I samband med lanseringen av grafikprocessorn Hawaii framgick att AMD lagt beslag på alla rättigheter att marknadsföra datorer och komponenter med Battlefield 4. Spelet ingår bland annat vid köp av grafikkort i Radeon R9-serien och kommer framöver även inkluderas vid köp av deras A10-serie processorer.

Enligt uppgift till SweClockers ska Battlefield 4 bundlas vid köp av den kommande processorfamiljen Kaveri, mer specifikt A10-serien där A10-7850K och A10-7700K ingår. Medan processorernas prestanda fortfarande är ett mysterium antyder paketet om att det ska räcka till för att driva runt spelet.

Kaveri får även stöd för gränssnittet Mantle, som inom kort ska hitta ut till Battlefield 4 via en uppdatering. Gränssnittet ska leverera nio gånger fler ritanrop per sekund än DirectX, minska overhead på CPU samt göra det möjligt för programmerare att få direktåtkomst till grafikprocessorns funktioner. Sammantaget ska det ge högre bildfrekvenser än vid användning av DirectX.

Den nya processorfamiljen kommer presenteras på elektronikmässan CES i början av nästa år och lanseras kort därefter den 14 januari.