Inlägg

Inlägg som S1im har skrivit i forumet
Av S1im

Utifrån dina krav skulle jag säga ett RX 570 skulle passa bra.
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4294143
Presterar jämnt med GTX 1060 3 GB men sparar 500 kr.

Av S1im
Av S1im
Skrivet av Jerban:

Jag hade en A6 2.0 Tfsi 2006 tror jag det var. Den rasade oljepumpen på och det skulle kosta 25k att byta, och vad jag förstod då så var det ett vanligt problem på dessa motorer.

Jag sålde bilen till en bekant för 10k som renoverade den själv, vilket var tur då det var betydligt mer saker som hade havererat än bara oljepumpen, hans uppskattning då var att det skulle ha kostat mig ca 50-70k att få alla dom jobben gjorda på en verkstad.
Aldrig mer en Tfsi efter det..

Jag hade också en 2007 2.0 Tfsi som oljepumpen rasade vid 12 000 mil och motorhaveri som följd trots servad enligt bok. Kollade upp försäkringsbolagens statistik för motorhaverier och VAG gruppens Tfsi motorer låg i botten. Hade även problem med tändspolar, dörrlås, vindrutetorkare och bakbromsar.

Av S1im
Skrivet av Zero Walker:

Ja sitter mycket vid datorn och antar det är en del till varför ja får så jäkla ont i axlarna när ja väl ska göra saker.
Får dock speciellt ont vid vänstra delen, typ känns som det trycker och bränns (haft det i hundra år).

Men aa hursomhelst så har ja hört att det finns nåt man kan ha på sig för att tvinga axlarna i rätt position,
vilket låter kanon om det funkar.

Så tänkte fråga om någon vet något mer om sånt och vad som rekommenderas?

Har man ingen skada eller sjukdom så är det enda som kan "tvinga axlarna i rätt position" är muskler som finns där som stöd. Har man ett stillasittande jobb/"elitgamer" måste man ändå röra på sig annan tid. Kan berätta om en jobbig kollega som i åratal klagade på att hennes "musarm" skulle tvinga henne att söka sig till annan bransch. Efter första besöket hos sjukgymnast fick hon ett enkelt axlar/rygg träningsprogram. Efter att hon genomfört programmet 3-4 ggr så var hon "mirakulöst" fri från smärtorna.

Av S1im
Skrivet av Xinpei:

I framtiden ja. Just nu har Sverige en ganska stor tillväxt. Detta trots att man satsar på att vara ledande inom grön energi.

https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/samhalle...

https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/natio...

Sveriges tillväxt är mer än dubbla den av Norges t.ex. (3,2% mot 1%).

BNP visar lite om ett lands välstånd om man samtidigt har en hög befolkningsökning som Sverige har. Det intressanta att kolla på då är BNP per capita och det visar att Sverige inte alls har en särskilt stark ekonomi och detta trots en ovanligt stark och långvarig högkonjunktur i världen.

"Verkligt välstånd mäts i BNP per capita. Stiger inte detta, kan fortfarande en andel av befolkningen få det bättre, men bara om övriga får det sämre och/eller om man skuldsätter sig. Majoritetens upplevda välståndsökning kommer på bekostnad av minoritetens försämringar och skyhög privat skuldsättning."
https://cornucopia.cornubot.se/2015/01/sverige-har-haft-falla...
https://www.di.se/nyheter/viktor-munkhammar-risken-okar-for-f...

"There's less than meets the eye to Sweden's economic boom.
The largest Nordic economy has been outpacing most of Europe in recent years, helped by booming domestic demand and rising exports. But under the surface, the growth is a lot less impressive"
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-02-09/sweden-s-e...

Av S1im

Dagens ledare är för fega och ser bara till sin egen makt och skjuter över problemen till nästa generation. Men både i Kina och Japan räknar man med minskande befolkning och där ser man inte det som ett problem. Japan tex jobbar hårt med robotisering inom industrin men även inom sjuk- och äldrevården. Redan idag finns tekniken för att ersätta städare, chaufförer, enklare kontorsjobb, serveringspersonal mm mm. Saknas bara politiskt mod och vilja för att genomföra det!

Då detta är ett dataforum så kan vi relatera till spelvärlden: Med en stabil världspopulation på låt säga ~7 miljarder så skulle människan kunna gå från Zergs till att bli som Protoss

"Ett argument mot sänkta födelsetal är att vi då får färre unga som ska försörja fler gamla. Men om Kina klarar av detta, trots sitt drastiska ettbarnsystem, borde de mycket rikare industriländerna kunna hantera problemet."
https://www.svd.se/vi-maste-forsoka-begransa-befolkningsoknin...

Av S1im

Jag tycker det är för lite fokus på den ständiga befolkningsökningen då vi trots allt har begränsade resurser på jorden. Ökande befolkning orsakar öknars utbredning, skogar huggs ner, ger brist på dricksvatten, miljöföroreningar och konflikter som tom leder till krig. FN och hjälporganisationer borde satsa mycket mer resurser på familjeplanering och utbildning i fattiga länder och bygga upp grundläggande infrastruktur istället för att ständigt göra akuta insatser när svält och torka uppstår i olika delar i världen.

"Om ytterligare tre miljarder människor skulle generera 2 ton CO2 per person och år – en låg nivå jämfört med genomsnittet i dag som i många EU-länder ligger på 8 ton eller i USA på nära 20 ton per person – skulle det extra bidraget till klimatpåverkan vara 6 miljarder ton årligen. Det innebär en total ökning med 20 procent, betydligt mer än exempelvis Europas gemensamma utsläpp idag."

"En fortsatt befolkningstillväxt kommer även att öka spänningarna mellan olika folkgrupper och länder, eftersom kampen om knappa resurser tilltar."
https://www.svd.se/vi-maste-forsoka-begransa-befolkningsoknin...

"Överbefolkning. Snabb och stor befolkningsökning nämns sällan eller aldrig i samband med rapporteringen om konflikter och miljöproblem."

"I Syrien, ett relativt ofruktbart land mindre än halva Sverige, ökade befolkningen från nio miljoner 1980 till nästan 22 miljoner 2011. Upproret mot diktatorn Bashar al-Assad tolkas i regel som en del av den arabiska våren. Men mellan 2006-2011 rådde svår torka och vattenbrist"
http://www.gp.se/nyheter/debatt/kraftig-befolknings%C3%B6knin...

"Den snabba befolkningsökningen innebär oundvikligen också större invandringsströmmar, ifall inte människorna i Afrika får drägligare levnadsvillkor. FN konstaterar att unga människor i dagens värld har tillgång till internet, och därigenom kan få kunskap om ett bättre liv i till exempel EU."
https://svenska.yle.fi/artikel/2015/07/30/varldens-befolkning...

Av S1im
Skrivet av Skonky:

http://www.gp.se/ledare/thelin-den-svenska-grundlags%C3%A4ndr...

En föredetta domare och statssekreterare skriver kritiskt om grundlagsändringen i GP.

"Förslaget reser betänkligheter. Det ter sig egendomligt att beteckna ett lagligt använt grundlagsskydd i termer som "misstag" eller "kryphål". Grundlagen begränsar enbart vad som är förbjudet men bör inte i övrigt innehålla värderingar avseende tillåten användning.

Integritetsskyddet är ett beaktansvärt intresse, men avvägningen här är varken uppenbar eller självklar. I andra vågskålen ligger intresset av handlingsoffentlighet, en offentlighet som när det gäller domar förstärks av det rättsstatliga intresset av insyn i den dömande verksamheten.

Att begränsa tillgången till information för allmänheten men tillåta den för vissa såsom "godkända" verksamheter kan närmast betecknas som stötande; en "professionell" verksamhet anses alltså inte medföra det integritetsintrång som bär upp hela förslaget. "

Väldigt välavvägda ord.

Beskrivningen av en Demokratur är tyvärr allt för nära Sveriges utveckling idag.

"Skenbar demokrati
Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är en demokrati, men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger eller annat godtyckligt kollektiv man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv)".
https://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratur

Av S1im
Skrivet av FatherOfThree:

Vilket vore ännu mer anmärkningsvärt om man inte visste att "Venstre" är det största "Högerpartiet" i Danmark.
(Dansk partipolitik går alltså inte efter den svenska politiska Vänster-Högerskalan, fräcka typer...)

Svagt försvar av Sveriges vänstervridning av dig: Danska socialdemokrater vill avskaffa möjligheten att söka asyl

Skrivet av Skonky:

Varning, inkommande wall of text.

Stort tack! Du sammanfattar det som är allvarligt i denna lagändring och som inte kommer fram i MSM(statsfinansierad media) och alla intresserade av denna tråd bör läsa inlägget i sin helhet. Sverige går samma väg som totalitära stater som Turkiet, Ryssland mfl utan att den breda massan förstår allvaret.

Edit: För övrigt så är Sverigedemokraterna det enda riksdagsparti som är emot grundlagsändringen. För foliehattar som tror SD är nazister så kan det vara bra att veta att om dom kommer till makten så kan dom iom lagändringen själva utse vilka som är godkända journalister och media.

Av S1im
Skrivet av Ferrat:

Det är inget som förhindrar bloggare från att göra samma undersökande arbete som media?

Många författare, bloggare och ny media hämtar sin information från tex Lexbase. Ska dom begära ut alla domar och sammanställa själv blir det snabbt en kostnad på tiotusentals kronor och därmed kväver man deras arbete med lagändringen.

"Om en författare skulle vilja begära ut samtliga sexualbrottsdomar mellan 2012 och 2016 skulle det, uppskattningsvis, röra sig om en kostnad på mellan 200 000 kronor upp till en halv miljon för att skriva en faktabaserad bok med kvalitet."

https://ledarsidorna.se/2018/01/ledarsidorna-se-kan-tvingas-t...

Av S1im

Sverige är inne på ett sluttande plan då det gäller åsiktsfrihet. För 10 år sedan kritiserade vi Kina för deras censur av sökträffar i Google. Nu lägger några riksdagspartier och våra stora medier press på Google att göra samma sak i Sverige.
Sedan kritiserade vi Polen för deras inskränkningar i mediefriheten, nu forcerar Sveriges riksdag igenom en grundlagsändring för att införa liknande ändringar här.

Bra sammanfattning av utvecklingen av Rebecca Weidmo Uvell.
EN SAMLAD ATTACK MOT DET FRIA ORDET
https://uvell.se/

Av S1im

Netonnet mfl butiker har kampanj på SteelSeries Rival 310
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4422988

Av S1im
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Det är inte jag som påstår något, det är du...

Jag påstår inget utan jag hänvisar till källor som tex arbetar inom SR/SVT. Du och dina gelikar gör inget annat än att ifrågasätta källor som rubbar er världsbild utan att kunna ge någon evidens om motsatsen. Visa någon vettig källa om att public service är högervriden eller åtminstone neutral. Lycka till!

Av S1im
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Om du tycker att någon som avkräver folk på rejäla bevis och material för en så stor anklagelse som att PB skulle vara vänstervridet ...

Du kräver mycket men ger inget. Det finns "insiders" likt GW Persson liknar SVT med Nordkorea och Jens Ganman hycklande kollegor samt Janne Josefsson där han kallar journalistskolan för "kommunistskolan" samt en undersökning från Göteborgs universitet där man visar på att 83% av Public service röstar rödgrönt. Och det enda du har att komma med är att dom som framför denna fakta är oinformerade medans du inte har lyckats ge ett enda exempel på motsatsen!

Av S1im
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Så dessa två källor menar du bevisar att SVT och SR är partiska?

Janne Josefsson, en enda individ?

En sympatiundersökning som förvisso visar att Mp är överrepresenterade, men också att Socialdemokraterna och Moderaterna är kraftigt underrepresenterade. Även andelen journalister på SVT som svarade var mycket låg.

Ska dessa vara de stora bevisen som visar de som tvivlar på er uppfattning att ni har rätt? Om ja, så har ni onekligen mycket att jobba på.

Jag anser dig vara det största trollet i denna tråd. Du kräver källor av alla som inte delar din uppfattning och ignorerar länkar och information som inte understödjer dina fantasier om vår ofelbara "Public service".
Börja med att kolla upp som nämnt tidigare den gamla SR medarbetaren Jens Ganman som skriver om SR/SVT från insidan https://jensganman.wordpress.com/2017/09/22/sveriges-radio-ra...

Och sen borde du följa Facebook gruppen "I allmänhetens tjänst - granskning av Public service" några dagar så kanske du också kan se hur vinklad och undermålig SR/SVT är trots en budget på 8.2 miljarder skattade pengar!

Av S1im

Här är ett lästips om Jens Ganman som är en mångårig SR/SVT journalist som fått nog av sina hycklande kollegor.
Han är väldigt aktiv på Facebook och ger mycket intressant information om ljugande journalister och politiker.

"Hur blir en mångårig Sveriges Radio-medarbetare radikaliserad? Hur går man från att vara inbitet public service-freak till att känna att man inte längre kan stå bakom företagets ”värdegrund”? Det här är historien om detta."

"Idag anser jag att public service bör läggas ner, rakt av och utan dröjsmål. Jag anser att Sveriges Radio, på grund av sin storlek, sitt inflytande som aktivistisk opinionsbildare, sitt institutionaliserade grupptänk och sin uppenbara politisering, är ett av de största hindren för en konstruktiv samhällsdebatt i Sverige."

https://jensganman.wordpress.com/2017/09/22/sveriges-radio-ra...

Ett till tips är att följa Facebook gruppen "I allmänhetens tjänst - granskning av Public service" som dagligen visar på hur SVT/SR vinklar nyheter.

Har man följt källorna ovan en tid så finns det ingen vettig människa som kan anse att Svensk Public service i dess nuvarande form har något existensberättigande!

Av S1im

Svensk public service är i det närmaste en socialistiskt propagandakanal som kostar oss skattebetalare 8 miljarder/år och som jag inte vill vara med att betala. Man förstår att rapporteringen blir ensidig då ~83% av SVT/SR röstar på de "rödgröna".

http://politikfakta.se/wp-content/uploads/2013/03/SVT_partisympa...

Leif GW Persson sammanfattar ganska bra hur företagskulturen är på SVT.
"jämför han SVT med en diktatur. – Ibland är de lite väl nordkoreanska för min smak"
http://www.expressen.se/noje/leif-gws-harda-kritik-mot-svt-no...

Av S1im
Av S1im

Spelar du mest Battlefield 1 så presterar ju RX 570 bättre än GTX 1060 6GB och är dessutom ~1000 kr billigare så det är väl inte så svårt val.
Tex modell med bra kylning på väg in i lager.
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/pc-gaming...

Av S1im

Proshop har nu 4 olika RX 580 modeller i lager men dom tar bra betalt för dom.

https://www.proshop.se/?s=rx+580