Inlägg

Inlägg som BABOON_ASS har skrivit i forumet
Av BABOON_ASS

Jag körde edgerouter lite + unifi ac ap lite o funkade hur bra som helst, jag fick med en poe adapter till accesspunkten så behövde ingen poe switch. Jag har fortfarande AP:n kvar och i bruk men kör pfsense router, pga att det var lättare med vpn, nu har finns det dock guider till openvpn samt wireguard till edgerouter så hade kunnat byta tillbaka till edgeroutern, vilket jag kanske åxå gör vartefter. Köp en 5-ports netgear tex för nån hundring om du inte redan har nån liggande så är du klar.
Edgeroutern ska klara 1gb men jag själv har bara testat 500. Kolla lawrence systems på tuben han har testat dem.

Jag har bra täckning i hela huset (trähus 150kvm) men funderar på att sätta en ap i garaget.

Av BABOON_ASS

Tänkte uppgradera min 1600 till en 5600, är den nya wraith kylaren samma/bättre/sämre än den som följde med 1600:an ?
Bör jag köpa till en bättre kylare är frågan. Ska ej överklocka,elen är för dyr

Av BABOON_ASS
Skrivet av njanja:

Hejsan,

jag vet hur man ställer in VPN i USG för att komma år lokalt nätverk från internet. Men jag inte ute efter det.
Jag vill köpa en VPN tjänst (NordVPN, ExpressVPN, MullvadVPN o.s.v)och ställa den in min router så att hela
mitt nätverk ligger bakom VPN.

mvh
Njanja

Ovpn har guide för edge os.

Av BABOON_ASS

Covid-19 Antenna

Av BABOON_ASS

400 ink frakt.

Av BABOON_ASS

Ok, tack för svaret !

Tyvärr är det 899:-/mån för mig med 1000/100, men 250 ligger på 249:-/mån och det räcker nog så kanske tecknar det, tack igen för ditt svar ang konvertern, vill ju inte åka på nån straffavgift senare.

Av BABOON_ASS

Undrar som någon tidigare frågat men jag inte sett nåt svar på ; om man byter till com hem och byter converter får man problem att byta tillbaka till dom andra operatörerna då ?

Av BABOON_ASS

Gick in i telias chatt och sa att jag ville säga upp mitt bredband, kom in en handläggare som fråga vad det gällde och jag sa uppsägning av abonnemang. Angav personnummer och sedan var det klart, inga frågor om varför jag ville säga upp eller nåt.
Trist.

Av BABOON_ASS

@anon301768: ovpn går fint att köra direkt i routern då kan du ha hur många enheter du vill bakom.

Av BABOON_ASS
Av BABOON_ASS

Edgeroutern har ju 3 portar om jag minns rätt, du kan ha en för wan(ISP in) och sedan en för ditt nät o den andra för hus nr2 o sedan separera dessa från varandra om du vill med regler.

Kör du inte massa extra funktioner såsom qos+vpn så klarar edgerouter att maxa en gb lina.

Av BABOON_ASS

Här hemma får jag skitfart om jag inte är på samma säkring,så kolla ditt schema o se om du har nån gemensam säkring mellan våningarna o koppla in på samma om möjligt.

Edit; Skulle verkligen rekommendera riktigt nätverk med kabel dock, det är sååå mycket bättre

Edit 2 ; bara för att du har fiberingång i sovrummet behöver du inte ha routern där, du kan ju dra en ethernetkabel till valfritt rum o ställa den där

Av BABOON_ASS

Jag har precis bytt till telia 500/500 o jag får ut väldigt nära det, 450+ åt båda hållen, med en egen router,så det är ingen spärr telia lägger in iallafall.

Av BABOON_ASS

@Lithium81: Ja en del, vissa av oss får dock nej fortfarande.

Edit jag bor i villa kan tilläggas vet inte om det spelar in.

Av BABOON_ASS

@ingulf: Jag försökte flera gånger åxå men fick nej,provade en gång till via chatten sen och då skulle dom lägga ett ärende till en uppsägningshandläggare sa dem,som skulle kontakta mig, men det har dom inte gjort än.

Jag kryssade igenom beställningen hos telia för att inte missa den dealen om det inte går igenom med Bahnhof,dom var rätt sugna på nya kunder och kl 21.40 bröts internet här hemma,när det kom tillbaka hade jag telias 500/500 hehe.
Hade inte ringt eller nåt bara köpt via deras hemsida

Av BABOON_ASS

@UrbanHazard: Grattis, jag har inte hört nåt än så jag klickade igenom telia beställningen,kommer det nåt positivt besked från Bahnhof får jag väl häva det köpet.

Av BABOON_ASS

@planders: Grattis till er alla som fått igenom det,jag har misslyckats hittills, kontaktade chatten igen för o se om jag hade mer tur med en annan handläggare,han skulle vidarebefodra till en uppsägningshandläggare som skulle kontakta mig, han sa inte när eller hur men inget än iallafall

Av BABOON_ASS

@Slapinator: Jag hade tom redan sagt upp mitt ändå gick det inte.
Jag frågade vad det berodde på att vissa fick erbjudandet o andra inte, om det hade med nät att göra och det hade det sa han.

Av BABOON_ASS

@Slapinator: Jag kunde inte heller få den dealen tyvärr, jag kunde sänka priset lite på mitt nuvarande abonnemang men då med ett års bindningstid. Så jag valde att låta min uppsägning gå igenom.

Av BABOON_ASS

@mrvision: ok,tack.
En teori är att dom har olika marginaler i olika nät,så kanske därför inte alla kan få dealen ?