Invändigt

M1_inside-1.jpg

Givetvis öppnas Xtrfy M1 upp för att ta en titt på insidan och hur det är uppbyggt. Till skillnad mot andra möss så är det enbart två skruvar i nedre delen av musen, medan främre delen fästs i två hakar för att hålla ihop topplocket med basen.

M1_inside-2.jpg
M1_inside-3.jpg
M1_inside-5.jpg

På insidan återfinns för ovanlighetens skull ett vitt kretskort. Utöver det är allt relativt rent och städat, något som bolaget har lagt en del energi i att genomföra. Kretskortet sitter fast med fyra skruvar vilka håller allt på plats, samt en ensam skruv för dioden vid rullhjulet.

M1_inside-6.jpg

På undersidan av kretskortet är det relativt tom på komponenter, där en av de få synliga delarna är optiska sensorn Pixart PMW 3310. Utöver det sitter DPI-knappen strax bredvid sensorn med medföljande ljusdiod ovanför.

M1_inside-7.jpg

Brytarna för sidoknapparna är monterade på en bastant plastbas för ytterligare stabilitet. Synligt på brytarna är tillverkarens namn, vilka på dessa är välkända Kailh. Konstruktionen är väldigt stabil och ger bra känsla vid användning.

M1_inside-8.jpg

På den främre delen av kretskortet sitter tre brytare, varav två är för huvudknapparna. Dessa är tillverkade av Omron och är certifierade för två miljoner klicktryck. Den sista är till för rullhjulet och har, likt sidoknapparna, en brytare från Kailh.

M1_inside-9.jpg

Namnet Kailh dyker upp en sista gång när det tas en närmare till på avläsaren för rullhjulet. Avläsaren har totalt 24 steg för ett helt varv, och har tydliga hack för varje steg.

M1_inside-10.jpg

Mitt på kretskortet sitter en stor plastkåpa som täcker den optiska sensorn. Xtrfy valde att montera denna för att stabilisera sensorn ytterligare, vilken i vissa fall kan röra sig marginellt när musen läggs ner på musmattan igen.

M1_inside-11.jpg

Basen av hela konstruktionen innehåller bland annat sensorlinsen, knappen för DPI-väljaren samt reglage för uppdateringsfrekvensen. Utöver det finns även dedikerade spår för USB-kabeln att gå under kretskortet för att nå fem-pins-porten.

M1_inside-12.jpg
M1_inside-13.jpg

Topplocket kan separeras i två delar där den nedre delen är förstärkt, något som gör att hela konstruktionen får en väldigt bastant och stabil känsla utan att öka vikten något nämnvärt.

M1_inside-14.jpg

I vanlig ordning är det lite knepigt att sätta tillbaka glidfötterna under musen, men med lite tålamod är det möjligt att montera dessa utan att de skrapar i musmattan.