Radeon R9 390 Gaming 8 GB minne - 2790 kr
https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/amd/msi-ra...

Av S1im
Skrivet av hakro807:

Vad får du detta ifrån? Det är ungefär lika absurt som att säga att Miljöpartiet vill stänga alla gruvor, förbjuda alla bilar, redan imorgon sluta använda olja/bensin/kol oavsett konsekvenser för samhället, avskaffa plast i all dess former och stoppa all djuruppfödning.

Hade du lyssnat till vad SD sagt hade du insett att det är grundat i logiskt resonerande till skillnad mot övriga partier, för vad SD säger är att kultur, yrkes- och språkkunskaper spelar roll i hur lätt människor integreras, att invandring som sådan inte per automatik ger positiva effekter och att Sveriges politiker har ett ansvar att i första hand tillse medborgarnas intressen, inte resten av världens.

Slösa inte energi på en "bot", dom får sina instruktioner från Aftonbladet eller kvarterets VPK-samfällighet. Att ta in information direkt från källan är tyvärr över deras förmåga!

Av S1im
Skrivet av iFerz:

Gällande Daesh (IS) och snack om religion. Det är inte en legitim religion, detta är något eget påhitt. Bäst jämförelsen är KKK. KKK är kristna, men det är inte kristendomen som vi använder, utövar eller tror på. Samma med Daesh, de säger att de är muslimer och handlar i Allahs namn så vi som är på andra sidan jorden kommer tro att "Fan, jag har hört en muslimsk polare säga Allah, är han terrorist?". Därifrån kommer det eskalera, de riktiga muslimerna kommer bli utsatta i samhället och till slut endast kunda vända sig till Daesh då de kommer ta emot dom.

Vi kan inte blanda ihop religion med terrorister. Visst kan terrorister ha en religion, om jag inte kommer ihåg fel var Breivik kristen (har endast för mig jag läst det), personerna som sköt ihjäl 120 människor i Paris, medlemmar av Daesh och religiösa. Dock inte riktigt islam.

– Det är en terroristgrupp och inte en stat. Jag rekommenderar inte att man använder termen Islamiska staten eftersom det suddar ut gränserna mellan islam, muslimer och islamister. -Laurent Fabius

Som Fabius nämner, islam och Daesh är två skilda saker.

*EDIT* Stavfel kan förekomma, lite konstigt meningsbyggnad. Trött som fasen.

Det är tyvärr nog så att det är en större andel muslimer än folk tror som sympatiserar med IS och vill ha sharialagar i samhället.

"43 procent av svenska muslimer tycker att muslimer borde återvända till islams rötter, 67 procent tycker att det bara finns en tolkning av islam och hela 52 procent anser att det är viktigare att följa religiösa lagar än lagarna i Sverige."
http://www.svd.se/radikal-islamism-drabbar-alla/om/det-hojda-...

Av S1im
Skrivet av Oldskool:

Det är just pga olika betygssystem som man använder omräkningstabeller

Vad har skolbetyg från 1975 gemensamt med senare skola som domineras av genusvetenskap och feminism?
Hur ser modellen ut för att omvandla en 30-40 år gammal svetsarutbildning eller socialt program till dagens samhälle?
Vi ser dagligen hur en svetsarutbildning från 70-talet inte möter upp mot dagens krav. Den som bäst har förutspått samhällets utveckling är väl Åkesson!?

Av S1im
Skrivet av Oldskool:

Nu högg du allt i sten, Lööf är klart smartast av partiledarna med 5,0 i meritvärde.
Tvåa kommer Romson.
Fridolin är fyra, ändå rätt högt med 4,1
Jimmie kommer näst längst ned.
http://www.aftonbladet.se/temautbildning/article16579686.ab

Med det inlägget så påvisade du din egen inkompetens!
Först genom att länka till Aftonbladet, och sen hänvisatill en artikel som inte ens skulle få godkänt i 6:e klass! AB förstår uppenbarligen inte skillnaden på olika skolor och program.
Förövrigt är inte betyg samma som intelligens, men det kan var svårt att förstå för "vissa".

Av S1im
Skrivet av Evil Peter:

Jag föredrar att bättre utbildade i området än jag tar en titt där. Min ytliga bild kommer inte vara bra nog. Precis som att t ex ZEW eller Nordea nog gör ett bättre jobb att analysera de ekonomiska effekterna än jag gör.

Till personer som dig föreslår jag tex http://www.tino.us/ innan man fortsätter uttrycka "åsikter"!

Av S1im
Skrivet av Usling:

Jag röstade på sossarna... Det känns som om jag röstat på Hitler. Fyfn vad jag skäms

Skickades från m.sweclockers.com

Jag förstår dig. Du borde byta nick till Quisling

Av S1im

Pass med biometrisk identifiering och kameraövervakning av offentliga platser tror jag inte så många är emot och inte heller att gränskontroller har upprättats.

Men det har varit alldeles för slapp hantering under många år då man har släppt in asylsökande trots att 82% har saknat identifikationshandlingar och även då dom är inne i asylprocessen så godkänns 40% trots att dom inte identifierat sig.

Under hösten har det blivit än värre så det är bara anpassa sig till ett framväxande övervakningssamhälle och säga farväl till det sociala skyddsnätet!

http://images-9.svd-cdn.se/images/fb5d0b75-07d1-4581-8db9-aa7c02...

http://www.svd.se/fran-oppna-hjartan-mot-stangda-granser/#sid...

Av S1im

Enligt en Koreansk källa så kommer R9 380X att släppas 15 november.
Är på tiden att det finns något som täpper till luckan mellan R9 380 och 390.

http://hexus.net/tech/news/graphics/87857-amd-radeon-r9-380x-...

Av S1im

Bra skärm på kampanj, Samsung 28" 4K LED FreeSync U28E590D, sänkt från 4590kr till 3590kr.

https://www.komplett.se/product/844525/datorutrustning/bildsk...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3092972

Av S1im

Konstigt det kan bli ibland!
Här står det inget om endast 128-bitars minnesbuss i rubriken.
http://www.sweclockers.com/nyhet/19908-geforce-gtx-960-rojs-i...

Det gäller att lyfta fram rätt egenskaper för sitt budskap. Jag tar inte i kvällspress ens med tång men jag har större krav på tekniksidor att dom kan förhålla sig objektiva!

Av S1im

En kompis har också byggt en dator med Node 304 och Gigabyte GA-F2A88XN. Vet någon om Cooler Master Hyper 212 EVO får plats med dom grejerna eller har tips på någon annan CPU-kylare som passar?

Av S1im

Jag bjuder 1800kr och kan ordna hämtning i Umeå.

Av S1im

Svenska Uppfinnareföreningen är en förening som är till för att hjälpa personer genomföra sina ideér. Kan använda dom som bollplank eller så kan dom förmedla kontakter.

"Svenska Uppfinnareföreningen bildar ett nätverk där målgruppen uppfinnare och småföretagare har tillgång till, och stödjer varandra, med kompetenslyft, rådgivning, coachning, mentorer, problemlösning, förebilder och inspiration."
http://uppfinnare.se/

Av S1im

Acer XG270HU TN 27", Gamingskärm med ramlös design, AMD Freesync, 144hz och 1ms responstid för 3890:-

http://cdon.se/hemelektronik/acer/acer-xg270hu-tn-27-p3177596...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3006886

Av S1im

Fractal Design Arc Mini (Svart) för 299kr på CDON.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=807663