Temperaturer

Historiskt sett har det alltid varit CPU som utvecklat mest värme och därför behövt mer kylning än övriga komponenter i systemet. De senaste åren har detta dock ändrats radikalt med lanseringarna av allt kraftfullare grafikkort. Mars II går definitivt in under kategorin "kraftfullt grafikkort", och med den massiva kylaren som Asus har bestyckat kortet med är det svårt att inte ha höga förväntningar på kylförmågan.

Då både Nvidia och AMD numera har lagt in begränsingar i både hårdvara och drivrutin för belastningsmjukvaror så som Furmark väljer vi istället att använda oss av 3DMark Vantage för att belasta korten. Dessa siffror återspeglar även verkligheten bättre hur korten skulle bete sig under last av ett typiskt spel.

Kylprestandan hos den DirectCU-kylare som Asus har monterat på Mars II är inget annat än briljant. Kortet håller sig trots sin enorma prestanda inom väldigt rimliga temperaturnivåer och även när kortet överklockas överskrider det aldrig 80 °C. Något som nästan är ännu mer imponerande är faktumet att kortet håller sig otroligt tyst. Utan belastning är det i princip ljudlöst i ett högpresterande system samtidigt som att det utan tvekan är det tystaste kortet med dubbla GPU:er vi testat i full belastning.