Inlägg

Inlägg som Mofasa har skrivit i forumet
Av Mofasa

Samsung 34" LED Curved S34E790C

Hej!

Jag säljer nu min skärm eftersom jag ska flytta utomlands.
Skärmen är helt fantastiskt och minimalistiskt designat. Jag skulle helst ta med den i flytten, men kan inte lösa transporten av denna jätte. Skärmen har ett riktigt bra fäste för du kan justera höjd, vinkel och rotation. Att den är kurvad gör att det känns hemskt att gå tillbaka till en okurvad skärm - alla spel känns mer intensiva.

* 3440 x 1440
* VESA-fäste
* PIP och PBP2
* Riktigt skarp kurvad VA-panel
* 5ms

Jag kan hjälpa med frakt i Stockholmsområdet

Pris 4500 eller bud

Läs hela annonsen här

Av Mofasa

Prolle: 5820k. Kvitton finns nog, ska se om jag kan gräva fram dem.

Jag avslutar budgivningen kl. 19 ikväll. Tack för alla bud!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mofasa

i7 5820K 16GB 980Ti 256GB EVO SSD

Halloj! Jag säljer min speldator för att jag senaste året inte har någon tid för att spela. Tråkigt!

Hur som helst, här kommer specs:

  • 2x8GB Corsair RAM. Minns ej vilken modell, men inget billigt skräp

  • EVGA 980Ti, aldrig överklockat

  • 250GB Samsung EVO 750 SSD

  • 750W EVGA G2 Nätagg, 80 plus GOLD

  • Corsair CPU vattenloop med dubbla fläktar. Osäker på modell, men det är modell större

  • MSI x99a (MS 7885)

  • Fractal design chassi

Windows 10 Pro följer med

Allt är i mycket gott skick - jag har knappt använt datorn. Köptes i Oktober/November 2016
Priset är 4500 eller bud

Hör gärna av dig med frågor!

Läs hela annonsen här

Av Mofasa

Acer Aspire S7 391

Halloj!

Jag säljer min laptop som jag inte längre använder. En fantastisk dator jag aldrig haft problem med.

Skärmen är full HD, touch och kan vikas ned 180 grader. Tangenterna är bakgrundsbelysning i 3 olika steg. Batteriet har inte försämrats nämnvärt sedan den var ny. Jag har nästan alltid datorn inkopplad.

För specs kan ni kika här: https://www.komplett.se/product/761826#

Jag kan skicka mot att mottagaren betalar frakt

Läs hela annonsen här

Av Mofasa

Jag vill avråda alla här från att köpa Acer. Jag har bara haft dåliga erfarenheter med dem. Datorer liksom paddor. På senare tid har de satsat en del på att ta andelar i premium-sektioner, men tro mig, det är bara på ytan saker ser bra ut. Räkna med glapp, dåliga drivrutiner och en tillverkare som inte bryr sig om att åtgärda problemet. Min Acer Aspire S7 som jag köpte för 13 000 levererades med för hårt ihopskruvat tangentbort så knappar trycks in flera gånger trots att man bara trycker på de en gång, trasigt Atheros-kort som gör att Wifi inte fungerar liksom Bluetooth, touchpaden är intryckt efter ett års användande, gloss-skärmen har börjat bli bucklig, och batteritiden är inte ens häften av konkurrenterna.

Av Mofasa
Skrivet av iSw3de:

För att optimera skulle jag kört 7 kort på ett moderkort, CPU 2 PSU osv, istället för att lägga 10 på två moderkort, 4 PSU osv

Antingen 7 eller 14 kort skulle jag sagt

Det där är ett ganska bra förslag. Å andra sidan så får man 2 moderkort med 5 X PCI-E för ungefär samma pris (1300). Då drar dock PSUarna iväg priset... Oavsett vad som blir Return of Investment detsamma tidsmässigt, vilket borde vara ca 9 veckor för Doge.

Av Mofasa

Uppdateringen är en red katastrof för mig. Många drivrutiner fungerar inte till min S7:a och allt är dessutom uppskalat på skärmen, känns som mellan 2-300%. Kan inte hitta felet, men satan vad irriterande det är.

Av Mofasa

Klart det blir en PC-version. De gör precis som när 4 släpptes - släpper till Xbox och PS först för att tjäna maximalt med pengar, för att sedan mjölka ut de sista slantarna ur de som fortfarande inte gått över till konsol och köpt spelet genom att släppa till PC. De undviker väldigt mycket intäktsförluster (på grund av piratkopiering) på detta sätt

Av Mofasa

Märkligt att så många gnäller på Metro. Framförallt kan jag inte förstå hur folk vågar påstå att UI:t med startknappen är mer användervänligt än Metro. Bara det faktumet att det står "start" på en knapp pekar på att det är en gammal kvarleva från en tid då ingen kunde något om datorer, och framförallt en tid då det inte existerade någon MDI-forskning. Metro är ett gränssnitt till stor del baserat på MDI-forskning, likt gränssnittet i Office 2007 och 2010. Det är med all sannolikhet objektivt bättre än UI:t med en startknapp. När det väl kommer pubika MDI-studier på Metro skall ni se!
Det är dumt att bestämma sig för att inte gilla Metro innan man ens har testat det. Sluta vara så konservativa, öppna upp sinnet och ge det en ärlig chans

Av Mofasa

Äntligen byts det idiotiska gränssnittet ut i Windows till något mer användarvänligt

Av Mofasa
Skrivet av JesperT:

Låter suveränt !
Ärligt talat så är detta, iallfall för mig, en dealbreaker vad gäller inköp av Windows 8.
Jag vill inte behöva gå 10 år tillbaka i tiden vad gäller användarvänlighet när jag byter till ett nytt OS.

Menar du att Metro är 10 år tillbaks i tiden vad gäller användervänlighet? Det är väl snarare startamenyn som är uråldrig och inte har några MDI-belägg över huvud taget medan metro är baserad på just MDI-studier

Av Mofasa

Jag är övertygad att Windows 8 är bättre än alla tidigare windows ur ett MDI perspektiv. På tiden då windows 95 designades - det UI som än idag används mer eller mindre - fanns ens inte forskning inom MDI. Oavsett vilka MDI-mätningar man gör, om det är tidsåtgång eller antal klick, så kommer W8 med all säkerhet vara bättre än W7, efterdom det är skapat utefter studier inom MDI. Det är med all säkerhet mer intuitivt.

Jag förstår dock att människor här på swec inte gillar det nya gränssnittet, eftersom de flesta människor är naturligt konservativa - Man bestämmer sig helt enkelt för att inte gilla stora förändringar. Det är en naturlig reaktion, näst intill habitus. Det är inte helt enkelt att varken komma på sig själv eller erkänna för sig själv att den enda anledningen till att man inte gillar en förändring är för att man har valt att ogilla den, men så är det i många fall för oss alla.

Jag tycker att alla bör ge gränssnittet en helt ärlig chans - ignorera förutfattade meningar, erkänn för er själva att ni inte har en aning om hurvida gränssnittet är bra eller dåligt, och testa det!

Av Mofasa

Sedan spelar inte ping speciellt stor roll i BF3 eftersom träffar registreras lokalt. Att spela på 100 i ping är inte något problem. Det jag menar är att det inte är nödvändigt att vara superfixerad av pingskillnader av under 100

Av Mofasa

Till alla dem som hyllar Anonymous vill jag bara påpeka att Anonymous inte är mer än 4chan.org. Att det skulle vara en hackergrupp är bara ett mediepåhitt. På 4chan ,världens största forum, skriver du alltid som anonymous - Därav namnet på denna "grupp". Idag betecknar anonymous snarare bara "de liksinnade" på internet, som de flesta här på SweC. Jag klankar inte ner på någon, utan jag tänker mest att detta kan vara trevligt att veta!