Inlägg

Inlägg som pallee har skrivit i forumet
Av pallee
Skrivet av DennisMine:

Någon som vet om det finns några bra hörlurar run 500-600kr

http://cdon.se/black_friday/mobil/sbh60/ är ett par prisvärda bluetooth lurar. Vad är du ute efter?

Av pallee
Av pallee
Skrivet av micke_r:

Tur att swec:are kör 8-32 gb minne, SSD-disk och något överklockat monster till processor under en enorm kylare med x antal fläktar för black friday-sidan börjar bli riktigt tung, har käkat i sig nästan 0,5 gb minne och peakar på minst 20 % processor!
Edit: det var kompletts black friday-sida. Galet många produkter på den.

Haha! Där sa du något... jag började undra vart allt mitt lediga ram tog vägen när windows varnade för lågt minne... jag har lite för många tabbar öppna O_o Trodde först att det var photoshop som hade slukat allt, men det drog bara 5gb borde rimligtvis då ha 27gb kvar till allt annat

Av pallee
Skrivet av FlashTec:

Någon som har något tips på mekaniskt tangentbord med lite multimedia knappar, ska användas för lite allt möjligt typ htpc, spel, ordbehandling.

Qpad MK-85 från webhallen för <700:- ?
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/231517-q...

Av pallee
Skrivet av Jontetheman:

Någon som hittat ett trådlöst headset/hörlurar runt 500-700kr klassen?

Kanske lite över budget... men ändå:
Philips Fidelio Bluetooth Hörlurar MSBTBK/00 (svart) 799:-
http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/horlurar/M2BTBK/ph...

Av pallee

Någon som har sett ett bra ljudkort för skaplig peng?

Av pallee
Skrivet av rhyme:

Den slår jag till på! Tack för hjälpen

Bra val. Jag har ett MK-80 (mx blue) som jag gillar skarpt! Sen har ju alla sina favoriter när det kommer till vilka mekaniska brytare man föredrar.

Av pallee
Skrivet av starfaw:

Försöker hitta en ny lur, max 4000:-. Någon som har hittat ngt dunderkap?

@starfaw Jag har en z1c som jag är nöjd med (har testat vattentätheten när jag paddlat havskajak... fungerar fortfarande... ) Farsan har en z5c som än så länge fungerar fint, den är ju ganska ny så svårt att uttala sig om barnsjukdommar... den är dock lite fetare än z1c och har flaggskäppsprestanda som den bör och god batteritid där till.

3990:- hos cdon och flera andra väl renomerade återförsäljare.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3303631

Av pallee
Skrivet av tepsan:

Hej Sweclockers.

Någon som har tips på over-ear headset från dagens black friday?
Funderar på QH-90 från webhallen för 579:- men tänkte höra om andra tips

QH-90 är trevligt, komplett och CDON har kingston hyperx cloud 2 för typ samma pris. Det är typ samma headset vad jag förstår. skillnaden är mikrofonen och att cloud 2 har en askass usb-dongle (frivillig att använda). Tyckte mig se cloud 1för 500:- hos cdon också. samma headset som ovan typ, men utan usb-prylen.

http://cdon.se/search?q=hyperx+cloud
https://www.komplett.se/product/835972/datorutrustning/headse...
Edit: komplett har sålt slut. Går att köpa, men beräknas i lager först 14/12.

Av pallee
Skrivet av perost:

Detta har jag däremot aldrig varit med om.

Som sagt, jag misstänker att det är någon bugg med win8/grafikkort/skärm som gör att windows väljer fel upplösning ibland. Men som sagt, när allt fungerar går den som en klocka

Av pallee

Det slutade med att jag skaffade en P2415Q.

Jag kan säga att jag är mycket nöjd med den som primär skärm i windows (visst, lite skalning får man göra, men jag tycker ändå att det blir skarpt och fint - man kan oftast ställa in default font size i webläsare vilket gör webben mycket mer njutbar och fint skalad ) En enda nackdelen (berörande mjukvara) som jag råkat utför är att photoshop CS6 inte skalar alls och att det är asjobbigt (PS CC skalar, men jag är snål). Vad gäller hårdvara är det någon bugg (tydligen relativt vanlig om man läser på nätet) att den ibland inte startar från power save vilket man löser genom att rycka sladden. En annan sak (som kan ha med min setup att göra, vet ej) är att ungefär 25% av gångerna när skärmen startar ur power save så startar den i 1440p (skalat) istället för UHD (2160p). Detta löses genom att trycka på power-knappen (på framsidan) och starta om skärmen.

En bonus är att det medföljande stativet är mycket trevligt (för att vara medföljande).

PS. det är trevligt att spela lite äldre spel i UHD

Av pallee

Dell P2415Q (4k/UHD) eller Dell U2515H (1440p/QHD)?

Hej!

Som rubriken lyder är jag på jakt efter en ny IPS-skärm som framförallt kommer att användas till kontorsarbete/fotoredigering men även lite blandat spelande. Min budget är ca 3-4000 kr och från de recensionerna som jag har läst är det Dell P2415Q (4k/UHD) eller Dell U2515H (1440p/QHD) som gäller. PÅ grund av utrymmesbrist är ~24-25" det största som får plats. Hur är era erfarenheter med de två nämnda skärmarna? Är det någon som testat båda och kan jämföra? Är det något som jag borde se upp med? Finns det andra skärmar som ni kan rekommendera och som jag har missat?

Av pallee
Skrivet av siferhumen:

Så helt enkelt evo212 räcker gott och väl och vattenkylning är bara om man vill lägga extra på kylningen.

Vattenkylning har ju fördelar som att de tar upp mindre utrymme runt cpu, och ser coolare ut. Men de kostar också mer än motsvarande luftkylare. Sen har de bästa vattenkylarna mycket bättre prestanda än de bästa luftkylarna. Det ska man inte sticka under stolen med.

I min rigg sitter en luftkylare från noctua, vilket får anses vara en lite lyxigare modell, kylprestandan motsvarar många vattenkylare i 1000+ kr segmentet samt att jag riskerar inga läckor. Hade jag byggt efter att pressa priset och inte överklocka hade jag nog valt en 212 Evo. Den har mycket bättre kylprestanda för priset.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pallee
Skrivet av siferhumen:

Det snackas om att det ska lanseras vid Computex i juni

Tänkte kolla med varför i7? jag ska bara spela och inte hålla på med redering eller 3d så känns rätt onödigt med i7 eller har jag missat nåt här?
Och är det inte värt med vattenkylning till procsessorn?
Men det där R5 + EVGA paketet va fan lockande

Om det är en spel- och vardagsdator så duger i5 (4690k) utmärkt. För övrigt så tycker jag att det ser ut som ett schysst bygge. Liknar min rigg (som för övrigt är film/fototedigeringsrigg - därav 32gb ram och i7). Som det redan har sagts är evo212 en mycket prisvärd kylare. Jag hade köpt den billigare kylaren och sparat pengarna till ett roligare grafikkort.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pallee

Dropbox/owncloud startar inte

Hej!

Jag har problem med mina molntjänster. Av någon anledning har samtliga av mina molnlagringstjänster slutat fungera. Varken Dropbox eller owncloud-klienterna startar som de ska. Jag har tillåtit dem genom windows firewall. Allt som händer är att processen startar så att den syns i Task manager och sen händer inget mer förutom att de tar ca 10% av cpu tills det att jag tvingar "end task". Hittar inga loggar som säger något om vad som är fel, men kanske letar jag bara på fel ställe. Jag har slut på idéer, men vill gärna ha min molnlagring tillbaka...

Av pallee

Tack! Efter att ha läst lite recensioner verkar du ha prickat helt rätt i vad jag är ute efter
Ska nog hålla ett öga på Dell P2415Q och hoppas att den faller i pris/kommer in hos CDON för under 4000:-

Av pallee

Letar efter ny allroundskärm ~24"

Hej!

Jag letar efter en ny allroundskärm till en min stationära dator. För tillfället sitter jag på en stenålders Samsung SyncMaster 204B (8 år gammal TN-panel) som sjunger på sista versen. Eftersom att datorn främst används till multimedia (foto/videoredigering) samt vardagsärenden är en korrekt färgåtergivning och bra betraktningsvinklar viktiga (så jag antar att allt som inte är IPS går bort). Det händer dock att jag spelar, så allt för lång responstid och/eller input lag klarar jag mig utan. Vad har ni för förslag?

Budgeten ligger på ca 2-4000 kr och av utrymmesskäl går allt som är större än ca 24" bort.

Av pallee

Den nya Tascam DR-44WL med wifi för $200 (ca 1600 kr) på massdrop
Frakt till Sverige $10.50 (ca 80 kr)
Även om man åker på tull och moms (totalsumman borde då bli ca 2300kr) blir det ca 700 billigare än närmaste på prisjakt

Av pallee
Skrivet av hgbf:

Hej. Jag tänkte bygga min första dator inom en snar framtid, så jag skulle behöva hjälp med delar. Budgeten är ca 8000kr för dator eller runt 10-12 tusen kr för allt (skärm, tangentbord, mus och dator). Om ni har något förslag, låt mig gärna veta det.

Vill kunna köra på high eller ultra på 2 (eller 3) 1080p skärmar.

//hgbf

Skrivet av Nylund1940:

Ska du ha OS ingå?
Ska du bygga själv?
Ska du överklocka i framtiden?
Ska du ha både SSD & HDD?
Tyst chassi eller spelar det inte någon roll?
Är det några speciella krav du ska ha på datorn? förutom *Vill kunna köra på high eller ultra på 2 (eller 3) 1080p skärmar*

Hjälp oss hjälpa dig. Om du kan svara på dessa frågor kan vi mycket lättare ge dig tips och råd. Som andra skriver så kommer du få det tufft att spela de senaste spelen i full grafik på en dator för ca 8k (förutsatt att du köper allt nytt).

Edit:
Paprikums lista och min lista är väldigt snarlika, och jag skulle tro att det är personliga preferenser som ligger bakom skillnaderna. När det kommer till tangentbord och mus så skulle jag rekommendera att kolla vad du kan hitta begagnat eller hålla ögon öppna i denna tråden . Du kan få nästan oanvända prylar för ca halva priset med lite flyt.

Av pallee

Sorry att jag att jag varit frånvarande... Tenta

Vad har du för krav, förutom 10k budget?

Plockade snabbt ihop en en lista på prisjakt med bra komponenter för 10k +/- 5%. Vill man pressa pressa priserna mer kan man alltid kolla på andra moderkort etc.

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2660503&view=l

Enjoy!