Inlägg

Inlägg som tomten_alle har skrivit i forumet
Av tomten_alle
Skrivet av Teknocide:

Det står ingenting i specen att du måste dekonstruera din kö vad jag kan se. Det står att du kan använda en Vector (jag skulle rekommendera en ArrayList eftersom FIFO ändå inte är synkroniserad) vilket skulle göra många delar av implementationen enklare, t ex isEmpty, size osv men även equals-metoden eftersom du inte behöver plocka isär något.

Det här är roligare!

Om jag endast kan se det första objektet. Hur kan jag då gå vidare utan att plocka bort det första? Jag antar att jag inte kan utgå från att jag kommer att gemföra mot min egna FIFO?

Av tomten_alle
Skrivet av Teknocide:

Ok, jag är med.

Jag vet inte om du egentligen behöver en FIFOItem eller FIFO, det känns som att deras anvarsområde ligger omlott, och du använder ju faktiskt aldrig din FIFOItem; du bara stoppar in den och sedan är den "borta". Det enda som någonsin kommer tillbaka är objektet inuti.

När du jobbar mot din tempFIFO i equals-metoden skapar du inte ett FIFOItem-objekt; du stoppar in resultatet av .first() utan ceremoni. Såvida du inte använder en subklass av FIFO när du sätter upp tempkön med tempFIFO har du en bug här. Skulle du använda en subklass som wrappar inkommande objekt i en FIFOItem verkar det lite underligt att du inte gör det varje gång.

Det finns lite andra frågetecken, som varför du dekonstruerar och rekonstruerar hela din kö varje gång du kommer in i equals. Jag antar även att tempFIFO-metoden har ett inbyggd mekanism som förhindrar att den skapar om sig själv för varje rekursion. Att kolla size varje gång du går igenom equals är också överflödigt.

Jag använder dom lite omlott ja. Tanken var först att implementera en vettig variant i FIFOItem, för att sedan göra typ en wrapper för att passa uppgiftsbeskrivningen. Sedan har jag felsökt och strukturerat om till förbannelse, ofta sena kvällar under tidspress. Resulatet, precis som du säger, är inte optimalt. Dessutom försöker jag träna på rekursiva metoder.

Du har rätt att jag inte behöver gemföra storleken varje gång. Det blir mycket uträkningar i onödan. Jag behöver inte ens kolla om dom är tomma. Tack!

Jag måste tyvärr dekonstruera varje varv för att komma vidare. Min FIFOItem har möjlighet att göra på ett annat vis. Jag måste dock hålla mig till en viss tillhandahållen specifikation.

Vad menar du med mekanism som förhindrar att den skapar om sig själv? Allting sker väl per referens eftersom att det inte är primitiva datatyper? Jag tycker att det är lite otydligt när man inte sätter ut egna pekare, men det är väl en vanesak...

Av tomten_alle
Skrivet av Teknocide:

"Det är en skoluppgift så därför tar den ett Object istället för en FIFO." Vad menar du med det?

Jag menar att eftersom att den gemför två FIFO så borde den ta en FIFO som argument istället för ett Object. Då behöver man inte kolla om den är en instans av FIFO. Dessutom slipper man en del typecasting.

Skrivet av Teknocide:

Om jag förstår dig rätt är FIFO en stack du implementerat själv, och du vill kunna jämföra två FIFO:ar med varandra. Det du gör i din testsats i första posten är att jämföra två FIFOItem, har du ingen equals implementerad för dem kommer de returnera false så länge objekt-referenserna inte stämmer överens.

Med andra ord behöver du implementera equals på FIFOItem OCH på FIFO.

Jag kan implementera en equals på FIFOItem. Det ska inte behövas. FIFO har en metod, first(), som returnerar det Object som ligger först i kön, vilket inte är en FIFOItem.
FIFO:

public Object first() { if (this.fifoItems == null) { throw new NoSuchElementException() ; } else { return fifoItems.getStoredObject(); } }

FIFOItem:

private FIFOItem next = null; private Object storedObject = null; Object getStoredObject() { return storedObject; }

Gemförelsen:

((FIFO) f).first().equals(this.first())

Gemför således inte två FIFOItem.

Det är detta test som inte fungerar. Jag gör fel, men inte på det sett du beskriver. Om jag implementerar equals på FIFOItem har jag bara förflyttat mitt problem ett steg. Jag hoppas att jag utrycker mig tydligare nu.

Av tomten_alle
Skrivet av Shimonu:

Du måste nog göra en egen metod för jämförelse.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa986701(v=vs.80).asp...

Nu antar jag FIFOItem inte är din egen klass men det beror ju på i vilket avseende de ska vara lika. Det skulle vara ganska begränsande om det var förbestämt av en klass. Nu tvingas man istället bestämma själv hur de ska jämföras.

Jag är inte hundra på det här men det är min gissning.

FIFOItem är min egen klass.

Skrivet av '[vEX:

;13238192']Du har stoppat in olika objekt i dina köer. Om du skulle dumpa ut referensen till dem skulle du se att de länkar till olika minnesallkoeringar. Prova skapa dina "FIFOItem" separat, och sen populera dina köer med dem. Detta förutsatt att equals()-funktionen går igenom kön och jämför innehållet.

http://docs.oracle.com/javase/7/docs/api/java/lang/Object.htm...

Du kan ju alltid överlagra equals()-funktionen med en egen implementation i ditt FIFO-objekt som gör det du vill.

Jag gemför inte minnesadressen. Det är endast innehållet jag vill gemföra. För primitiva typer är det jätteenkelt.
Här är min equals: (Det här är en skoluppgift, därav tar den en Object och inte en FIFO).

public boolean equals(Object f) { System.out.println(f); System.out.println(this); if (f instanceof FIFO) { if (((FIFO) f).size() != this.size()) { return false; } else if (this.isEmpty() && ((FIFO) f).isEmpty()) { //If both are empty, they are equal resetFromTemp((FIFO) f); return true; } else if (((FIFO) f).first().equals(this.first())) { //If first is equal see if next is equal tempFIFO(); //set up temporary FIFO queues tempFIFO.add(((FIFO) f).first()); //move first object to temporary queue ((FIFO) f).removeFirst(); //Go to next item in queue thisTempFIFO.add(this.first()); this.removeFirst(); return equals(f); //See if next is equal } else if (((FIFO) f).first() != this.first()) { resetFromTemp((FIFO) f); return false; //See if next is equal } } return false; }

Av tomten_alle

Jämföra javaobjekt

Hej,
Jag försöker att gemföra två stycken Object i java.

== är fel. Gemför endast referensen, inte vad jag vill. Jag har förstått att det är metoden equals jag vill använda.

Jag försöker implementera en metod för att gemföra två FIFO köer. (Det här är bara ett test, inte min riktiga kod).
Såhär initierar jag mina två köer:

FIFO test = new FIFO(); test.add(new FIFOItem(1)); test.add(new FIFOItem(2)); FIFO test1 = new FIFO(); test1.add(new FIFOItem(1)); test1.add(new FIFOItem(2));

Som ni ser måste dom vara identiska sånär som på minnesadress.

Sedan gemför jag första elementet i köerna:

(test.first().equals(test1.first())

Gemförelsen returnerar false. Hur i hela friden går det till?

Av tomten_alle
Skrivet av SuperSverker:

"It has begun"

Jag tycker inte att det behöver vara så tokigt med fastlödd CPU. Moderkorten får allt färre uppgifter vilket medför lägre kostnad. När då moderkortets enda uppgift är att tillhandahålla några kopparbanor och kontakter kommer kostnaden vara så låg att du lika gärna kan få den på köpet med CPUn. Se det hela som en CPU med integrerat moderkort.

Av tomten_alle
Skrivet av iXam:

Eller så börjar du ta backup på dina viktiga filer. Förslagsvis till Dropbox för då har di revisioner du kan backa till.

Jag har backup. Minst en gång i månaden gör jag backup till en extern disk som endast används för backup. Vardagsbackup sköter redan Dropbox.

Jag ska se hur Dropbox hanterar revisioner. Tack för tipset!

Edit:
Det fungerade. Bara att högerklicka.

Av tomten_alle

Encoding problem - arbete förlorat!

Hej,
Jag har skrivit en liten text. Jag skapade filen i notepad på Windows 8. Sedan, eftersom notepad har en irriterande radbrytningsbugg, redigerade jag den i Notepad++ och till sist har jag öppnat den i iA Writer på iPhone. Igår kväll öppnade jag filen på iPhone, men nu var det inte svenska tecken längre. Det är kinesiska!

Något tecken-encoding fel är nog den mest rimliga förklaringen, alternativt har filen blivit korrupt.

Kan någon rädda mitt arbete?

Om ni vill testa så kan jag skicka filen, skriv bara ett PM med mailadress. Alternativt kan ni föreslå här i tråden.

Mycket tacksam för svar.

AAAAAAAAAAH! Sjukt frustrerande! Jag börjar överväga att skaffa en skrivmaskin istället.

Av tomten_alle
Skrivet av hACmAn:

tomten_alle tror det är för tidigt. vi har inte ifrastrukturen för att skicka saker via nätet. ping och latency. och att få in den prestandan i en mobil/platta med prestanda, bateritid och värme är en lång väg. Nintendo Sega Neogeo och några till har sattsat på mobila engeter och det säljer men det har varken slagit ut konsoler hemma eller PC. Kommer någ aldrig gå. Men destå fler som näjer sig med liten skärm och mobilitet så går det nog bra. Men mer ån några vill ha det andra också. Tror snarare att marknaden för fler konsoler/enheter blir fler precis som facebook gjorde att inte bara unga kunde chatta på internet. (ni fattar den vinken) Marknaden blir större men jag tror inte den gamla marknaden dör, den kan nog snarare bli större. Även om det kan hända att det blir en liten förendring först. Sen då de som hoppat på det nya som kom börjar se till vad som redan fanns. Och sen har man 1 kund på en ny plattform och en på en gammal. Jag babblar på som vanligt.

Jag har inte skrivit någonting om att skicka spel via nätverk. Jag syftar på iOS och Android. Babbel på hög nivå med andra ord.

Av tomten_alle

Spelkonsoller finns inte i framtiden. Jag tror att nästa generation blir den sista generationen av klassiska konsoller. Framtiden, tror jag, ligger i mobila platformar. Mobilspel när 360 och PS3 lanserades gick närmast likna med tragiska skämt. Idag är mobila plattformar nästan ikapp i beräkningskraft, grafik och upplösning.

Välkommen till en värld där klassiska datorspel fallit i glömska. Framtiden finns i titlar som Real Racing, Angry Birds och på sin höjd Infinity Blade.

Själv håller jag mig till Tetris.

Av tomten_alle
Skrivet av ubbelarsson:

Nja, problemet är att jag har byggt om vinden till kontor, ska inte påstå att det är högt till tak här. Jag sitter rätt bra ändå då jag ofta lutar mig lite bakåt i stolen, men skärmen känns för hög... 3 - 4 cm ner skulle göra märkbar skillnad. Om jag sänker bordet så hamnar tangentbordet för lågt så det funkar inte riktigt.

Allt är egentligen riktigt bra här, några cm ner på foten bara skulle vara pricken över över i't.

Klart jag alltid kan bygga något själv, t.ex genom att skära foten en bit, men nu när jag ändå köper en ny skärm så vore det skönt att slippa hålla på och istället få nått som passar direkt.

Du kan inte köpa ett väggfäste? Då kan du sätta den i vilken höjd som helst. Dessutom är det snyggt.

Av tomten_alle

Jag rekomenderar Live For Speed. Grafiken är kass, men det uppvägs av fantastisk fysik. Spelet i sig är kanska tråkigt men onlineläget är grynt. Jag brukar köra på cargame.nl, multiklassracing med rankingsystem som effektivt sållar bort dårar.

Av tomten_alle
Skrivet av backfeed:

Jo, 6850 drar garanterat ordentligt mindre ström än 4870, så det fungerar förstås illa som en direktjämförelse.

Minns jag rätt var det väl bara en 6-pin-kontakt till 4870 också, men jag kan mycket väl ha fel, och givetvis finns det ju ett stort spann mellan lägsta och högsta belastning på en extra strömkabel (75W eller 150W (?)).

Efter kylarbytet höll kortet i några månader, max ett halvår. Det var först när GPU-Z kom i ny version som visade VRM-temperaturerna som jag insåg problemet, men trots att jag fixade bättre kylning (kom ner till ~90 grader från 120-130) så dog kortet ändå två veckor senare.

Men om inte annat kan du ju bara hålla koll på vrm-temperaturerna, t.ex. med GPU-Z, så ser du om de drar åt skogen, varpå du kanske får fixa kylning då.

Ja, det kanske får bli så. Ett halvår låter dock inte lovande...

Skrivet av thereal_twisted:

Du bör klämma på nån slags kylflänsar på VRM, arctic brukar ju skicka med mängder.

Eller såna små alu kylflänsar som man kan köpa löst.

De medföljande passar inte, annars hade jag naturligtvis monterat kylningen. Var kan man köpa kylflänsar?

Av tomten_alle
Skrivet av backfeed:

Kan inte svara på om det absolut krävs, men personligen gillar jag inte när vrm:arna sticker iväg uppåt 130 grader, som de gjorde för mig med mitt 4870 för några år sedan. Som sedan dog. Men jag kan inte svara på om det var vrm:arna som gav upp eller något annat. Kortet slutade svara helt, och skickade inte längre ut någon signal, så jag misstänker något med strömförsörjningen iaf...

Är inte 48xx serien sjukt strömkrävande? Jag tänker att ett 6850 inte är särskilt strömkrävander, det är faktiskt bara en 6pin strömkontakt. Mindre ström - mindre arbete för strömregulatorerna?

Hur länge höll kortet?

Av tomten_alle

Behöver jag kylning till mina strömregulatorer?

Hej,
Jag har ett HD6850 som jag håller på att installera Accelero på. Kortet är inte av referenslayout vilket innebär att strömregulatorkylningen inte passar.

Kommer det att fungera utan?

Jag planerar inte att överklocka, jag spelar ganska sällan och jag är inte särskilt brydd över temperaturer. Fungerar det är jag nöjd.

Här står att det inte krävs. Kan någon bekräfta?

Av tomten_alle

Kommer inte åt filer från extern disk kopplad till E4200

Hej,
Jag har en extern hårddisk som jag vill komma åt från alla mina datorer.
Den här disken, formaterad med HFS+, har jag kopplat in till min router. Routern, En Linksys by Cisco E4200 v2, känner igen disken.

Problemet, jag har tydligen inte läs eller skrivrättigheter på disken. Jag har Windows 7 och OS X 10.6.8.

Hur ska jag ställa in för att komma åt mina filer?

Av tomten_alle

iPhone 5 ser mycket trevlig ut!

Av tomten_alle

XIGMATEK Thor's hammer är sjukt snygg.

Av tomten_alle
Skrivet av Kilroy:

Är det svårare än den ömtåliga plastfront som är vanligare?

Mina CRT-skärmar har varit mycket lättare att hålla rena än mina LCD...

Det är snarare så att smutsen syns mer, därav behöver man vara lite mer nogrann.

Av tomten_alle
Skrivet av Blargmode:

Kul med glas, gillar det skarpt! Borde vara lättare att hålla fri från nysningsfläckar med

Jag har glasfront. Det är inte lätt att hålla rent!

Skrivet av Kilroy:

Jag blev väldigt intresserad när jag läste glas, varför är det så ovanligt med glasfront?

Glas är dyrt. Kan vara en anledning. Apple, som inte intresserar sig nämnvärt för vad saker kostar, har haft glas länge.

Skrivet av Pie-or-paj:

HDMI är för leksaker och VGA borde dött för minst 5år sedan.

HDMI ser jag inga större problem med. Displayport är dock att föredra då det saknar jobbiga licenskostnader. VGA borde förbjudas, totalt värdelöst!

Skrivet av Zotamedu:

För att blanka skärmar är tämligen värdelöst om man inte sitter i totalt mörkt rum eller har designat belysningen väldigt exakt så man inte får några reflektioner. Totalt mörker är för övrigt dumt eftersom det är rätt elakt mot ögonen så då måste man placera lamporna rätt taktiskt i rummet så det inte blir massa reflexer. Den vanligaste anledningen till att man har blanka skärmar är för "Oh, shiny!"-faktorn. Blank skärm på laptop borde vara olagligt men tyvärr är det standard. Idioten som kom på det ska ha en ordentlig pungspark.

Det är riktigt snyggt helt klart! Det är faktiskt inte så svårt att undvika reflexer heller. En smaksak helt enkelt!