Inlägg

Inlägg som Skjulet har skrivit i forumet
Av Skjulet

Datorn startar men det händer inget?

Hejsan fixade ihop en dator av lite överblivna delar jag hade liggandes. det ena jag behövde köpa nytt var minne och en processor.
Så jag bestämde mig för att köpa en begagnad processor och nytt ramminne.

När jag sattihop allt så startade datorn upp , jag fick windows installerat och även lite annat smått. Tills jag startade om datorn.

Den startar men skärmen förblir svart, den piper inte och inget händer.
Jag har felsökt det mesta, tagit ur hårddiskar, grafikkort, minnen osv. Den piper när jag tar ut minnet och grafikkortet. Har även testat med ett annat grafikkort men samma sak händer.

Så är det processorn eller moderkortet som har pajjat?
verkade inte vara något fel på processorn när jag installerade osv ,allt var stabilt och verkade funka prima :S
Eller är nätagget kasst ?

mvh Sebastian.

Av Skjulet

Jo drivrutinen var installerad från början , men när jag tänkte uppdatera till den nyaste så hittade inte nvidias installationsprogram mitt grafikkort :S Först trodde jag grafikkretsen gått sönder eller nåt och sen tittade jag runt lite, och upptäckte att 240M var en oem krets som man måste tanka hem på tillverkarnas hemsida :S

Sebbe_t .det finns flera oliika varianter av 7738 g min slutar med 424 någonting, Men enligt specs på den ska inte GT 240M vara med och det är ju ett stort plus i kanten för min del ^^

Tror dessutom T6670 har Intel VT vilket inte T6600 har .

Av Skjulet

Köpte en Acer 7738G och blev förvånad.

Hejsan jag köpte en Acer 7738G från inet för en vecka sedan och blev väldigt förvånad.

Enligt specs så är det
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=479964
överallt jag ser.
Men till min förvåning så fick jag

istället för en C2DM T6600 ;en C2DM T6670

Och istället för ett Geforce GT 130M ; ett Geforce GT 240M

Hur kan detta komma sig ? även på acers hemsida så finns inga drivers för GT 240M för just denna datorn. Och det verkar vara ett OEM grafikkort så det är bara vissa tillverkare som släpper drivers till det >< hittade som tur var drivers till det ändå, men det var ju inte till rätt dator.

Mycket knepigt måste jag säga.

mvh Sebastian.

Av Skjulet

Jo jag har kollat där. allt ser bra ut och även energisparningsfunktioner är avslagna så det inte skall störa :S

Av Skjulet

Trasiga usb på Packard bell easy note.

Hejsan min mor har nån packard bell easy note från 2 år tillbaks. Och nu är det så att alla usb portar på den gått sönder ,eller slutat fungera. Det händer inte ett skit när man stoppar i något. Vare sig i windows eller när man startar datorn.
Finns det något enkelt sätt att lösa detta eller är det kört ?

mvh Sebastian

Av Skjulet

Hmm nämnde förstås inte vad det var för mobo mer än i topic. Men det är ett Asus p5KR och det har p35 chipset. Vilket innebär att det har ddr 2 slots

Av Skjulet

Kortet har förstås DDr2 eftersom att det är p35 chipset på...
funderade bara om det kunde bli komplikationer eftersom att processorn är relativt gammal.

Av Skjulet

Asus P5KR med p4 521 och ddr2 6400 ?

Hejsan ska slänga ihop lite lös delar jag har här åt min flickvän så hennes dator blir lite bättre. Undrar dock om det funkar att köra med en gammal P4 521 och 800 mhz ddr 2 minne ?

Moderkortet stödjer processorn osv så det ska inte vara några problem, Men funkar det med ram minnet tro ?

Av Skjulet

har du tittat så minnesmodulerna funar med moderkortet i alla slottar? antar det iofs men du kanske får ändra timings i bios för att det ska funka som det skall osv ?
äh jag vetifan vad jag pratar om sorry.

Av Skjulet

nej jag har inte ändrat någon spänning alls. Har bara kört dem båda i 933 eller vad det blev. Ska väl ändå inte påverka så värst mycket ?
Jag överklockade nämligen processorn och minnena så mycket som gick utan att behöva höja spänningen. Och på sistone har datorn betett sig lite konstigt. Som att det tex vid ett tillfälle tog en kvart att packa upp 2 gig. Tar ungefär 3 min i vanliga fall. Antar att stickan varit konstig sen jag fick den kanske.
Ja jag är helt säker på att det är minnet. Så fort jag stoppar i just den stickan så startar inte datorn upp utan startar bara om sig så fort den kommer till Mem test i bios.

Av Skjulet

Trasigt minne!

Tja jag satt och lirade något spel häromdagen när jag sedan tabbade ur och skulle starta något mer program bara för att titta någon sak. Rätt som det är får jag BSOD och kan senare inte starta datorn ,eftersom att den startade i 10 sek sen startade den om sig. Jag felsökte lite och hittade felet. En av mina minnes stickor hade gått sönder.
Och nu vill de som gjort den att jag testar den ,men hur ska jag kunna göra det när datorn inte ens startar med stickan i ?
Och hur vanligt är det att ramminne går sönder? Har hört att det är väldigt sällan ?

Av Skjulet

Köp en Ps3! Den är bättre ,mer stabil. Tystare. Snyggare. Har wifi och usb sladdar till kontrollern för att ladda.
PSN är gratis. Det kommer en uppsjö av bra spel till den iår.
Ps3an har även möjlighet för böttre grafik än 360n.

Annars kan du ju göra som mig. Jag har både 360 och Ps3. Men jag är mer nöjd med min ps3 än 360 om jag ska vara ärlig.

Av Skjulet

man kan ju redan köpa upplåsta iphones från vissa ställen här och där på internet. Jag tex köpte en ^^ och då är det apples firmware i och inget crackat eller vad man ska kalla det ^^

Av Skjulet

Fick hem GoW i onsdags av någon konstig anledning så har haft det i 2 dagar nu ;D hehe.
Vart dock tvungen att varva fable 2 innan så har bara spelat någon timme eller två för att testa.

Av Skjulet

Men lol ,det är ju idioterna från leasy som inte kan skriva rätt. eller det kanske står rätt , men de kan ju skriva normalt så folk fattar. lär ju inte finnas ett enda laptop moderkort som klarar 160 gig i ram? vad ska man med det till ändå ? ^^ hehe

Av Skjulet

Halo, Assasins Creed, finns en hel rad av spel som hypeats och hyllats som verkligen suger.
Men Halo serien är nog den värsta eftersom det inte är något speciellt med dem alls. Enda som är kul är coop men storyn är ju 4 timmar lång så halo!

Av Skjulet

jag har också problem med den skiten ,fast jag sitter på ett 4870 det funkar visserligen med extended desktop på tvn ,men jag har datorn till höger om tvn och vill därför ha tvn till vänster om datron , men varje jävla gång jag startar tvn så slår ccc om den till högersidan av någon jävla anledning. Riktigt störande. även om jag satt så tvn ska vara till vänster så blir det itne så när jag startar den. Har dock löst alla andra problem som jag hade först med att hz ställdes till 59 på tvn och att det blev underscan varje gång.
testa att byta utgångarna ibak en gång ^^ det funkade för mig i alla fall med problemen med upplösning och skiftande av startmeny till tv som jag ocskå hade . hehe

Av Skjulet

var ganska diffus när jag förklarade mig frågan är bara hur jag ska förklara det bättre.
Alltså innan jag formaterade så funkade VLC precis som det skulle alltså när jag körde helskärmsläge på alla videos så såg det okej ut inte pixligt och fult osv. Nu däremot så ser det helt förjävligt ut Pixligt helt enkelt ,som gamla videos i gamla spel eller väldigt gamla div X filmer osv. Kvittar om det är bra kvalité från början eller ej. Känns som det inte skalar upp utan låter upplösningen vara densamma så det blir pixligt istället. Jag har provat andra mediaspelare ,men jag tycker VLC är bra då man kan välja 5.1 och beskära bilden till det format man har på sin tv / skärm etc. och ja jag har ändrat renderare ocskå har testat alla som vlc har att erbjuda , inte ett skit händer. är som att det är fast på någon specifik inställning hur jag än gör.
Men jag skulle gärna byta till någon annan spelare , fast då vill jag gärna ha att man kan beskära bilden till 16:9 för saker som är i 4:3 och där man kan välja att köra DTS dolbydigital eller liknande för exempelvis .mkv filer där det valet finns.

Så är gärna tacksam för tips på andra videospelare ocskå.

testar kmplayer nu , det ser ganska lovande ut
Efter lite mixtrande med ljud hit och dit så har jag nu fått Km player att funka prima, allt funkar som jag vill

Av Skjulet

4870 videorenderings problem ?

Tja formaterade datorn igår och fixade in allt på nytt och sådär. Alltid gött med en fräsch installation. Är nöjd med allt utom min video uppspelning :S

Uppskalningen av allt blir väldigt ful ,kantigt och grynigt :S Var inte så innan jag formaterade. Då som nu använde jag mig av VLC media player för att spela upp mitt material. Så jag tycker inte det borde bli någon skillnad? eller finns det andra inställningar att göra ? Vill gärna ha tips på hur man gör :S är inte alls hemma på ATi eftersom att jag alltid kört med nVidia förr

Sen har jag lite mer problem, Varje gång jag startar min tv som jag har kopplat till datorn så blir den "main monitorn" alltså startmenyn och det flyttar till den av någon anledning .Hel konstigt är det :/

Av Skjulet

Jag ligger runt 40- 45 ibland droppar det till 25 med min dator som jag har specs på där nere. Har inte testat dx 9 för att se om det blir bättre ,men tycker helt klart både crysis och crysis warhead går bättre med mitt 4870 än vad det gjorde med mitt 8800 GTX

kanske ska tilläggas att jag kör allt på gamer ocskå.