Prestanda

Xtrfy XG-M1 har använts som primärt pekdon både hemma och på kontoret i ett antal veckor för att simulera vardaglig användning. Trots att den är inriktad mot spelare ska den kunna användas till vardagliga sysslor, utan att krångla eller vara för obekväm.

Underlagen som har använts under testandet är två stycken tygmattor. Den ena är Logitech G640, medan den andra är Xtrfy XTP1-L4-GT-1. Den sistnämnda är utsmyckad med ett motiv medan motparten har en helt svart yta.

Mousetester 1.5.3

DPI-värde
Trots att flera möss har samma DPI-värde kan rörelseförflyttningen skilja åt mellan modellerna. Med hjälp av Mousetester 1.5.3 mäts DPI-värdet på en sträcka av 10 centimeter för att se den verkliga upplösningen i sensorn.

DPI

Xtrfy XG-M1

400 DPI

390 DPI

800 DPI

765 DPI

1 600 DPI

1 539 DPI

3 200 DPI

3 009 DPI

4 000 DPI

3 833 DPI

Med en närmare titt hur träffsäker DPI-värdena är hos Xtrfy XG-M1, så hamnar varje läge en liten bit bakom specificerad siffra. Det lägsta värdet på 400 DPI är den som är mest känslig när det kommer till korrekt värde, eftersom liten skillnad har större påverkan i lägre upplösning.

Precision

M1_400_precision.png
M1_3200_precision.png

Efter att ha testat Pixart PMW 3360 och dess olika avarter en längre tid känns det annorlunda att se relativt utspridda punkter för precisionen. Det betyder inte att Pixart PMW 3310 är en dålig sensor, den är fullt kapabel till att användas i dem mest sensorkrävande spelet utan några svårigheter.

Hastighet

M1_400_speed.png

Sett till hastigheten kan Pixart PMW 3310 inte riktigt nå upp till samma nivå som PMW 3360. Med det sagt är det fortfarande en bit ovanför vad som kan åstadkommas med den mänskliga handen. Om du inte är Stålmannen.

Jitter/Angle Snapping

M1_angle-jitter.png

Som väntat märks inga konstigheter sett till Jitter eller Angle Snapping.

Responstid

Sett till latens vid knapptryck så hamnar Xtrfy M1 i samma region som Dream Machines DM1 Pro S, vilken påminner om testobjektet på många sett rent komponentmässigt. Modellen kan inte riktigt nå toppen, men hamnar fortfarande på ett helt godkänd nivå.

Tryckkraft

Knapp

Kraft

Vänsterknapp

67 gram

Högerknapp

66 gram

Scrollknapp

250 gram

Bakåtknapp (vänster sida)

61 gram

Framåtknapp (vänster sida)

50 gram

Kraften som krävs för att aktivera brytarna i varje knapp är bra ställt beroende på knappgrupp. Både huvudknapparna och sidoknapparna kräver ungefär samma kraft för att aktiveras, där framåtknappen på sidan är den som avviker något från normen.

Lift-off-avstånd

Eftersom Xtrfy XG-M1 inte har någon medföljande mjukvara finns det heller inget sätt att ändra Lift-off-avståndet, vilken då har ett fast läge på precis under två millimeter.