Inlägg

Inlägg som inflix har skrivit i forumet
Av inflix

Har haft apple variant av den här på jobbet och då fanns det ingen mus att tillgå. Det var ganska jobbigt till en början men det är nog mest för att jag inte har en laptop så är inte så van vid touchpad. men efter några dagar så vande man sig ju. men för dom som älskar att styra laptopen med touchpad så kan de ju vara bra. men du får ju aldrig samma presition som med en mus.

Av inflix
Skrivet av Zotamedu:

Har en kompis som jobbar med bildredigering och hon kör en Vertex 2 i en Mac Pro så diskarna ska fungera. Det var väl dock lite problem med TRIM vill jag minnas men tror det ska vara löst med Lion nu. Personligen hade jag satsat på ett par Intel 320. Antal beror på hur mycket pengar som finns och hur mycket prestanda som ska pressas ut. Jag utgår från att du redan kör på dubbla processorer och massa RAM för det lär vara viktigare än SSD ur prestandasynounkt. Det är ju encodingen som tar tid och den beror på processorn.
Tycker för övrigt fortfarande att det är konstigt att Apple bara säljer spelkort från Amd till sina Mac Pro när deras målgrupp har mycket mer användning av Firepro eller Quadro. Men det är en annan fråga.

Datorn vi har tänkt använda är en 2 x 2,66 GHz Quad-Core Xeon med 16GB 1066MHz DDR3. Med andra ord har den en del år på nacken men eftersom mjukvaran inte riktigt hänger med hårdvaran i filmvärlden när det gäller datorer så räcker det ganska långt ändå. Med tanke på att vi kör gammla FCP som bara är i 32bit och bara kan utnyttja 2 core,s åt gången om jag minns rätt. Håller på att undersöka om/vilket stöd FPC har för GPU isåfall kanske det blir att smaska in en fetare GPU.

Av inflix
Skrivet av Zotamedu:

Det vore nog bättre att satsa på flera mindre enheter. Det du vill ha SSD till är OS och prgogrammen, alla plugin som då laddar fortare och sedan även därifrån du laddar in filmer. Även en scratchdisk är najs eftersom filmprojekt ofta tuggar i sig mycket RAM.

Jo det var min tanke också men fungerar andra än apples ssd,er bra i en mac pro? För 512GB verkar vara den enda dom säljer.
Det kommer nog att flyta på mycket snabbare med uppspelning, start av program osv. Men tekniken måste ändå vara ganska pålitlig och har man en tajt deadline så kan de bli katastrof om man startar datorn och märker att boot disken bara 8 MB tex.
Givetvis så har man ju backup på allt material men att få igång redigeringen med all hård och mjukvara kan ta en hel dag eller mer.

Av inflix

Uppgradera HTPC med liano?

Ska uppgradera min HTPC och det jag egentligen är ute efter är fler 3,5 platser. Men tänkte att när jag ändå håller på så skulle jag köpa nya Liano.

Det jag använder HTPC,n mest till är filmtittande, surfande och äldre spel och emulatorer sen brukar den också få agera bonus dator när det är vi lanar men det blir mer allt sällan. Frågan är kommer jag märka någon skillnad om jag uppgraderar hårdvaran och hur ser det ut med passiv kylning till A8-3850?

Det jag saknar från mitt nuvarande system är:
Har lite problem att få XBMC att knuffa ut 24FPS i 1080p. Och kan inte använda post processing filters i MPC-HC på annat än SD video. Även problem med 1080 på tuben. Lite tråkigt också att behöva dra ner grafiken och upplösningen då man faktiskt spelar. Windows 7 hade kunnat flyta på lite bättre. BEHÖVER FLER 3,5" PLATSER

Ideer på andra mer prisvärlda komponenter eller borde man köra intel men dom är väll ganska kassa på att få ut just 24FPS, hur mycket behöver man lägga för att få ett vettigt grafikkort som bättre hanterar 24FPS

Mitt nuvarande system är:
Chassi
Antec NSK2480 380W (Silver/Svart)
Moderkort integrerad grafik HD 3200
Gigabyte GA-MA78GM-S2H
CPU
AMD Athlon 64 X2 4850e 2,5GHz Socket AM2
RAM
4GB ddr2 PC5300 tror jag.
HD/SSD
Intel 320 Series 2.5" SSD 80GB
plus en massa andra 5200 rpm,are som inte får plats

Nya systemet:
Chassi
Silverstone Lascala LC17B (Svart) 795:-
Moderkort
Asus F1A75-V Pro 990:-
CPU
AMD A-Series A8-3850 2,9GHz Socket FM1 1 169:- Passiv kylning finns det?
Ram
Kingston HyperX Blu DDR3 PC12800/1600MHz CL9 XMP 2x2GB 255:-
HD/SSD
Intel 320 Series 2.5" SSD 80GB
plus en massa andra 5200 rpm,are där dem flesta får plats!

Av inflix

SSD för professionell film redigering?

Har fått i uppgift att plocka ihop en mac redigering och funderar på om det är värt att satsa på ssd. Jag har en själv och det flyter på fantastiskt.
Men det jag är osäker på är driftsäkerheten, jag har försökt att hänga med i ssd nyheterna och det verkar som tekniken har många barnsjukdomar fortfarande.
Vilka ssd,er går att trycka in i en mac pro är det bara Apples egna som landar på saftiga 14 lök per disk med 512 GB.
Om man köper måste man väll nästan ha två för att få lite redundans och då försvinner ju trim stödet... Så hur lång blir livslängden då? För att inte tala om priset för 28 lök kan jag plocka ihop en till redigering om något mindre men ändå.

Kort sagt vågar man lita på SSD,er för professionellt arbete?

Av inflix
Skrivet av The Mupp:

gissa 3 gånger

Han kanske är advokat?

BF 3 ser najs ut!

Av inflix

Chassi till HTPC

Hej jag håller på att uppgradera min HTPC, jag kände att det blev för lite hårddiskplatser i det gamla då denna dator är tänkt att hålla hela min film & tv samling i 576/720/1080p.
Kraven för chassit är:

  • TYST!

  • Hålla minst 5 diskar varav en 2,5 ssd resten 3,5

  • Se diskret ut

  • Kosta max 1100kr billigare är att föredra då detta inte kommer att vara ett prestanda system.

  • Kunna hålla mitt nuvarande Micro ATX moderkort

  • Om Miditower så är tanken att jag senare ska byta ut chassit på min workstation. Alltså ett tyst prestanda chassi.

  • Kunna hålla ett ATX nätagg.

Det första jag tittade på var:
Silverstone Lascala LC17B Men den verkar inte finnas i lager någonstans och jag har redan beställt alla andra delar. Så kan inte vänta.

Så nu börjar jag luta mot att köpa ett mini- eller ett miditower, dom här har jag tittat på:
Cooler Master Elite 343
Antec Mini P180

Är det någon som har bättre förslag?
Sen undrar jag om det går att få Cooler Master Elite 343 tyst?

Av inflix
Skrivet av Piece of Cake:

Du menar alltså att du vill ha något som man kopplar in i 30-pinskontakten?

Ja det var det jag tänkte.

Citat:

Du kanske bara saknar en helt vanlig hörlursförstärkare? Finns batteridrivna i fickmodell (om inte annat att bygga själv, kan inte vara många komponenter).

Är inte nog macgyver för att bygga en själv. Men om du har några bra tips på hörlursförstärkare så tar jag gärna emot.

Av inflix
Skrivet av blomqvist:

En DAC känns överflödigt. Eller dumt. Signalen kommer ut ur telefonen analog.
Så, vettiga hörlurar är det du letar efter.

Det är väll precis det som är problemet. Att ljud chipet i iPhonen är ganska kasst. Så den analoga signalen som kommer ut låter inte så bra som den skulle kunna ha gjort. Prova ha samma hörlur och stoppa in dom i en telefon/mp3 spelare/netbook och jämför mot en receiver. Det låter som två olika hörlurar. (Rätta mig gärna om jag har fel och detta bara är en placebo effect som jag upplever.)

Av inflix

Vettigt in-ear ljud till iPhone 3GS

Hej. Jag söker en lösning på att få ut vettigt ljud från min iPhone. Det jag tittar på nu är en extern dac och sedan ett par vettiga in-ear lurar till detta. Är det någon som har några bra förslag.
När jag nu betalar 99kr/månad för portabelt HQ ljud till Spotify så känns det tråkigt när man inte kan utnyttja det.

Mina krav är:

  • Budget: Runt 2000kr allt som allt, gärna billigare eftersom hörlurar försvinner lätt och verkar konstrueras med fantastiskt dålig kvalitet(slit tålighet).

  • Det ska vara portabelt, alltså egen strömförsörjning(eller att den drivs av telefonen).

  • Det ska vara slit tåligt. Har betraktat hörlurar som slit och släng vara, för inget verkar kunna bo i min ficka mer än 6 månader.

  • Söker främst in-ear lurar alternativt blåtands headset med inbyggd dac.

Av inflix

Undrar hur mycket dessa dårar tar ut i "administrerings avgifter", 60% kanske eller mer?
För tror knappas pengarna går oavkortat till upphovsrätts innehavarna...

Av inflix

HATAR freemium i den meningen att du kan betala för att få fördelar i spelet. Exakt samma sak som att köpa fusk för att bli skickligare. Kunde dom inte sälja aimbots direkt och kalla det för HS only gun!
Sen om dom säljer skinns och sånt de är väl bra.
Hatar också att dom säljer maps/mods de betyder oftast att modding scenen för det spelet är död redan innan release. Det finns många spel jag har spelat mods mer än originalet. Och ofta är "amatör" mappers bättre än dom som gör de för pengar, många av dem "professionella" har helt tappat yrkes stoltheten och bara tänker "get the money and run".

Av inflix
Skrivet av kibatronic:

Bredvid blixt-ikonen syns en anslutning som är väldigt lik vanliga Mini Displayport.

Kan det vara så att det är just en Mini Displayport och kontakten till vänster om symbolen är den nya Lightpeak/Thunderbolt anslutningen...?!

Kanske men den är extrem lik firewire 800 och firewire loggan brevid ger en föraning om att det mycket möjligt kan vara de.

Av inflix
Skrivet av TofZ:

jag är med och försöker höja vårt snitt har en 25mbits uppkoppling, ligger på stabila 24.9

edit: nu kan jag förresten få tillgång till 250mbit men vad ska man egentligen ha det till mer än höja snittet för oss?

Sprida semseter foton =D

Av inflix
Skrivet av -=FULLMOON=-:

Skoj dock tror jag aldrig att dumma frågor försvinner eller om man kan hjälpa till med os och program man knappt har hört talas om sen så säger någon. - jag trodde du var bra på datorer etc.

Varför ska alla få gratis surport?

Dator nördens förbannelse.

Hur är det när ni har problem med annat tex bilen?
ringer ni polarn och säger:
"Bilen startar inte, vad ska jag göra?"
"Vad har du för bil?"
"En grön."

Av inflix
Skrivet av tcntad:

Nåt problem med skivan tror ja det är hehe..

Funkar skivan alls?

Skivan verkar fungera fel fritt annars

Av inflix

Kan inte installera Windows 7

När jag försöker installera windows 7 så kommer detta medleande upp

Citat:

Windows could not prepare the computer to boot into the next phase of the installation. To install windows, restart the installation.

http://image.bayimg.com/naapkaadf.jpg

Har provat att starta om och installera igen men det blir samma svar. Någon som stött på detta?

Av inflix
Skrivet av IceDread:

Knappast. Sitter du och bygger affärssystem eller andra tjänster och lagrade procedurer etc så är skillnaden enorm. Så grymt mycket handlar om hårdvaran här. Sitter du på en slö maskin får du vänta flera minuter titt som tätt ibland när kod skall kompileras om eller vissa skript testköras. Det själ tid och bygger upp irritation.

Spel prestanda, det nämndes att spel fulportas till mac, det var vanligare förr i tiden och förekommer säkert idag också men många speltillverkare är måna om att deras spel ska fungera bra. Att bara porta är det vad jag hört inte så vanligt längre, däremot görs ju inte större delar av spelen om bara för att det är till xbox eller pc.
Vem tror verkligen att apple kan skriva bättre drivrutiner till nvidias och amd's grafikkort än just nvidia och amd?

Spel och program utbud till win är så enormt mycket större än till mac. Dessutom ogillar jag skarpt viruset quick time. Itunes är också riktigt drygt, det kan inte ens synkronisera sin databas med filsystemet. För det krävs en fulhackad 3je parts program eller att itunes installeras om.

Jag tycker inte linux och windows innebär guld och gröna skogar, de har sina brister de med. Men möjligheterna och friheten samt priset, är ofta så grymt mycket bättre här.

Nästa alla spel är väl portade från konsol till pc(förutom RTS). Och oftast tycker jag att nuförtiden är de flesta portarna riktigt bajs. Assasins creed de första är ett prakt exempel på ett riktigt bra spel, där kameran och kontrollen blev så sönder manglade i portningen att den största utmaningen är att kontrollera gubben inte att "klara spelet".

Cod MW2 mulitplayern ska vi inte tala om, Gaming scenen för det spelet dog redan innan det släpptes.

Det är också konsolernas fel att de mest grafik krävande spelet är 3 år gammalt...

Av inflix
Skrivet av Mr_Lazy:

vad står det för felmeddelande när du försöker formatera i NTFS?

Formatera Flyttbardisk (L:)
"Det gick inte att sluföra formateringen."

Av inflix
Skrivet av Markie:

Ehm heter NTFS, du måste ändra i bios för att boota från USB, om det är det du menar.

EDIT: Gå in på den här datorn -> Ditt usb -> Vänsterklick -> Formatera/Format -> VIPS!

Oj du har rätt NTFS.
Problemet är att jag kan bara formatera USB minnet som exFAT. När jag försöker formatera som NTFS så får jag felmeddelanden från Windows. Varför jag vill formatera som NTFS är för att jag vill prova att installera XBMC på minnet i en XP maskin, min primära är Windows 7 och där funkar det inte.

Har provat att formatera genom högerklick och har provat formatera genom Diskhanterings verktyget i windows 7 ingen av dom klarar att formatera mitt minne i NTFS.

Andra problemet är att när jag väll får minnet att funka i exFAT så maxar det 120kb/s.

Har inte kommit så långt jag har fått in en bot,bar XBMC ännu.