Utsidan

front_resize.jpg

Framsidan på HAF X delar samma råbarkade framtoning som de äldre modellerna i serien. Blecken som täcker 5,25-tumsplatserna är alla perforerade för ökad ventilation. De två nedersta blecken är i själva verket slädar avsedda för hot swap, mer om detta senare. Längst ner på chassit ser vi en perforerad plåt bakom vilken en 230-millimetersfläkt är placerad. Stommen på chassit och de bägge sidoplåtarna är tillverkade av stål medan takpartiet och större delen av frontpartiet är av plast.

iolucka_resize.jpg

Längst upp på chassit hittar vi startknapp och omstartsknapp samt en knapp för att stänga av de röda lysdioder som 230-millimetersfläkten är utrustad med. Den främre I/O-panelen är som vi redan konstaterat välutrustad. Från vänster till höger ser vi två USB 3.0-portar, E-SATA, firewire, två USB 2.0-portar samt in- och utgångar för ljud.

lucka_resize.jpg

För att skydda tidigare nämnda knapparna från katter, barn och utomjordningar har Cooler Master gått händelserna i förväg och ordnat en skjutbar plastlucka.

vsida_resize.jpg

Precis som det tidigare flaggskeppet 932 är den vänstra sidoplåten på HAF X utrustad med ett fönster. Förutom fönster är sidoplåten också utrustad med en 200-millimetersfläkt som suger in luft i chassit.

hsida_resize.jpg

Den högra sidoplåten har inte lika mycket att erbjuda som den vänstra utan har ett mer avskalat utseende.

bak_resize.jpg

Högst upp på chassits baksida är tre öppningar placerade avsedda för vattenkylning och/eller genomdragning av USB 3.0-kablage till moderkortets I/O-plåt. Det är nämligen så att USB 3.0-portarna på chassits framsida ansluts med två externa USB 3.0-kontakter och inte till moderkortets interna anslutningar. Anledningen till detta är att de flesta moderkort (i nuläget) med stöd för USB 3.0 endast har två externa portar.

Nedanför öppningarna för vattenkylning/kablage är en 140-millimetersfläkt placerad som blåser ut luft från chassit. Samtliga plåtar som täcker platserna för expansionskort är perforerade för ökad ventilation av varma instickskort.

takfan2_resize.jpg

Takpartiet har plats för två stycken 200-millimetersfläktar, Cooler Master skickar dock bara med en. Denna är placerad i den bakre platsen och blåser ut luft från chassit.

under_resize.jpg

Likt föregångaren 932 är undersidan på HAF X perforerad för att låta nätaggregatet suga in frisk luft. Ventilationsöppningen saknar dock fortfarande dammfilter vilket är tråkigt. Chassit vilar stadigt på fyra fötter i gummi, det är även möjligt att skruva fast de medföljande hjulen om ökad mobilitet önskas.