Inlägg

Inlägg som jockeman har skrivit i forumet
Av jockeman

Fint bygge, som påpekat innan så ser J:et lite konstigt ut, måste säga att jag tycker H-et och E-et också är lite skumt.

Ett tipps är att endast köra på 7 dioder och då kunna använda teckentabellen som finns i vanliga alfanumeriska lcd-displayer, har använt de själv några gånger.

Av jockeman

Då tillverkaren som gjort kortet antingen har designat kretsen själv och då inte säljer det enskillt eller köpt några hundra tusen exemplar av det och då fått ordentlig mängdrabatt skulle nog det billigaste och enklaste sättet vara att köpa ett billigt nätverkskort och löda av komponenten i fråga.

man kan ju köpa ett gigabit-kort för <200 kronor idag.

Av jockeman

För att förhinda att någon ska kunna starta datorn med hjälp av t.ex fingeravtrycksläsare så får man nästan bygga om lite på moderkortet så det inte bara är att ansluta två pinnar med varandra utan att man t.ex måste skicka in en kod till en krets som är helt fristående från bios så att dess inställningar inte kan bli nollade.

Av jockeman

Jepp den går att köra på batteri. På sidan står det att där är DC input. Hur många batterier du behöver är svårt att säga man får kolla vilken spänning den vill ha först.

Av jockeman

mittledaren måste inte alltid vara pluspolen, det är många gånger jag har sett att det är tvärt om. Men det brukar finnas en fin symbol vid sidan dc-pluggen på ens apparat som talar om för en hur det ska vara.

Av jockeman

jo lite mekande är det med att få till tangenterna igen, men det är en ganska smart lösning de gjort ändå. Råkade hälla cola över halva mitt ultra-x under förra DHW så man fick sitta och slå på tangenterna. när jag kom hem slet jag av de som var tröga och helt enkelt tvättade de med diskmedel, nu funkar de prima igen.

Av jockeman

vill du bara ha en lysdiod som blinkar så finns det sådana man kan köpa färdiga. blinkar med nån hetz när den får ström..

dock kan man inte styra frekvensen så det är allmänt trågikt.. men blinkar gör de

Av jockeman

du får byta motors som sagt, men du kan även behöva byta motorstyrningen så den klarar att styra en starkare motor.

Av jockeman

kan du säga vilket tecken det är som byts till ett annat? och vilket tecken är det det byts till?

Av jockeman

typ sno kompressorn från en frys är nog det som är mest lämpligt och effektivast.

Av jockeman

hmm om du bara använder en likriktar brygga kommer du få ut typ 325v dc.. lite över det du vill ha.

skulle nog rekomendera att du köper en batterieliminator på t.ex clasohlsson eller kjell o company som ger ut 12v dc direkt.

Av jockeman

det du kan göra är ju att undersöka kortet noggrant och se om där finns några synliga skador på nån komponenet.

Av jockeman

borde ju kunna slakta en sån flashstrap och använda den för att trigga nått annat system så du märker när det ringer

Av jockeman

inte säkert.. men om du bara vill kunna styra din dator med en fjärrkontroll så kan du ju dra ut mottagaren och gömma den utanför skåpet eller var du nu ska gömma datorn så behöver du inte bry dig om att ir-ljuset måste komma in

Av jockeman

om man bara bryter tändningen när bilen kommer över 30 så kommer det bli väldigt ryckigt att köra skulle jag tro..

Av jockeman

ett dagsljusfilter skulle nog kunna funka
elfa nr: 75-584-97

dock lite dyrt om man ska ha en stor yta..

Av jockeman

har lite dålig koll på hur tjock sladd som behövs för att klara av 35A tyvärr, men egentligen borde det räcka med lika tjocka ledare som de som går ut från trafot tycker jag.. de måste ju va anpassade för den strömmen.

ja du borde kunna seriekoppla ett nätagg förutsatt att nätagget klarar av att ge så mycket ström du behöver

Av jockeman

För så mycket ström så är det nog läge att fixa mycket grovare sladdar så de klarar att hantera strömmen

det är ganska svårt och onödigt att boosta upp 12v till 24v speciellt om man ska kunna få ut 7A.

det bästa är nog att ha en trafo som man dirket kan plocka ut 24v från eller fixa en trafo till på 12v och seriekoppla med din nuvarande.

Av jockeman

Med all säkerhet så har nog den displayen du ska köpa av killen en inbyggd styrkrets så du kan köra den direkt via paralellporten..

kan du får lite mer specificerat vad det är för display så kan man lätt googla upp den och se så där är allt som behövs.

Av jockeman

okej i grunden består en styrkrets av en liten dator och lite minne, den bilden man vill visa läggs i minnet och ritas av styrkretsen ut på skärmen typ 50ggr per sekund eller nått i den stilen.

jag tror det blir mycket svårt att få tag i en färdig styrkrets som både är kompatibel med sättet att rita ut bilden på lcdn och som kan styras via en paralellport med nått vanligt program